BröllopsGuiden

famlyth

« November 2019 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2007-03-24 19:03:34

Fjälluft och lite sol.

Har idag haft en underbar tur upp på fjället med skoter. Beslöt att gå ner med hundarna för att får lite motion. En härlig promenad på ca 6 km., känner mig nu jätte duktig och är helt klart värd ett glas vin.

Viktminskningen går det bra med.... vågen går åt rätt håll. Försöker äta halva tallriken med grönskaer, en 1/3 med kött eller fisk och resterande med kolhydrater, pasta, ris eller potatis. Sen självklart massa vatten under hela dagen.

Nej nu ska jag gå ut, vi ska grilla kött. Det är så härligt att se solen gå ner över fjället med en kall liten öl i handen. :o)

Trevlig kväll! Kram Mia

POSTAT 2007-02-28 21:54:09

Blir galen!!

Ställde mig på vågen igår och till min fasa har jag gått upp i vikt och över den fasansfulla gränsen, som jag i flera år har kämpat för att inte gå upp till. *grr* ;o(

Nu börjar KRIGET mot kilona på allvar och det ska jag VINNA!!

Ska köra efter VV´s points program, har alla böcker mm hemma så varför inte.
Det jag tycker är jobbit är att slå i dessa böcker hela tiden och se hur många points allt har. Så nu har jg tagit datorn till hjälp och det fantastiska programet Excel. Det har tagit lite tid... men det är det värt. Jag lagt in all mat som vi brukar äta... ska fylla på med mer under tidens gång... med de vanligaste. "Kodat" documentet så att den själv räknar ut mina poäng efter hur mycket jag har ätit av repektive sak. Sen sammanställer jag dagens points mängd i en mall där jag kan följa hur duktig jag är och hur mycket jag har gått ner :o) ... eller upp :o(.
Kanske låter lite överarbetat... men det är så smidigt... nu tar det bara 2 min att räkna ut pointsen för hela dagens måltider... så skönt!! Det finns säkert något redan på deras hemsida som man får tillgång till då man blir medlem. Aktiv familj som vi är så finns ingen lucka kvar till att springa och väga sig, då vi har en bra våg som står hemma i badrummet och flinar åt en. Tror att den rackarn gillar att visa för många kg.... vad tror ni.? *funderar*

Nej nu ska jag ta en kvällspromenade med hundarna och sedan hoppa i säng.

Ha en underbar kväll och sov gott!

Kram Heffaklumpen.

POSTAT 2007-02-24 20:01:19

Snöskoter tur och vofflor

Hoppas att ni alla har en härlig helg.

Idag har vi tagit en skotertur upp till ett mysigt ställe som heter Yttervallen. Packade in hundarna och mig i skoter pulkan och åkte 2 mil... vad gör man inte för goda vofflor och äkta kokkaffe... gissa om det var gott. :o) 

Vi har det så mysigt i vår lilla husvagn, njuter 100%.  Middagen har vi anvjutit i Åre. Tog en ny tur med skotern och åt jätte god pizza... får bli ett extra täningspass till veckan tror jag... men det är det värt... håller mig bara till GI mat.... och då menar jag GI... Gott Innehåll... sen får jag röra på mig efter vad jag satt i mig.

Nej nu ska jag pussa på min prins och se på Melodifestivalen.

Ha en härlig kväll!! 

POSTAT 2007-02-22 16:56:01

Känner mig duktig

Äntligen.... har jag kommit igång med min träning. Att jag inte kommit igång tidigare finns ingen ursäkt för... ren slöhet kan det kallas också.
På jobbet har vi tillgång till massor av fina träningsredskap, träningscyklar, löpband mm. så det är bara att köra hårt. Tog mitt första cykelpas idag och känner mig jätte hurtig... nu är det bara att hålla humöret uppe och fortsätta med samma kämparglöd.

Ha en toppen kväll!!

// Mia 

POSTAT 2007-02-21 20:45:14

Vart ska vi vara?

Hej!

Ja nu har vi bestämt datum... känns skönt. Nu är det bara vart vi ska vara. Det är inte lätt att finna en plats som både ska vara fint, vacker, prisvärd, trevligt, nära för alla att åka och boende. Vi har 3 olika ställen vi kan tänka oss, har bett om offert från alla tre och har besökt ett av dom. Dom två andra är inbokade för besök. Känner mig en aning stressad över att vi inte har en plats bokad men det löser sig nog.

Pappa min sa att... vi slåt upp ett tält hemma hos er och har grillbuffé... då har vi löst allt... söt han är... men nja... inte riktigt så vi vill ha den... eller?? får fundera lite till.

Nej nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Bridezillas på TV400. Måtte jag inte bli som de tjejerna. Om så sker... Nyp mig då i armen, så jag vaknar får bröllops yran.

Kram Mia

POSTAT 2007-02-14 16:40:51

Äntligen

Nu är vi på G....

Vi har prellbokat ett ställe och ska nu på söndag dit och titta, ställa frågor mm.
Vi satt i tisdags och gick igen om alla tankar vi hade kring vår stora dag, allt från ljusens färger, servetter, dukning, antalrum, korkavgifter, avbokningsregler mm. Blev hela 3 A4 sidor med frågor och funderingar. Hoppas att de har mycket tid för oss. :o)

Lite fördel har vi då jag har jobbat med att arrangera bröllop i två årstid på Åkerblads i Tällberg. Så lite koll har man på hur det kan fungera. men självklart är det inte lika på alla ställen, varje ställe är unikt men men. Knepiga är att då vi ska arrangera vårt egna bröllop vill jag att det inte ska vara likt något av de jag tidigare har arrangerat. Det ska vara unikt... Så svårt... vi får klura lite mer. Tur att det är 6 månader kvar.

Alla hjärtans dag idag... ska köpa något fint till min blivande man... Igår då jag kom hem hade han tänt ljus ute i trädgården och det var så vackert mot det vita snön. Sen när jag kommer in är även hela köket fullt i ljus. På bortet ligger en Triss Lott... nu är det kanske vår chans att vinna. Vore ju inte helt fel.  men inte då :o( inte denna gång heller. Men jag har tur i kärlek och det är den största vinst man kan få

I lördags var vi i vår husvagn i Edsåsdalen. Efter en heldag på skoter tog vi alla en skön bastu. Jag och Johanna, Carstens dotter på snart 8 år, sitter och pratar om att vi ska titta på klänningar i Stockholm på fredag. Jag berättar för Johanna att hon ska få vara brudnäpp på bröllopet och allt vad det innebär. Efter ett tag frågar Johanna -"Mia, då man är brudnäbb... måste jag ha näbb då?" *ler* :o) Hon är för söt den ungen.... -"För jag ska ju inte vara någon anka, eller?" Svårt att hålla sig för skratt när man hör något så gulligt. Tänk barn är bra härliga... det ser allt så enkelt. Johanna kommer att bli världens bästa brudnäbb utan näbb. :o) 

Kram Mia

POSTAT 2007-02-07 20:46:28

Konsentrerad...

Grönsaker... frukt... nyttig mat.... måste konsentrera mig då jag handlar.

GODIS!!

Ta dig samman kvinna!!... Fokusera.... morötter... det är gott :o)
Tur att man har en stark målbild.

Kram

POSTAT 2007-02-06 21:06:08

-16 c

Burr... pälsade på mig varmt för att ta en lång promenad med hundarna idag, lite extra träning. Fick ge upp efter 20 min, kinderna mina var bortdomnade. Var bara att vända på klacken och gå hemmåt igen. För övrigt var jag bra klädd, men vinden gör sitt och nu sitter jag här med knallröda kinder :o).

Jag är så glad att jag har träffat pinsen i mitt liv och att han sen vill dela det med mig är för underbart för att vara sant.  Tänk var ödet kan göra.
 Kärlek på nätet

Kram Mi@

POSTAT 2007-02-05 18:45:04

minst 10.... fler är bonus

Ja då var det dax att ta tag i det som är i överflöd på vissa ställen på kroppen. Ja ni vet alla vad jag pratar om och detta måste åtgärdas NU!!

Var och provade klänning för tre veckor sedan och insåg, efter att ha tittat på bilderna, att sådär vill jag inte se ut på vår stora dag. Vill vara tillbaka i min kropp som jag hade för 3 år sedan. Så nu ska här läggas om varnor.

Jag har tidigare prövat det mesta... Viktväktarna, Viktklubben, GI mm. Tänk er alla de olika bantnings tips och hemsidor som man ska följa, kan ju inte vara så svårt... inte jag inte, ger upp och börjar gena och kommer på tusen saker att inte följa "programet". Godisråtta som jag är... helt hopplöst.
NU är det nog... Mål i sikte och med en stark målbild så ska detta lyckas. Kommer att behöva all peppning jag kan få. Så snälla hjälp mig. Kanske finns det fler som jag som behöver någon som säger till en att ryck upp dig och rör på dig och tänk på vad du äter.

Nu vet hela jobbet om mitt mål och de påminner mig då jag är sugen. idag var det ett äple framdukat åt mig vid fika bordet. *ler* dom är bra gulliga mina kolleger. Det är inte lätt att jobba i hotell och resturangbranchen där det alltid finns något att äta. Men som sagt... jag får hjälp och det är jag så tacksam för.

Tallriksmodellen, långa promenader och löpning med hundarna står nu på schemat under våren. Önska mig lycka till. Lovar att skriva och berätta hur det går.

Kram den fula ankungen ;o)

POSTAT 2007-01-18 22:27:40

Oj då.....

Så har man skaffat sig en bröllops blogg... inte illa.

Ja vad händer i en hjärna... vi har varit förlovade i snart 10 månader och börjar så smått fundera på hur vi vill fira vårt bröllop.
Ja är så splittrad i min hjärna... vill både ha festen med hela släkten och alla vänner på fin gård. Men jag kan även tänka mig ta alla pengar och lägga bara på oss, genom att sticka utomlands och gifta oss. Tanken är ganska lockande.. slippa höra alla talen, slippa vara i centrum... bara stå barfota på en strand och titta min prins i ögonen och säga JA!.

Är det fler än jag som har dessa funderingar... vi har så svårt att bestämma oss.. eller det är nog mest jag som har svårt. Carsten skulle gärna åka utomlands.

Så svårt..... Hjälp mig!!

Jag har börjat med det som jag fasar för... jag ska tappa 10 kg tills vi ska gifta oss.
Då kommer jag att väga lika mycket som jag gjorde då vi träffades. Slut med godsaker... ut och rör på mig.

Kram från en förvirrad blivande brud. 

FÖRSTA SIDAN   < 4 5