BröllopsGuiden

sardinen

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-02-22 11:45:53

Knyt ihop säcken med en tårta

Idag ska vi äta tårta här på redaktionen! Anledning - Charlotte fyller år och det är min sista dag som praktikant här på Bröllopsguiden. Dubbelt upp. Mums va gott det ska bli...

Som avslutning i bloggen (som praktikant) så vill jag knyta ihop säcken och säga att dessa människor är underbara att jobba med. Har haft det jättebra här, verkligen.
Bloggandet kommer fortsätta.. såklart! Och vad som händer mer får vi se.

 

 

POSTAT 2008-02-21 11:41:36

Hur tänkte man när man skapade Adam och Eva?

Killar är ett mysterium. Ett mysterium som ibland borde hängas. Förlåt, men så är det.. ibland. Hah - och dem (killar) som kallar oss (tjejer) svåra, de förstår sig inte på en m.m. Förstår vi oss på killarna då? Nej.
Hur tänkte gud när han skapade Adam och Eva, att två så pass olika människor skapas för att leva tillsammans och föröka sig när de är på två helt olika planeter? Är som gjort för komplikationer.
Någon som har en bra förklaring...? 

POSTAT 2008-02-20 11:17:12

Nu går det...

... mot sitt slut. Idag är det sista dagen för Josefina som ska åka iväg till Thailand i en dryg månad och bara ha det kul och skönt. Och jag slutar på fredag som praktikant här på Bröllopsguiden...så idag så blir det catering-lunch här på redaktionen som en liten avslutning. Kalas kalas!

POSTAT 2008-02-19 13:30:38

Sociala Amerikaner som bryr sig

Varför är vi svenskar så stela i vissa situationer? Varför kan vi inte bjuda lite mer på oss själva i vardagen och hjälpa varandra? Jag vet att amerikaner är en omtalad folkgrupp men j*klar vad de (i vissa fall) är socialt begåvade och kan konsten att bry sig om andra.

Min käre bror är just nu i USA för att plugga m.m. och när han kommit hem igen så har han tankarna på att utbilda sig till brandman. När han berättade det för den familjen som han bor hos, så vart dem jätteengagerade och kontaktade en bekant till familjen som jobbade som brandman i Santa Barbara. Han (min bror) skulle få följa med till stationen och kolla samt att de skulle försöka hjälpa honom på fler sätt för att lyckas med att komma in på utbildningen här hemma i Sverige. Allt detta helt utan att min bror bad om det. Dem gjorde det för att de ville. Hur hade vi gjort i Sverige? Antingen hade vi sagt : Jaha, vad kul och sen var det ingenting mer med det. Eller hänvisat till en bra hemsida om någon brandstation... Jag vet inte. Men själva poängen är att det är så kul med människor som lägger ner sin själ i någon annans intressen, tankar och funderingar. Känns som att vi inte är utformade eller födda till att tänka så... har jag fel?
Så alla dem som klagar på att "alla amerikaner är kaxiga och..bla bla bla.." så generallisera inte. Jag menar inte att alla amerikaner är socialt begåvande och bryr sig om varandra mer än vad vi svenskar gör, men jag tror många av dem gör det.
Ta även exemplet: du är och shoppar någonstans i USA. Det är lite trångt och du vill ta dig fram och kika lite på den där fina tröjan som hänger där. Du råkar stöta till någon utan att den andra ens kanske märkte det. Då vänder du dig om och säger "Excuse me" och ler lite. Det är en trevlig och självklar gest. Här hemma, om någon står lite ivägen för dig i en affär och vill komma fram så tränger man sig fram lite extra och kanske i bästa fall säger ursäkta lite surt. Eller så boxar du dig fram och bara skiter i om personen fick ett blåmärke. Ni förstår vad jag menar.

När ska detta fenomen bli mer av en självklarhet i Sverige, att man är trevliga, sociala, bryr sig mer och faktiskt intresserar sig av andras liv utöver sitt eget...?

POSTAT 2008-02-18 13:34:33

Tv-kanalernas kamp

Vet att detta inte har någonting med bröllop att göra. Men jag längtar redan nu till veckans kommande, underbara och spännande tv-serier och program. Greys anatomy, Gossip girl, Brothers & Sisters, Kustbevakarna.. allt som Kanal 5 har att erbjuda! För kanal 5 är outstanding. Helt klart bäst!

Tv 3 känns bara B. Sing a long och 40 miljoner säsonger av Topmodel. Tröttnade man inte på upprepande tvproduktion för ett bra tag sedan?
Och 4:an. Det är medelsålderns underhållningskanal. Kalas för dem, mindre bra för oss (unga). Lets Dance och postkodsmiljonären och en allvarlig Bengt Magnusson. Inte för att jag inte kollar på Lets Dance, för det händer att jag gör, men känns det hela inte rätt uppenbart att det är ett program för "på-väg-att-glömmas-bort-kändisar" som tar sig an en pasodoble för att vi inte ska glömma bort dem? Men visst, det är underhålling. Så 4:an får vara den lite lagom mogna kanalen... stiff om du frågar mig. David Hellenius gör för övrigt kanalen underbar och det är klart att 4:an hamnar högre upp på listan med hjälp av humorprogrammen Hjälp och Parlamentet.
Sen har vi 1:an och 2:an... behöver jag säga så mycket? Rapport, dåliga filmer och den orättvisa Melodifestivalen som totalt har spårat ur sänds en gång om året. Den stiffaste av stiffast. När ska SVT bli modernt? Bra att ha om det någon gång skulle bli mode med pudelfrillan igen - SVT Meteorologerna ger dig tipsen för att få de perfekta lockarna (killar).

Ska vi stanna där? Kanal 5 är den bästa. Så enkelt är det.

Visst är det vackert?...

POSTAT 2008-02-17 22:26:46

Löfte

Det är söndag kväll. Det går mot de senare timmarna och det gäspas tidigt idag...

Jag har ett löfte denna vecka, till mig själv, att jag ska försöka blogga varje dag om något spännande och kul. Är min sista vecka som praktikant här på BG redaktionen... känns trisst. Trivs hur bra som helst med detta underbara team! Men vem vet vad som händer. Bloggen ska finnas kvar i alla fall.

Sov gott, och ha en underbar start på veckan

POSTAT 2008-02-13 13:05:18

Allas sjuka dag imorgon

Jag vet inte hur många människor det finns som har förväntningar inför morgondagen. Själv har jag noll. Låter kanske lite stiff men så är det i år. Nada. Njet. Non. Känns mer som en ångestdag då man sitter och tänker på vad som kunde ha varit, hur man önskar att det hade varit osv. Men till er alla andra som vet att ni kommer få en underbar dag - Grattis, jag är inte avundsjuk.. (hrm...) jo..

I alla fall - ikväll börjar återigen Greys Anatomy! Jag är superglad för det och har längtat hur länge som helst efter ny och briljant säsong. Kan behövas något uppiggande i denna vardag, börjar nämligen bli sjuk också.. Kan det bli bättre? Ångest för alla hjärtans underbara dag, och sen bli sjuk...

 

 

POSTAT 2008-02-07 15:26:28

Kan ha haft fel...

... när det gäller min "personliga" blogg. Såg att jag skrivit en hel del om mig själv... påkommen. Eller ren omedvetenhet? Kanske borde tänka lite mer tills nästa gång..

POSTAT 2008-02-07 15:20:21

Personlig blogg

Har tänkt på att jag inte har blivit så speciellt personlig i min blogg här... Det hittills mest personliga som jag skrivit om är väl något i stil med: "Idag gjorde vi det här o det här på redaktionen.." och "..min kafferutin på morgonen är dyr i längden..". Små korta och något trissta konstateranden. Men varför ska man vara så personlig? Ska man berätta om hela sitt liv och ens trassliga kärleksliv och privatliv - upphängt och nersläppt? Vet inte om jag tycker det... Och vem är ens intresserad? Folk har ju ändå bara sig själv att tänka på. Det är det som är nummer ett. Jag. Jag. Och jag. Som nummer två - kändisarnas olyckliga liv(kanske ens sambo eller barns liv om man ska vara lite ödmjuk) men ändå. Och tänk nu på att jag menar bloggmässigt. Eller internetmässigt. Att då man sitter vid datorn eller bloggen eller facebook så är det ofast en själv det handlar om eller nytt skvaller. Det är kul och läsa, så är det. I alla fall när det gäller folk i min ålder och uppåt och i denna underbart ytliga Stockholmsstad. Varför ska man då sitta o spy ut en massa om en själv då det ändå inte är nån som är intresserad på riktigt? Vill nån veta - fråga. Tills dess - hänger inte ut mig och andra i en blogg där alla är upptagna med sitt. För personligt... Inte än i alla fall...
  1 2 > SISTA SIDAN (3)