BröllopsGuiden

ambjorks blogg

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Nu är vi gifta!!
» 140914
« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2014-11-01 23:43:36

Nu är vi gifta!!

Uppsala 141101.

Den 18 oktober kom dagen vi planerat så länge för och som vi längtat efter. Bröllopsdagen! Vi hade en ganska lugn morgon och fm. Var ute på fm-promenad bla. Vid kl 12 var det dags för mig att landa hos frisören för hår och make up. Under 3h (inkl liten lunchpaus) blev jag så underbart fin och redo för vackra foton och bröllop. Var så nöjd med både hår, smycken och klänning. Och det syns verkligen på fotona att man är nöjd och lycklig. Vår underbara fotograf mötte oss i Slottsbiografen och arrangerade så att vi tog fina foton då vi såg varandra snygga och stylade för första gången. Underbart. Sen var vi ute bland de vackra höstlöven och nere vid Fyrisån för fler foton. Och förutom att det var kyligt och kallt mot slutet så hade vi väldigt roligt och fick vackra bilder. Och när vi var klara var klockan strax före 17 och vi fick bege oss mot biografen. Gästerna hade minglat lite, fått ut vigselprogram och tittat på bildspel. Vid 17 började vigseln med välkomnande av vigselförrättaren och en liten film om och med oss. Vi kom lagom till sista minuterna av filmen och hann fixa oss lite innan det var dags att gå in. Vi gick in till tonerna av Marry me av Train. Det blev en fin vigsel. T:s systerson läste en kort text, inkl humoristiska inslag. Och vår vigselförrättare sa många fina saker. Vigselakgen var inte så lång men den blev fin och personlig. Efter vigseln stannade vi en stund och gav ut massor med kramar! Sen blev det fest! Vi promenerade till restaurangen där vi skulle vara, minglade, hjälpte folk i fotobåset för Polaroidkameran (inkl props) och såg över den fina dukningen. Vi kalasade sen på medelhavsinspirerad buffé, vin och cider och lyssnade på ett par fina tal. Samt skrattade åt gästernas utförande av hemliga uppdrag... Efter middagen blev det tårta. En av mina kollegor hade gjort ett antal fina och supergoda tårtor. Synd bara att brudgummen tårtade sin nyblivna hustru i ansiktet i samband med gemensam uppskärning... som tur var satt både lösögonfransar och smink kvar. Och kvällen fortsatte. Efter tårta, kaffe och avec blev det dans. Och vi började så klart med brudvals. Som vi hade tränat in och koreograferat veckan före bröllopet. Vi satte nästan varje steg och alla snurrar. Fantastiskt! Och sen dans till efter midnatt då vi bröt upp och tog en taxi med presenterna och lite annat smått och gott genom ett regnigt Uppsala. Till Gillet för en natt i svit! Lyxigt.

Första dagen som gifta, den 19 oktober, firade vi med brunch med vissa gäster och sedan packning och tvätt inför bröllopsresan. Den gick till Prag i Tjeckien den 20 okt. Vi bodde i svit även där och såg till att äta och dricka gott, traska runt hela stan, mysa i varandras sällskap och känna oss lite nykära som äkta makar. UUnderbart! 

POSTAT 2014-09-14 21:34:49

140914

Uppsala 140914

En del som hänt senaste tiden, och bröllopsdatum närmar sig med stormsteg! Tur att vi ligger bra i planering och det mesta är klart eller inplanerat. Senaste veckorna som gått har vi fixat med T:s ring - beställt på nätet och blev superbra. Fast vi fick skicka tillbaka och ta in den en storlek - dock helt kostnadsfritt! Mycket bra service. Har också beställt brudbukett. Spenderade typ 1h hos floristen för olika idéer och funderingar, visste inte riktigt vad jag ville ha när vi började. Till slut hittade vi väldigt rätt med en rundbunden bukett som gärna får vara lite med 2 sorters vita rosor plus brudslöja. Tror det kommer att bli alldele utmärkt! Så nu är det fixat också, inkl knapphålsblomma till min kära blivande make. Lite sugen på att titta på buketten dagen före bröllopet, då den är klar... Men borde ju inte... Har även varit på konsultation för hår och makeup och bokat in tid. Så nu vet jag vad jag gör större delen av bröllopsdagen - blir bortskämd hos frisören medan jag blir fin!

Sen har vi också fixat i princip hela vigselprogrammet och festprogrammet. Gästlistan är klar och nu sätter vi de sista detaljerna. Som att skapa bordsplaceringskort. Vi har också köpt en Polaroidkamera som ska användas vid minglet innan middagen. Funderar på att låta alla gästerna fota sig med lite roliga props och sedan ska vi skapa en tavla att hänga på väggen. Tror det blir kanon!

Men, nu ska vi ladda för semester och 1 veckas välbehövlig solresa. Så planeringen får stå lite still till sista helgen i september. Innan sista sträckan in i mål!

 

//Maria