BröllopsGuiden

gunnel32

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2007-09-10 20:47:56

Så var man äntligen man och hustru!

 
Ja, drygt en månad har gått sedan man blev fru Blomqvist!
Allt gick faktiskt som vi hade tänkt och det var ett underbart bröllop!
Dagen började med att jag åkte upp till Åsa, i Alskog och vi åt frukost tillsammans innan jag började att göra mig i ordning. Under tiden drack vi naturligtvis champagne! Jocke var kvar hemma och fick hjälp av sina bröder. Klockan 11.30 blev jag hämtad av Eddie och vi åkte ner och hämtade Jocke. Då var alla gäster på väg med buss till Folar strand. Nere vid hamnen i Ljugarn stod Erland och väntade in oss och båten var färdigdekorerad. Regnet låg i luften men vi fick inte en droppe på oss! Det tog oss ca 15 minuter att åka längs med hela Ljugarn och ut till Folar. När vi tittade in mot land och såg alla gäster som stod där och väntade på oss så kändes det pirrigt vill jag lova!
Vi kom nästan hela vägen in till stranden med båten och Erland lyfte mig in till stranden, medan Jocke kunde hoppa i land. Vi togs emot av prästen Patrik. Vi ställde oss under den lövade bågen tillsammans med våra barn som redan fanns på plats. De såg underbara ut alla 4! Allt flöt på under hela ceremonin och vi lyckades säga de rätta sakerna på det rätta stället! När Tomas och Deinse sjöng var jag på väg till tårar flera gånger! När vi hade sagt ja till varandra kastades det massor av ris på oss. Vi korkade sedan upp champagnen och skålade med alla gäster och slutligen blev det kramkalas. Ungefär kl 14 åkte Åsa, Sussi och jag iväg från Folar i Lennarts Ford Mustang Cab med Jerry Williams i högtalarna!
Gästerna tog bussen tillbaka, en del åkte till Sjöviksgården och drack kaffe, medan andra passade på att åka hem och byta om.
Hemma i Åsas hus hjälpte Lena mig med håruppsättningen och jag sminkade mig inför kvällen. Den vinröda klänningen sattes på och det blev så vackert!
Kl 16 samlades alla gästerna och Jocke på Sjöviksgården och strax därefter anlände jag i Lennarts röda cab. Min bror Micke eskorterade mig från bilen till Jocke som stod och väntade på mig. Så snygg han var!
Det skålades igen innan det var dags för bröllopsfotografering vid havet. Just lagom till det, kom solstrålarna fram! Under tiden gick gästerna på tipspromenad som värdparet hade fixat. Ca kl. 17.00 satte vi oss till bords och middagen serverades. Trattkantarellsoppa med ostpinnar till förrätt. Varmrätten bestod av helgrillad gris och potatissallad. Till efterrätt serverades Espegards bakelsetårta och kaffe. Innan kaffet blev det brudvisning. Ute på gården stod det ett hundratal gäster som väntade på att få se brudparet! Jag höll på att få en chock och gå in igen! Gästerna bjöds på salta kringlor och Gotlandsdricka.

Skriver lite mer senare!

Fru Blomqvist
POSTAT 2007-07-13 10:01:09

Stressigt!

Nu börjar det att dra ihop sig och jag känner mig hyperstressad!! Är det fler som känner igen sig?

Har nu börjat med servett-vikning och göra i ordning välkomstpåsarna. Ska idag sitta vid datorn och göra klart fest/vigselprogram! Nästa vecka är det bakning och matlagning som gäller!

Min syster skulle fotografera mig, men det har inte än blivit av och nu har hon åkt till Stockholm igen! Jag börjar verkligen undra om vi kommer att hinna med det! Jag fattar inte att vi är inne i halva juli och att det bara är 22 dagar kvar!! PANIK!

POSTAT 2007-07-04 09:55:10

Ringar har kommit!

Hallå!

I fredags kom våra ringar! Så i fredagskväll förlovade vi oss igen!!! Allt passade perfekt, men vi funderar på att runda av kanterna lite, men kanske inte innan bröllopet. Idag är det exakt en månad kvar! Syrran håller just nu på med mina naglar och det blir jättefint! I helgen åker blivande och barnen till Blekinge och då ska jag jobba på med allt vad bröllop heter! Lättare om man får göra det i lugn och ro. jag och Ullis ska också försöka fotografera.......igen! Börjar bli nervös för möhippan också........kan smälla när som helst!

 

POSTAT 2007-06-21 08:46:51

Sommarlov!

Igår var det äntligen första dagen på sommarlovet! Nu kommer det att finnas tid för att bröllopsplanera och pyssla och jag kan säga att jag kommer att behöva den tiden! Idag åker vi till Fårö och stannar där i 4 dagar. Vi ska fira midsommar där ute och bara slappa hela familjen. Samla krafter till bröllopsplanering helt enkelt! Fast lite planerande blir nog även där, hela familjen är ju med och då får man en chans att även prata med bror som inte kunde vara med sist.

När vi var hos min syster förra veckan och planerade så föll många bitar på plats. Hon tog tag i en hel del grejer som jag har gått runt och haft i mitt huvud, så nu känns det lite lättare. Det är faktiskt bara 44 dagar kvar!

 

Glad midsommar!

POSTAT 2007-06-16 13:18:34

Tiara & Halsband

Igår fick jag äntligen prova min tiara, halsbandet och armbandet! De var så vackra! Precis de vinröda pärlorna som jag hade tänkt mig. Carina tog med dem på skolavslutningen igår så att jag fick prova dem innan hon gör dom helt färdiga. Tiaran hade hon gjort en så fin modell på! Ellen ska få precis samma som jag!

Grillare är nu också bokad!

Häromdagen skickade jag efter kostymer till de äldsta killarna. Skönt att få det ur världen. Nu är det bara Adam och Jocke kvar, och skor!

Ikväll ska vi på middag hos syrran och planera bröllop tillsammans. Känns skönt att ta tag i det nu. Känner mig lite lätt stressad måste jag erkänna.

POSTAT 2007-05-31 08:50:50

Vigselsamtal Klart!

Igår träffade vi alltså prästen och vi gick igenom hela cermonin. Så här kommer upplägget att se ut:

1. Alla sjunger gemensamt psalm nr 82 eller 201.

2. Inledningstal av prästen.

3. Textläsning

4. Tomas sjunger och spelar gitarr.

5. Vigselakten

6. Tomas sjunger och spelar gitarr.

7. Bön och välsignelsen.

8. Vigseltal

9. Denise sjunger "För att du finns" Sonja Aldén

10 Brudskål!

Ja, så här kommer det att se ut! Vi kommer att stå upp hela tiden, alltså inte knäböja. Prästen tyckte inte det var praktiskt!

Det kändes verkligen på riktigt när vi hade gått igenom allt det här. Hur vi skulle hålla ringen, kyssa varann och så vidare.....

POSTAT 2007-05-30 11:08:56

Hulahopp!

Om två timmar ska vi träffa prästen! Kul!

Igår kom en prov-servett i linné från en tjej som säljer sina. Dom var stora och vita, jättefina! Så nu har jag beställt 110 servetter av henne. De är aldrig använda alltså!

Fick mail igår från carina som gör mina smycken och tiara och hon har gjort klart allt och vill att jag nu ska se och prova! Vi träffas på fredag och det ska bli sååå spännande!

Har även fått hem allt papper till festprogrammen, så nu kan man börja med det också!

Det går sakta framåt!

 

 

POSTAT 2007-05-18 08:35:36

Fotograf

Igår ringde vår privata fotograf och vill att vi träffas nästa helg för att kolla vilka bilder vi vill ta osv. Kul! Nu har det också kommit ett paket på posten med pysselsaker, så nu kan jag börja arbetet med placeringsdekorationerna!
POSTAT 2007-05-16 12:44:46

Prästen kommer!

Idag kontaktade jag vår präst för samtal. Vi bokade in den 30 maj och då kommer han hem till oss. Efter samtalet vill han att vi åker till vigselplatsen för att han vill se hur det ser där nere vid havet! Kul att han engagerar sig så mycket!

Har även varit i kontakt med Lennart på 24karat idag och nu sätter han igång med våra ringar! Det blir Palladium efter mycket om och men......men det blir nog alldeles utmärkt!

Blivande sticker till Blekinge tillsammans med barnen i morgonkväll och kommer inte hem förrän måndag, så nu finns det tid att sitta och fixa med morgongåva. Hoppas bara att min syster har tid att fotografera lite också........skulle passa perfekt!

Längtar.....

 

 

 

 

POSTAT 2007-05-13 10:20:25

Transporten backade ur....

Vårt bussbolag som vi bokade först, för ca en månad sen har nu backat ur......hade helt plötsligt ingen ledig buss????? Men nu har det ordnat sig ändå, råkar ju vara god vän med chefen till Swebus här på Gotland och han fixar det för oss. Igår åkte vi vägen ner till vigselplatsen tillsammans med honom. Han ville se hur det såg ut och vägen var helt ok sa han, så nu vill han bara ha körschemat! Tur att det ordnar sig ändå.....som det faktiskt alltid brukar göra i slutändan....!

Syrran är nu nere igen och nästa vecka ska vi försöka att få till några ensamma stunder för fotografering. Vi har ju inte lyckats så bra hittils!!!! Blivande tar nämligen barnen med sig  och hälsar på farfar i Blenkinge på torsdag och stannar över helgen. Då borde det gå att få till, både på klänning och annat!

  1 2 > SISTA SIDAN (4)