BröllopsGuiden

tdc524

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-06-23 08:21:08

dam dam da dam

Nu är det snart dags!!!!

 

Äntligen är det bara minus tre veckor kvar!!!!

Helt underbart ska det bli...bara det inte regnar! Har nu nästan fixat allt..bara festprogramsfinslipning och att skriva vigselprogram kvar. Vem kunde veta att det tar en sån jäkla lång tid att fixa med det!!!! Har suttit dag ut och dag in med detta!

Det börjar inte förrän nu klicka att vi ska på bröllopsresa... har haft så fullt upp med bröllopsbestyr att man helt enkelt inte funderat över detta. Helt underbart ska det bli att packa väskan och ta min älskling och sticka iväg!

Ska fixa lite skoj idag att ta med oss på resan;)

Kram kram

POSTAT 2008-06-11 13:02:01

en törn....

En törn...

Åter ett besök på remans....

Typiskt eller är det förubestämt att när man ska gifta sig och ska in och trängas med bröllopsklänningar att det enda man ser så är det typisk äcklig size zero!!! Dessa smala tunna spetor som åmar sig i spegeln och klagar på de extra två grammen som bara måste väck innan dagen D! Själv står man där som en stoppad röd korv efter att tagit ännu en match med klänningen för att få på sig den.... usch och hugah hugah!!!!

Svettigt blir det oxå!! Inte nog med det, för dessutom så står en stressad arab utanför och smått ropar med knaglig svenska om jag inte är klar eller om jag behöver hjälp... NEJ!!! nästan skriker jag för vem vill se en halvnaken brud i rasfsett försökandes kränga-/ hoppa i sin bröllopsklänning...med 10 cm klackar på....röd om ansiktet och håret spretandes åt alla håll... 

när du väl kommer ut från butiken...ca 2h senare.. så är du utmattad, svettig, sliten.. har ca 35 sticknål efter insyningsnålningen av klänningen och du är utsvulten... men kan du äta?? näääähh... inte efter alla dessa size zero....

så hem åker du... en törn i självbilden är satt och du stormar trumpet in och finner din älskling lagandes din favoriträtt...tankar på size zero försvinner och du glufsar lätt i dig den goda mate samtidigt som ni bägge fördömmer de spetiga äcklen och förståndigt konstaterar att hull är häftigt och det bara finns mer att älska då...

eller hur...:)

fyra veckor och tre dagar tills dagen d är här....

Jippi!!!!!!!!!!!

POSTAT 2008-02-01 12:55:47

Plutten....

Min söta dyrbara lilla plutt skrutt...Nu ska han bli min och jag hans.

Många tankar surrar omkring i huvudet just nu. Det är stort att gifta sig och veta att man kommer hålla livet ut!

Här finns då ingen returgaranti om varan ej kommer upp i de förväntningar som krävs och förväntas! Han är den som jag kommer varndra livets väg med, hur bucklig den än må bli.

Tänk min rapande och pruttande "give me five" - kille ska jag åldras med!!

Detta är min tanke undra då vad hans är!!

Kanske att: denna rapande pruttande slarviga godisvraket ska jag gifta mig med!

Hahahahihi! ;) vem vet vad som rör sig där uppe!

Men huvudsaken är att jag innerligt och starkt älskar min pluttskrutt, och kan inte ens förseställa mig ett liv utan honom.  

Det är det som räknas, det som kommer med i godispåsen är bitar som kanske smakar lite surt men det är även just de bitar som gör min godispåse till vad den är. Speciell och alldeles unik!

over and  out!

POSTAT 2008-01-25 21:09:53

Resa

Nu är det dags att börja drömma sig bort!!


Värme älskar vi...
Sol dyrkar vi...
Äventyr hoppar vi in i..
och
Vi är resande!!!!!

Som sagt så blir det resa av!!
Vi har äntligen , med hjälp av våran fantastiske, tålamdiga och förstående Ticketvärdinna fått fram våran undebara bröllopsresa!
Vi får storstadsliv i Saigon (nu heter det Ho chi min) i Vietnam, 4 dagar. Sedan blir det sol, äventyr, dykning, sightsing och bad i Nha Trang, Vietnam i 9 dagar. Efter det reser vi till Thailand för att där bo på Kho Samui i åter 9 dagar... bada sola och LATA oss!!!
Så härligt!
Kan verkligen rekomendera att ta hjälpen av Ticket för att skräddasy sin semester, de har så många olika val och kombinationer som passar alla ekonomiska former!
Varken jag eller Diego kan knappt tro hur nära vi är och hur underbart det blir att resa iväg under tre sköna veckor..
Bröllopsresa..ojojoj det är härligtstort!

Hasta la vista
POSTAT 2008-01-24 12:41:02

"Två blir ett?"

Hejsan nu är det dags att skriva av sig igen.

Många kommentarer och "djupa" påståenden angående äktebskap slutar med orden "Nu blir ni två ett!!". Va? Vad jag halv innan? Är vi inte fullbardade människor innan vi gifter oss? Är vi inte tillräckligt ändå. Jag har en helt inviduel, personlig och olik helhet än vad Diego har, vi är två OLIKA individer! Hur kan vi då ses och tänkas om på som ett...

Visst det är ett talesätt men ett talesätt som jag verkligen tycker ska ligga utanför ämnet giftemål...kanske passar bättre i sänghalmen eller i en Gyllene tider låt..

Jag diggar Oprah (mycket) :) hon likt jag puchar för en syn på äktenskapet som ett lojalt löfte Ooch en kärleksakt som passar vissa och andra inte. OCH DET ÄR HELT OKEY SÅ. Alla vill inte ha det och alla behöver det inte. Likt ringen.. ju större sten desto mer WOW-effekt är det...

En ring är inget du ska ha på dig för att WOWa andra utan något som ska betyda något meningsfullt och djup för dig och din make. Den ska med andra ord inte kunna beskriva ditt värde...Ju större detso mer är du värd...blää....

Så tillbaka till påståendet "Två blir ett" jag ser det mer som att jag och Diego är två  (underbara;) ) individer som ingår äktenskap för att det är något meningsfyllt och djup för oss. Vi gör det för att vi vill dela detta med varandra och med våra nära och kära. Vi gör det även för trygghet mot en säkrare framtid, för oss själva och för våra framtida barn.

Vi kommer likaså fortsätta vara två enskilda individer och tycka likadant som vi gör nu, givietvis kommer vi utvecklas men det är ju naturligt och ett måste, men vi utvecklas då enligt oss själva och inte i synkroniserad ihopfäst takt och riktning!

Så nu har jag spytt ut mig lite på min lunchrast!!

Jag har inget emot äktenska men jag har en nagel i öga för allt "påhittade" "påtvingade" traditioner och ordspråk som jag tycker bara trycker ner individen eller ,som oftast, kvinnan i den traditionellt historiskt förtryckta rollen som undersåte!

Och det kan du ge dig på att jag inte tänker hoppa ner i den avgrunden!!!

Massor med kramar...och lite galla

Elin;)

POSTAT 2008-01-21 15:04:52

Ett fasligt tänkande

Att gifta sig.... det finns så många teorier, traditioner och åsikter omhur det ska vara och se ut.

För vissa handlar det om vad som kostar vad och hur tydligt de kan visa sina pengar. Andra delar giftemålet med sina absolut närmaste.. ca 8 st, och sedan är det en intim middag med god mat och dryck som gäller.
Så fort man berättar att " nu ska vi gifta oss"!!!! så sker det som en omvandling av hela förhållandet sett från andras perspektiv. Helt plötsligt är man seriös och oj vad vuxet..
Var vi inte det innan? tänker jag?
Så vad är skillnaden med att gifta sig och att vara sambo?
Vissa jag fråga svarar att "nu är det ju på riktigt!!" andra " Ett papper" och somliga säger att det är en kärleksförklaring mellan två människor.
Så åter igen, varför finns det så många måsten vid ett bröllop? Ta en titt i alla dessa bröllopstidningar som cirkulerar runt i tidningshyllorna. Där illustreras bröllopet som något hämtat ut tusen och en natt eller askungens bal... Vad säger massmedia oss egentligen? Ju dyrare, exlusivare och överdådigt bröllop du har desto bättre? " Ju mer desto bättre??"
Är det det som gäller??
Åsikter och tankar strömmar plötsligt in från alla tänkbara håll och man har fullt upp med att klura ut hur vi vill ha det. Hur vi vill att det ser ut och vad vi tycker och känner att detta innebär och betyder. Det är inte lätt att hålla kvar vid sin åsikt och ursprungskänsla med det tryck som möts. Blir det bra?? undrar man ofta? Är det bra nog? tänker man sedan.. Förnuftet knackar på och säger sedan med bestämd röst att: "Hör upp nu tösabiten!! Det blir vad ni vill att det ska bli. Så ni tänker så blir det. Man väljer själv sin stress och oro och du bestämmer själv när det är slut på den." :)
Oj så förståndig det kan tyckas, men i själv verket är det så.
Se på de amerikanske dokumentärerna angående bröllop så hör du snabbt att många giftemål slutar innan de hinner säga " I do" . Det ligger kanske något i det. Paret utsätts ibland av påtryckningar, stress och ångest över själva dagen ifråga. de ser den inte som en språngbräda gentemot något annat, något nytt och gemensamt.
Så filosoferar jag och Diego ofta.. en språngbräda eller en bro att gå över för att på andra sidan se likadana ut men i hjärtat bära ett lojalt löfte. Dagen i sig är en fest för oss, för våran kärlek. En dag att dela med våra nära och kära.

;)
POSTAT 2008-01-16 12:56:06

Nerver

Nerver det är det rätta ordet!

Kär är man och därav även lite galen..sprecis som Lotta Engberg sjunger! Allt ska fixas och pusslas ihop till en enda dag. Den största dagen...

Som tur är så har man sitt support av vänner och familj som backar upp och tar de sena telefonsamtalen med desperationen i luren..;) 

Att det är så mycket småsaker som ska tas ställningsataganden till och väljas ut det trodde nog inte jag eller Diego:) Men det är ju lite av charmen med det hela. Man får inpräntat på ricktigt att det ska bli ett bröllop av!!!

Nuvarande bönen handlar om Vind, Sol och Värme och inga fläckar på klänningen.. och kanske att man inte ska behöva svimma framme vid altaret...usch så många dumma dumma ideér och fasor som dyker upp i allt planerande!!

Tack och hej leverpastej

Elin