BröllopsGuiden

Bellahannas blogg

« Oktober 2023 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2014-03-10 15:48:20

Lugnet efter stormen...

Efter mitt lilla utbrott i helgen, har jag landat i ett lugn. Istället för att besatt tänka att vi måste gifta oss den 30 maj, 2015 och då ev vara tvungen att ge avkall på delar i vårt drömbröllop, håller vi datumet öppet, blir det ett år senare, så blir det det. Då behöver vi inte ångra oss den dagen vi har fått ihop tillräckligt med pengar för att kunna ´fira det bröllopet vi verkligen vill ha. Nu känns allt toppen. Vi har hittat ett perfekt ställe; Dömle Herrgård i Värmland, det ligger 3 mil utanför Karlstad och erbjuder en helhetslösning på bröllop. Det är ett ställe som verkligen passar oss. Vi har en ganska tydlig bild över hur vi vill att vårt bröllop ska vara och Dömle Herrgård motsvarar verkligen våra förväntningar... Här kommer länken för er som vill kolla in detta fantastiska ställe...

http://www.domle.se/brollop

Jag är dessutom mycket glad idag för jag vann tävlingen om bröllopsdukningen från Duni, känns jättekul!

Kram på er alla blivande och gårdagens brudpar! Vi hörs snart igen!

POSTAT 2014-03-08 22:59:01

Frustration, frustration!!

Jag tror att jag har förvandlats till ben bridezila i helgen. Jag sitter i timmevis och tittar olika lokaler, bröllopskoncept, you namne it. Allt detta innan jag ens vet hur det ska bli. Jag har arbetsträning på ett bibliotek, men längtar tills jag kan landa i ett riktigt jobb. Jag fick nyss förlängd arbetsträning, ska vara där till slutet av juni och är orolig att vi inte ska hinna få ihop till vår satta ombudet i tid, för at jag inte har fast jobb. För tillfället får jag försöka klara mig på aktivitetsstöd från försäkringskassan och då har vi ofta inte så mycket marginal över så att vi kan spara till bröllopet. Jag är orolig att vi kanske måste skjuta på bröllopet. Visst, det kanske inte är så big deal, men jag har funderat och väntat på detta så länge, så jag känner att jag inte vill vänta längre. Tanken har gjort mig väldigt frustrerad. Jaghar gapat och farit ut mot min sambo i helgen som en värsta bridezila. men jag tänker inte sluta kämpa. Jag tänker göra allt som står i min makt för att vi ska kunna gifta oss den 30 maj, 2015!

POSTAT 2014-03-07 21:36:09

Äntligen helg!

Så har då äntligen fredagskvällen kommit och jag kan lägga mer tid åta planera och fundera över bröllopet. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att fokusera på jobbet dessa tider. Det blir lätt så att jag snöar in på temat bröllop och ibland kan jag fastna i funderingar på vilken klänning jag ska ha eller i viken lokal vi ska ha festen. När det inträffar(vilket är tämligen ofta)måste jag säga till mig själv att fokusera på jobbet, men det är inte alltid lätt. Idag har jag suttit länge på youtube och letat efter olika musik till in-och utmarsch och även till bruden och hennes fars första dans och hittade några stycken som var väldigt vackra. Jag ska spela upp dem för pappa och se vad han tycker. I helgen ska jag och min blivande man fortsätta diskutera hur bröllopsbudgeten ska utformas, vilket sannerligen är en gedigen uppgift. Utan en vettig bröllopsbudget kan vi ju inte veta vilken ekonomisk nivå vi ska lägga bröllopet på och vad man har för alternativ inom ramen för den budget man har satt.

 

Helst skulle jag vilja strunta i alla ramar och hålla mitt sagobröllop redan i sommar, men tyvärr funkar ju inte verkligheten så... Nå ja, fortsättning följer. Efter helgen ska vi i allafall ha en färdig budget. Håll alla tummar och tår...Innocent 

POSTAT 2014-03-06 16:02:43

Nu ligger vi i startgroparna!

Smile Efter flera år utan jobb(jag), med usel ekonomi, Gastric bypassoperation med över 40 kilos viktnedgång(min) och djup depression(min), har vi tagit oss upp ur träsket och kommit upp på banan igen! I helgen beslutade vi oss äntligen för att gifta oss!. För tillfället har vi bara bestämt oss för att gifta oss någon gång under våren/sommaren 2015. Vi ligger verkligen i startgroparna av den här fantastiska resan och behöver alla tips vi kan få.

Av naturen är jag en romantis person och började givetvis planera, det första jag gjorde. Det finns så mycket att tänka på nu i början. Jag har en tydlig bild a mitt drömbröllop, men den drömmen känns ganska långt borta, just för tillfället. Som vanligt är den stora frågan vilket typ av bröllop vi skulle ha råd med och så får vi helt enkelt rätta mun efter matsäcken.

Vår dröm är i allafall att gifta oss på Thorskogs slott i Västerlanda, utanför Göteborg. Det är ett riktigt Törnrosaslott och kostar naturligtvis därefter. Grejen med Thorsskogs slott är att de har ett väl utvecklat bröllopskoncept och kunniga och erfarna bröllopskoordinatorer till sitt förfogande.

Men men... nu är iallafall bollen i rullning och nu är det bara fantasin (och tyvärr ekonomin...) som sätter gränser för hur vårt drömbröllop ska se ut.

Jag är ofantligt lycklig att vi äntligen ska få gifta oss och vill naturligtvis göra allt så bra som möjligt efter våra förutsättningar!

Följ oss gärna under planerandet av vårt bröllop. Jag kommer att uppdatera denna blogg regelbundet, så ni kommer att få ta del av varje steg utav denna resa!

Kram Isabelle