BröllopsGuiden

SassaZazzs blogg

« Mars 2023 »
TI ON TO FR
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2014-07-02 16:31:45

Att prova brudklänning...

Nu ska ni få höra!

Det var en upplevelse. Jag försökte intala mig själv att ha ett öppet sinne trots att jag redan hade bestämt mig för vilken sorts klänning jag skulle ha. Klart det skulle bli en grekisk-gudinna-med-silver-detaljer-klänning. Inga konstigheter. Eller? Det passar de flesta figurer, visst? Egentligen fanns det inga andra alternativ... så när butiksbiträdet tar en titt på mig och min figur, försvinner och kommer tillbaka med en maräng så får jag bokstavligen bita ihop tänderna. Jag i en prinsessklänning, haha, nej tack! Men så ville jag inte ställa till med en scen så snällt tar jag åbäket och in i provhytten. Hur skulle man komma i denna kreation, detta spektakel? Hoppa i den? Det var så mycket tyg! Och snören. Butiksbiträdet sticker in en underkjol (en sådan tunn kjol med en stålbåde längst ner i fållen) och säger till mig att dra den på mig. Okej tänkte jag, se detta som en rolig grej :) När jag långt om längre krypit i klänningen frågar tjejen om jag ska ha hjälp att snöra ihop mig. Ja tack! svara jag och hon snörper ihop mig. Ut i butiken och upp på en pall (precis som på TV!). Ser mig i spegeln och hör min syrra utropa "oooo".

...Är det verkligen jag där i spegeln? Men så fel jag hade. Jag har ju fått en midja! Och min byst passar visst i en korsett trots dess storlek. Det är till och med smikrande. Ser faktiskt inte alls ut som Dolly Parton. 

Så gick det till när jag slog hål på den myten om mig själv :D Kan meddela att jag provade min "gudinna-klänning" också. Såg ut som en potatis. Eller något åt det hållet iaf. Ingen midja och magen putade lite sådär osmikrande. Så nej, VÅGA GÅ UTANFÖR DIN KOMFORTZONE!

Jag vet inte exakt vilken klänning jag ska ha (det är gott om tid!) men så mycket vet jag att jag ska ha en större kjol med överdelen i modell tubtopp. Slät kjol utan spets fast med ett spänne/band runt midjan med lite strassdetaljer. Ingen slöja och en enkel håruppsättning till det. Kanske en klassisk knut eller svinrygg.

Ha en underbar dag!

Sassa

POSTAT 2014-06-19 15:43:33

Färgtema - Check!

Yes!

Då fick jag beställt de allra första dekorationerna igår! Vilken lycka! Lite extra glad blev man när det var lite rea också. Säger bara Leila General Store! Åh, fint. Det blev ett gäng Pom poms i olika storlekar att hänga i taket. Tror det kan höja mysfaktorn samtidigt som det hjälper  till att knyta ihop färgerna på dukningen och inbjudningskorten.

Detta innebär ju dessutom att det inte finns någon återvändo när det gäller färgtemat Laughing Så nu blir det turkost och silver. Punkt. Ganska skönt att slippa vela och äntligen ha ett mindre beslut att fatta. Turkos är "vår" färg så det var i stort sätt självklart men sedan vad vi skulle matcha det med... Ja, det finns så många vackra kombinationer! Svart/turkos, Guld/turkos, Lila/turkos eller varför inte Vitt/turkos? 

Räknar annars ner tills det är dags att prova klänningar för första gången. Tar med mina två kära systrar som är mina brudtärnor. Mestdels är det för att kolla på olika modeller men visst är det lite för själva nöjes skull också Innocent Återkommer med detaljer efteråt!

 

Kika in Leilas webbutik: http://www.leilasgeneralstore.com/

 

Kram

Sassa

POSTAT 2014-05-26 19:32:48

Första Bloggen -Någonsin!


Då sitter man här trots allt. Jag har aldrig tidigare känt något behov av att skriva "offentligt", men nu sprudlar det av tankar och ideer som jag helt plötsligt vill få ur mig! Och anledningen är ju redan ett faktum men jo; JAG SKA GIFTA MIG! Jag ska bli fru till världens underbaraste man. Efter många år tillsammans var det nu dags. Kanske beror det på vår lille son men samtidigt tror jag det skulle ha hänt i vilket fall. Fast nu känns det på något vis ännu mer angeläget. 

Bloggen är som sagt tänkt att fungera som både kom-ihåg-lista och idé-plank. Varje gång jag får ett nytt infall så ska det också hamna här. Är iaf tanken  

Det är nästan exakt ett år tills det är dags och det kan kännas rikitgt länge. 30:e Maj 2015. Men som jag förstår det är det massor (MASSOR) av planering. Vi har redan bokat restaurang för bröllopsmiddagen och gått igenom önskemål för ex. menyn. Fått och även accepterat en offert på kalaset. Pang, pang, pang. Det känns ändå skönt att ha den delen avklarad. Det blir (antar jag) enklare att fundera på tema/färgtema osv. nu när vi vet lokalerna. 

Mer om mina tankar kring själva bröllopsdagen kommer!  

(Tänk, nu har jag blivit bloggerska på kuppen )

Många Kramar

                       Sassa