BröllopsGuiden

ttina_70

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2010-02-15 12:04:43

Hallå där ute i vintersverige

Är lite stolt över mig själv..jag lyckdes hålla det jag lovat!! Det tog inte så lång tid innan jag skrev igen... Har haft en helt otrolig Lördags kväll tillsammans med hela vårt följe, mat, dryck och väldigt trevligt sällskap.. Detta kommer qtt bli så otroligt fint och bra!! Vi pratade bröllop (naturligtvis) många tankar och även ett par frågetecken rätades ut! Alla verkade trivas och ha det bra! Tyvärr fick jag veta att min ene toastmaster backar ut..vi har känt varann i en himla  massa år och jag vet att detta inte var något lätt beslut för honom!! Men jag ger homon en stor eloge för att han gjorde det i så god tid, det gör att arbetet med att hitta en annan blir så mycket lättare..det löste sig redan samma kväll.. Jerrys lillebror och ena bestman,tog med stor entuiasm sig an uppdraget.. Det kommer att bli så bra! Nu ska jag gå och laga middag.. Hörs snart igen!!!

POSTAT 2010-02-05 22:41:44

Jag har lyckats!!

HaHa va nöjd jag är med mig själv... Det tog inte ett halvår innan jag fick tummen ur att skriva igen....... Det tog bara någon dag, tänk vad det kan göra med bredband!!! I går var vi på Munkagårdsgymnasiet och träffade de underbara tjejer som skall fixa våra blommor till bröllopet, de tyckte det hela verkade jättekul och spännande. Sedan var vi på Ästad Gård och bokade vår nattlogi, den allra mysigaste lilla stuga man kan tänka sig, gammaldags inredd och jättecharmig på alla sätt. Idag har vi även fixat alla inbjudningarna till alla föreningar som skall gå ut nu i veckan och bokat transporten till festen. Häst och vagn precis som det var på den gamla goda tiden. Nu måste jag avsluta för idag, lovar återkomma snart, och den här gången tror jag till och med att jag kan hälla det.    

POSTAT 2010-02-01 14:02:44

Back again!!

Hej alla!!! En kompis och även en av mina tärnor kommenterade med ett litet leende att jag är jättebra på att blogga, man får väldigt täta uppdateringar......!!! Kan väl tillägga att det gjordes med mycket men vänlig ironi!!! Har sagt det så många gånger och inte hållt det, jag ska bli bättre på det här!!! Min enda ursäkt denna gång är att jag faktiskt inte haft någon dator sedan mitt senaste inlägg..nu har jag även sällat mig till resten av civilisationen och skaffat bredband, vilket innebär att jag inte längre hinner både kissa, (både mig och hundarna), fixa middag och ta hand om hästarna innan sidan laddats ner... nu händer det ju innan man hunnit reagera, så jag kan väl få avge löftet igen!!! Den 13/2 ska hela följet träffas hos oss för en gemensam middag, sedan delar vi upp oss...det känns spm en bra idè att alla får lära känna varann lite närmare innan den stora dagen, till våren ska vi även ta med toastmastrarna och träfffas för en mysig grillkväll! På sysidan står det för tillfället väldigt stilla, det har varit en hel del arbete med inbjudningar och annat trevligt, så jag har faktiskt inte sytt ett stygn på jättelänge. På Torsdag ska vi till Munkagårdsskolan och träffa de elever som ska fixa alla buketter och sedan ska vi till Ästad gård och se ut vår nattlogi den där speciella natten! Nu måste jag tyvärr avsluta för denna gång...hör av mig om några dar!!!        

POSTAT 2009-10-30 00:20:51

Skäms lite!!!

 hej på er alla.. gick just in på sidan och fattade hur fort tiden gått!!! Nu är det snart slutet av November och denna säsongens arbete är slut...sätt på kanal 5 kl 20.00 Måndag 2/11, så kanske Ni får se en snabb glimt av mig...... Om inte annat så visar jag mig i nästa del.... Nu till lite relevant info... Vår vigsel har blivit flyttad från Sjönevad den 3/9 2010 till den 18/9 2010 i Sibbarps kyrka och efterföljande fest på Ästad gård...Anledningen kan vi återlkomma till lite senare Stor och varm kram från Årstad!!            

POSTAT 2009-07-06 20:16:23

Tidsoptimisten har talat!!!!

Hej på Er alla där ute i vårt vackra sommarsverige!!!!

Antar att många av er precis har börjat er semester och ser fram emot många långa och sköna dagar ihop med era nära och kära!!

Jag skulle börjat jobba i Måndags 28/6 och såg verligen fram emot detta... jag har säsongsanställning och har många månader på året som jag inte arbetar, men jag försöker alltid göra mitt yttersta de månader jag har arbete...

Sista helgen i Juni var det som vanligt range de vouge ...(stavningen är bristfällig, men jag hoppas ni förstår ändå) på High Chaparrall, på Tosdagen kommer vi dit, sätter upp tältet och allt är frid och fröjd.....Fredag och lördag förflyter utan några större missöden........tills klockan blir ca 01.30 på lördag natt..........Då lyckas lilla jag trassla in mig i tältpnnar, tältlinor, stora vida kjolar och foppatofflor!!!!! Jag gör en jättepiruett med bakåttramp och faller handlöst bakåt, landar med vänster arm under mig och panikkänslor.......jag kan inte resa mig!!!!! Tårarna sprutar och mannen i tältet brevid hämtar Jerry medan den underbara kvinnan i samma tält försöker trösta en smått hysterisk Tina!!! Det är kolsvart och kallt, men stackars Jerry lyckas till slut få in mig i tältet.....den stackarn satt och vakade över mig i sex timmar....Till slut sonmnade jag, när morgonen randades var armen blålila från halva överarmen och ner till handleden, den var så svullen att jag trodde huden skulle spricka och den var varm som en kamin, men Tina var kaxig och tyckte att "det går nog över tills imorgon"

Ringde jobbarkompisen och sa att "det är klart jag kör imorgon" ,klockan 23.30 på kvällen fick jag inse att jag var besegrad........

Halv fem på Måndag morgon ringer jag jobbarkompisen storgråtande och fick erkänna att detta går inte......

Tio över sju pratade jag med "ställföreträdande" chefen, och förklarde vad som hänt.....Panikkänslorna la sig!!! Hans enda kommentar var...Bli frisk....vi behöver dig, ring när du vet vad som händer..

Ca kl 09.00 lämnade vi Årstad efter en natt med mycke smärta och en vänsterarm som nog skulle kunna platsa i guiness rekordbok....

Kommer in till min läkare kl 10.40, han konstaterar att jag måste röntga, upp till vårdcentralen, med ett beked som man inte fattar, men konst. fraktur, fanns i brevet som jag naturligtvis inte kunde låta bli att kolla....tankarna snurrar... gips???..hur länge?? Tilbaka till läkaren för ett bra samtal om vad de har hittat på röntgen...

Remiss till Ortopedakuten på Varbers lasarett.... Vi kommer dit ca kl 13.00Möter den mest otrevliga person som någonsin har befunnit sig bakom en disk....hade jag haft en tia löst hade hon fått den som delbetalning på en charmkurs....hon hade behövt den.... Ungefär kl 19.30 blev vi inkallade, behöver väl inte tala om hur många gånger jag gav upp och svor under dessa timmar (AC i ett väntrum är väl lyx, speciellt när det är närmare 35 grader inne och folk  mår dåligt....TACK VARBERGS LASARETT!!!!, undrar om det är likadant i övriga lokaler eller det bara gäller ortopedakutens väntrum....)

När jag äntligen kom in till en helt underbar AT-läkare, konstaterar hon ett brott i något konstigt som jag inte ens försöker uttala eller skriva....det sitter i armbågen..

hennes kommentar var gipsförband i 4 veckor (i falkenberg var det operation eller gips i 8 veckor!!) Tina börjar koppla av...4 veckor i gips fixar man väl......

Då hade hon bara sett framsidan på armen, när jag vänder mig om och visar baksidan, hör man ett...okay....och, jag måst kolla detta med akutkirurgern.. när hon kommer tillbaka får jag beskedet att jag är för svullen för att de ska våga gipsa...detta innebär vila,armen i mitella, sjukgymnastik och sjukskrivning i tre veckor och om det inte har gått ner efter denna tid ska jag återkomma....

Klockan 21.15 klev jag innanför dörren hemma.... detta skulle vara akut med remiss......om jag inte varit akut, hur lång tid hade det då tagit???? Vbg ortopedakut ca 13.00 hemma 21.15...........Dödstrött!!!!!

detta har i och för sig inte med bröllopet att göra, men jag behövde gnälla lite!!

Återkommer snart med lite mer matnyttigheter...

Ha det gott

 

 POSTAT 2009-02-13 01:39:34

Hej på er!!!

Hallå på er alla därute!!!

Sen sist har det inte hänt så värst mycket.... Tygerna ligger fortfarande i maskinerna... viljan finns men inte orken just nu, vi vill så mycket, men sen tar det liksom slut!!! Det enda som har hänt är väl egentligen att följet har utökats med en brudnäbb och en marshalk...våra bästa vänners (tillika min ena tärna och hans ena bestmen) barn!!

Glädjen i eras ögon när vi ställde frågan är så svår att förklara...

Då förstod vi nog egentligen hur stort detta kan bli...inte utåt sett,....men för oss, och dem som står oss nära....

Nu är klockan mycket, och jag måste sova.....de utlovade korten komer inom två veckor......

Stor och varm kram til Er alla därute!!!!!!

POSTAT 2009-01-15 15:12:43

Yipppiieeee!!!

Hej på Er allihop!!!

Måste bara få dela med mig av det roliga.....vet att det är tidigt, men kan Ni gissa vad som kom på posten för en timme sen???? Min underbara slöja och mina fantastiska handskar!!!!

Jag valde efter många om och men en lång slöja...170 cm lång..Efter provningar fram och tillbaka i olika affärer insåg jag att det blev snyggast så, mina handskar är en ren dröm, och de passar så fantastiskt bra ihop med klänningen....Lovar fixa bilder på båda under helgen.

Nu sliter jag mitt hår med bekymret tiara....Har minskat antalet möjliga från 15 till 5 men det är ändå för många!!! Nåja jag har ju tid på mig så det ska väl ordna sig.

Kram från Falkenberg...vi hörs snart igen!

 

 

POSTAT 2009-01-13 14:08:15

Behöver hjälp!!!!!!!!!

Hej igen!!!!

Jag behöver ER hjälp!!!!

Jag söker med ljus och lykta efter kamèer i alla dess former!!!! En kamèe är en utskuren kvinnobild i ursprungligen elfenben...vore så glad om någon kunde hjälpa mig att hitta detta, fråga gärna mor eller farföräldrar, de brukar ofta ha sånt undanstoppat i någon vrå... Jag betalar givetvis för föremålen om jag känner att det är det är vad jag är ute efter. Snälla hjälp mig att hitta vad jag söker!!!!!

Kram Tina från Falkenberg

 

 

POSTAT 2009-01-13 13:57:03

Kommer ni ihåg mig????

 

Hej därute!!

Nu är jag tillbaka igen!! Att säga att man är tidsoptimist är en mycket stor underskattning!!!!!!!

Har absolut inget att skylla på för att jag inte hört av mig på så väldigt länge,tänker inte ens försöka hitta en ursäkt, för det finns ingen...

Här i ett dimmigt, råkallt och tråkigt Falkenberg går livet sin gilla gång, bröllopsplaneringen går sakta men säkert framåt, vi har en mycket god vän som är en framstående kock, han har lovat fixa maten, svärmor fixar bla. blommor, dukar och hästskjuts.

Tärnklänningarna har varit ett bekymmer....hade först en tanke om hur de skulle vara, men fick sedan en massa andra ideer om hur det skulle vara...nu har jag äntligrn bestämt mig, mönstret och tyget är inköpt och den första klänningen ligger i symaskinen.

Har någon ett bra tips på vart man vänder sig för att få brud och tärnfrisyrer fixade till ett bra pris (inom Falkenbergs kommun) Min ordinarie helt underbare frisör är bortrest den aktuella helgen och kan inte hjälpa mig!!!!!!

Vidare har vi beslutat att allt kommer att hända i Sjönevad!!! Vigsel, fotografering och fest...detta gör att vi kommer att kunna umgås mer med våra (till dags dato ca 370 gäster) då vi inte behöver åka iväg och fotograferas. Både jag och Jerry är nämligen rörande överens om att man skall vara gift när bröllopsfotona tas.

Så gott folk....nu måste jag avsluta, ska laga middag till min käre blivande make som kommer hem om ca 1 tim, i dag blir det stekt sejfile, vitsås och kokt potatis.

Lovar att försöka höra av mig inom en ganska snar framtid...

Stor kram från mig till er alla därute!!!!!

POSTAT 2008-06-18 02:14:29

Miss you all!!

 

Hej på Er därute!!

Lovade förra gången att det inte skulle dröja så länge innan vi hördes igen....Insåg nyss att jag inte hållit mitt löfte!!!

Denna insikt gör att jag verkligen börjar inse att jag är världens största tidsoptimist!!!  Jag kan bara säga FÖRLÅT!!!

Nu lovar jag skärpa mig, och logga ca varannan dag, jag kanske inte har så mycket att säga men det kan väl vara trevligt ändå!!!

Sedan senaste loggen, har jag varit på exteriörbeskrivning av min yngste västgöte, en hundutställning har avklarats med fantastisk kritik, två krokader och en lycklig matte!!

Prästen har kontaktats och godtagit utmaningen, svärmor har lovat fixa bordsdekorationerna och linnedukarna, en mycket duktig vän har godtagit den stora utmaningen att ordna bröllopscupcakesen och våran lilla "minitårta", vi kommer inte att ha en tradionell bröllopstårta, utan vi fixar en stor vacker och smakrik muffinsliknande skapelse till all våra gäster och en symbolisk tårta till oss.

Just nu sittter vi och sliter vårt hår över kort, placeringar och önskelistor..visst är vi tidigt ute, men två år går väldigt fort!!

En annan just nu stor debattfråga oss emellan är ringarna...Jag vill ha en ring med stenar, han är väl lite mer återhållsam med just detta.

Har hitttat en mycket vacker ring på smycka.se med stenar till henne och ingen till honom, enda kruxet är enligt honon att det i våra förlovningsringar är röttguld-vitguld-röttguld, och att det i mina favoritringar är bara röttguld.

De passar ihop med förlovningsringarna, så nu ska jag bara få honom att gilla läget...

Har mycket mer att berätta men nu är klockan VÄLDIGT mycket, nu ska jag sova, vi hörs på fredag!!

Kram från Falkenberg!!!!

 

 

 

 

 

 

  1 2 > SISTA SIDAN (3)