BröllopsGuiden

miwedding

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2008-02-26 19:36:29

Vovvevakt klart!

Dan och Linn kommer att ta hand om huliganerna de tio sista dagarna av vår bröllopsresa. Jag är så glad så glad. Ringde och berättade för Martin direkt! Vi skrev in det som en rolig grej på önskelistan. Det betyder så mycket att någon nappade och att andra kanske tänkte tanken!

Ikväll ska vi öva vals för första gången...vika festprogram och städa hus är annat jag har i tanken. Imorgon är jag ledig så kvällen och natten finns till förfogande! Jag får betydligt mer gjort på kvällanrna än på mornarna.

Det hade tjejerna i åtanke när de väntade ända till lunch innan de hämtade för Möhippa i lördags...

Den var lugn och städad och det är jag enormt tacksam för. Ni är underbara allihopa - det bara är så. Det var skönt att se att ni trivdes tillsammans utan att känna varandra innan. Nu undrar jag bara vad ni ska göra med materialet ni samlade under dagen... 

POSTAT 2008-02-21 21:54:21

Övar med klackar

Nu har jag börjat öva med klackar. Höga sådana. Bröllopsskorna kom igår och de var perfekta! Inte lika höga som de jag övar med. Och jag är fast besluten att byta skor under kvällen! Eftersom monsieur nu råkat ut för "värsta förkylningen i sitt liv" -   så har inte vi haft tid att öva på brudvalsen.

Det går nog bra, förutom nervositeten för att alla, som inte tittar i glasen nog tittar på oss och om jag bara kunde sluta skratta under tiden! Lika mycket som jag kommer att böla under vigsel, eventuella tal och kanske även av skoskav så kommer jag att garva under bröllopsvalsen.

Ikväll så var vi över till Prästen för att förhandla lite. Nu är nog vigseln 35 minuter lång istället för det förutspådda 28 minuter. Vi fick med oss en bibel (ja, ursäkta, Bibel) med hem. Vi har den till låns. Nu ligger den i köket. Tänk om den ligger uppslagen imorgonbitti?

Vi ska "provduka" på Söndag. Något sådant visste jag inte fanns. Men det är tur att "provdukning" existerar för vi vet inte ens om borden (gästerna) får plats! Det blir spännande.

I förrgår körde jag till Örebro för att träffa floristen på vårt företag - Mikaela. Jag hade med mig fat, ljusstakar och lite ideér och kom därifrån med en hel bild av bordsdekorationerna, lista med blommor och löfte om brudbukett på fredag fm (29:e). Nu står prototypen på vårt köksbord och tar himla mycket plats, vinglasen stod och svajade åvanpå björkriset medans vi åt...

Imorgon eller  i helgen måste jag över och hälsa på Mormor. Hon har nämligen fått för sig att hon är för gammal och skröpplig för att gå på bröllop. Hon har fått nya fina kläder, örhängen som är röda och klippt sig. På hemmet där hon bor har de lovat att sätta i papiljotter i håret på henne på fredag fm.

I övrigt så ska vi antagligen pyssla hela helgen: Program, menyer dekorationer och musik. Nästa vecka jobbar jag bara två dagar så det finns inga kor på isen så långt ögat når! Gömmer de sig!?

POSTAT 2008-02-17 19:03:19

Om och kring...

Det är mycket om och kring nu. Eftersom vi inte har någon skjuts mellan kyrkan och festlokalen var jag nere på Nostalgihörnan här i staden för att se om det kunde ge något. Det gjorde det - på ett oväntat sätt. Jag klev rätt in i 60-talet! In ibland folk som varit med ett tag och som inte längre la sig till med någon falsk fasad utåt. Helmysigt ställe med bio,café och scen! Där inne vill jag hålla fest någongång. Jag fick snabbt ett telefonnummer och några namn som jag ska följa upp i morgon...

I torsdags var vi i Barkarö Kyrka och träffade Prästen. Han talade om vad äktenskapet innebär och berättade vad som sker under själva vigseln. Vi fick prova att knäböja också - allt under en intensiv halvtimma. Sen konstaterade han två saker: Att oavsett hur nervösa vi kommer att vara den dagen så kommer HAN att vara lugn. Det andra var att vigseln skulle nog vara över på 28 minuter. Sådärja.

Fredag träffade vi upp med toastmaster Annika och toastmaster Pontus . På Bellevue klurade vi på de sista detaljerna medan gymnaster i alla åldrar for omkring på mattorna nedanför läktarna. Då och då satt man och såg den utföra sina övningar och kände att man själv fick upp pulsen bara av att titta på dem...

På lördag morgon var det kört för min blivande man - han blev bortrövad. Jon hade fixat aktiviteter för hela dagen och dryck likaså... Klockan tre inatt dök han upp igen..

Idag söndag så har han varit en gammal man. Han rör sig i slow motion men är allmänt nöjd och glad ändå: Antagligen för att han överlevde!

POSTAT 2008-02-06 18:16:57

Nu börjar det kännas nära...

 
 

Nu börjar det kännas verkligt. Det är februari och dagen närmar sig med stormsteg. Jag är kärare än någonsin. Planeringen gör något med en. Man blir lite fjompig, gillar hjärtan och kutar omkring på de rosa molnen igen!

Det känns så rätt, så rätt. Det ska vara vi två som ska tackla livet tillsammans. Han är bäst och det här med att gifta sig är ett förunderligt sätt att samla nära och kära och ha en redig fest för den kärleken!