BröllopsGuiden

SussieS

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-07-19 10:17:14

Mycket bröllop!

Nu var det längesen det hände något i min blogg! Har haft lite dåligt samvete för att jag inte har redovisat första bröllopsdagen! Men det har varit så stekande varmt här nere i Skåne och vår lägenhet har fönster (stora sådana) mot tre vädersträck utan att vi för den skull kan åstadkomma korsdrag så det har varit olidligt att sitta framför datorn några längre stunder! Men nu är det andra dagen i rad som det är mulet så temperaturen har sjunkit något, och jag sörjer inte! Bara solen kommer tillbaka igen om några dagar så är jag nöjd!

Första bröllopsdagen firade vi borta hos släkten, på ett 50-årskalas. Så det blev inte mycket firande, men kalaset var skoj! Jag tog fasta på Charlottes tips om present efter vad det var för år man firade. Första året heter bomullsbröllop och därför fick han en bomullströja av mig, samt en middag på en mysig restaurang i stan (redan avklarad). Av honom fick jag något verkligt fint, en natt på ett vinslott på Österlen! Har alltid velat testa det någon gång, men inte pratat med honom om det så mycket, så jag blev glatt överraskad när jag fick det! Det kommer vi att åka iväg på i början av augusti! Mysigt!

Något annat skoj är att jag ska fota på ett bröllop i Göteborgs skärgård i augusti! Jag är en glad amatör som tycker det är kul att fotografera, men som aldrig gjort det mer än som en hobby, lärt mig mer och mer efter hand. Men eftersen jag fick frågan för några veckor sedan (jo, jag är gäst på bröllopet också) så har jag legat i hårdträning för att kunna utnyttja min systemkamera på bästa möjliga sätt! Plugga, plugga, plugga! Jag ska fota hela brudföljet innan vigseln och enbart brudparet direkt efter. Sen ska jag fota lite när de åker i väg i en veteranbil någon gång under natten. Det är mitt uppdrag, sen kommer jag givetvis fota själva vigseln och festen också, men då utan press på att det ska bli toppkvalitet. Jag är fortfarande överraskad över att brudparet har vågat ge mig förtroendet och jag vet inte hur många gånger jag har sagt att det är på "egen risk" som de låter mig fota. Jag vet ju vad jag kan, men jag vet också att är inte förhållandena tillräckligt bra så blir det kanske inte så bra som önskat! Men jag ska göra mitt bästa! Och blir de nöjda så kanske, kanske, kanske jag ska börja fundera på om jag ska ta någon kvällskurs och utveckla mitt fotograferande, såsmåningom kanske till något som man kan tjäna pengar på. Kul är det i alla fall!

Och på tal om bröllop så har vi blivit bjudna på ett till bröllop i år! Det kom lite överraskande, då jag trodde "bröllopssäsongen" för i år var över. Men i november är vi bjudna på ett mysigt höstbröllop! Ska bli kanonkul då paret som gifter sig ligger mig varmt om hjärtat!

Nu kommer jag vara på resande fot från och till i ett par veckor, så jag kan nog inte följa BG lika mycket, men ska försöka hålla koll på er som gifter sig de närmsta veckorna! Håller tummarna för er!POSTAT 2009-06-10 22:00:05

Bröllopsdag!

Det börjar närma sig vår första bröllopsdag! Ser med förtjusning fram emot den! Men jag vill gärna ha tips på vad man kan ge sin älskling i bröllopspresent? Vi ska på 50-årsfest samma helg, så det är inte läge att göra något mysigt ihop just då. Så jag vill gärna ge något, men vad? (Om man nu inte vinner vedträ´t som Lina lottar ut... :-)) Det ska inte kosta för mycket och inte vara för överarbetat, men det ska på något sätt symbolisera vårt fösta år tillsammans som gifta, eller de känslor vi har för varandra. Utan att för den skull bli för "puttenuttigt". Jag kanske har för många krav? ;-) Tips någon?

Kram på er!POSTAT 2009-05-24 22:31:19

Nagellacket! :-)

Nu har jag varit på posten (ICA) och hämtat nagellacket som jag vann på BG härom veckan. Det var jätteläckert på, dock kanske lite för iögonfallande för att ha det på mitt jobb. Men den gröna färgen är definitivt en färg för midsommarpartyt! :-) Ser fram emot att använda det "på riktigt"! Tack så mycket Lina och Bröllopsguiden!

Kram på er!POSTAT 2009-05-17 16:52:25

Det var ett tag sedan...

Kommer mig inte för att skriva här så ofta längre... Men tack för alla positiva kommentarer ang. vad jag ska ha på mig på bröllopet! Jag har definitivt blivit peppad att ha folkdräkten nu! Ska bara leta fram den och se om den passar eller om den måste sys ut (om det går mer, har haft den sedan jag var 14-15 och den har sytts ut en eller ett par gånger redan). Men vad har man inte sykunniga mammor till? :-) Jag har även kollat med min kompis om det är okej för dem att jag har dräkt och det var inga problem, även om jag inte fick något "ja, men vad kul" till svar. Det hade övertygat mig lite mer. Men som sagt, det är inte förrän i augusti, jag hinner fundera över detta många gånger till! :-)

Tack även för alla snälla kommentarer om min brudbukett! Jag älskar verkligen liljekonvaljer och jag blev jättenöjd med min bukett. Även om jag i mina drömmar hade sett en hel bukett med bara liljekonvaljer och med "en krans" av blad runt omkring. Men det hade nog kostat skjortan och dessutom blev den här också bra, även om den inte var som den såg ut i drömmen. Hoppas att den har inspirerat någon annan också!

Kram på er alla brudar!POSTAT 2009-05-03 17:47:17

Klädfunderingarna fortsätter...

När jag nästan hade bestämt mig för vad jag kan ha på mig på bröllopet jag ska på i sommar, så får jag en ny idé. Folkdräkt! Jag har en Rättviksdräkt som jag har använt i lite olika sammanhang och det hade varit kul att använda den igen. Vad tycker ni? Tummen upp eller tummen ned? Jag ska nog faktiskt ta och fråga han som gifter sig också så att han är okej med det (det kan ju ändå vara lite uppseendeväckande att ha den på sig när man inte är hemma i Dalarna...), men som vanligt vill man ju ha era råd också! Hur skulle ni reagera om någon kom i folkdräkt på ert bröllop?

Ha det så bra allesammen!

POSTAT 2009-04-21 22:45:33

Glatt överraskad!

När jag gick här ikväll blev jag glatt överraskad av alla tips och idéer jag fått i mitt förra blogginlägg! Tack alla snälla brudar! Nu har jag blivit inspirerad igen! Elins idé var ju väldigt smart och det ska jag absolut tänka på! Jag kanske också får tänka om och inte välja en finklänning som likaväl hade funkat med klädkod Mörk kostym, något mer neutralt kanske är att föredra. Ser fram emot bloggen med tips på klänningar imorgon (har tillfälligt glömt namnet på tjejen på BG)!

Maria: typ av fest är jag inte säker på, men de ska vara på en restaurang på en ö i Göteborgs skärgård. Där ska de både vigas borgerligt och ha festen.

Må väl alla planerande brudar runt om i Sverige!

POSTAT 2009-04-20 23:39:25

Bröllop!

Vi har blivit bjudna på ett bröllop i sommar - jättekul! Har inte varit på bröllop på ett "riktigt" bröllop på 15 år. Har dock varit på ett bröllop där de överraskade och gifte sig i samband med sonens dop, men det var ingen bröllopsfest och inget bröllopshögtidligt, så det räknar jag inte riktigt... ;-)

Nu till saken. Det är valfri klädsel som gäller. Eftersom många här inne har beklagat sig och tycker det är jobbigt med alla frågor som man får inför giftermålet, vill inte jag bli en av de jobbiga. Så jag tänkte skriva här istället och få fundera tillsammans med er. Klädsel har ju varit föremål för diskussion flera gånger, men jag tycker det är jättesvårt med "valfri klädsel". Man vill ju klä upp sig och vara fin när man väl får gå på bröllop, samtidigt som man inte vill vara överklädd jämfört med de andra gästerna. Nu känner jag ingen annan på bröllopet heller, så jag kan inte kolla med övriga vad de har tänkt att ha på sig. Om jag har en knälång, vid klänning i thaisiden (silverfärgad) som jag sydde upp i Thailand tror ni då den är för "fin"? Och Niklas ska han ha slips eller inte? Känns iaf som att han får lämna kostymjackan hemma för att inte bli för fin, eller? Hjälp mig med era tankar och idéer! Är det någon som ska ha valfri klädsel här? Hur tänker ni er det när ni valt just det?

Kram på er!

POSTAT 2009-04-03 22:34:55

Inte bröllopsrelaterat, men ändå...

Min aktivitet här har varit lägre den senaste veckan. Jag har drabbats av samma sak som Maria drabbades av för ett par veckor sedan. Min älskade katt har lämnat jordelivet! 19 fina år fick Tusse! Han har visserligen bott hos mina föräldrar sedan jag flyttade hemifrån eftersom jag utvecklade allergi när jag flyttade. Men när jag har varit hemma har jag med glädje stått ut med kliande ögon och nysningar. I lördags fick jag några föraningar om att inte allt stod rätt till och på söndagen fick jag slänga mig på tåget och åka de 75 milen hem för att försöka hinna säga farväl innan det var för sent. Jag hann hem och på måndagen åkte vi in till veterinären och han fick somna in i min famn efter att ha fått en spruta. Det var ett skönt slut för honom och de var så snälla på sjukhuset, men pappa och jag grät som små barn! Han var ju vår ögonsten! Han dog (förutom av veterinärens spruta) av ålderdom och det gick snabbt på slutet och vi tror inte att han hann lida så mycket, han visade iaf inget sådant. Sista veckan åt han betydligt mindre och drack inte heller så mycket. Men det var skönt att få komma hem och hålla honom i famnen en sista gång och känna att han blev lika glad att se mig som jag blev av att träffa honom. Usch nu måste jag sluta innan jag börjar storgråta igen.

Ha en skön helg alla brudar!

POSTAT 2009-03-26 22:51:23

Thailand - bröllopsresa del 2

Nu ska jag berätta lite om aktiviteterna runt resan och några ljuspunkter, som faktiskt också fanns! Jag hade ju hört en del om Bangkok, bl.a. var det många som sa att det tar tid att vänja sig vid den staden och man måste besöka den flera gånger för att verkligen uppskatta den utan att känna panik för allt myller. Jag älskade den med det samma! Sen kanske jag inte hade orkat vara där så många dagar till än vad vi faktiskt var. Men den tid (2 övernattningar + en extra dag på vägen hem) vi tillbringade där uppskattade jag mycket, trots att det var så mycket folk och så mycket avgaser. Jag vet inte exakt vad det var som gjorde att jag blev förälskad i den staden, men något var det. Kanske var det ”tuk-tukarna” som gjorde det? (De var 10 ggr bättre och roligare att åka än nere i Phuketområdet.) Jag kunde åka runt på dem hela dagarna om det inte hade varit för alla avgaser! J Vi var också på ett spa som fanns på vårt hotell där de bl.a. hade thailändsk massage. Vi fick ligga bredvid varandra på varsin bänk medan vi blev masserade, detta i ett lugnt, mörkt rum med tyst, lugnande musik i bakgrunden. Ljuvligt och i alla fall ett (av få) inslag av romantik på bröllopsresan!

När vi sen begav oss till Koh Chang, en ö i nordöstra Thailand, blev jag som bekant sjuk. Vi bestämde oss (rättare sagt jag bestämde) dock för att ändå ta oss till fastlandet en av dagarna för att åka till ett ställe där man kan bada med delfiner. Det var egentligen därför vi hamnade på Koh Chang från första början, för jag ville så innerligt simma med delfiner. Under tiden vi var där kopplade jag mestadels bort att jag hade feberkänningar, men å andra sidan däckade jag när vi kom hem på kvällen.

 Jag älskar djur över huvud taget, men i synnerhet delfiner. Jag vill dock undvika att djur ska lida p.g.a. människan och kollade i förväg om stället verkade okej, och jag kunde inte hitta några varningssignaler när jag sökte på nätet – vilket ju i sig inte är någon garanti. Men när vi kom dit verkade delfinerna ganska trötta och inte alls så pigga och ”levande” som ex. på Kolmården. Men det kan ju också bero på att dessa delfiner inte var av samma art som den vanliga flasknosdelfinen. Det fanns två arter på det här stället, vilka jag identifierade som delta och någon slags tumlare, kanske asiatisk. Vad de har för personligheter som kan skilja mot flasknosdelfinen har jag ingen kunskap om. Men jag hoppas att djuren inte for illa på detta delfinarium. I vilket fall var det så klart en häftig upplevelse att få bada, simma och kommunicera med dessa underbara djur! Men det gav inte riktigt den underbara kick som jag hade föreställt mig, om det var miljön eller för att jag var sjuk, låter jag vara osagt. Kanske var det för att dessa delfiner inte var den ”romantiska bilden” som jag har av delfiner? Jag visste ju i och för sig att det inte skulle vara flasknosdelfiner, men de två tidigare nämnda arterna känns och ser inte lika charmerande ut, vilket kan ha påverkat omedvetet. I vilket fall så hoppas jag att delfinerna mår bra utifrån förutsättningarna på deras delfinarium! En sak som vi dock bojkottade var elefantridningen, även om jag gärna hade upplevt det. Jag fick i förväg reda på att elefanterna på väldigt många ställen i Thailand blir drogade för att orka jobba extra många timmar om dagen och den behandlingen vill vi inte uppmuntra genom att rida på de stackars illa behandlade elefanterna.

Jag hade gärna stannat längre på Koh Chang om det inte hade varit för att vi bokat flyg ner till Phuket redan när vi var hemma i Sverige. Miljön var som sagt underbar och ganska så befriad från turister och det kan säkert också ha påverkat det negativa intrycket av Kata Beach. Hade vi varit på Kata Beach först och sen Koh Chang hade jag kanske inte upplevt det på samma sätt. Det som var skönt med att komma från Koh Chang var så klart alla mygg! Vet inte om jag hade klarat två veckor där, då hade jag haft dubbelt så tjocka ben (av alla myggbett) som när jag kom dit!

Kata Beach sammanfattar jag med: Vackra vita stränder, underbart hav, en ohygglig kommers, skräddare som bokstavligen drog i en samt känsla av att vara på Gran Canaria. Vi var en dag på Kata Noi Beach och den stranden var helt annorlunda, där fanns lugnet och den vackra miljön i kombination. Tyvärr fick vi bara en dag där p.g.a. olika omständigheter. Vi var på fiskeresa en dag, men där fick vi inte fiska som vi hade tänkt oss. Vi fick inte göra något på egen hand, utan allt från att kasta i till att dra upp hjälpte dem oss med, vilket ju var lite tråkigt… Snorklingen en annan dag på Bon Island var okej, men det var tråkigt att det bara var jag och Niklas med på båten, på en sådan dagsutflykt hade det varit kul att lära känna några andra människor också. Det var ju annat folk på ön när vi kom dit, men det blev inte lika naturligt att komma i kontakt med dem, som om vi hade kommit med samma båt. Men det är ju bara detaljer i sammanhanget.

Nu målar jag upp allt det värsta och det ger kanske inte heller en helt rättvis bild av resan. Men direkt när jag kom hem var jag mer besviken än glad och om det beror på att jag hade för höga förväntningar eller vad det berodde på vet jag inte. Men var tog romantiken med bröllopsresan vägen? Eller är det kanske så för alla; bröllopsresan är som vilken annan resa som helst? I och för sig är väl inte Niklas den mest romantiske make man kan ha, men jag vill definitivt inte lasta honom för avsaknaden av romantik. Det var nog helt enkelt så att helheten påverkade mig mer negativt än positivt och det gjorde att romantiken på något sätt inte orkades med, förutsättningarna var helt enkelt inte de rätta. Och det var väl en (den enda?) nackdelen med att spara bröllopsresan till ett halvår efter bröllopet. Hade man åkt direkt så hade man kanske bara haft ögon för varandra och glömt allt annat?! Men jag och Niklas har i alla fall omgående börjat spara till en ny resa till Florida istället. Där trivdes vi förträffligt och vi var båda väldigt glada och positiva när vi kom hem därifrån. Thailand kanske vi också kommer att göra om någon gång, men det känns inte som att det är prioriterat inom de närmsta åren i alla fall!  Det som är till Thailands fördel gentemot USA är vikten!!! I USA gick jag upp tre kg på två veckor, i Thailand gick jag ner tre kg på två veckor, klart fördelaktigare!  J

Hoppas att det här kan hjälpa någon annan i sina val av bröllopsresa! Jag menar inte att ni ska välja bort Thailand, utan fundera på vad ni egentligen vill göra på resan! Vad är er grej? Det kanske inte alltid är rätt att upptäcka nya saker, utan åka någonstans där man känner sig "trygg" och vet vad man får (beroende på hur man är som person)? I alla fall om man bara vill slappna av och njuta av den andres sällskap, som kanske är mer prioriterat än vanligt på en bröllopsresa? Lycka till med era val! Kram på er och återigen tack för stödet!

POSTAT 2009-03-25 22:31:34

Kram på er!

Tack för uppmuntrande kommentarer och fina ord i bloggen! Det värmer mycket ska ni veta! Det känns helt okej nu, det är väl därför jag dragit ut på att skriva bloggen om bröllopsresan; jag ville kunna smälta den och reflektera över hur det egentligen var innan jag återger den. Del 2 skriver jag klart imorgon tror jag.

Nu ska jag lyssna på förlängningsperiod nr 2 mellan FBK och Skellefteå. Heja FBK!

Kram till er alla som läser!

  1 2 > SISTA SIDAN (8)