BröllopsGuiden

Linda&Rickard

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2008-07-07 22:57:10

Kärlek och placeringskort

Nu börjar det snabbt närma sig den stora dagen! Förra helgen flippade jag ur och blev superstressad och har försökt göra allt som går och inte går att göra inför bröllopet. Jag var jättestressad ända tills i lördags då vi hade våran övning i kyrkan. Efter det blev Rickard stressad så då lugnade jag ner mig och kunde lugnt visa honom hur mycket som hade blivit gjort =) Vi passar verkligen varandra!!! Sedan dess har vi knappt gjort någonting annat än att planera och fixa. Vi har nu gjort klart vår bordsplacering och hunnit planera, designa, trycka och plasta in samtliga placeringskort. Vi har varit runt och letat platser att ta våra bröllopsfoton på, skrivit meny och kyrkprogram. Jodu nu har vi verkligen satt fart!

Övningen i kyrkan gick bra. Men vi var båda två så nervösa att vi var tvugna att åka fram och tillbaka tre gånger till kyrkan innan vi kommit ihåg allt som skulle med (vilken i parantes bara var två saker...). Rickard skulle beskriva för prästen vem jag var och han sa så underbara saker. Jag blev jätterörd så när det var min tur att beskriva honom tappade jag alldeles bort mig. Men jag tror det blev okey tillslut. Jag minns inte alls vad jag sa...

POSTAT 2008-06-13 12:14:39

rix fm

Halloysan!

Vi har ju letat efter en jänkare att ha för att köra oss från kyrkan till bygdegården på bröllopsdagen eftersom vår egen inte är klar ännu. Så igår anmälde jag mig till rix fm hjälp och de tog faktiskt upp det i radio att vi eftersökte en jänkare. Vi fick svar från 3 snälla personer. Så nu har vi helt plötsligt flera bilar att välja mellan, superkul! 

Vi har nu skrivit ett första utkast till vårat kyrkprogram så nu vet vi ungefär hur det kommer att se ut, vi ska bara få godkänt från prästen så vi inte har glömt något eller gjort något fel.

Det börjar närma sig...

POSTAT 2008-05-25 09:56:51

tårta&kyrka

Nu har vi valt bröllopstårta=). Vi letade på stans alla konditorier  innan vi äntligen hittade en liten affär som kunde göra en sådan tårta som vi ville ha. Jag tyckte det var jättekonstigt för jag trodde att bröllopstårtor såg ut så som vi ville ha dem men tydligen var det amerikanska tårtor. Hursomhelst så är vi jättenöjda nu eftersom vi fick det som vi hade tänkt oss!

Vi har även fått klartecken från kyrkan att pappa får leda fram mig=) Så nu går det verkligen framåt och vi verkar faktiskt kunna få det bröllop som vi har drömt om...

POSTAT 2008-05-20 14:51:45

Sånger & Blommor

Vi träffade Ida redan igår för att välja ut låtar till vigseln. Vi har inte bestämt oss helt än men vi har några riktigt bra förslag som vi båda gillar. Som solon så har vi på förslag "Du är allt" av Sonja Aldén (den fins att lyssna på youtube om ni vill veta vilken det är) Den skrev hon just till bröllop och den har jättefin text och melodi. Sedan är det Marie Fredrikssons "Ännu doftar kärlek", alltid lika vacker! Sen har vi tänkt, som utgångsmusik, att ha "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad. Men vi funderar på att ha den enbart instrumental för det var jättevackert.

Igår var vi också och beställde blommor. Vi hade sådan tur. Blev rekommenderade en blomaffär som skulle vara extra bra på brudbuketter o.d. och de verkade suveräna. De hade precis rätt färger på rosorna som vi vill ha. På alla andra ställen vi har varit har de tagit ca 1800 för enbart brudbuketten. Nu fick vi brudbukett, knappnålsblommor, borddekorationer till samtliga bord och en specialanordning för vårat bord för bara 3000 kr. Visst det är mkt pengar men oj vad vi tjänade på att hitta det här stället jämfört med de andra, och att de dessutom ska vara extra bra! Vi är supernöjda.

Klockan 16 idag ska vi till kyrkan och träffa prästen, så nu går det iaf framåt igen!

POSTAT 2008-05-17 11:11:31

prästen

Nu har vi äntligen fått en präst, och det som de sa när vi sist pratade med kyrkan stämde inte alls. Då sa det var två tjejer som tjänstgjorde då men den präst som ringde mig hette Torvald och jag tvivlar starkt på att han är kvinna...=) Vi ska träffa honom för första gången på tisdag eftermiddag. Efter det ska vi hem till en kompis till mig som antagligen kommer att sjunga och eventuellt spela under vigselcermonin.

Nu har vi äntligen fått svar från alla gäster också så det blir lite lättare att gå vidare nu. Vi har börjat beräkna mat och dryck o sånt. Det är svårt!

För alla som ska komma på vårat bröllop som läser det här ska jag tipsa om att vi  bjuder på en dricka till maten och champagne och sedan finns det att köpa dricka till självkostnadspris resten av kvällen. Vi glömde skriva det i inbjudan men hoppas att det löser sig för alla.

Nu ska vi åka till bygdegården (festlokalen) och fundera på dukning, antal bord m.m. m.m. Ha en trevlig helg!

 

POSTAT 2008-04-30 09:34:24

Brudbukett

Igår var vi runt på stan och rekade lite. Vi har hittat en blombutik där de är trevliga och verkar duktiga. Vi var där och tittade på massa bilder på buketter de gjort tidigare, sedan har vi suttit framför datorn för att hitta vad vi vill ha. Har faktiskt hittat ågra alternativ så det börjar klarna. Som det ser ut nu så blir det nog en droppformad bukett bestående av huvudsakligen rosa rosor - vilket, tro det elelr ej, var Rickards förstaval=).

Vi har även hittat ett par tärnskor som jag tycker är superfina. Tyvärr hade de inte rätt storlek till Fia så de skulle återkomma om de kunde ta hem det eller inte.

Innan vi gick hem så var vi in på en tygaffär, vi har tänkt att vi ska sy upp löpare att ha på mitten av bordet. De hade både rosa och blått tyg men vi tyckte båda bäst om det rosa, det var lite mjukare i färgerna och så kan det bli riktigt snyggt med blå blommor till det.

Vi har även kollar runt en väldig massa efter bröllopstårta. Vi har iaf hittat en bagare som gör laktosfria tårtor. Vi funderar på att ha en ganska enkel vit tårta med rosor i samma färg som buketten på den. Tror att det skulle kunna bli riktigt fint!

POSTAT 2008-04-25 17:24:21

svar till farfar

Svar från inlägget på "Bröllopsmusik"

Häftig idé med jämställdheten, skulle man ju kunna föreslå ifall de bråkar med oss! Hehe jag får nog svårt att övertyga Rickard om att ha hatt=) Han kommer att ha en ljust blå väst med en tillhörande \"slips\", den hade ett spec. namn men kommer inte på det nu. Under den blir det vit skjorta och allt detta till en svart kostym och svarta, spetsiga lackskor. Han blir så stilig så!!

Kramar

POSTAT 2008-04-20 22:21:35

bröllopsmusik

Idag har vi varit i kyrkan för att lyssna på bröllopsmusik. Man hade möjlighet att höra massa musik för att få ideér på vad man ville ha. Vi tyckte inte att det var särskilt bra, det som var bra var att vi var riktigt överens och att vi kände hur vi ville ha det, även om detta inte alls var det de spelade. Vi vill ha den traditionella bröllopsmarchen på vägen in i kyrkan men däremot skulle vi vilja ha en låt som vi själva valt ut med fin text till utgången. Något vi var väldigt besvikna på var att kyrkan absolut ville att man ska gå in tillsammans i kyrkan för att det ska vara jämställt. Vi vill båda väldigt gärna ha en mer amerikansk stil där brudens far leder fram bruden och överlämnar till mannen. Vi kunde eventuellt få det ändå men vi måste övertyga både vår präst och hennes chef. Men det tänker vi göra!!!! Fick även veta namnet på vår präst, en tjej som heter Helene. Hoppas hon är bra, ska försöka gå på en gudstjänst med henne så vi ser hur hon är.

POSTAT 2008-03-31 13:08:32

tiara

Kom precis hem från bröllopsbutiken. Har varit och hämtat min klänning och provat den för sista gången innan bröllopsdagen..... Nu kändes det verkligen verkligt! Det var så underbart å Rickard fick massa beröm från affärsbiträdet för att han var så go och hjälpte mig att knyta banden och välja smycken m.m =) Kändes så bra idag med allting! Åkte fast i varje fall och köpte en ny tiara*oops* hade egentligen tänkt att ha den jag hade på min avslutningsbal i gymnasiet men nu hittade jag en som perfekt matchade ett par örhängen jag vill ha. Den var nätt i silver och små rosa pärlor på toppen, både jag och Rickard tyckte det var pricken över i;t. Man blir så inspirerad i den där affären=)

POSTAT 2008-03-30 11:06:56

skor mm

Nu har jag inte skrivit på länge, så tänkte att det var dags för en liten uppdatering. Idag har jag beställt mina bröllopsskor. Ska bli spännande när de kommer. Jag lägger ut en bild  på bildgalleriet. Vi har även hämtat våra ringar som passade perfekt.

Nu börjar dukningen falla lite på plats också. Vi har köpt långa vita dukar att ha som grund på borden och har även hittat jättefina ljust blå servetter med en rosa blomma på, passar våra färger och allt. Vi håller på och testar lite olika matideer men börjar i varje fall få en grundide även där. Vi har i varjefall tänkt att ha en buffe, det blir mindre stelt och så slipper vi skaffa fram servitörer o.dyl. Det saknas också några bra uppvärmningsmöjligheter så vi letar bra, lite finare recept med mat man kan äta kall.

  1 2 > SISTA SIDAN (3)