BröllopsGuiden

sandraojonas

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-03-27 16:00:33

Aktiviteten är låg just nu ;-)

Har inte så mycket bröllopstankar i huvudet just nu!Vi har bestämt oss för vart vi ska vara skall bara försöka få dit prällen med! Sen så har vi ju över ett år på oss och en koordinator som fixar det mesta åt oss! Vi skall framåt våren här börja skissa på hur inbjudningskorten skall se ut mm. Det som vi själva måste fixa till den stora dagen är: - Kläder - Frisör (kan bokas genom Hällsnäs) - Fotograf - Musik - Trycksaker Kan inte komma på nåt just nu men det dyker säkert upp mer
POSTAT 2008-03-06 21:00:00

Har vi hittat rätt?!?

Idag var vi och tittade på Hällsnäs, fantastiskt vackert!!!

Vi har inte pratat så mycket om vad vi egentligen tyckte, vi bestämde att vi båda skulle ta helgen och fundera på var sitt håll och diskutera saken på söndag.
Detta dels för att jag inte vill säga vad jag tycker, vet att min sambo "håller med mig" då... jag vill veta vad han vill! han har en förmåga att säga: vi gör som du vill, du kan bestämma!

För min del så känns det 100% rätt vad gäller omgivningen, restaurangdelen, organisation, vigseln typ allt ;-)
Det som får mig att tveka är kostnaden och att det ligger lite avsides...
Jag är orolig för att många kommer att välja att köra bil dit och därmed avstå från att dricka (är av uppfattningen att det faktiskt blir en roligare fest med lite alkohol i kroppen)
Först hade vi tänkt be att de flesta skulle sova över, men det visade sig att det kostade 600:-/p.p och det känns ganksa maffigt att lägga på en natt... speciellt med tanke på att det är relativt nära hem för de allra flesta....
Vet inte ens om taxin hittar ut dit ;-)

Har ingen reservplan B... så om vi inte bestämmer oss för detta så vet jag inte vart vi ska vända oss för vår fest... men men det ordnar sig säkert!
POSTAT 2008-02-18 13:22:55

Visning är bokad!

Idag har vi bokat en visning på stället som vi vill ha bröllopet och festen på, vi har också preliminärbokat ett datum, för att vara på säkra sidan om vi bestämmer oss för att ha den där!

5 september 2009


POSTAT 2008-02-10 19:12:42

Bröllopsmässa idag!

Idag har vi varit på bröllopsmässa min sambo och jag, det var mysigt!

Bröllopsmässan var i Göteborg, på konserthuset. Jag blev så sugen på massa saker ;-)
Innan har jag sagt att jag vill ha ett litet bröllop med en mysig fest på ett litet ställe, idag blev jag så sugen på att hålla festen på en herrgård där allt är fixat och med en egen bröllopskoordinator :-)  Det stället som jag fastnade mest för är ett ställe som ligger utanför Göteborg, Hällsnäs!
Där hade dom hela kittet, Bröllopssvit, Frisör, Sminkös, dom fixade dukning, dekorationer ALLT. Kocken som dom har är kocklandslagets ledare så maten lär det inte vara nåt fel på heller!
Huset ligger precis vid en sjö, och om det är fint väder kan man ha vigseln ute, och om inte vädret är på vår sida har dom ett glashus man kan ha vigseln. Men men... vi får väl se vad budgeten säger om ett... (Och sambon... vet inte om vi har samma önskemål i den frågan...)

På tal om budget så och planering så har sambin vart och hämtat förlovningsringarna nu =) På torsdag smäller det!!!! På fredag kommer päronen hit och äter middag, mamma har redan sagt att dom ska hjälpa till att betala så jag hoppas att de blivande svärföräldrarna säger det samma ;-) Sen ska vi själva leva så fattigt och snålt vi bara kan fram till nästa år och spara så mycket det bara går! Gud vad sugen jag blev på att gifta mig idag!!! Tror att sambon tyckte det var ganska mysigt på mässan med, han frågade inte en endaste gång när vi skulle åka hem ;-)
POSTAT 2008-02-01 14:31:37

hoppas hoppas hoppas

Igår när jag och sambon satt och pratade lite bröllop kläckte han idéen (samma idé osm jag har legat och funderat på de senaste nätterna, men som jag ratat för jag trodde inte det praktiskt skulle gå)

Det handlar om festplatsen, vi vill ha det väldigt lätt och ledigt och alla festvåningar som jag hittar i GBB trakten känns så präktigt och "seriöst" vi har, ganska när där vi bor en kvarters krog som vi nästan är stammisar på. DÄR vill vi båda ha festen :D
Det är ganska litet, men jag tror att det kan gå med borden (det är värt att sitt alite trångt...)
Ytterligare ett prblem är att vi inte vet om dom har kökskapacitet nog att servera 50-60 gäster mat på en och samma gång, vi får försöka undersöka saken nu framåt våren, det hade varit så perfekt. Nackdelen är att det ligger en bit ifrån kyrkan, men vi får ordna med transport eller nåt isf.
Hoppas hoppas hoppas att dom tror att det är gneomförbart!
Idag berättade ja gföresten för min mamma =) Hon blev nog lite chockad trots att hon sa att hon itne blev det ;-) Hon sa att hon skulle se om hon kunde hjälpa oss lite med ekonomin :D Bästa mamman det!
POSTAT 2008-01-29 16:40:41

Han har sagt JA

... alltså prästen som vi båda vill ska viga oss ;-)
Han är världens mest underbara och lättsamaste präst jag kan tänka mig!

Utdrag från min sambos mailkonversation med honom:

 

Jadu, man blir ju rörd till tårar! =)

Verkligen roligt att höra! Jodå, S:t Jakob är ju din kyrka och finns alltid för dig/er och jag ser det som ett herdersuppdrag om ni vill använda mig och S:t Jakob!
När är ni på G?

/L


POSTAT 2008-01-28 21:02:36

Ett litet steg

Har tagit ett "allvarligt" snack med min sambo idag!
Fram tills idag har det kännts som att han inte har brytt sig så mycket om bröllop mm...
Jag har till och med funderat på att han kanske inte vill gifta sig... men jag vet inte, det kanske ligger lite i "killars natur". Han menar att det är en stor förändring (detta är jag naturligtvis med på) och att det inte finns någon som är sämre på förändringar än han... det tar flera veckor innan han anpassar sig och tycker att saker är bra =)

Men idag har vi prata lite och faktiskt kommit fram till det datumet som vi ska försöka sikta på att gifta oss på 12/9 2009.
Han har också lovat att ta kontakt med kyrkan som vi båda vill gifta oss i. Även om ingen av oss är speciellt kristna så höll min sambo under en ganska lång tid i sin ungdom (ca5 år) på att sända radio i kyrkan lokaler! I kyrkan finns världens bästa och mysigaste präst!! Vi hoppas att han ska kunna viga oss!!

Det som vi (jag) funderar på är att det inte är den vanliga Svenska Kyrkan, ställer det till några problem?
Det är en metodistkyrka är det nån skillnad på vigslar däremellan? Min sambo är sedan ungdomen medlem i den kyrkan, behöver vi båda vara det? Gäller det som ett "riktigt" bröllop?
Många fårgor som vi under veckan måste försöka bena ut, tror egentligen inte att det är några problem med det! Men kan ändå vara bra att kolla upp så man inte står där den dagen =)

Vi har också bestämt att vi troligen skall lägga lite extra pengar på att ha bröllopsfesten på en restaurang/festvåning så vi slipper städningen dagen efter och att färgtemat skall vara lila och silver
Vi har gjort ett utkast till en budget som slutade på ca 80 000, men då har vi lite frågetecken på saker som vi kanske kan fixa genom bekanta!
Men jippie nu har vi åtmistonde ett datum att jobba utifrån!!!!

POSTAT 2008-01-28 11:43:01

Hur skall vi kunna ro i land detta?

Har vi tagit oss vatten över huvudet?


För ca en vecka sedan bestämde sig min sambo och jag för att vi ska gifta oss, och det relativt snart... Så vi är inställda på att bröllopet ska vara någon gång under 2009, troligtvis på sommaren...

Vi har inte ens förlovat oss en, det kommer under våren här!


Naturligtvis har mitt planeringssinne försökt att börja planera, hitills har jag kommit fram till NOLL!!!!!!!!! Shit vad svårt det är, jag kan inte sortera upp mina tankar, ena sekunden låter en sak bra, nästa sekund en annan, har inte ens någon ide om vart vi ska gifta oss utan snarare 100 ideer om vart =)


Hur ska vi kunna finansiera bröllopet? Vi har ju inga större inkomster med tanke på att jag studerar?! Det går ungefär +/- 0 varje månad


Vi i varje fall tillsammans kommit överns om en stomme till gästlistan, sen kan det säkert ändra sig lite under året!


Någon som har några tips på vart man ska börja med planerandet? Jag tar tacksamt emot, annars finns risken att bröllopet slutar i katastrof!


/S