BröllopsGuiden

Jessie_James

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2008-09-20 17:37:32

Fru Nylund (hejdå Frk Lundin)

Så är man då gift och har bytt namn! Bröllopsdagen var som en saga och jag blir alldeles varm i hela kroppen då jag tänker tillbaka på lördagen den 13 september, exakt för en vecka sedan då jag och Micke blev man och hustru.
 
Dagen inleddes kl 10 med besök av frisören Patrick som trollade med mitt hår och lyckades skapa exakt den frisyr som jag hade visat honom på en skrynklig sida utriven ur AmeliaBröllop! Därefter hjälptes Patrick och min toastmadame tillika sminkös Anna åt att få mina lösögonfransar på plats vilket inte var det lättaste. Sminkningen blev därmed något jäktig och brudklänningen åkte på i en hast och sedan störtade vi alla iväg till mötet med vår fotograf dit vi var 15 minuter sena.
 
Lindisima var jättebra och vi kände oss avslappande med henne under fotograferingen som först skedde inomhus på Näsby Slott och därefter i slottsträdgården. Resultatet kunde vi redan dagen efter på www.lindisima.se/aktuellt (Jessica & Mikael). Superfina bilder! VIlken fotograf!
 
Efter fotograferingen var det 30 minuter kvar till vår vigsel. Snabb bättring av sminket och lite bubbel för att dämpa nervositeten. Sedan tågade vi ut på röda mattan som låg utfälld i slottsträdgården där våra vänner väntade. Jag trodde att jag skulle börja gråta men jag var så uppfylld av glädje och lycka att jag bara stod och log hela tiden! :-) Våra vänner Sarah och Erik spelade och sjöng under vigseln och vigselförrättaren Monica Forssén hade skrivit ihop en jättefin text om oss två samt att hon läste upp våra egna löften till varandra.
 
Därefter fördrink och gratulationer följt av middag med kaffe och tårta som avslut. Underbar mat, fantastiska viner, jättefina tal, slottspersonalen hade full koll och vi kände oss så trygga i deras regi, jättebra DJ som fick fart på gästerna och oss själva, åååååh, det var så kul!!!
 
Hälften av gästerna övernattade tillsammans med oss på slottet och dagen efter kunde vi njuta av en fantastisk frukostbuffé som slottet hade dukat upp. Vi var mycket imponerade av den höga kvalitet som slottets insats stod för.
 
Det var absolut den mest fantastiska dagen i mitt liv och jag återupplever alla intryck för mig själv om och om igen!!!
 
Måndag-onsdag har vi varit i Pars på 3-dagars bröllopsresa och det var välbehövligt att komma bort och få fortsätta sväva vidare i vår rosa såpbubbla!!! I bröllopspresent hade vi önskat oss bidrag till vår "stora" bröllopsresa till Kalifornien i påsk 2009, så det ska bli jättekul att ta tag i den nu och börja planera.
 
Detta blir mitt sista inlägg här i min blogg på Bröllopsguiden. Önskar stort lycka till till alla blivande brudar, ni har något alldeles fantastiskt att se fram emot!
 
Fru Nylund 
POSTAT 2008-09-12 14:49:26

24 h kvar...

Ojojoj, om 24h befinner vi oss mitt i pågående fotografering! Fotografen Lindisima ringde just och stämde av tid och plats! Vädret ser ut som att det kommer bli soligt vilket känns helt fantastiskt med tanke på hur övriga september har sett ut vädermässigt!
 
Vi har precis varit på slottet och lämnat in bordsplaceringskartor, festprogram, etc så det känns skönt att kunna bocka av. Jag har varit ledig idag och Micke har jobbat halvdag. Nu ska jag förbereda kvällens middag med vårt toastmasterpar.
 
Tänk att jag snart är gift och har nytt efternamn!!!
POSTAT 2008-09-09 20:49:37

4 dagar kvar nu...

Hej och hå! Bara 4 dagar kvar nu!
 
Och nu kan man börja kolla väderprognosen, som peppar, peppar, visar sol för lördag! Fantastiskt! I lördags öste regnet ned precis hela dagen och vi tackade någon högre makt för att vi inte hade valt lördagen den 6/9 som bröllopsdatum! Hoppas att det inte blir något oförutsett väderomslag och att nuvarande prognos stämmer för då kommer vi att kunna vara utomhus under vår vigsel som planerat!!!
 
Sedan kommer det nog att vara kyligt, men jag hoppas att vi kommer kunna ta fördrinken utomhus ändå, på slottets terass. Det hade varit så mysigt med utsikten över vattnet!
 
Vi har allting klart nu. Imorgon ska jag hämta vigsel- och festprogram på tryckeriet. Micke håller på att färdigställa drinkmenyn och bordsplaceringskartan ska vi inte skriva förrän på fredag kväll. Man får nästan räkna med att någon blir sjuk i sista minuten.
 
På fredag kväll kommer våra toastmasters hit på middag för genomgång plus provsminkning (min toastmadame ska även vara sminkös). En kollega till mig som ska binda brudbuketten kommer också hit på fredag kväll för att binda buketten tillsammans med sin H2B. Mysigt med lite sällskap på kvällen så att vi får lite annat att tänka på! :-)
 
Lördag kl 10 kommer frisören hem hit, kl 14 ska vi vara på slottet och träffa fotografen och kl 16 är det dags!
 
Hurra!
 
 
POSTAT 2008-08-25 20:58:03

Övrig planering

Måste ju skriva lite om hur vi ligger till i planeringen...
Förra måndagen fick vi åka till slottet och proväta vår bröllopsmeny samt smaka och välja viner därtill. maten smakade fantastiskt och vi känner oss jättenöjda!
 
Förra tisdagen träffade jag min frisör och gjorde en provuppsättning av håret. Han känns jättebra och förstår precis hur jag vill ha det. Eftersom jag ska ha en spetsklänning så är min vision att ha sekelskiftesfrisyr ā la Fanny&Alexanders mamma (Ewa Fröling). Håret löst draget bakåt i stor knut/boll i nacken (mycket löshår så att det blir en rejäl boll).
 
I onsdags var vi på danskurs. Vi ska dans aen långsam vals och dans till Elvis "I can't help falling in love with you". Som efterföljande låt ska vi ha "Moon River". Det var jättesvårt att välja mellan dessa så därför känns det bra att ha båda två! :-)
 
Ikväll har vi haft besök av vår vigselförrättare. Vi ska ju gifta oss borgerligt utomhus och vår vigselförrättare har vi fått välja från länsstyrelsen. Hon var mycket sympatisk, ca 60 år och kändes trygg.
 
Nu kan vi trycka upp våra vigselprogram.
 
Bitarna börjar falla på plats. Vi har skapat en aktivitetslista där vi har fördelat ut arbetsuppgifter på våra familjemedlemmar så att vi själva inte ska behöva göra något på den stora dagen.
 
Imorgon ska jag till frissaan en sista gång inför bröllopet och färga min utväxt.
 
Återkommer med ny statusrapport!
POSTAT 2008-08-25 20:48:29

3 veckor kvar!

Oj vad tiden går! I lördags var min underbara, underbara möhippa! Åh, så roligt jag hade det! Dagen började med överraskning utanför min bröllopsbutik Cosmos där jag hade blivit lurad att jag skulle vara med i ett bröllopsreportage för just tidningen Bröllopsguiden... Jag hade fått en annan bokning nästa helg som jag tyckte var mer misstänkt möhippa så jag anade inga oråd utan såg fram emot att få vara med i nästa nummer av tidningen...
 
Så roligt det var att se sina vänner samlade - alla svartklädda med varsin flamingo-detalj i sin klädsel. Av ren slump hade jag tagit på mig en t-shirt med en flamingo på!
:-) Mina kompisar var lika häpna som jag över den lycksaliga slumpen som hade gjort att jag lyckats klä mig i samma sak som de...
 
Sedan gick vi till en silverateljé där vi gjorde ett silverarmband till mig. Alla mina vänner gjorde varsin silverbelock till armbandet. Ett sådant fint minne!
 
Efter lunch där jag fick introducera mina vänner för varandra och berätta hur jag lärt känna var och en av dem begav vi oss till mitt jobbs kontor inne i stan (småuppdrag på vägen). Där hade de dukat upp en (rejäl) drinkbuffé och började hälla i mig alkohol, samt leka quiz med frågor om Micke. Plötsligt dök det upp en kvinnlig strippa som hade lap dance-kurs för oss alla som avslutades med att jag fick köra uppvisning för mina vänner... Tur att jag hade fått i mig några drinkar... men aktiviteten var jättekul eftersom vi alla tillsammans fick lära oss.
 
Sedan åkte vi hem till mig (visade det sig) och då hade de hyrt in kockar som lagade en härlig 3-rätters middag till oss. Ingående frågor om mig och Micke under middagen och därefter party och Singstar!
 
Kl 04 släckte jag lampan! Åh, vilken underbar dag!!!! Vilka fantastiska vänner jag har!!!
 
 
POSTAT 2008-08-07 16:09:21

1, 5månad kvar!

OJ, nu börjar det närma sig! Innan jag gick på 4 veckors semester i början av juli så kändes bröllopet fortfarande avlägset men både jag och Micke sa att "efter semestern, dååå...då är det dags att börja ta tag i alla små detaljer. På måndag är det dags att börja jobba och då kommer tiden att gå så fort, så fort fram till bröllopet den 13 september.
 
Men jag tycker nog att vi har saker under kontroll. Vi har nästan färdigställt både vigselprogram och festprogram, vi har en preliminär bordsplacering klar, vi har ett datum inbokat för att proväta menyn på slottet och välja viner, jag har ett möte med min frisör inbokat, möte med vigselförrättaren är inbokat, privat danskurs inbokad och vi har gjort en detaljerad aktivitetslista där vi skrivit upp allt som ska göras dagen innan, bröllopsdagen och dagen efter. Vi har sedan fördelat arbetet på flera personer så att vi ska göra så lite som möjligt själva.
 
Eftersom slottet tar hand om allting som har med middagen och festen att göra och vi har ett toastmasterpar som tar hand om allting vad gäller tal etc under middagen samt ett värdpar som tar hand om allting under vigseln så är det inte så mycket vi själva behöver ordna med. Mer koordinera arbetet som ska göra än att fixa själv.
 
Imorgon ska vi gå på stan och inhandla Mickes kompletterande klädsel, lämna in ringar för polering, köpa placeringskort, köpa smink etc. Känns skönt att börja jobba på måndag och då ha de flesta inköpen klara.
 
Ett jättebra tips som vi har fått och som vi ska genomföra är att till varje gäst dela ut en CD-skiva i ett adresserat kuvert med en uppmaning att de ska bränna sina bröllopsbilder och skicka dem till oss efteråt.
 
Ska bli så roligt när sömmerskan ringer och meddelar när jag kan hämta min klänning! Åh, så roligt att få hem den och kunna prova allting här hemma!!!
 
 
 
 
POSTAT 2008-06-18 23:22:12

3 månader kvar nu

Oj, jag har inte skrivit här på över 2 månader nu! Själva idén med att skriva här tänkte jag från början skulle vara att det är kul att ha sparat i framtiden hur mina tankar gick tiden innan bröllopet - bättring alltså! :-)
 
Vid det här laget är inbjudningarna skickade, de skickade vi ut för 2 veckor sedan. Tiden som föregick utskicket var väldigt pressade eftersom vi parallellt med detta håller på med att renovera köket här hemma och min blivande make är 100% fokuserad på att färdigställa köket... Följden har varit att jag har varit den som sprungit runt i butiker och jämfört papper, stämplar, kuvert, tagit fram förslag på design, sprungit fram och tillbaka till tryckeriet (min blivande make skulle först printa själv på jobbet - men som jag hade misstänkt så insåg han sent omsider att det minsann inte var så superlätt som han hade föreställt sig...) och till sist haft allting klart här hemma för montering och frankering!
 
Då jag postade inbjudningarna ( inne på ett postkontor givetvis!) kändes det som att en sten lyftes från mina axlar!
 
Jag har även träffat sömmerskan som ska fixa till min klänning och inhandlat skor och underkläder samt provat hela kittet med syrrans slöja som jag ska låna. Åh, det kommer bli så fint!
 
Kan för övrigt rekommendera den nya "magiska" BH-bandslösa BH:n Freebra som jag inhandlade på Twilfit! DEn kommer jag ha på 2 andra bröllop i sommar samt på mitt eget. Jag har därtill inhandlat en vanlig "fin" BH att byta om till inför sänggåendet - om man nu kommer orka med det...
 
Igår var vi på Näsby Slott och stämde av alla detaljer med deras bröllopskoordinator samt bestämde vigselplats i slottsträdgården. Hon ska nu återkomma med menyförslag  - så spännande!
 
Det enda som inte gått enligt planerna är min viktminskning tyvärr. Har inte minksta mer än något kilo, trots regelbunden träning. Måste nog intensifiera samt vara mer strikt med maten under den återstående tiden. Får se fram emot bröllopsresan - åh, vad jag komer frossa i god mat då! :-)
POSTAT 2008-04-07 21:32:38

Klänningen är inhandlad!

Idag köpte jag min bröllopsklänning!!!
 
Efter att ha besökt butikerna på Hornsgatan för 2 veckor sedan var jag först på Ehrlings Brud&Fest på karlavägen där personalen var jättetrevlig och där jag hittade en klänning som jag trodde var "the one" (väldigt bra pris också!). Men eftersom jag redan hade bokat in et besök på Cosmos på Norr Mälarstrand med mina systrar, så avstod jag från att handla den vackra skapelsen och tänkte att det ju inte kunde skada att besöka en butik till.
 
Trodde aldrig att jag skulle hitta ännu en klänning som ingav mig samma wow-känsla. Men då jag provade denna kreation som nu hänger här hemma (hihi!) så kändes den precis som jag i min fantasi vagt hade försökt föreställa mig. Jag har hela tiden letat efter en klänning med spetsdetaljer, men utan glitter, A-linjeformat men utan för stor vidd i kjolen.
 
Precis som denna! Extra roligt var att då jag visade foton från butiken för min H2B så var detta den enda klänningen som fick honom att utbrista i ett "åååååhhh!!!" av alla de klänningar jag fotat mig i från bröllopsbutikerna.
 
Jag hade sån tur att de hade provexemplaret i min storlek och det var en klänning från La Sposa som de hade haft i butiken ett par år och som därför inte tillverkas längre. P g a detta var den nedsatt i pris (!) och jag kommer garanterat ha en unik klänning! Klänningen är ivoryfärgad och ganska genomskinligt tyg med en vacker spets som täcker hela klänningen (ärmlös) så nu måste jag hitta en enkel vit klänning att ha på under.
 
Funderar på att ta ledig från jobbet en fredag och åka till min gamla hemstad Karlskoga/Degerfors där Sveriges största bröllopsbutik har öppnat. Vore skönt att leta där i lugn och ro och kanske samtidigt hitta skor, underkläder etc, då butiken tydligen ska ha "allt" som har med bröllop att göra. Vore ju nästan lite synd att INTE ha besökt den butiken när jag nu dessutom kommer därifrån... :-)
 
 
 
 
POSTAT 2008-03-20 07:10:56

Klänningsdags

Ojojoj! Nu är jag igång med processen att prova klänning! Min kompis Johanna tog med mig till Sthlm Brud & fest där hon köpte sin klänning (för bröllop i juli) på Hornsgatan. Jag hade ångest och var pirrig och förväntade mig det värsta. Jag hade samma känsla som infinner sig då man befinner sig i en provhytt för att prova årets bikini, blek och plufsig som man är i mars-april. Men - då jag såg mig själv i spegeln iklädd den första bröllopsklänningen så blev jag så häpen! Jag kände mig som en prinsessa!!! Biträdet var en jättegullig tjej som bistod mig hela tiden med på- och avklädning. Provade både enkla och mer pampiga klänningar och insåg snabbt hur svårt det kommer bli att välja. Givetvis kommer prislappen att sålla bort många klänningar men det som var självklart för mig innan - att jag skulle ha en så enkel kläning som möjligt - är inte alls lika självklart längre. Hittade 3 klänningar där som jag skrev upp.
 
Därefter gick vi snett över gatan till Bröllopskällan. De hade ett större utbud men biträdet var ointresserad, snäsig och hjälpte inte till att ta på klänningarna överhuvudtaget. Jag hittade ett par klänningar som kändes OK men när servicen är så dålig så får jag noll lust att handla -  och så bestämde jag mig att under inga omständigheter handla där. Ingen av klänningarna fick mig att tappa andan - och då är det värt att leta vidare. Alternativt att handla någon av de fina klänningarna på Sthlm Brud&Fest.
 
Har fått tips om 2 butiker till som jag ska besöka - jag hoppas jag hittar den där klänningen som bara säger - köp mig! :-)
 
Det var i alla fall så himla roligt att prova klänning och jag längtar verkligen till nästa butik!
 
Jag har för övrigt även bokat frisör nu, en tjej här i Täby som verkar ha många års erfarenhet av bruduppsättningar. Det känns bra! Vi har även beställt vigselringen nu (finns på bild i bildgalleriet).
 
Åh, vad det är roligt att gifta sig!
 
 
POSTAT 2008-03-01 11:19:05

MIn ring är klar!

Och jag har förstås glömt att skriva att min förlovningsring har kommit! Det känns underbart att ha en ring på vänsterhanden!  Finns att beskåda i bildgalleriet! :-)
  1 2 > SISTA SIDAN (2)