BröllopsGuiden

marfa522

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-12-08 11:02:15

Mitt sista inlägg

Har tänkt länge att jag ska skriva ett sista avslutande inlägg till denna bröllopsblogg men aldrig lyckats tagit mig i kragen först nu. Bloggen, klänningen och en massa bilder ska lagras på sörmlands museum och jag känner en yttre press på mig att det ska bli nåt slut.

Jag har inte lyckats gå igenom alla bilder från bröllopet än. Nyligen fick jag bilderna från syrran. Finns fortfarande en del folk som tog bilder på festen men jag har slutat jaga dem. Om det skulle visa sig att man har några fler bilder i framtiden så vore det kul, annars så gör det inte så mkt.

Jag har inte heller setat och knåpat ihop någon fotobok eller scrapbook så klart.

Med tanke på att jag inte lyckats gå igenom alla bilder så har jag inte skickat ut någe tackkort än. Har hela tiden använt bröllopsresan till thailand som ursäkt. Ville att det skulle vara en bild ifrån thailand på tackkortet då vi önskade oss pengar till resan i present. Men jag fick inte alls de typer av bilder som jag hade fått för mig att jag skulle ta på oss. På beachen i solnedgången... det var mulet och regnade en hel del så vi såg bara en halv solnedgång under hela resan på två veckor. Men resan var helt underbar iaf, trots vädret.

Jag vill åka dit igen! Det varfantastiskt underbart! Trots att det var rätt dåligt väder. Men jag kan oxå tänka mig attdet var så underbart på grund av vädret. Värmen låg runt 30 graderstrecket och alldeles lagom varmt och man badade typ hela tiden. Närväl solen var framme höll man på att avlida lite...

Maten! Åh,kära underbara goda thaimaten! Jag är totalt såld på den. Det var jagju redan innan iofs men nu är det nästan som en mani. Jag tänker oftapå röd curry såser, satay kyckling med jordnötsås, sötsura grytor....DREGEL! Det är helt ofattbart att jag inte rullar fram efter dessa tvåveckor. Men tur i oturen så orkade man inte äta så mycket när det varså varmt. Men det betyder bara att jag ska bli expert på att lagathaimat här hemma i vinterkylan. Problemet är att det verkar vara rättsvårt att hitta citrongräs. Har letat i varje mataffär jag har varit isen vi kom hem och inget! I värsta fall får jag börja odla eget iköksfönstet!

Förutom att ligga på stranden och låtsas som om manskulle kunna bli brun och ätit en jäkla massa så har vi shoppat en heldel, mest julklappar. Saker där kan vara så sjukt billigt. Annat ärungefär som hemma. Jag och Stefan åkte oxå på en djungeltur där vi redpå elefanter och åkte kanot på en av de få ställena i thailand där detfortfarande finns vilda tigrar, leoparder och elefanter. Otroligtvackert!


Vårsvenska guide sög dock stenhårt. Men det gjorde inte så mkt efter attvi klagade till Ving så fick vi en check att äta för 1000 bath på enrestaurang brevid hotellet. 1000 bath är ca 250kr vilket inte låter mktmen med tanke på att jag och Stefan oftast åt för ca 300 bath ihop,inkl öl, så fick vi i stort sett supa upp pengarna vid middagen. Enförrätt, två huvudrätter, fyra drinkar och en vatten. Total summa: 1015bath.


Vivar oxå på en snorkeltur. Trots att jag inte kunde snorkla och är skiträdd för öppet vatten (kan ju finnas hajar och annat snusk och så kanman ju drunkna) så åkte jag glatt med. Man måste jag besegra sinarädslor. Första "dyket" var hemskt!. Stefan var först i av alla ochsimmade långt bort och jag hoppade i och försökte låsas som om det varingenting. Inte visa rädsla... hyperventilerande simmar jag bort tillStefan och har total panik av höga vågor, dålig sikt och en massaläskiga fiskar och är överallt. Krampaktigt klamrar jag mig fast vidStefan som blir lite irreterade och tycker jag är fjantig. Och så fortjag släppte honom så simmade han alltid långt ifrån mig. Efter 40 mineller så orkade jag inte längre och bestämde mig för att jag vartvungen att övervinna rädlsan att simmar ut över det öppna havet somlåg mellan koralrevet och båten. Väl uppe på båten lyckades jag lugnaner mig och vi fick lunch. Efter lunchen var det dax för "dyk" nr 2 ochdenna gång gick det mkt bättre. Gapet mellan båten och revet varfortfarande super läskigt men med simfötterna gick det fort att simmaöver det och jag hade lyckats övertala mig själv att jag faktiskt kundeandas under vattnet. Det gick så pass bra att jag faktiskt var bland desista att gå upp. Det var faktiskt rätt spännande där nere när man vällugnat ner sig. Så nu kan jag faktiskt påstå att jag kan snorkla!


Jagglömde ju nästan aporna! På Ao Nang stranden så finns det vilda aporsom man kunde mata. De var sååå söta! Vi var där nästan varje dag ochgav dem bananer eller jordnötter.


Ja, thailand var ett bra slut på denna bröllopshysteri. Som de flesta säger så hade även jag gjort mycket annorlunda. Men en sak hade definitivt förblivit det samma!

Att jag och Stefan gifte oss och ska leva lyckliga i alla våra dagar.