BröllopsGuiden

frk matsdotter

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2007-07-27 14:01:19

ekonomisk hjälp!

hej alla!

några av er kanske tittade hit pga att ni läst min frågeställning i forumet... anledningen till att jag undrar är att häromdagen diskuterade jag och min sambo lite om vårt bröllop. våra föräldrar kommer att betala maten och drycken på vårt bröllop, detta har de själva erbjudit sig. det var alltså ingenting som vi visste de skulle göra när jimmi friade och vi bestämde oss för att gifta oss nu i september. naturligtvis blev vi oerhört glada och tacksamma när de erbjöd sig, vips så försvann en av de största utgiftsposterna för oss.

tyvärr blev min pappa arbetslös kort tid efter vi berättat om vårt bröllop för dem. ingen trodde väl att en ingenjör skulle vara utan arbete någon längre period, men han har ff inget arbete. vilket såklart syns på deras ekonomi. igår kom han hem från tyskland med en hel del vin, öl, champagne, avec, whisky etc som vi ska ha till bröllopet. summan på kvittona var astronomiskt höga...

det känns nu uselt att våra föräldrar lägger ut så mycket på vårt bröllop, ingen av dem är miljonärer direkt...

det var detta vi samtalade om, jimmi o jag. han tror att det är vanligt att föräldrar betalar för sina barns bröllop och jag tror inte det!

jag kom att tänka på hur öppenhjärtligt ni andra brukar svara på frågor och vill ju veta vem av oss son har rätt!!!

kram kram

 

 

POSTAT 2007-06-10 22:20:04

back!

jaha, tillbaka då!

superhärlig minisemester, helt utan bröllopsbestyr. otroligt att jag knappt tänkt på bröllopet på flera dygn! skönt att kunna slappna av från det som ju är meningen ska vara bara roligt, men som kan tendera till att bli jobbigt, stressande och påtvingat.

förutom att jag är så kär i min jimmi att jag skulle kunna dö för honom, så känner jag mig deprimerad. nästan deprimerad i den medicinska meningen alltså... har haft bekymmer åt det hållet förut, men varit symtomsfri en längre tid nu. känner mig nere, håglös och tar inte tag i saker längre. sonen har ganska många jobbiga dagar och vad gör en mer ledsen än att se sina ögonstenar fara illa? hunden är dålig i sina öron, vi vill inte ens vara fodervärd åt henne längre och hennes matte hotar med stämning (mer eller mindre iaf) om vi bryter kontraktet. magen har ballat ur totalt och så här kan jag ju inte se ut när jag gifter mig. fet som en elefant, glåmig, och trött som en gammal gammal kvinna. panikångesten känns av såklart när magen krånglar. fan fan fan fan fan...

 

POSTAT 2007-06-06 22:24:16

CAMPING!

DRAR IVÄG PÅ ÅRETS FÖRSTA CAMPINGTUR I MORGON FM!!! JIMMI JAG, BARNEN OCH MIN 9ÅRIGA LILLASYSTER SKA ÅKA IVÄG Å CAMPA PÅ KOLMÅRDENS CAMPING OCH STUGBY. DEN ÄR SÅ HÄRLIG, HAR VARIT DÄR FÖRR. BLIR TILL ATT LÖSA SÄSONGSKORT OCH NJUTA VA ALLA DE FINA DJUREN! EN AV DAGARNA FÅR VI SÄLLSKAP AV MIN STORASYSTER OCKSÅ, SÅ DET KOMMER VERKLIGEN BLI RIKTIGT TREVLIGT! TÄNKA SIG, DET BLIR VÄL 3 1/2 DAG HELT UTAN PLANERANDE - HUR SKA DET GÅ??? NJA, IAF BLIR DET INGET SITTANDE HÄR... MEN TANKARNA, DE KOMMER ATT VARA PÅ DEN 15 SEPTEMBER. FAKTISKT BARA 100 DAGAR KVAR I MORGON. DET KRYPER NERÅT!
POSTAT 2007-06-03 21:54:56

ekonomibekymmer

herregud. detta är första gången sen jimmi friade som jag faktiskt är orolig för vår ekonomi. hur ska vi ha råd med detta stora fina bröllop och ändå kunna betala av på huslån och leva ett bra liv under tiden?                               

 vår buffert har gått åt till brudklänning, inköp av en liten pendlarbil, samt betalat en stor repartion av vår volvo. SMACK bara, så försvinner en stor trygghet. deprimerande tankar, verkligen.

vår planerade tripp till kolmården i helgen kostar 2235 :-  (exklusive mat och eventuella souvenirer)  undrar om jag har nåt som går att sälja........!

 

POSTAT 2007-06-02 08:48:41

slöjfiasko

det blev ingen slöja och inga handskar i torsdags då jag var i örebro. var inne i den andra av två superfina brudbutiker där. hade höga förväntningar och det fanns så enormt mycket grejer. inget som passade dock. jag ska ha en mjuk slöja som faller fint, inte de där sträva grovmaskiga sakerna som säljs överallt... då kan jag lika gärna köpa tyll o kantband på calletex och be syrran sy. handskarna kom bara i kritvit eller champagne, sa kvinnan i butiken. men jag kan ju inte ha elfenbensvit klänning och någon annan färg på slöjans kantband och handskarna... i så fall en färg som helt och hållet bryter av, men den stilen har jag inte, så det känns inget vidare det heller. SUCK!
POSTAT 2007-05-29 21:25:05

100 tankar

laddade ner och skrev ut hindersprövningsblanketterna igår kväll. fyllde i dem idag, de ska bara skrivas under och skickas in! nära nu ocg mer verkligt ändå....!!!!!! pirr! 
satte mig ner och gjorde en ordentlig genomgång av vad som ska göras från nu fram till bröllopet. med hjälp av planeringskalendern här blev det inte en så stor sak som det kanske låter... jag som legat före med hästlängder, får nog ta och göra annat bröllopsrelaterat än bara sitta här och drömma och lusläsa alla andra blivande brudars bloggar, kolla bildgallerier, läsa och svara på trådar etc etc etc!

var på vårdcentralen idag - hade bihåleinflammation. inte konstigt jag varit så ashängig.

min våg fick en ny chock idag. ytterligare ett snäpp uppåt. helt otroligt! fattar inte att jag ens kan skriva det här... skäms som faaaan... men nu har jag ju lite mer press på mig känns det som. tänk om jag bara finge vara frisk i fler än två dagar i rad så jag orkar ut o röra på mig.

på torsdag bär det av till örebro för att leta slöja och handskar till moi. ska försöka hitta en likadan fluga till som jag har en, till kidsens västar. hade tänkt att de skulle sys upp gröna, men har ångrat mig - det blir svarta, köpta i stället. det blir nog snyggare till de gröna västarna och svarta byxorna. //// hmmm. vad i hela fridens dar ska barnen ha på fötterna. måste kolla om det finns svarta lackskor att hyra. där går nog gränsen - det köper jag inte. om jag inte råkar ramla över några tokbilliga förstås!

ska börja vika askar på prov också. tror det var carina som hade en mall på gröna favorsaskar med något fint uppepå. klarar jag det så blir det favors - jimmi har sagt att jag inte får köpa askar för flera kronor styck. 100 st, sen ska de fyllas också... han har rätt - vill bara inte erkänna att allt ska betalas också.

var inne på banken hos vår banktjej häromdagen. inte för att låna pengar till bröllopet! utan för att hämta ut en ny bankdosa till jimmi. hon vet vi ska gifta oss, så vi loggade in på brollopsguiden.se och satt och fnissade och ojjade oss över allas fina bilder osv! hon gifte sig förra sommaren så det är hemskt roligt för henne att prata bröllop fortfarande! vi prtade om dasspapper med motiv, favors, menyer, tårtor och massor annat... jag skojade med henne och sa att vi antagligen kommer att bli skuldsatta på det här spektaklet! du skulle bara våga sa hon - ni är ju mina kunder!!!  himla härlig tjej!

 

nehej, nattinatti för min del. ska nog kramas lite extra med jimmi ikväll! 

morsning korsning

POSTAT 2007-05-24 21:05:19

mer mammafunderingar

nyss skrev jag i en tråd att vi ska åka till thailand i 17 dagar - utan barn. jag vet att barnen kommer få den allra bästa omvårdnad och de älskar att vara med sina far&morföräldrar. MEN... jag finns ju inte där och kan lugna honom om han behöver det. HELVETE. vad skulle vi boka en resa för? måste prata m jimmi om det. kanske går att boka in barnen i efterhand. nu känner jag av panikångesten. får nästan dödsångest känns det som. planet kan störta, vi kan bli beskjutna, matförgiftade, bitna av en orm eller nåt av barnen kan göra sig hemskt illa när vi är borta...................................................

................................................................................................................................. gråter.......................................................................................................................

 

POSTAT 2007-05-24 20:50:07

HÖNSMAMMA

EN SÅN HÄR DAG NÄR MIN LILLPRINS HAR HAFT EN JOBBIG DAG UNDRAR JAG OM HAN KLARAR/ORKAR MED SINA "UPPGIFTER" PÅ VÅRT BRÖLLOP... HAN SER SÅ OTROLIGT MKT FRAM EMOT DET - NÄSTAN SOM VI VUXNA. DET VAR TIM SOM KLÄCKTE IDÉN MED ATT KLÄ IN BLOMBLADSKORGARNA I DET GRÖNA TYG SOM DERAS VÄSTAR OCH TÄRNANS KLÄNNING SKA SYS UPP I. HAN ÄR FEM ÅR!!! HAN ÄR SÅÅÅ UNDERBAR. HAN TYCKER HUNDEN SKA FÅ EN GRÖN KLÄNNING MED!
DET GÅR SÄKERT BRA. OCH HAN ÄR JU FRISK FÖR ÖVRIGT. MEN VISST FINNS ORON FÖR ATT HAN SKA FÅ JOBBIGT. VI SKA ÅKA IVÄG PÅ BRÖLLOPSNATTEN HAR VI TÄNKT, MEN EFTER EN SÅN HÄR MARDRÖMSKVÄLL SÅ FUNDERAR MAN PÅ ATT STÄLLA IN DET. NÄR MAN TITTAR PÅ SIN SON SOM ÄNTLIGEN SOMNAT VILL MAN KUNNA TA ÖVER ALLT JOBBIGT. SOM ALLA ANDRA FÖRÄLDRAR ÖNSKAR VI VÅR SON DET BÄSTA.

ALTERNATIVET TILL ATT STÄNDIGT GÅ O OROA SIG FÖR HANS VÄLBEFINNANDE BRÖLLOPSDAGEN ÄR ATT LÅTA HONOM VARA MED BLAND ÅSKÅDARNA. MEN JIMMI OCH JAG VILL JU HA HONOM MED. HAN SJÄLV VILL VARA MED - MEN HAN KAN ALDRIG FÖRSTÅ ATT DET KAN VARA JOBBIGT FÖR HONOM. HUR KLOK HAN MÅ VARA SÅ ÄR HAN BARA 5 ÅR...

NEJ, FY. NU KÄNNER JAG MIG HEMSKT DEPPIG...  DET VAR INTE RIKTIGT MENINGEN NÄR JAG SATTE MIG HÄR. MEN SÅ VAR DET FÖR EN LÅÅÅÅÅNG STUND SEN.............................
POSTAT 2007-05-22 20:55:06

konservering...

jaha, i morgon börjar sju dagars arbete. blev så illa när arbetskamraten måste byta. är lite förkyld, faktiskt ganska mycket - speciellt förmiddagarna. vilken himla tur att jag inte är född till man!!!
 
kollade min planeringskalender här på forumet. illa illa. jag som hade klart flera av uppgifterna ända fram till själva bröllopsveckan när jag började med bröllopsguiden, har plötsligt halkat efter och har flera SENA uppgifter! hjälp. den där sabla valskursen... hur ska jag lyckas smita från dansen? har ni någe bra förslag, någon?!

annars flyter saker på bra tycker jag. bara det att det gärna fick vara 4 dagar kvar till vårt bröllop. Susanne!!!!!

fick 40års-kalasinbjudan idag. ska bli så himla skoj! litet smolk i bägaren är att vi drog gränsen till vårt bröllop precis OVANFÖR deras namn... fan, tänk om man vore synsk så man slapp sådana här problem. nej, fy förresten. att vara synsk och veta hur ens dag blir. neeeej! vad skulle man då drömma om flera år i förväg, hihihih.

jag håller just nu på att fundera på om det är värt pengarna att konservera sin bukett. det kostar visst tretusen spänn. någon av er som ska konservera er? hur går ni tillväga i så fall?

POSTAT 2007-05-21 20:59:22

inget särskilt

hade inget särskilt jag ville kolla idag när jag gick in här.  det verkar bara ha blivit en vana att skriva lite och sen kolla nya bildgallerier, läsa andras bloggar etc etc!

blev så förvånad när jag hade fått svar på mitt negativa skriveri igår!  från johan, teknikern. är han världens goaste eller. hela denna sajten drivs ju av superserviceinriktade trevliga människor!!!! funderade en stund på om jag skulle kunna skriva och tacka för att han uppmärksammat mitt problem och kanske tom har en lösning på det! men jag skriver det här... jag behöver ju inte skylta i en tråd om hur otroligt oteknisk jag är!!!

idag har jag sannerligen varit duktig! trots förkylning som dunkar i skann på mig har jag städat vårt samt barnens sovrum. nu är det bara 1 1/2 våning kvar!!! jag har gjort barnens fritids-klasslista i det närmsta klar. allas små foton och namn, med telefonnr så snyggt uppradade. är faktiskt lite stolt över mitt initiativ!

är ff lite i gasen efter gårdagens lyckade räd på internet. då jag hittade ett ställe som säljer saker jag vill ha i festlokalen den stora dagen!!!

 

gröna o vita girlanger över alla borden

mörkgröna dukar, lite annorlunda. ska ha vita löpare - finns färdiga -  i samma märke längsgående med hela bordet. därpå ska röda konfettihjärtan samt lite tallkottar och annat naturfint strös ut!!! högst evetuellt lite murgröna också, får se vad slutsumman blir!

ska flickorna få på festen

till de minsta barnen

till grabbarna

tänker nog fästa ballongerna (helium) på stolsryggarna, så barnen lätt hittar till stolarna. alternativt fäster jag dem i en tyngd så de står brevid tallrikarna. högt såklart, så de inte skymmer någons sikt. (barnen kommer iofs sitta längst ut på borden)

otroligt vad jag längtar bara efter att få dekorera lokalen!!! i trapperna ska vi sätta en vit sidenros med lite grönt från naturen vid varje "räckeshållare". fhv finns det ormbunkar i september, annars får det bli nåt annat! till toan har jag beställt toapapper med brudpar på. 40 spänn rullen, så det blir bara en per toa (finns 5 st i lokalen)

brudbåge har vi sagt blir för dyrt. så vi ska be våra sYrror skriva på barnens enorma ritrulle från ikea. Jimmi & Therese 20 15/9 07, ska det stå bakom våra ryggar. "banderollen" blir ca 12 meter lång!

NÅGON KANSKE HAR ETT ANNAT BRA FÖRSLAG PÅ BILLIGA BRUDBÅGAR!!!! TACKSAM FÖR ALTERNATIV!

HEJ OCH TACK, HOCKEYBACK!!! SOM DEN KLOKE BERT STJÄRT SADE!!!

  1 2 > SISTA SIDAN (3)