BröllopsGuiden

wanderoy

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-05-10 00:04:43

Flytten

Gick rätt så enkelt. Jag tog mina barn på flyget så var vi framme.. =)
Nä igentligen gick det till på följande sätt:
Vi åkte upp till kalix över påsken för att fira påsk tillsammans med alla barnen. Redan första dagen börja allt knas. Vi hade inte mer är vaknat och kommit ur sängen när Christers Chef ringde och sa att jobbet nere i stockholm skulle läggas ner och han blir flyttat till fabriken hemma med omedelbar verkan. Vilket betyder fabriken i kalix. Så då börja vi fundera på hur i hel.. gör vi nu? Jag är sjukskriven och har ensam vårdnad om mina två barn. Christer har fast anställning på fabriken och gemensam vårdnad om sina tre barn. Jag har lägenhet i stockhol, han har hus i kalix. Jag fundera länge och väl. Christer sa att självklart skaffar han nytt jobb i stockholm så det va ju inge snack om saken tyckte han. Men själv fundera jag länge och väl. Visst hade jag precis fått större lägenhet i stockholm som vi skulle flytta till så vi hade ju redan börjat packa våra saker där nere. Men fast jobb och hus mot kanske jobb och lägenhet. Christer sa aldig något om hur han kände mer än att det var jobbit för honom att inte kunna träffa sina barn lika mycke om han bor i stockholm. Och jag såg och kände hur det tog på honom. Så jag kom med iden att vi kan ju testa att bo i kalix ett tag. Funkar det inte så kan man ju alltid flytta ner igen.!!!
Så nu hyr min mamma min nya fina lägenhet i stockholm och själv hamna jag i hus i kalix. Jag har inte bestämt mig än för vad jag vill jobba med mer än att jag har lagt mitt gamla jobb som karaokevärdinna på hyllan. Jag trivs kanon vissa dagar och andra känner jag bara att fan va ja saknar möjligheterna som fanns i stockholm. Men mest av allt saknar jag för stunden att sjunga. Konstigt när jag bestämde mig för att flytta upp och lägga karaoken på hyllan så var jag såååååå jä.. trött på allt vad karaoke hete men nu saknar jag det lite. Det kan bero på att jag trotts allt jobbade med karaoke i dryga åtta år varje helg och nu har det gått nästan två månader sen jag var ute och sjöng. och får jag skryta riktigt mycke så var jag med i finalen av karaoke mästerskapet 2008 och kom på delad elfteplats.  Men tillbaka till flytten.
Nu vart det bråttom att packa det som jag och barnen inte kunde leva utan och resten gav jag bort sålde eller slängde. !! ! Konstig men jag har nog inte känt mig så fri på många år som när jag gjorde den rensningen. Man samlar på sig massor som man tänker att det här kan va bra att ha, men sen ligger det bara i källaren och samlar damm.
Det som kom med upp rymdes i en vanlig skåpbil. Ni vet en sån som budchafförer har. Min bror har en budfirma och var så snäll att låna ut bilen till mig så vi kunde frakta upp saker. Och självklart mitt älskade akvarium på 200 L och mina fiskar jag haft i många år. " Gunnar " min gammel Drak mal är över sju år gammal nu. Otroligt nog så var det bara två fiskar som dog på resan i bilen. Tänk i en liten röd hink i 120 mil i bil i över 10 timmar utan syre. Jag är mäkta impad på mina fiskar som överlever dom oddsen. Den resan kan jag säga att JAG inte gör om. 240 mil totalt i bil i upp på fredag natt sov lite på lördag dag och packa upp några kartonger så jag fick med mig tomma ner och så körde vi hela lördag natt för att Christer skulle hinna sova lite på söndag innan han flög upp på kvällen för att börja på fabriken på måndag morgon. Och det var christer som körde hela vägen!!! fattar inte att han orkade.
Sen stanna jag kvar i en vecka till i stockholm för att min dotter skulle hinna ha sitt födelsedagskalas innan vi for. På Tisdag veckan efter Christer farit upp kände jag bara att nu skiter jag i det här!!! Jag packa resväskorna med det sista kläderna som fans kvar till mig och barnen sen tog jag flyget upp på kvällen. Christe mötte upp oss på kalax och halv tolv var vi hemma i huset. Men det jag saknar med stockholm mest var att när vi kom upp hit så var det snö kvar. Iof är det fortfarande lite snö kvar men i stockholm är det full sommar nu. Jag saknar sommaren som jag vet är där nere men jag tycker att det är otroligt skönt att äntligen få en riktig vår med snö smältning och knoppande blad. I stockholm är det ingen riktig vår. Det är kallt blåsigt och sen plötsligt en dag är det sommar.
Oj vilken lång blogg det blev idag. kanske för att det är fredag och jag är hemma. ( inge Jobb ) eller är det för att det är lugnt och skönt här? mina barn sover i sina sängar. ( christers kommer på tisdag ) och Christer själv ligger och sover i våran säng så när jag är färdig här kryper jag ner brevid min gosiga man som kommer att krama om mig tills jag somnar.
Kram på er där ute!!!
POSTAT 2008-05-09 09:32:53

oj oj.

Nu så var man igång på tradera igen. =) måste ju få in lite extra slantar till bröllopet!!

Nja jag hade ju tänkt att jag skulle sälja ut allt de gamla som kom fram i flytten till kalix men så kom ja på att det är ju ett perfekt tillfälle att tjäna lite extra till bröllopet. Måste ju fortfarande köpa in barnens kläder .. och så Christers så klart. Plus all dekoration jag vill ha. Plus.. ja listan kan fortsätta i evighet om jag vill..

så med det säger jag puss och kram på er.

POSTAT 2008-05-05 15:48:01

Nu va de länge sen

och nästan allt har kommit .. ja iaf till mig. =) fniss

Klänningen är här.
Underkjolen är här.
Slöjan är här.
Skorna är här.
Tiaran är här.
Halsbandet finns här ska bara göra klart.
Örhängena finns här ska bara göra klart.

Nästa helg ska vi göra inbjudnings korten tänkte jag så man hinner med alla. Så nu jäklar blir det till att tvinga gubben till att sätta sig och fundera på vilka han vill bjuda. Jag har ju liksom mina klara redan.!! sen ska jag tvinga honom lite till när vi ändå sitter ner att bestämma färgen han vill ha i bröllopet. jag har ju sagt ivory och guld men dom är så lika så jag vill ha med en brytande färg som jag tänker tvinga honom att bestämma. fniss åter kommer när jag lykats få norrlänningen att sitt ner och prata lite med mig.

POSTAT 2008-04-09 08:05:36

vilka hopp

Började skriva en blogg. men såg att gu va ja gnäller så den radera ja.!!!
så vad händer .. ?? jo jag börjar känna att det kommer att bli jobbiga veckor fram över.
Christer måste upp till kalix och börja jobba på måndag och jag kan inte flytta efter förens i slutet av april. så tre veckor ifrån varandra.. Guuuuuuuuuuuuu va jag inte vill det.
POSTAT 2008-04-06 17:28:42

nja inte riktigt

Men det tog så lång tid innan det blev första maj så vi har redan slutat röka. fniss en dag på balkongen så reta christer mig att nu blir det ju så mycke lättare att sluta röka när vi står här i ur och skur. varpå  jag fick en total jä.. knäpp och vände mig mot honom och tyckte att vadå tror du inte jag klarar av att sluta nu? bra då gör jag det nu. varpå jag släckte cigaretten och efter det har jag inte rökt. inte ens haft tanken på att göra det. visst sitter vanan i men nu har det nog gått två tre dagar sen vi sluta så ... tror att det var i onsdags som jag sluta. men jag kan faktiskt inte svära på att det var den dagen. .. konstigt man har ju sett på tv alla som vet exakt hur många dagar och timmar det var sen dom sluta men inte jag inte. jag har bara ett hum om att jag tror att det var i onsdags men jag vet inte. . rökfri är jag iaf. =)

Så flytten då? jo det är ju som sagt inte min starka sida att vänta så.. hmm tror att vi har saker kvar framme så vi klarar oss till första maj men jag kan faktiskt inte svära på det.. det gick ju av bara farten. tretti kartonger har vi fylt och typ sex sju från källaren  blir kvar  ( av 40 ) som vi slänger. så hela mitt liv och mina barns liv går ner på ett förti femti kartonger .. oj.. men iof nu vet ju inte ni hur mycke jag har slängt.. men har ni sett rent hus när dom fyltde en kontejner med skräp. jag tror utan överdrift att jag slängde lika mycke .. och då flyttar vi trotts det från en två:a. men men.. nu fan käns det skönt som om  det nya livet kan börja.

Så nu är det bara bröllopet kvar!!! och nej ni kan vara trygga och lugna med att det kommer jag inte att jäkta på . det ska få ta sin tid och jag ska sitta ner i lugn och ro och planera.. sen ska jag fan tvinga christer att sitta med och hjälpa till att planera ovasett om han vill eller inte. jag tänker inte nöja mig med hans typiska svar att det hins.. och det löser sig .. jag ska få honom att ge klara besked på hur han vill ha det eller inte.!!

KRAM på er!!!
POSTAT 2008-03-28 18:19:59

Mitt liv är slut?

etap ett

första maj blir den första avgörande dagen i mitt liv.

Ett jag och Christer slutar röka.

Två vi flyttar upp till kalix från stockholm. En liten flytt på 120 mil dryga

Tre jag slutar med karaoken. Ett jobb jag haft i snart åtta år. ( inget jag kommer att sakna )

etap två

sjugotredje januari blir den andra avgörande delen i mitt liv.

ett Jag och Christer GIFTER oss.!!!

två jag byter efternamn ( nu fan e de slut med det gamla )

tre jag tror att jag kommer att ha kvar min hårfärg. fniss

POSTAT 2008-03-24 09:46:59

snö is och sol

har vi här idag. femton grader kallt och strålande sol.
Nu är det även bestämt när vi ska flytta. Men det blev inte riktigt som jag trode att det skulle bli. Vi ( jag och Christer ) har beslutat att hyra ut vår fyra vi precis fick till min mamma. Själva flyttar vi till kalix till Christers hus. Långt bort för mig från alla jag känner men närmare för Christer. Han är ju trotts allt härifrån. Men när jag tänkt igenom allt några gånger till insåg jag det smarta med att flytta till huset istället för att bo i lägenhet. så till sommaren drar vi flytt laset norrut och till ett hus där vi alla kommer att få plats ( alla fem barn och vi två vuxna ) för hur vi än vrider och vänder på det så blir det billigare att bo i hus och framför allt att bara ha ett boende. plus att huset betalar man klart på medans en lägenhet betalar du på livet ut. Men det tog mig lång tid att inse det och min underbara blivande man jäktade inte på mig eller något utan han lät mig ta det i min egen takt så jag känner att detta beslut kan jag leva med. det är ingen som tvingat mig att släppa allt jag har neri i stockholm utan nu känns det riktigt skönt att veta att jag kommer ifrån allt som varit alla gamla dåliga minnen med mer.
kramiz
POSTAT 2008-03-14 07:38:32

sjuka barn och packning

HA ha vilken lycka.!! tänkte jag skulle börja packa inför semestern i kalix idag men så blir det nog inte. båda två trollen lyckades bli förkylda med feber i natt. hur fan kunde dom veta att jag planerat att packa idag??? dom måste ha en inbyggd radar på sig att idag har mamma så lite tid som möjligt med mig så då blir jag sjuk så måste mamma lägga all tid på mig!! fniss ibland tror jag att så är fallet.

så nu blir det till att försöka hinna med tvättstugen packa väskor och passa sjuka barn samtidigt med att hunden måste rastas och katten inte ska välta ut alla saker när hon försöker undvika både hund och barn. kunde inte tänka mig en bättre dag. till råga på allt har jag slarvat med disken i två dagar för jag tänkte ju att på fredag har jag hela dagen på mig att fixa den..

ha ha ha vilken blåsning det blev. sen måste ju en bil fixas fram så jag kan jobba i kväll och så måste jag kolla med mammsen om hon kan tänka sig att sitta barn vakt till mina små fast dom är snoriga och gnälliga.. ja ja bättre lycka till nästa resa kanske?

fast det positiva är ju att jag har en karl som älskar mig !!!
POSTAT 2008-03-12 13:54:43

vilken känsla

Nu har jag varit på brud i centrum i brandbergen. kanon butik och underbar personal. fick massor med hjälp och tipps och så fick jag prova massor med klänningar. vilken känsla det var att se sig själv i en vit brudklänning för första gången. och vad bra att jag bestälde tid för att komma in och prova klänningar. nu vet jag att modelen jag beställt från kina är den modelen som passar bäst på mig. jag blev inte för spinkig och jag såg inte ut som en dvärg i klänningen. jag lägger upp en bilder som mamma tog så ni ser hur modelen sitter på mig. fast dom hade ju inte den i dom färgerna jag ska ha utan dom hade den bara i vit och min kommer ju att vara i ivory. men men... jag fick testa den och min älskling fick faktiskt se hur den satt på mig. vill ju inte att han ska tycke på den stora dagen att fy fan ska jag verkligen gifta mig med den där.. Jag vill att han ska tycka om det han ser och känna att Jag vill leva resten av mitt liv med henne.!!! och så såg han ut i affären trotts att han var smått utråkad och jäktad till jobbet. 
POSTAT 2008-03-12 08:31:09

spännande

Idag ska jag och mamma iväg och prova klänningar. ja det är ju jag som provar men mamma är med som smakråd. hon är nog bäst på att vara det till mig för hon vet vad jag tycker om och inte. så klockan tolv idag ska jag till brandbergen och prova olika klänningar och se om jag hittar något jag bara måste ha eller om jag ska ha den som jag beställt på ebay.

sen ska jag fixa lite med adressändring och el bolag mm. för nu är flytten på gång. iof får vi inte flytta in förens den första maj men det är ju massor som ska fixas till dess. tur bara att barnen kan gå kvar på respektive platser i skola och dagis så jag inte behöver oroa mig för det med.

Men jag måste erkänna att det känns väldigt tomt här hemma idag. Christerst tös åkte hem till luleå i går efter två veckor med oss här nere. saknar trollungen massor redan. tur att vi får ha henne på påsklovet när vi är i kalix.

puss puss
  1 2 > SISTA SIDAN (4)