BröllopsGuiden

Linnean

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-05-25 19:17:54

Nu har definitivt sista skruven släppt...

Nej, jag talar inte om min m2b eller om mig själv. Det handlar om vår fyrfota lurviga familjemedlem. Han är minst sagt billig just nu, ja nästan gratis faktiskt! Det finns någon tik som löper här i krokarna. Det har byggts upp under några dagar nu, vansinnet alltså! Han lider nåt alldeles otroligt och måste jämra sig HELA tiden. Om ni tror att han är tyst när han sover så misstar ni er. Den här gången är det mestadels ett envist dovt brummande som tilltar på utandningen. När han vaknar kommer han på hur SVÅRT lidandet är och då sätter han upp nosen och ylar som bara den kan som har en förfader från Sibiriska Tajgan. När man är utvilad orkar man skratta åt "lillskrutten" som häver ur sig de mest märkliga råm och hojt. Men i natt tror jag inte att det är min otroliga humor som kommer att utmärka mig mest... Husse jobbar natt och jag VET vem som kommer att försöka lura ut matte. "Hon är ju ändå ganska korkad..." Ni skulle se hans föreställningar när han ger den stora melodramen: Åh, matte jag är så sjuk och har så ooont i magen... Dramaten har missat en av vår tids Stora. Det lustiga är att om han blir dålig på riktigt så smyger han ut i hallen och lämnar det han behöver i mörkaste hörnet bakom en dörr. Förklara den som kan....

Igår kväll precis när schlagern börjat så skulle han ut och det var inte förhandlingsbart. Nähej, jag travade med honom. Och jag erkänner att det inte var min vackraste stund när jag står mitt ute på en lerig åker och skriker: Skit nu ditt skrälle!  Hann in precis till Charlotte vilket eg var det enda jag ville höra.

Så nälla rara, låt detta snart  gå över för annars kanske fler skruvar kommer att trilla...

POSTAT 2008-03-21 19:02:41

En långfredag med tårtor, tårtor, tårtor

Det började med olyckor, snöoväder och skottlossning men slutade i tårtornashimmel...

Jag gick in på en av kvällstidningarnas sidor för att kolla vad som händer i vår del av världen. Där fann jag snart en mumsig dessert som lockade mig vidare. Av desserten såg jag ärligt talat inte ett spår men jag fann recept på tårtor istället.... Tårtor med fruktmousse, chokladmousse av alla slag, vitchokladtryffel etc etc...

Hmm... fick nog nå´t smått galet i blicken för min m2b log mycket ömt och mycket snett...  Den blicken som jag tror sammanfaller med att han tänker: "Du är allt lite tokig du , och jag älskar dig precis sån..." Jag printade ut recept på godsaker tills tråkmånsen till skrivare sa ifrån. Nu sitter de i min planeringspärm och gör mig lycklig och snurrig! Jag ska baka tårtorna själv och jag har ett år på mig att pröva mig fram hur det ska vara med smak och utförande... De ska bli så goda! Jag har precis just idag släppt kravet på att de ska se så "bröllopsaktiga" ut. Nej, men jag och min man ska kunna tänka: "Precis så här smakar vår favorittårta!"

Mina föräldrar firar sin 40e bröllopsdag i juni. Då tänker jag överraska dem med en iaf något bröllopsliknande tårta och då berättar vi för dem att vi planerar för bröllop 2009.

Hmmm... Vem ska jag mer baka tårta till? Vi ska ju gå ner i vikt och leva sundare...

POSTAT 2008-03-13 12:19:19

14 dagar försvunna!

Japp, två veckor bara borta! Så sjuk har jag inte varit sen jag var tonåring! Och krafterna, när tänker de komma tillbaka? Det undrar både jag och hunden...

Jag måste få berätta om en till febersnurrig dröm jag hade! Samma dag som jag insjuknade helt åkte jag tåg och läste Kupé. Där fanns en tävling där man kunde vinna en "träningsboll, en dvd och en träningsmatta. Man skulle ange sin längd för att få en boll i rätt storlek.

I min drömvärld hade jag två personliga tränare, misstänkt lika designerparet Simon och Tomas. De skulle få mig i form inför bröllopet! Bästa resultatet skulle jag få med den magiska bollen. Nu var bara ett problem! Ena mannen blåser upp bollen och den andra står och granskar min midja mycket kritiskt: "Hon har mätt fel, du får ta en större boll..."  I mardrömmens värld var det midjan som skulle mätas!

Nu mår jag i alla fall bättre och ni ska förhoppningsvis slippa febertokiga drömmar på ett tag. Ska försöka ladda ner lite nya bilder till Galleriet idag. Har fortfarande bara vaga tankar om hur Klänningen ska se ut...

Fast den där träningsbollen kan jag inte riktigt släppa... Är det någon som har testat?

POSTAT 2008-02-28 20:49:03

I lust och i nöd...

Ja, det vete katten om jag skulle ha valt min älskling om jag funnit honom i detta skick... Han är sjuk, så sjuk. Har hög feber och yrar nästan. Det är inte detta som är så olidligt! Nej, det är gnälligheten hos den totalt humorbefriade typen som plötsligt dykt upp i vårt hem. Ingenting är bra och jag misstänker att han överdriver lite för att slippa gå ut med vår fyrfota vän som har "lite" svårt att ödsla sina dyrbara droppar på tomten i stället för på vägen. Själv känner jag bara ett litet pirrande i halsen. Men det ska snart bli värre... När jag känner huggen under revbenen, som om någon knivskurit mig, börjar jag ana att detta kan bli intressant. Nu har dagen gått och jag är säker! Det är inte förkylning utan en präktig släng av influensa. Har jag inte haft på år och dag! Tack och lov för febernedsättande! Tror på livet igen... Så pass att jag ska förbarma mig över lilla vovven och låta honom släpa ut mig på vägen! Sen ska jag väcka min älskling som sovit nästan hela da´n och servera honom te och smörgås. Det enda han vill ha.
POSTAT 2008-02-26 20:54:26

Nu börjar det...

Efter en natt med Magdalena Ribbing i sängen, ja hennes bok om bröllop då, hade jag min märkligaste mardröm på länge! Har läst er andras bloggar där ni beskrivit era drömmar innan bröllopet. Jag är lite tidigt ute, har ca 1.5 år kvar. Hoppas verkligen att detta inte ska bli ngn vana. Drömmen utspelade sig i slottsmiljö och allt var precis som i en dokusåpa! Där fanns ett otal brudpar och så småningom också släkter och kompisar till alla. Så gifte sig par efter par, det ena bröllopet vackrare och mer lyckat än de andra. Själv hade jag förstås en klänning som inte var figursydd för mig så den satt som skräp, håruppsättning som lossnade, familj som skällde på mig för att jag planerat allt så dåligt och "alla andra hade ju lyckats så bra..." Det var skönt att vakna kan jag säga!