BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« November 2019 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2019-11-20 11:50:10

Charmiga frisör Bobby lanserar nytt

Visst är det roligt när kreativa svenskar håller sig framme i skönhetsbranschen. Jag har ju varit på flera produktlanseringar sista tiden och igår var det dags för superfrisör Bobby Oduncu på Östermalmstorg 4 att visa sitt nya schampoo och frisyrprodukter. Jag och flera med mig fick också lite goda råd om hur man kan styla sitt hår inför fest och bröllop, jättebra idéer!

Bobby stylar med sina produkter

POSTAT 2019-11-13 17:13:30

Hudhälsa

När du gifter dig vill du att ditt ansikte ska lysa. Hur kan man tänka då? Efter att jag började äta antiinflammatorisk kost är min hy hälsosam och len, men allt kan ju alltid bli bättre. Så idag testade jag en härlig behandling och hudvårdsrådgivning hos Hudhelse, ZO Skin Health och det var helt fantastiskt! Ska nu sköta min hy bättre hemma och ge produkterna en chans. Jag har inte tänkt så noga på rengöring och solskydd förut t ex, men nu blev jag klar över att det är superviktigt.

Detta är en ny erfarenhet för mig. Spännande att se resultatet. Jag såg förbättring direkt, men det gäller ju att hålla i.

POSTAT 2019-11-07 16:12:43

Hållbar frisör är vinnaren

Frisören Frida är Årets Gesäll

En bruduppsättning kan vara hållbar på flera vis. Visst ska den hålla genom ett bröllop, men hur många tänker egentligen på vilket klimatavtryck uppsättningen ger? En som gör det är frisörgesällen Frida Davidsson, 34.

   - Miljötänket har egentligen alltid varit med mig, men när jag fick mitt första barn 2015 blev det extra tydligt, säger hon.

Frida var en av de 273 hantverkare som under onsdagen fick ta emot sina gesäll- och mästarbrev under den högtidliga Gesäll- och Mästarbrevsutdelningen i Stockholms stadshus. Frida utsågs till Årets Gesäll med motiveringen:

”I en bransch där kemikalier ofta är en stor del av vardagen för såväl hantverkare som deras kunder finns en gesäll som vill trampa upp en ny väg. Som Årets Gesäll har Stockholms Hantverksförening i år valt en hantverkare som vill ge kunderna möjlighet till hållbara val och samtidigt hålla samma höga nivå på hantverket. Genom att fördjupa sig i miljövänligare hårvård och hårprodukter tar Årets Gesäll ansvar för sig själv som frisör, sina kunder och miljön vi lever i. Årets Gesäll 2019 är frisören Frida Davidsson.”

Sedan i februari i år, efter att ha jobbat länge på Björn Axén,  driver Frida salongen Fridas Hår & Makeupstudio i Gagnef. Den egna salongen är certifierad Grön Salong, vilket innebär att Frida enbart använder sig av produkter som är snällare mot miljön, henne själv och kunderna än traditionella hår- och stylingprodukter.

Frida brinner för styling och håruppsättningar och det, i kombination med att kunderna vet att de produkter som används i salongen är snällare mot miljön, gör att kunder vallfärdar från hela Dalarna till hennes salong.

Frida är vår hjälte

POSTAT 2019-10-30 14:35:56

Senaste nytt från Björn Axén

Kolla in den senaste trendrapporten från Björn Axén!

Trender – Brud/fest

Stylingar/Uppsättningar:

Stora vågor - blöta eller stelare, kammade i gelé. Kan också vara sprayade med hårspray – allt beroende på vilken look som önskas

Generellt mycket sprayat – 90-talsfokus.

Halvuppsatt med spännen – lite mjukare framtoning – hängande partier som stylas naturligt

”Ofixad” känsla i många stylingar och uppsättningar – naturliga texturer – omfamna texturen som finns!

Tofs på olika sätt.

Accessoarer: go big – ta det hela vägen

Uppsättningar med ofärdiga avslut – hårets toppar är fria och texturen är med och skapar den färdiga frisyren

För brud framförallt: små knutar – inte så stora hår, blankt eller ofixat. Rätt förberedelser måste ha gjorts – annars håller inte frisyren! Kanske måste håret t o m permanentas eller rakpermanentas innan den stora dagen – för att texturen, känslan ska bli helt rätt. – Enkelhet skapar inte sig själv!

Makeup:

Brud:

  • Sheer tones – gärna monokromt om det passar

  • Rena eyeliners

  • Huden är viktig – vårda den!

  • Naturliga och gärna stora ögonbryn

  • Röda läppar eller naturliga och superglossiga

Fest:

  • Jobba med pärlor, stenar, glitter. Väldigt subtilt, eller i en oväntad form, eller utspritt över ansiktet

  • Metallic – på ögon i intressant form eller på läpparna

  • Svarta eller röda läppar, matta eller glossiga

 

POSTAT 2019-10-28 11:46:06

Systrarna Graaf våra omslagsmodeller

I morgon 29/10 kl 21.00 på Tv3 är det premiär för Systrarna Graafs nya realityprogram! Vi blev ju filmade på plats när vi plåtade Magdalena, i juni. Tidigare har vi plåtat Hannah, 2 gånger t om. Bilderna  på Magdalena som brud finns i tidningen som är ute nu. Det blir spännande att se om de "klippt" bort detta inslag med vår plåtning, vi vet inte. Sedan fick jag också svara på några frågor så det kanske också kommer med, ha ha.

 

 

 

  1 2 > SISTA SIDAN (127)