BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« Januari 2020 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2007-10-01 15:49:05

Första GOD JUL hälsningen i år!

Jaha, nu har vi otroligt nog fått den första God Jul hälsningen för i år hit till redaktionen! Det är ECCO  som "önskar God Jul med att lansera en sko i grönt skinn" som de, eller rättare sagt deras PR-byrå, skriver i sitt mail. Skön och bekväm med komfort hela dagen - trots höga klackar. Jag köper alltid Ecco så denna sko och andra från Ecco är jag faktiskt intresserad av själv. Den finns även i rött, dock tyvärr ej i vitt som skulle passa en brud. Som vanligt tänker tillverkaren inte på desperata brudar.

ECCO City Bristol finns i storlekar 36-42. Pris: 800 Kr.

Ballerinamodellen finns även i svart

POSTAT 2007-09-30 10:51:48

Hemlighetsmakeri för Carolina Klüft

Carro och Patrik har gift sig i skottland på det anrika slottet Charleton. Skvallras det om alltså. Varför är du så hemlig Carro? Är det för att slippa bli tjänad pengar på (Carros varumärke är värt 100 miljoner har jag läst)? Vi undrar över din klänning, Carro, hur den ser ut. Du är ju inte känd för din säkra klädsmak precis. Men när en kändis eller kunglighet gifter sig brukar klänningen sätta avtryck bland vanliga brudar. 

Hoppas vi trots din jakt på privata sfären Carro ändå får se några bilder snart. Så här på hösten behöver vi fylla på med massor av bröllopsinspiration. Lycka till Carro och Patrik!

http://www.smp.se/article/875022_102-0-0-0

http://www.expressen.se/nyheter/1.860793/har-fick-carro-sin-patrik

 

POSTAT 2007-09-28 14:17:25

Prinsessdrömmen lever

Inte konstigt att de flesta tjejer har en sagodröm hur en klänning ska se ut.. Det börjar tidigt, kolla på detta pressmeddelande:

Askunge-tävlingen avgjord:LARS WALLIN GÖR EN KLÄNNING ÅT IZABELLA, 5 ÅR

Femåriga Izabella från Enköping vann Askunge-tävlingen där man skulle rita, klippa och klistra fram sin egen drömklänning. Nu får Izabella en alldeles egen Askunge-klänning designad bara för henne av Lars Wallin.

I augusti utlystes en tävling i samband med att ”Askungen – Det magiska trollspöet-” släpps på dvd idag. Tävlingen gick ut på att man skulle rita, klippa och klistra fram sin egen drömklänning.

- Det har varit ett nöje att se alla fantasifulla bidrag och jättesvårtatt välja ut en vinnare, säger Lars Wallin. Till slut föll valet på Izabella som ritat en klänning med en härligt svepande skimrande kjol med stora blommor och ett matchande liv. Greta Wetterberg, 8 år, från Sala kom på andra plats och fick en extra pluspoäng av juryn för de matchande accessoarerna – rosa skor och en rosastickad handväska. På tredje plats kom Ludvig Pelepack, 7 år, från Skogås som ritat en klänning med trendig form och färg. Om Ludvig vunnit så skulle hans lillasyster fått Lars Wallin-klänningen – en önskan i sann Disney-anda! Både Greta och Ludvig får ”Askungen – Det magiska trollspöet”på dvd, och Greta får också Lars Wallins signerade skiss där han ritat sin egen variant av en modern Askungen.

Prova klänningen första gången

Izabella har redan varit på ett första besök hos Lars i hans ateljé för att ta mått och prata om hur hennes Askunge-klänning ska se ut. Idag får hon prova klänningen för första gången och på söndag är den färdig att hämta.

- Det är jätteroligt att få göra den här klänningen åt Izabella,berättar Lars Wallin. Vi har tagit mått, tittat på tyger och pratat om vilka färger hon tycker om och vilka tankar hon har om klänningen. Det ska bli väldigt spännande att höra vad hon säger när hon provar den första gången.

Vad hade hänt om…?

I den helt nya långfilmen ”Askungen – Det magiska trollspöet” får Askungens elaka styvmor fatt i den goda fens magiska trollspö, och vrider tillbaka tiden. Nu kan hon äntligen få makt och rikedom och den framtid för sina döttrar som hon drömt om. Vad hade hänt om inte glasskon passat på Askungens fot? Tänk om prinsen blivit kär i någon annan? Lizette Pålsson och Kelly Tainton är Askungens och prinsens svenskaröster, och Askungens bästa kompisar – mössen Jack och Gus – talar svenska tack vare Staffan Hallerstam och Jakob Stadell.

”Askungen – det magiska trollspöet” släpps på dvd idag onsdag 26/9.

POSTAT 2007-09-22 13:05:51

Bästa hemsidan om resor i Australien

Lite nyhetstorka just nu på redaktionen, men här är i alla fall ett tips om resor till Australien. Kanske kan det vara något för dig som planerar bröllopsresan.

 

Kort och gott följer här ett utdrag från Pressmeddelandet:

Stockholmsbaserade resebyrån Destination DownUnder har vunnit en OZcars för Sveriges och Skandinaviens bästa hemsida om resor till Australien. Priset delades ut av Australiens statliga turistbyrå under en gala i Stockholm i veckan.  

  

I motiveringen till utmärkelsen sägs bland annat att Destination DownUnder med kreativitet, värdeskapande och egna initiativ har lyckats göra en unik hemsida för Australien.

– Se den vinnande hemsidan på adressen www.destinationdownunder.se

 

POSTAT 2007-09-19 13:37:37

Brudkronor du aldrig sett förut?

Måste bara visa en bild på denna underbara knypplade brudkrona som är gjord av Ann-Sofie Nylund. Hon kombinerar gammal teknik med sin egen design och använder metalltråd. Och är är ensam om detta! Vilket jobb! Som gjord för en sagobrud.

www.missmedesign.com

 

POSTAT 2007-09-17 14:21:52

Ute med folkdräktsbröllop?

Jag blev uppringd av Skansen idag och de ville fråga lite om bröllop förr. Kom att tänka på att det inte verkar vara så populärt att gifta sig i fokdräkt längre och inte heller i svart brudklänning. Det var lite trendigt för 5 år sedan, i alla fall att gifta sig i svart. Men det ser man inte ofta nu, utan drömklänningarna är mest i glitter och glamour a´la Hollywood. Är du också en filmstjärnebrud eller går du mot strömmen? Jag tror i alla fall att trenden vänder snart och att det är dags för oss att visa lite mer tradition och "second hand". Hoppas kunna göra modereportage i höst!

Bröllop förr. Såhär men med en tuffare och trendigare stil

kanske bröllopen ser ut snart.

POSTAT 2007-09-15 13:37:03

Tips till en "sedesam" brud

Nu har det som väntat kommit lite arga reaktioner på temat Axelbandslös brudklänning i kyrkan som Camilla Thulin sa ett och annat om och där jag själv höll med även om hennes formuleringar spetsade till det hela. Det är ju bra att det finns olika uppfattningar i frågan!

Hur kan man då tycka att en klänning är "porrig" bara för att den är axelbar? Det hänger säkerligen ihop med den regel (om än gammaldags), eller om man så vill tradition kopplat till kyrkan, som säger att man inte ska ha bara axlar i kyrkan. Urringat och annat "naket" går också bort förstås! Detta gäller hela församlingen, även gästerna alltså. I respekt för Gud och kyrkorummet, helt enkelt. Underförstått är det en sexuell signal att visa naken hud, antar jag. (Axlar verkar vara något speciellt i sammanhanget) En helt annan sak blir det alltså om man inte gifter sig i kyrkan. Vill man skyla axlarna och bara armar kan man använda en sjal eller liten jacka under den kyrkliga ceremonien.

Jag säger inte att vad som är rätt eller fel, men alla etikettsregler är ju bra att känna till så man vet vad man bryter emot om man gör annorlunda. Detta att man förväntas vara påklädd i kyrkan är inget unikt för Sverige eller svenska kyrkan, så är det överallt, även om det kanske finns undantag, jag känner inte till allt. Men som vi alla vet är det helt ok. att gifta sig i vilken klänning man vill, ingen stoppar bruden i kyrkan, eller någon annan heller för den delen, bara för att klänningen inte uppfyller alla etikettskrav. Det är ju också så att regler och traditioner luckras upp och bleknar och det gäller ju även i religiösa sammanhang. 

Fast glöm inte att ha respekt för kyrkorummet oavsett vilken tro du personligen har!

anna lundgren

POSTAT 2007-09-14 20:14:43

Håller med Camilla Thulin

Har du läst Charlottes intervju med Camilla Thulin (som du hittar på BG s första sida) så vet du vad Camilla tycker om axelbandslös brudklänning i kyrkan. Faktum är att detta ämne stötts och blötts här på redaktionen också, i minst fem år eftersom detta varit brudmodet såå himla länge. Alla har sett likadan ut som brud har vi tyckt och varför finns inga alternativ? Trodde ett tag att vi (eller rättare sagt jag) var de enda människorna som inte gillar axelbandslöst på en kyrklig vigsel, dels därför att "alla" väljer det idag och dels därför att det blir för naket. Om man nu tänker sig en någorlunda klassisk brud. Kanske har det att göra med att när jag gifte mig för hundra (nåja 20 år) sedan var det fullkomligt otänkbart, man skulle ha skämt ut sig. Inget man behöver bry sig om nuförtiden har varit den rådande uppfattningen. Spännande att en modern designer som Camilla Thulin uttalar sig kontroversiellt i frågan och inte bara "mossiga" vett- och etikettsexperten Magdalena Ribbing.

(Är det inte ironiskt Anna Sahlin på omslagsbilden på senaste numret av tidningen BröllopsGuiden har en axelbandslös klänning - inte mitt val, och nej, jag avslöjar inte vems).

Anna Lundgren, chefredaktör

POSTAT 2007-09-13 16:13:14

En lugn dag på redaktionen

Idag har varit en synnerligen lugn dag här på kontoret. I alla fall har inget vettigt blivit gjort. Enda ljuspunkten var att Makeup Store skickade en massa glittriga produkter för test och dessa frossade vi i förstås. Mycket pressmaterial i olika former dyker upp här på redaktionen. Kul, men till slut blir det nästan för mycket. Fast det är väl en av fördelarna med det här jobbet, det att vi får prover och info om allt före alla andra. Vi har också haft en del eftersnack om Top Model. Margarita var ju med och nu blir det spännande att se hur långt hon går i programmet. Ser fram mot nästa avsnitt. Vår fotograf Vanessa var ju också med, hon fotade modellerna och alla verkar ju blivit nöjda med bilderna. Hon är duktig Vanessa!
FÖRSTA SIDAN   < 124 125 126 > SISTA SIDAN (128)