BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« Juni 2021 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2007-08-09 11:09:42

Drömbröllop för singlar

Vi fick in detta pressmeddelande idag, ganska intressant läsning:

Singlars drömbröllop

Matchmakingsajten Parship.se har genomfört en undersökning där man frågat singlar vilken sorts bröllop de skulle vilja ha, eller om de överhuvudtaget vill gifta sig. Att ha ett litet, intimt bröllop verkar vara drömmen för de flesta kvinnor. Hela 45% av de tillfrågade kvinnorna vill åka iväg utomlands och gifta sig eller gifta sig i hemlighet med bara några få närvarande.   

Något fler män (28%) än kvinnor (26%) drömmer om ett klassiskt kyrkbröllop.  

Föreställningen att det ofta är kvinnan som bestämmer över bröllopsarrangemangen bekräftas av att hela 25% av männen säger att de rättar sig helt efter partnerns önskemål medan motsvarande siffra för kvinnorna är 8%.

Nästan en femtedel av männen säger sig inte alls vara giftassugna oavsett vad deras partner tycker, medan motsvarande siffra för kvinnorna är 13%. 

Det är inte så många som drömmer om en borgerlig vigsel, bara 8% av kvinnorna och 7% av männen uppger att de vill gifta sig borgerligt.

 Frågeställningen var följande: 

1  Jag vill ha ett kyrkobröllop med allt som hör till och däribland en härlig fest.

                  Kvinnor             26%

                  Män                  28%

 2  Jag tror inte på Gud så för mig är en borgerlig vigsel en självklarhet tillika en skojig fest.

                  Kvinnor             8%

                  Män                  7%

 3   Mig spelar det ingen roll, jag rättar mig helt efter min partners önskemål.

                  Kvinnor             8%

                  Män                  25%

 4   Jag tänker inte gifta mig oavsett vad min partner tycker. Jag lever hellre i ett ringlöst förhållande då jag inte tycker att äktenskap är viktigt.

                  Kvinnor             13%

                  Män                  19%

 5  Om jag ska gifta mig blir det utomlands eller i hemlighet med bara jag själv, min partner och eventuellt några få vänner/släktingar närvarande.

                  Kvinnor             45%

                  Män                  21%

Undersökningen genomfördes av Parship.se under juli 2007. 778 medlemmar deltog i undersökningen.

 

 

POSTAT 2007-08-08 18:33:15

BröllopsGuiden - bästa bröllopssajten?

Gillar du alla roliga verktyg och all interaktivitet som finns på brollopsguiden.se kommer du säkert att uppskatta nyheterna vi kommer med den närmsta tiden och under hösten. Johan Mannby, vår programmerare är värdens bästa "trollkonstnär" (och dessutom supertrevlig - Johan vi gillar dig) och snart trollar han fram otroligt användbara tjänster. Vill du veta mera? Trodde väl det, men dessa är superhemliga saker fram till dagen D! Jag kan bara inte låta bli att nämna detta nu eftersom jag är sååå glad!

Ha det toppen (som Johan brukar säga).

Anna Lundgren, chefredaktör

POSTAT 2007-08-07 10:57:47

Nedräkning till...

...nästa nummer av tidningen BröllopsGuiden som kommer ut i butik 28 augusti! Här är febril aktivitet inför tryckningen. De sista bildtexterna skrivs idag och förhoppningsvis får vi också in de sista annonserna från annonsörerna så vi slipper ha fjärilar i magen i morgon. Jag tänkte att vi i alla fall kan bjuda på ett smakprov från ett av fotojobben, nämligen en frisyrbild som är en av mina egna favoriter!

 

Jättesnygg, eller hur?!

Anna Lundgren, chefredaktör.

POSTAT 2007-07-04 16:43:56

Ny inspirerande redaktör!

Hej igen! Det är väl på sin plats att jag presenterar vår nya jätteduktiga redaktör/stylist Charlotte Signell som precis börjat hos oss på BröllopsGuiden. Charlotte är inte gift (men den biten täcker jag ju upp rätt bra själv) men hon har tusen roliga idéer och tänker i nya banor som så väl behövs i bröllopsvärlden. Charlotte är journalist och jobbar sedan tidigare som frilans med styling etc på Expressen, Veckorevyn samt SalongK.se mfl och har nu alltså också börjat hos oss. Jättekul! Vi ser fram mot bloggar med bröllopstrendspaning och brudmodereportage med nya grepp. Välkommen Charlotte! Bild på Charlotte:

Hälsningar Anna Lundgren, chefredaktör

POSTAT 2007-06-19 17:24:07

Porslinsbröllop idag!

I dag är det min bröllopsdag. Jag och Björn har varit gifta i 20 år, poslinsbröllop alltså! Björn är i Spanien på jobb så det blir inget firande förrän på torsdag och då går vi ut och äter på någon trevlig restaurang. Lux på Lilla Essingen kanske, ett mycket bra ställe. Faktiskt enda bröllopsdagen vi firat ordentligt i så fall. Trist att vi inte gjort sådant förr, jag vet, men det har bara blivit så. Men bättre sent än aldrig!

Hälsningar

Redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-05-27 15:59:52

Ruinerad av att gifta sig?

Låt oss först nämna att det inte behöver kosta en krona att gifta sig. Man behöver inte ens köpa en ring eftersom kyrkan inte lägger sig i var ringen kommer ifrån. Det går alltså att ta en redan befintlig ring från byrålådan eller använda en superbillig ring från leksaksaffären. Om man gifter sig borgerligt finns inte ens krav på att en ring ska blandas in under vigselakten. Ej heller behövs massor av gäster som ska bjudas på dyrt kalas eller prinsessklänning med lager på lager av tyll och spetsar som kostar skjortan eller för den delen annat glitter och glamour som förgyller dagen men varken gör dig mer eller mindre gift än någon annan. Så varför bry sig om alla som förfasar sig på ekonomiredaktionerna och i nyhetsmedia över den senaste lyxhysterin när man ska gifta sig .Var och en gör som den vill och köp inte att du är hjärntvättad som någon därute påstår att alla är. Det viktiga är att man valt rätt - make eller fru. Trenden med påkostade bröllop är just det - en trend och inget måste! Hälsningar redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-05-17 13:39:25

Kaos

Länge sedan jag skrev nu, tiden flyger iväg. Rubriken syftar på att vi nu jobbar med många olika projekt samtidigt här på redaktionen, periodvis blir det så. Vi har varit i Paris, London och plåtat och en av våra journalister gör reportage från New York. Det och mycket annat kommer i nästa tidning som kommer ut i slutet av augusti! På webben utvecklar vi alla möjliga roliga tjänster, jättekul att se att fler och fler använder dessa. Något jag reflekterat över när det gäller Köp & sälj tjänsten är att ni som säljer era klänningar ofta ligger på för höga priser- utbudet av använda brudklänningar är enormt på webben och jag har svårt att tro att det ens är möjligt att få ut halva priset. Halva priset kan man nämligen hitta en ny klänning för i en bröllopsbutik (i alla fall i reatider på hösten) och då finns det massor av klänningar att prova. Inte kul att höra kanske, men mitt tips är att lägga sig på runt 2000-3000 kr oberoende om klänningen kostat tusen gånger mer från början. Den som köper en begagnad klänning av privatperson är i första hand angelägen om att köpa billigt. I början av brollopsguiden.se , för 10 år sedan, hade vi en motsvarande tjänst som "Köp & Sälj" nu och då kunde de flesta sälja sin klänning för halva priset, men då var vi i stort sett det enda stället med privatannonser för begagnade brudklänningar och som alla vet är det inte så nu!

Redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-02-25 18:38:58

Barn på bröllop - flipp eller flopp?!

Barn på bröllop har alltid vållat debatt, nu senast läste jag på aftonbladet.se och Susanna Vidlunds bröllopsblogg att "barn på bröllop är typ världens känsligaste ämne..." Det har hon alltså också kunnat konstatera nu när hon bröllopsplanerar som bäst. Själv gifte jag mig för 20 år sedan i sommar (19 juni) och ett av mina starkaste planeringsminnen är rädslan för att små barn skulle vara med och då riskera att förstöra dagen. Förstöra romantiken i luften, eller något sådant. Så jag satte upp regeln att små barn fick vara med på vigseln, men inte på festen. Alla kom utan barn, både till vigsel och fest, behöver jag säga det. Efter bröllopet och efter alla år tycker jag att det var det dummaste av allt som jag gjorde och gick och oroade mig för. I efterhand tycker jag helt enkelt att det skulle ha varit roligt med lite "barnslighet" på bröllopsdagen. Samt att jag hade haft ett problem mindre. Barn är en del av det vackra i livet och livet går inte att kontrollera. Inte ens på bröllopsdagen. Så varför oroa sig för att inte ha allt under kontroll? För det är nog den rädslan som gör att barn blir ett jätteproblem för brudparet (vem har hört talas om att far och morföräldrar eller t ex tärnor och marskalkar vill utesluta barn på bröllopet). Nu menar jag inte att brudparet ska ta mer hänsyn till omgivningen än sig själva, men ett hett tips är att slappna av och räkna med att föräldrarna tar sitt ansvar. Ni behöver inte vara barnvakt på ert eget bröllop - låt de gäster som vill ta med sina älsklingar förgylla er dag! .Jag lovar, bröllopet blir ett så mycket roligare minne då!

POSTAT 2007-02-19 14:57:00

Stylist sökes

Vi har för mycket att göra, vilket i och för sig är ett lyxproblem...I alla fall skulle jag vilja rekrytera en stylist, eller i ärlighetens namn en journalist med modeinriktning. Jag har letat ett halvår nu, men inte fått napp. Känner du dig som den rätte för oss hör gärna av dig! Men kom ihåg att du måste brinna för allt som har med bröllop att göra (!) och att vi jobbar på söder i Stockholm. Maila på anna@brollopsguiden.se

Bästa hälsningar

Anna Lundgren Chefredaktör

POSTAT 2007-02-08 11:55:27

Glömde det intressanta...

Det bröllopsplaneras för fullt på tv-produktionsbolagen! På bröllopsmässan på Grand Hotel var det flera filmbolag som berättade att de var igång med nya idéer kring bröllop. Äntligen hemma kommer t ex med ett program om "bröllop hemma". När det sänds sa de inte. Andra hade hemliga projekt på gång. Så vi får hålla ögonen öppna nu i vår! Hälsningar från chefredaktören.

FÖRSTA SIDAN   < 132 133 134 > SISTA SIDAN (135)