BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« Oktober 2021 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2007-09-15 13:37:03

Tips till en "sedesam" brud

Nu har det som väntat kommit lite arga reaktioner på temat Axelbandslös brudklänning i kyrkan som Camilla Thulin sa ett och annat om och där jag själv höll med även om hennes formuleringar spetsade till det hela. Det är ju bra att det finns olika uppfattningar i frågan!

Hur kan man då tycka att en klänning är "porrig" bara för att den är axelbar? Det hänger säkerligen ihop med den regel (om än gammaldags), eller om man så vill tradition kopplat till kyrkan, som säger att man inte ska ha bara axlar i kyrkan. Urringat och annat "naket" går också bort förstås! Detta gäller hela församlingen, även gästerna alltså. I respekt för Gud och kyrkorummet, helt enkelt. Underförstått är det en sexuell signal att visa naken hud, antar jag. (Axlar verkar vara något speciellt i sammanhanget) En helt annan sak blir det alltså om man inte gifter sig i kyrkan. Vill man skyla axlarna och bara armar kan man använda en sjal eller liten jacka under den kyrkliga ceremonien.

Jag säger inte att vad som är rätt eller fel, men alla etikettsregler är ju bra att känna till så man vet vad man bryter emot om man gör annorlunda. Detta att man förväntas vara påklädd i kyrkan är inget unikt för Sverige eller svenska kyrkan, så är det överallt, även om det kanske finns undantag, jag känner inte till allt. Men som vi alla vet är det helt ok. att gifta sig i vilken klänning man vill, ingen stoppar bruden i kyrkan, eller någon annan heller för den delen, bara för att klänningen inte uppfyller alla etikettskrav. Det är ju också så att regler och traditioner luckras upp och bleknar och det gäller ju även i religiösa sammanhang. 

Fast glöm inte att ha respekt för kyrkorummet oavsett vilken tro du personligen har!

anna lundgren

POSTAT 2007-09-14 20:14:43

Håller med Camilla Thulin

Har du läst Charlottes intervju med Camilla Thulin (som du hittar på BG s första sida) så vet du vad Camilla tycker om axelbandslös brudklänning i kyrkan. Faktum är att detta ämne stötts och blötts här på redaktionen också, i minst fem år eftersom detta varit brudmodet såå himla länge. Alla har sett likadan ut som brud har vi tyckt och varför finns inga alternativ? Trodde ett tag att vi (eller rättare sagt jag) var de enda människorna som inte gillar axelbandslöst på en kyrklig vigsel, dels därför att "alla" väljer det idag och dels därför att det blir för naket. Om man nu tänker sig en någorlunda klassisk brud. Kanske har det att göra med att när jag gifte mig för hundra (nåja 20 år) sedan var det fullkomligt otänkbart, man skulle ha skämt ut sig. Inget man behöver bry sig om nuförtiden har varit den rådande uppfattningen. Spännande att en modern designer som Camilla Thulin uttalar sig kontroversiellt i frågan och inte bara "mossiga" vett- och etikettsexperten Magdalena Ribbing.

(Är det inte ironiskt Anna Sahlin på omslagsbilden på senaste numret av tidningen BröllopsGuiden har en axelbandslös klänning - inte mitt val, och nej, jag avslöjar inte vems).

Anna Lundgren, chefredaktör

POSTAT 2007-09-13 16:13:14

En lugn dag på redaktionen

Idag har varit en synnerligen lugn dag här på kontoret. I alla fall har inget vettigt blivit gjort. Enda ljuspunkten var att Makeup Store skickade en massa glittriga produkter för test och dessa frossade vi i förstås. Mycket pressmaterial i olika former dyker upp här på redaktionen. Kul, men till slut blir det nästan för mycket. Fast det är väl en av fördelarna med det här jobbet, det att vi får prover och info om allt före alla andra. Vi har också haft en del eftersnack om Top Model. Margarita var ju med och nu blir det spännande att se hur långt hon går i programmet. Ser fram mot nästa avsnitt. Vår fotograf Vanessa var ju också med, hon fotade modellerna och alla verkar ju blivit nöjda med bilderna. Hon är duktig Vanessa!
POSTAT 2007-09-12 11:58:58

Top Model

Ikväll ska jag kolla på nya svenska versionen av Top Model! Jag har ett hemligt missbruk, jag tittar på alla Top Model programmen som sänds, såväl de utländska som den svenska som alltså börjar med ny omgång i kväll. En av tjejerna som är med i den svenska är också med i senaste numret av tidningen BröllopsGuiden, hon heter Margarita (hon är med modejobbet "En bruds bekännelser, hon är en av tärnorna). En jättegullig tjej, lätt att jobba med och otroligt sympatisk. Hoppas hon vinner, men det kanske blir svårt då hon bara är 172 cm lång. Idealet är ju 178-180 cm för en modell. Ja i alla fall tycker jag det är jättekul att se hur de jobbar bakom kulisserna vid plåtningarna i dessa program eftersom vi jobbar med samma sak, dvs modeplåtningar. Jag får liksom inspiration och ideer till våra egna jobb när jag ser vilka teman de har och hur de genomför plåtningen för att allt ska komma till sin rätt.

POSTAT 2007-08-27 15:43:48

Redesign av sajten!

Nu hottar vi upp designen på sajten med start på första sidan! Vi utökar även med nya tjänster och verktyg som kommer inom kort. Ris eller ros - hör gärna av dig och berätta vad du tycker!

HälsningarAnna Lundgren, chefredaktör. anna@brollopsguiden.se

POSTAT 2007-08-22 14:17:47

Nytt nytt nytt

nummer av tidningen snart i butik! Närmare bestämt tisdagen 28 augusti. Det är så kul när vi får ett nytt nummer i vår hand här på redaktionen. Det har varit hur mycket jobb som helst, men roligt är det när det är klart. Ta en titt på omslaget

POSTAT 2007-08-09 11:09:42

Drömbröllop för singlar

Vi fick in detta pressmeddelande idag, ganska intressant läsning:

Singlars drömbröllop

Matchmakingsajten Parship.se har genomfört en undersökning där man frågat singlar vilken sorts bröllop de skulle vilja ha, eller om de överhuvudtaget vill gifta sig. Att ha ett litet, intimt bröllop verkar vara drömmen för de flesta kvinnor. Hela 45% av de tillfrågade kvinnorna vill åka iväg utomlands och gifta sig eller gifta sig i hemlighet med bara några få närvarande.   

Något fler män (28%) än kvinnor (26%) drömmer om ett klassiskt kyrkbröllop.  

Föreställningen att det ofta är kvinnan som bestämmer över bröllopsarrangemangen bekräftas av att hela 25% av männen säger att de rättar sig helt efter partnerns önskemål medan motsvarande siffra för kvinnorna är 8%.

Nästan en femtedel av männen säger sig inte alls vara giftassugna oavsett vad deras partner tycker, medan motsvarande siffra för kvinnorna är 13%. 

Det är inte så många som drömmer om en borgerlig vigsel, bara 8% av kvinnorna och 7% av männen uppger att de vill gifta sig borgerligt.

 Frågeställningen var följande: 

1  Jag vill ha ett kyrkobröllop med allt som hör till och däribland en härlig fest.

                  Kvinnor             26%

                  Män                  28%

 2  Jag tror inte på Gud så för mig är en borgerlig vigsel en självklarhet tillika en skojig fest.

                  Kvinnor             8%

                  Män                  7%

 3   Mig spelar det ingen roll, jag rättar mig helt efter min partners önskemål.

                  Kvinnor             8%

                  Män                  25%

 4   Jag tänker inte gifta mig oavsett vad min partner tycker. Jag lever hellre i ett ringlöst förhållande då jag inte tycker att äktenskap är viktigt.

                  Kvinnor             13%

                  Män                  19%

 5  Om jag ska gifta mig blir det utomlands eller i hemlighet med bara jag själv, min partner och eventuellt några få vänner/släktingar närvarande.

                  Kvinnor             45%

                  Män                  21%

Undersökningen genomfördes av Parship.se under juli 2007. 778 medlemmar deltog i undersökningen.

 

 

POSTAT 2007-08-08 18:33:15

BröllopsGuiden - bästa bröllopssajten?

Gillar du alla roliga verktyg och all interaktivitet som finns på brollopsguiden.se kommer du säkert att uppskatta nyheterna vi kommer med den närmsta tiden och under hösten. Johan Mannby, vår programmerare är värdens bästa "trollkonstnär" (och dessutom supertrevlig - Johan vi gillar dig) och snart trollar han fram otroligt användbara tjänster. Vill du veta mera? Trodde väl det, men dessa är superhemliga saker fram till dagen D! Jag kan bara inte låta bli att nämna detta nu eftersom jag är sååå glad!

Ha det toppen (som Johan brukar säga).

Anna Lundgren, chefredaktör

POSTAT 2007-08-07 10:57:47

Nedräkning till...

...nästa nummer av tidningen BröllopsGuiden som kommer ut i butik 28 augusti! Här är febril aktivitet inför tryckningen. De sista bildtexterna skrivs idag och förhoppningsvis får vi också in de sista annonserna från annonsörerna så vi slipper ha fjärilar i magen i morgon. Jag tänkte att vi i alla fall kan bjuda på ett smakprov från ett av fotojobben, nämligen en frisyrbild som är en av mina egna favoriter!

 

Jättesnygg, eller hur?!

Anna Lundgren, chefredaktör.

POSTAT 2007-07-04 16:43:56

Ny inspirerande redaktör!

Hej igen! Det är väl på sin plats att jag presenterar vår nya jätteduktiga redaktör/stylist Charlotte Signell som precis börjat hos oss på BröllopsGuiden. Charlotte är inte gift (men den biten täcker jag ju upp rätt bra själv) men hon har tusen roliga idéer och tänker i nya banor som så väl behövs i bröllopsvärlden. Charlotte är journalist och jobbar sedan tidigare som frilans med styling etc på Expressen, Veckorevyn samt SalongK.se mfl och har nu alltså också börjat hos oss. Jättekul! Vi ser fram mot bloggar med bröllopstrendspaning och brudmodereportage med nya grepp. Välkommen Charlotte! Bild på Charlotte:

Hälsningar Anna Lundgren, chefredaktör

FÖRSTA SIDAN   < 134 135 136 > SISTA SIDAN (137)