BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2007-01-18 15:55:47

Bröllops-TV

I går ringde Aftonbladet kanal 7 och berättade att de planerade ett reportage om bröllop i Nyheterna till idag/kväll 18 januari. Jag ställde upp på en intervju och de var här i förmiddags och filmade. Så i kväll kan du alltså se inslaget i Aftonbladets TV-kanal samt på aftonbladet.se. Det blir även bilder från en Arlanda-vigsl samt från en brudbutik här i stan. Det är ju alltid kul med TV, hoppas du tittar!
POSTAT 2007-01-16 17:47:57

Prinsessdrömmar?

Måste en brud se ut som en traditionell brud? Frågan dyker upp med jämna mellanrum, nu senast mailade en fotograf och vill göra ett jobb i tidningen med ekologiska klänningar. Vad det nu är...Men jag ska ta reda på det få se vad det skulle kunna bli. Jag har en känsla av att våra läsare hellre ser ett reportage med "vanliga" brudklänningar, gärna a´la katalogstuk. Ju fler desto bättre. Men jag står på mig och gör hellre något annorlunda eller med något häftigt tema, fast vi alltid får synpunkter om att "jag vill se mer klänningar". Det handlar väl om att så länge man inte hittat sin drömklänning kan man inte få nog. Lite tråkigt blir det, tycker jag, att det liksom inte händer något i katalogbilder. Och att det blir en viss typ av klänningar. Men visst, de flesta vill väl se ut som en klassisk brud så det får jag respektera. Vi svenskor är kända för att inte vilja sticka ut, och det gäller även som brud. Fast det heter att man ska visa sin personlighet och karaktär, det är ju liksom fortfarande en stark trend i bröllopssammanhang. Fast de flesta ha ungefär samma utstyrsel i alla fall. Det skulle vara kul med en trend med "bröllopsbyxor" istället för klänning. Jag har sett att Pronovias har gjort sådana, faktiskt riktigt snyggt och framför allt coolt. Fundera på ditt val av klänning. Vad är en ovanlig och personlig brudklänning?

Hälsningar från chefredaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-01-12 11:23:59

10 år med BröllopsGuiden

Nu närmar sig bröllopssäsongen, dvs vår och sommar, även för oss som jobbar i branschen, och jag tänkte hinna med att skriva lite mera så denna blogg blir lite roligare. Här kommer jag att kommentera och ha synpunkter på saker och ting som jag ser "därute" som är bröllopsrelaterat och det kan ju bli mycket som alla förstår. För bröllop väcker reaktioner, det finns lika många åsikter om hur ett bröllop ska vara som det finns "tyckare" och detta är verkligen minerad mark. Under de 10 år jag jobbat med bröllopsguiden (och före det har jag till och ifrån jobbat med bröllop sedan mitten av 80-talet) har det blivit många roliga stunder, men självklart har det även dykt upp situationer där jag förbannat att jag någonsin börjat engagera mig i detta.  Positivt är förstås att bröllop i grunden handlar om lycka och glamour - det är ett roligt ämne, negativt är bl a att det är "fult" att tjäna pengar på det som vi onekligen gör. Det måste vi göra för att kunna driva verksamheten. Men jag kan helt ärligt säga att jag har ett genuint intresse för bröllop och att hjälpa brudpar och alla övriga inblandade och det hoppas jag märks här på sajten och i tidningen! 

Bästa hälsningar från Chefredaktören

POSTAT 2007-01-10 09:15:55

Omslaget

Ny börjar det närma sig utgivningen av nästa tidning och så här blev omslaget!

Tidningen har förstås ännu mer att erbjuda än vad som står på dessa  "puffar" (det kallas så i tidningsvärlden). 

Så nu är tidningen så gott som i hamn, nu jobbar vi vidare med sajten. Johan, vår programmerare är i full gång med bordsplaceringsfunktionen. Den blir, som han säger, "världens bästa"!

Anna Lundgren/Chefredaktör

POSTAT 2007-01-06 17:10:38

Hurra!

Varför "Hurra!" i rubriken? Jo, jag  skickade precis iväg min Ledare för layout till nästa nummer av tidningen (kommer 30 januari). Det betyder att nu är tidningen i mål - det finns inte så mycket mer vi kan (behöver) göra. Alla fotojobb, all roddning, allt textskrivande - 5 månaders jobb tog slut för några minuter sedan när jag tryckte på knappen "skicka". En underbar känsla, nästan som när jag födde mina barn. Nåja, nästan. På måndag skickas allt till tryckeriet Nu är det bara att hoppas att tidningen tas emot väl av läsarna. Vi har i alla fall jobbat utifrån läsarnas/bröllopsbarens bästa. Med små resurser - det är otroligt kostsamt att producera en tidning när man gör fotojobben etc själva. Visst skulle vi kunna låna ihop katalogbilder - billigt men inte så kreativt. Och vi vill ju visa något eget så då får det kosta. Pust, nu är jag bara så lycklig, även om det finns några fallgropar fortfarande så länge inte tidningen är tryckt och vi har tidningen i vår hand. Hoppas du är lika glad som jag! Jag skriver snart igen, då får du också veta mer om innehållet i tidningen. Jag tar också gärna emot synpunkter här på våra nya webtjänster, vad tycker du är bra, vad skulle du vilja att vi utvecklade? Egentligen är jag nog allra mest glad över att vi börjar få till våra nyheter och tjänster på hemsidan, det är så roligt och spännande!

Hej från Chefredaktören/BröllopsGuiden   

POSTAT 2006-12-22 20:47:38

Julefrid och jobbfrid?

Vi jobbar med det sista på nästa tidning och det är som det ska i deadlinetider - hektiskt! Klockan är nu halv nio, fredag kväll före julafton på söndag och jag sitter och begrundar det som vi hittills gjort klart. Denna tidning blir kanon! Men inte med en kändis på omslaget som vi tänkt - usch det är en lång historia men vår kära "modell" hörde av sig dagen före plåtningen och berättade att hennes chef nekat henne att ta detta jobb. Jag ska inte avslöja vem det handlar om, det skulle nog inte vara så bra...För henne alltså. Hur som helst raggade vi snabbt upp en annan omslagstjej istället, och snart kan du se resultatet här i min blogg! Nej, nu ser jag mest fram mot att få lite ledigt, precis som du och alla andra säkert också gör! Ha en jätteskön jul och vi hörs snart!

POSTAT 2006-12-04 17:33:37

Jakten på det perfekta omslaget

Hur ska det perfekta omslaget till tidningen BröllopsGuiden se ut? Alla har olika åsikter - men nu roddar vi i alla fall för fullt för nästa nummer som kommer 30 januari 2007. Det blir ett känt ansikte (det väcker alltid uppmärksamhet, vilket är bra) den här gången också och med ett lite speciellt tema som ligger i tiden. Det har varit en hel del jox att få ihop det, men nu ser alla bitar ut att falla på plats. Nu fattas bara en lämplig miljö för det tema vi valt, jag hoppas vi får ja från det ställe vi tillfrågat. Som vanligt är vi ute i sista sekunden så det är lite fjärilar i magen. Vår fotograf är just nu i London och plåtar på ett annat jobb, och det är hon som har kontakt med "kändisen" som ska vara brud. Jag vill inte säga mer än så omslaget - det får bli en överraskning för våra läsare vem det blir.  I övrigt att senaste veckorna innehållit massor med fotningsjobb, vilket alltid innebär en massa kontakter hit och dit före och efter själva fotningarna. Lite stressigt, men vi kommer att anställa en redaktör/stylist i vår, vilket betyder att vi även kommer att ha möjlighet att göra flera roliga reportage på www.brollopsguiden.se - det ser jag fram emot och säkert även du som läser detta, skulle jag tro. Ha det bra i "bröllopsyran"! Hälsningar Anna

POSTAT 2006-11-26 13:53:46

Tankar om hur det är att jobba med bröllop

Jag kan konstatera att vårt nya community inte är igång på allvar ännu. Vissa saker behöver uppdateras, har det visat sig. Allt fungerar inte. Men det får man väl räkna med så här i början. Eftersom vi på redaktionen jobbar både med webben och tidning tänkte jag i fortsättningen skriva lite om allt som händer här. I går var en dag med jakt på två par läckra Karen Millen skor som vi plåtat dagen före för ett reportage i nästa tidning. De var alltså försvunna (!) och vi vände upp och ner på kontoret och fotostudion nästan i panik för att hitta dem. De kotar ju en del, ca 2000 kr paret.Åkte ner till Karin Millen butiken och berättade att de förkommit, men att vi letade som galna, för någonstans fanns de ju. Om de inte tappats bort på gatan i samband med transprt mellan kontor och fotostudio. Lite är det ju att frakta runt, det är omöjlig att ha stenkoll. Till slut kollade jag ett parskolådor som inte alls hörde ihop med Karen Millen, men där låg de. Idiotiskt att inte titta ha tittat där förut, men typiskt att inte gör det självklara. Åkte direkt ner till Karen Millen och lämnade över dyrgriparna. Pust! Bra att de kom fram, men inte så kul att spendera halva lördagen med att leta skor. Mycket kringjobb blir det när man jobbar på en redaktion.

POSTAT 2006-11-24 14:37:22

Välkommen till Bloggen

Hej och välkommen till BröllopsGuidens Blogg! Här kan du skriva om allt eller inget inför bröllopet som säkert kan intressera andra. Vi planerar också att bjuda in spännande bröllopsgästbloggare som planerar sina bröllop och som du kan få idéer av!

//Anna Lundgren, chefredaktör

 

 

<a href="http://www.bloggtoppen.se/" title="Bloggtoppen" target="_blank"><</a>

FÖRSTA SIDAN   < 135 136