BröllopsGuiden

Anna BröllopsGuiden

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2007-06-19 17:24:07

Porslinsbröllop idag!

I dag är det min bröllopsdag. Jag och Björn har varit gifta i 20 år, poslinsbröllop alltså! Björn är i Spanien på jobb så det blir inget firande förrän på torsdag och då går vi ut och äter på någon trevlig restaurang. Lux på Lilla Essingen kanske, ett mycket bra ställe. Faktiskt enda bröllopsdagen vi firat ordentligt i så fall. Trist att vi inte gjort sådant förr, jag vet, men det har bara blivit så. Men bättre sent än aldrig!

Hälsningar

Redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-05-27 15:59:52

Ruinerad av att gifta sig?

Låt oss först nämna att det inte behöver kosta en krona att gifta sig. Man behöver inte ens köpa en ring eftersom kyrkan inte lägger sig i var ringen kommer ifrån. Det går alltså att ta en redan befintlig ring från byrålådan eller använda en superbillig ring från leksaksaffären. Om man gifter sig borgerligt finns inte ens krav på att en ring ska blandas in under vigselakten. Ej heller behövs massor av gäster som ska bjudas på dyrt kalas eller prinsessklänning med lager på lager av tyll och spetsar som kostar skjortan eller för den delen annat glitter och glamour som förgyller dagen men varken gör dig mer eller mindre gift än någon annan. Så varför bry sig om alla som förfasar sig på ekonomiredaktionerna och i nyhetsmedia över den senaste lyxhysterin när man ska gifta sig .Var och en gör som den vill och köp inte att du är hjärntvättad som någon därute påstår att alla är. Det viktiga är att man valt rätt - make eller fru. Trenden med påkostade bröllop är just det - en trend och inget måste! Hälsningar redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-05-17 13:39:25

Kaos

Länge sedan jag skrev nu, tiden flyger iväg. Rubriken syftar på att vi nu jobbar med många olika projekt samtidigt här på redaktionen, periodvis blir det så. Vi har varit i Paris, London och plåtat och en av våra journalister gör reportage från New York. Det och mycket annat kommer i nästa tidning som kommer ut i slutet av augusti! På webben utvecklar vi alla möjliga roliga tjänster, jättekul att se att fler och fler använder dessa. Något jag reflekterat över när det gäller Köp & sälj tjänsten är att ni som säljer era klänningar ofta ligger på för höga priser- utbudet av använda brudklänningar är enormt på webben och jag har svårt att tro att det ens är möjligt att få ut halva priset. Halva priset kan man nämligen hitta en ny klänning för i en bröllopsbutik (i alla fall i reatider på hösten) och då finns det massor av klänningar att prova. Inte kul att höra kanske, men mitt tips är att lägga sig på runt 2000-3000 kr oberoende om klänningen kostat tusen gånger mer från början. Den som köper en begagnad klänning av privatperson är i första hand angelägen om att köpa billigt. I början av brollopsguiden.se , för 10 år sedan, hade vi en motsvarande tjänst som "Köp & Sälj" nu och då kunde de flesta sälja sin klänning för halva priset, men då var vi i stort sett det enda stället med privatannonser för begagnade brudklänningar och som alla vet är det inte så nu!

Redaktör Anna Lundgren

POSTAT 2007-02-25 18:38:58

Barn på bröllop - flipp eller flopp?!

Barn på bröllop har alltid vållat debatt, nu senast läste jag på aftonbladet.se och Susanna Vidlunds bröllopsblogg att "barn på bröllop är typ världens känsligaste ämne..." Det har hon alltså också kunnat konstatera nu när hon bröllopsplanerar som bäst. Själv gifte jag mig för 20 år sedan i sommar (19 juni) och ett av mina starkaste planeringsminnen är rädslan för att små barn skulle vara med och då riskera att förstöra dagen. Förstöra romantiken i luften, eller något sådant. Så jag satte upp regeln att små barn fick vara med på vigseln, men inte på festen. Alla kom utan barn, både till vigsel och fest, behöver jag säga det. Efter bröllopet och efter alla år tycker jag att det var det dummaste av allt som jag gjorde och gick och oroade mig för. I efterhand tycker jag helt enkelt att det skulle ha varit roligt med lite "barnslighet" på bröllopsdagen. Samt att jag hade haft ett problem mindre. Barn är en del av det vackra i livet och livet går inte att kontrollera. Inte ens på bröllopsdagen. Så varför oroa sig för att inte ha allt under kontroll? För det är nog den rädslan som gör att barn blir ett jätteproblem för brudparet (vem har hört talas om att far och morföräldrar eller t ex tärnor och marskalkar vill utesluta barn på bröllopet). Nu menar jag inte att brudparet ska ta mer hänsyn till omgivningen än sig själva, men ett hett tips är att slappna av och räkna med att föräldrarna tar sitt ansvar. Ni behöver inte vara barnvakt på ert eget bröllop - låt de gäster som vill ta med sina älsklingar förgylla er dag! .Jag lovar, bröllopet blir ett så mycket roligare minne då!

POSTAT 2007-02-19 14:57:00

Stylist sökes

Vi har för mycket att göra, vilket i och för sig är ett lyxproblem...I alla fall skulle jag vilja rekrytera en stylist, eller i ärlighetens namn en journalist med modeinriktning. Jag har letat ett halvår nu, men inte fått napp. Känner du dig som den rätte för oss hör gärna av dig! Men kom ihåg att du måste brinna för allt som har med bröllop att göra (!) och att vi jobbar på söder i Stockholm. Maila på anna@brollopsguiden.se

Bästa hälsningar

Anna Lundgren Chefredaktör

POSTAT 2007-02-08 11:55:27

Glömde det intressanta...

Det bröllopsplaneras för fullt på tv-produktionsbolagen! På bröllopsmässan på Grand Hotel var det flera filmbolag som berättade att de var igång med nya idéer kring bröllop. Äntligen hemma kommer t ex med ett program om "bröllop hemma". När det sänds sa de inte. Andra hade hemliga projekt på gång. Så vi får hålla ögonen öppna nu i vår! Hälsningar från chefredaktören.

POSTAT 2007-02-07 09:11:16

Flytta bröllopsmässan på Grand Hotel!

Ja, just det. Efter ännu en bröllopsmässa på Grand Hotel kan jag konstatera att det är rörigt och icke ändamålsenliga lokaler och att det är lätt att gå vilse bland alla gångar och små utrymmen. Visst var det roligt att träffa brudpar och folk i branschen  men det var inte så kul att släpa tunga lådor med tidningar uppför trappor och i gångar i köksregionerna. Jag tror att även besökarna upplever det som prångit och ostrukturerat, många berättade att de hade svårt att hitta. Mitt förslag är att arrangemanget skulle hållas på Stockholmsmässan i Älvsjö. Inte lika vackert, men hundra gånger smartare. I övrigt var mässan bra, många köpte våra tidningar!
POSTAT 2007-01-30 10:29:35

Mässtider

Oj då, nu blir det inte så mycket skrivit eftersom vi planerar ställa ut på flera olika mässor över hela Sverige närmsta tiden. Mycket igen att göra alltså! Men du är välkommen att besöka vår monter både i Stockholm på Grand Hotel och i Malmö på Slagthuset i helgen. Vi säljer tidningar till specialpris. Det ska bli jättekul att träfffa en massa blivande glada brudpar och om vi ses får du gärna säga vad du tycker om vår sajt och tidning. Det är bra med synpunkter. Många vill ju ha det "amerikanska" stuket på sitt bröllop, men det blir ju väldigt traditionellt till formen. Vi försöker även hitta andra vinklingar i våra artiklar och i bildmaterialet och hoppas på succé!

Här kan du ta en titt på lite av innehållet i nya numret!

http://www.brollopsguiden.se/reklam/reklam.php

Bästa hälsningar

Chefredaktören 

POSTAT 2007-01-24 13:37:49

Tidningen är här!

Ja, nu är den här på kontoret, det senaste numret av tidningen alltså! I butik kommer den på tisdag, ev. kanske lite tidigare till Press-stop-butikerna som brukar få den tidigare. Jättekul naturligtvis, även om det blev en och annan miss här och var - ja just det, men jag berättar inte vad, vill förstås helst att ingen ser. Själv ser man ju allt och det är alltför lätt att gräma sig över små skönhetsfel. Men en rolig sak med detta nummer är att Calligraphens nya katalog för 2007 medföljer, rykande färsk! Sen har vi fått med ett bra frisyrreportage som jag tror att alla kommer att älska. Vi vet ju att frisyrer är kanske det som står överst på önskelistan bland våra läsare. så det har vi med i varje nummer, men just dessa frisyrer blev något utöver det vanliga, tycker jag själv! Det vore kul att få synpunkter, hittills har det ju varit klent med det, både här i bloggen och via forumet - men det kanske någon kan ändra på?!

Bästa hälsningar

Anna Lundgren/chefredaktör

POSTAT 2007-01-18 15:55:47

Bröllops-TV

I går ringde Aftonbladet kanal 7 och berättade att de planerade ett reportage om bröllop i Nyheterna till idag/kväll 18 januari. Jag ställde upp på en intervju och de var här i förmiddags och filmade. Så i kväll kan du alltså se inslaget i Aftonbladets TV-kanal samt på aftonbladet.se. Det blir även bilder från en Arlanda-vigsl samt från en brudbutik här i stan. Det är ju alltid kul med TV, hoppas du tittar!
FÖRSTA SIDAN   < 142 143 144 > SISTA SIDAN (144)