BröllopsGuiden

SeLuNa

SENASTE 10 INLÄGGEN
» http://seluna.blogg.se/
» Bride to be
« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-06-17 22:10:26

http://seluna.blogg.se/

Jepp, väldigt dåligt bloggande här ser jag. Kände att jag behövde en paus ett tag. Snart är det bara ett år kvar till vårt bröllop. Dagen till ära har jag startat upp min "gamla blogg". Som numera är min Bröllopsblogg! Enjoy.

 

http://seluna.blogg.se/

Ta ta

POSTAT 2008-02-06 23:45:12

Bride to be

 

Redan börjar skriva blogg, här är det som är printat ner....

Johannas Bröllopsblogg...Blivande Fru Kullberg

25/1-08

Idag ska jag göra det!! Det är ju mannen som ska fria, mannen som ska gå ner på knä. Men spela kvitta. Jag kan med gå ner på knä. Patrik överraskade med förloving, och friade då inte. Hade planerat lite öldrickande eftersom att vi skulle haft gäster. Gästerna dök aldrig upp, så det blev inga strumpeband. Men jag försökte lära Ted gå ner på knä. Blev att Ted satt i mammas ena knä. Ner på knä och Patrik blev lite nervös.

- Jag skulle haft en ros, men en ros vissnar och det gör aldrig vår kärlek. Vill du gifta dig med mig?

- Ja, det är klart jag vill!

Nu ska det hända! Fikade uppe på Teds rum och pratade datum och hur vi ska finansiera den efterlängtade festen och allt annat om hör till.

27/1- 08

Bröllopsmässan i Hedbergshuset i Vinslöv. Helene och Tristan är med. Vi går upp till Ateljé MB först och jag frågar efter klänningen som jag vill ha. Det visar sig att den ska vara med på modevisningen och att den tyvärr inte går att hyra. Kostar 6500 svenska kronor, jag suckar inom mig själv. Men kär är jag i den!

Bröllopsmässan innehöll allt som har med bröllop att göra, vigsleringar, inbjdningskort, menyer, tackkort, dukningar, musik, kläder, frisyrer, fotografer, resor, underkläder. You name it! Allt fanns med. Och jag fick så mycket inspriration så jag var helt överflödig, ville att Patrik skulle varit med och sett detta. Modevisningen var den första jag varit på och det var fantastiskt. Bruduppsättningar, blommor, klänningar och små näbbar. För att inte tala om dom stiliga brudgummarna och marskalkerna. Utställare som haffade en och därav fick man ju avslöja att det är dags nästa år för mig och min Patrik. Hittade en tiding som jag ville köpa, körde ner till Vinslös ICA och kortet mitt funkade inte. En pizzabagare undrade om jag bara skulle ha tuggumit som jag lagt fram. Jag förklarade att jag var på Bröllopsmässan och behövde 20 kr till en tiding. Han gav mig 20 kr och önskade mig/oss lycka till. Får väll skicka ett tackort sen!

Tittade en sista sväng på klänningar sen bar det av hemåt. Erica och Sanna kom och vi pratade Bröllop såklart!

 

28/1-08

Ringde och berättade för Pappa idag!! Efter att Ted somnat så satt jag och patrik och tittade på hemsidan Calligraphen.se. Vi fick ideér och Patrik tyckte det var kul att se vad mycket man behöver men hur kul man kan ha när man planerar det. Finns så mycket! Vi tittade på Tårtdekorationer, olika bröllopspar. Han suckade över kostnaden men tyckte vi skulle ha en där bruden drar brudgummen. Roligt och lite halvsant...Kollade in confetti och allt som har med dekoration att göra.

30/1-08

Idag ringde jag och berättade för Farmor. Hon blev glad!! Pappa ringe även och jag berättade för honom. Nu ska jag snart ringa Farfar min och fråga om han vill föra mig till altaret.

Farfar pratade jag med senare och han sade ja, med ära. Om han hade hälsan och det ska han ha!

Frågade Emily idag om hon ville vara den som följer med mig under dagen till frissan och sminket. När jag klär mig och som ett stöd. Även en solist i kyrkan behöver vi, och hon blev glad såklart!!!

31/1-08

Ännu en dag med ideér. Idag när vi var ute och gick...jag, Ted, Helene och Trille så gick vi förbi Wittsjöskog. Vet ju att det är pappas chef som äger detta fina ställe. Jag slog pappa en signal och frågade om Bertil skulle hyra ut det i tre dagar. Dagen före att smycka och duka, själva bröllopsdagen och dagen efter att städa. Han sade att det gör han, men ska fråga om priset. Inga "Ockerpriser" sade pappa. Han har ju ändå jobbat för honom i 19 år. Men där är fint. Man måste kolla runt ju. Vill ha en fin lokal til vettigt pris. Så just nu står det mellan "Ubbalt Gårdshotell" och "Wittsjöskog". Man kan väll titta på båda och veta priset. Sen ikväll så kommer jag bläddra i min nya bibel igen....Skriva ner nummer på klänningar jag vill prova inför den stora dagen.

3/2-08

I helgen har jag jobbat med mycket av den lediga tiden har gått åt till att fundera och skriva i min rosa bok. Sprayat guld & silver på papper skiner så fint och det sk ajag ha till "Weddingpärmen" jag ska börja på nu. Där ska skrivas ut bilder, tips, checklistor. Tex:


-Såhär ska jag ha det! Dessa bilderna vill jag ha och detta. Såhär ska det se ut.
Jag är petnoga med fotografier, så petnoga. Så jag tycker synd om den som får uppdraget att ta våra bröllopsfoton. Toppen att kunna visa upp då andra bilder och berätta att såhär ska det vara! Bilderna från ett bröllop går aldrig att ta om. Så den ska jag pyssla med nu en liten stund. Fiska lite på nätet...kan inte sluta leta sidor om bröllop och titta på bilder. Patrik har berättat nyheten för sina föräldrar nu igår 2/2-08. Båda två blev glada och sade att dom står för maten som ska serveras. Mycket till hjälp ju, undrar om min släkt ska hjälpa till något?

 

Angelica bröjade gråta idag när jag berättade att Farfar ska föra mig till altaret. Rörd och då kom tårar på mig med, så fint kommer det att vara! Längtar så jag blir blå!!

 

5/2-08

 

Igår 4/2 var Emily och Ted med i Häslseholm hemma hos Fredrik & Linda. Provade en klänning, så fin är den. Framhäver mig smala midja och framhäver mina höfter. Det sistnämnda mindre kul. Inte fult med höfter, men jag tyckte att det såg roligt ut. Går att sy ut den för det rpiset, hon vill ha 2500 kr för den och den har kostat 6500 kr. Något att tänka på, vi drack kaffe och pratade bröllop såklart. Jag får suga på den karamellen! Emily följde med mig hem och vi drack kaffe och tittade i tidningar. Spånade på en låtar, vilken ska Emily sjunga i kyrkan? Svårt, vill ha en annorlunda. Jättesvårt verkligen, det är ju så viktigt. Denna dagen ska vara perfekt, men det kommer vara perfekt när jag får bli Fru Kullberg.

 

Idag ringde Angelica från Wittsjöskog och vi pratade om hyran av Wittsjöskog. Dom vill ha 200 kr, då ingår: Hyran för fredag till söndag. En dag innan bröllopet och en dag efter. Tillgång till kök och disk, städgrejor och porslin. Det är ju toppen och tycker att priset är helt ok. Vi ska dit och titta imorgon, spännande!!

Festlokalen Anteckningar:

 

 

¤ Vad ingår i hyran? Lokal fredag morgon till söndag em. Kök, Vita linnedukar, porslin.

¤ Kostnad? 2000 KR

¤ Avbokningsskydd?

¤ Krävs en depositionsavgift? Nej

¤ Avstånd mellan vigsel och festlokal? Ca 2 km

¤ Finns det en bar? Nej

¤ Hur många rum ingår? Nedanvåningen, tre stora rum och entré. Köket.

¤ Finns dansgolv? Nej, men ett av rummen kan man ha som dansgolv

¤ Kök/kylmöjligheter? Ja

¤ Finns övernattningsmöjligheter? Ja

¤ Parkeringsplatser? Ja, gott om

¤ När får vi tillgång till lokalen? Dagen innan bröllopet, på morgonen

¤ Städning? Kan köpas till för en billig peng

¤ Är levande ljus tillåtna? Ja

¤ Dekorations restriktioner? Nej

¤ Musik restriktioner? Nej

 

¤ Finns det garderob, någonstans för gästerna att hänga ytterplagg? Ja

 

6/2- 08

Idag tog vi Pärlan till Wittsjöskog och tittade på lokalerna. Var jättefint, och kan bli ännu finare. Verkar som att det ska bli här vi ska ha vår bröllopsfest. Det verkar väldigt lovande. patrik tyckte också om lokalerna, han tänker på att bygdegården är billigare att hyra, men där finns fler regler och mindre som ingår. Här kan man få städast med för en peng. Det är värt mycket. Sen är detta så mycket mysigare!