BröllopsGuiden

eno2015s blogg

« November 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2016-09-14 08:21:45

5/8-17

Nu är datum satt, kyrka och lokal bokad. Underbart att veta :) Björnekulla kyrka och fest ute i klöva hallar. Nu ska här planeras för fullt.

 

Bror min är nu gift också så nu vet vi hur vi inte ska göra då vi inte vill ha samma sorts bröllop. Men det tror jag inte det blir, de hade mer en fin fest med personal som serverade vid borden och en mer ståtlig lokal än vi valt. Och brudens familj (nu min svägerska :)) var riktigt duktiga på tal. Haha tror inte alls det blir samma på mitt :) Det var ett riktigt fint bröllop och jag är säker på att vårat kommer vara helt annorlunda :) 

POSTAT 2016-05-28 15:26:16

Bröllop, födelsedagar och kanske mindre än ett år nu

Så vi hade typ bestämt datum till den 5/8-17 men fick för en tid sen reda på att två små ska föddas i augusti i år. Två kusiner till mig ska ha barn samtidigt. Vill ju inte ha bröllop samma dag som någon i familjen fyller år. Så vi får vänta med och boka och hoppas på att det är ledigt. Har i alla fall bestämt oss för att ha festen på dansstället uppe på åsen. Så något framsteg har man i alla fall gjort.

 

På tal om födelsedagar och bröllop. Vet inte om jag redan skrivit om det men Ds storebror ska ju gifta sig på min 30 års dag. Tack för den liksom. Och är inte bara min födelsedag, Vi är 3 st i samma familj som fyller år den dagen. Ds storasysters man och Ds lillebrors flickvän. Snacka om att B&M inte bryr sig om familjen. Inte så att det var det ända lediga datumet på rådhuset (något jag kunde ha förstått) utan de visste inte sa de. De visste inte att Bs alla syskons respektive fyller år samma dag för det är ju så vanligt. Är lite bitter över det eftersom jag tycker om att fira min födelsedag och nu när det är 30 så känns det lite mer. 

 

Är bjuden på Ms möhippa, men jag jobbar den dagen så blir inget på det. Tråkigt kunde ha fått lite inspiration inför vänners.

 

Vet inte om jag har nämnt det innan heller men vi har bytt färgtema. Kände att de färger vi valt innan skulle vara så likt min brors så jag ångrade mig :) nu ska vi köra på vit och guldbrunt. 

 

Börjar närma sig till att bli ett år innan nu så snart dags att boka allt så vi får de datum vi vill. Men som sagt måste se när de små föds, kanske får flytta till maj månad och då är det helt plötsligt mindre än ett år kvar :) dags att bestämma sig nu innan allt är uppbokat :) 

POSTAT 2016-01-31 20:10:42

Bröllopsmässan i Helsingborg

Så min kära kusin överraskade idag med att ta med mig till Helsingborgs bröllopsmässa. Hom bjöd hem mig för brunch och sen ut och åka bil. Blev överraskad då jag såg vart vi skulle då jag inte haft en anning om att det skulle vara idag i Helsingborg. Tänkte att det här kommer bli roligt men tyvärr inte. Eller ja inte på det visset vi hade velat. Det var roligt att vara där med henne och Carro men utbudet där var litet, dyrt inträdde och nästan inga prover av något slag att få med sig hem. Bara en massa visitkort. Kunde prova klänningar på två ställen men jag tyckte att de klänningar de hade där var alla samma typ. Kunde få smaka på mat/kakor på några få ställen och så sitta i en limousin sen var det inte mer i mina ögon. De hade en modevisning som de gick ut stakt på, men det var också allt då den bara slutade helt så där med att musiken tystnade och de tände upp igen. Moddelerna står kvar på scenen och man ser att de inte vet vad de ska göra. Inget mer händer och de går av scenen, så man satt där och tänkte jaha är det slut nu? Och på tal om modellerna, jag gillade att de hade olika typer, några smala, några mer rund osv men vissa av dom gick ut på scenen och såg uttråkade ut, vissa såg ut som om de inte ville vara där och några få såg glada ut och bjöd en att tänka hur det skulle se ut på ens egna bröllop. Nej jag måste säga att jag verkligen är besviken. Jag hoppas sååå det är bättre nästa år då det ändå är 1,5 år kvar tills det är dags för mig att gå ner för altargången och de hinner med en mässa till i Helsingborg. Gör om gör rätt säger jag till mässarrangörerna. För det priset på inträde så borde det vara betydligt större utbud, mer att göra och mer att titta på. 

POSTAT 2016-01-12 23:54:44

Den lilla svarta

Ja lilla svarta kanske är fel att säga men min svarta A4 block som jag velat ha länge köpte äntligen min kära Daniel till mig :) Så nu kan jag mer organiserat skriva ner mina idéer till bröllopet. Har fram tills nu haft det både på datorn, plattan, mobilen och små minneslappar. Så de första anteckningarna är nu gjorda, har skrivit ner gästlistan på de som vi vet idag (kan ju hinna ändras med nya partners etc) ska bjudas in samt skrivit ner nyckelpersoner till bröllopet och då även sett vilka personer som saknas. Tex präst :) och eventuella brudtärnor. Vet ännu inte om jag ska ha brudtärnor, först tänkte jag ett definitivt nej men nu är jag inte lika säker. Men vem ska det i så fall vara? De jag kan tänka mig bor alla långt härifrån så det krävs en funderare på det. Tur att det är lång tid kvar än så länge :)

POSTAT 2016-01-07 02:03:23

Blivande svägerskan och ens mamma

Ett tag sen jag skrev men inte mycket har hänt på bröllopsfronten. Har mest donat med julen och njutit av att vara mamma ledig i två månader, har 4 veckor kvar nu :) 

Min bror och hans fästmö och deras lilla dotter var här nere under nyår. De ska ju gifta sig den 3/9 i år så vi pratade så klart om deras bröllop och planer samt mina. Inga konstigheter och inga problem alls. Var bara roligt och givande. Fick en massa äldre bröllopstidningar av henne som jag kan blädra i och hämta insperation ifrån. Hon är så gullig och jag är glad att min bror har lyckats hitta en så fin tjej. Ska bli kul att få en "syster" på riktigt :)

Nä mitt problem har ju varit min mamma, jag sa från början att eftersom de tänker gifta sig i år som jag igentligen också hade velat så skjuter jag upp det så att min svägerska ska få sin egna dag utan att de ska jämföra våra bröllop så mycket som det annars hade blivit med bara någon månads mellanrum då vi vill gifta oss i augusti. (Så klart jag tänkte att det gäller ju mig med, att jag ska få min egna dag också). Men det betyder ju inte att jag inte vill prata om mitt kommande bröllop redan nu eller börja plannera redan nu, men lyssnar man på min mamma så verkar det som om jag ska vänta med allt tills de har gift sig (inte för att jag verkligen tror att hon menar det men jag ska förklara varför det känns så).

Ta inbjudningar tex, min svägerska ska ju skicka iväg sina snart och håller på och bestämmer hur de ska se ut osv och min mamma vill ju gärna hjälpa henne, sen när min mamma pratar med mig om det och jag nämner om hur jag vill ha det så säger hon att jag ska inte prata högt om det nu då min svägerska håller på med sina. Eee Va? 

Sen efter att de har åkt hem och vi några dagar senare sitter hemma hos min mormor med mina kusiner, varav ena ska vara Toastmaster som jag tidigare berättat om, så säger min mamma mitt i allt då vi pratar om mitt kommande bröllop att ja men först är det bröllop i september. Jag bara känner att ja det vet vi om men nu pratar vi om mitt varför ens nämna det? Och det är bara två exempel. Tror som sagt inte att min mamma menar något dumt med det men det känns så. Det känns som om jag gör något fel i hennes ögon. 

Ja detta blev ju inte ett så roligt inlägg men vill få med det så att man inte glömmer. För jag antar att jag får prata med min mamma om detta någon dag. Inte kul att inkludera henne i planeringen om det ska låta så här i nio månader. Hon har ju själv sagt att hon vill vara med och planera då hon inte fick planera sitt egna (hon hade trippel bröllop med sin bror och syster där hennes syster planerade allt). 

Ja ja vad är väl en bal på slottet?

POSTAT 2015-10-22 03:24:32

Fest lokaler

Under den senaste ledigheten har vi varit runt och kollat på olika festlokaler. Många strök vi direkt på grund av priset och andra eftersom de var knutna till en eller två krögare och eftersom vi redan vet vem vi vill ska ordna maten så var det bara att välja bort dom på en gång. Fick ner det till tre stycken som vi verkligen gillade.

En stor fin fest lokal inne i stan som passade vårat tema perfekt men så i dagarna fick vi reda på att stället ska säljas och då vet man ju inte hur det ser ut om två år.

En annan är en liten gård bevarad från slutet av 1800 talet som man fick hyra i en vecka för väldigt bra peng. Runt 8000 kr är det. Plats för 120 personer. Dock var väl själva lokalen där man äter och dansar väldigt liten så även om omgivningen är hur fin som helst och man fick tillgång till en del av museumet (just det ja, det är ett museum där idag, drivet av en stiftelse som ska bevara gården som den var på 1800 talet. Önskan enligt testamentet från kvinnan som ägde det sist då hon inte hade några egna barn efter att ha blivit nekad att gifta sig med den hon ville), så i alla fall. Den ligger på andra plats på grund av den lilla lokalen. 

Sista stället vi har kvar just nu är ett litet dans ställe uppe på åsen. Också runt 8000 fast färre dagar då. Men så charmigt och avskillt där. Plats för 100 personer. Dock är det långt ut på landet då problemet blir hur gästerna ska ta sig hem. Men det stället ligger starkt etta just nu. Ska kolla på fler ställen nästa gång jag är ledig men denna är favoriten än så länge.

Pratade med en kollega i dagarna också. Han har gift sig för snart två år sen men har kvar överdragen till stolar (70 st) så vi får köpa dom billigt av honom. Det känns skönt. Får försöka hitta mer saker på andra hands marknaden för att hålla kostnaderna nere. Sk bli skönt när vi bokat lokal och verkligen kan planera hur det ska se ut där inne. 

POSTAT 2015-09-23 14:32:31

Toastmaster

Satt och pratade om bröllopet med min kusin och nämnde att vi redan nu ville välja en som ska vara toastmaster till bröllopet eftersom vi även vill att den personen ska hjälpa oss med förberedelserna inför. De som vi har ansett självklara innan har ju tyvärr alla träffat någon som bor långt bort och flyttat. Så ingen av våra närmsta vänner fungerar då enligt oss. Min kära kusin säger då att hade det inte varit för att hon inte vill prata inför folk kunnde hon ha ställt upp för hon gillar att förbereda fester. Haha det skulle hon inte gjort för nu har vi tjatat oss till att hon ska vara det åt oss :) vi umgick mycket när vi var yngre trots 5 år emellan varandra men när jag började gymnasiet så slutade vi träffas själv och enbart när det var familjehögtider. Men efter att min son kom så har hon varit här nästan minst en gång i veckan så vi har kommit nära varandra igen så tycker det passar bra att hon ska vara toastmaster, synd bara att vi inte kom på det själva först och kunde ha frågat henne själva :) men mem nu är hon det i alla fall :)

POSTAT 2015-08-28 02:57:46

Skottland

Satt igår och pratade med en från Skottland, blev lite avis när hon berättade att hennes föräldrar betalade för hela hennes bröllop. Som enda flicka i familjen samt äldsta även bland sina kusiner så sa hon att hon kände sig bortskämd men väldigt glad. Hon kunde få sitt dröm bröllop, enda nackdelen enligt henne var att hennes föräldrar var med och bestämde mycket samt bjöd in 50 av deras vänner, fast de betalade ju så ville de göra det så var det "fine" för henne :) Hennes föräldrar är enligt henne traditions trogna och ville verkligen göra detta för henne då de ser det som att de ger bort sin lilla flicka. Och bilderna hon visade, man kan ju bli avis för mindre, kyrkligt bröllop, mottagning på ett riktigt skottskt herrgårds liknande hotell och helt underbar klänning. Smal som verkligen framhävde hennes figur och ett ca 1.m långt släpp. Som sagt man kan bli avis för mindre. Själv sitter man och försöker skapa en budget som inte ska ta alla ens sparpengar ifrån en. 

POSTAT 2015-08-21 02:52:29

Så är svägerskan gift

Nå gått en tid sen hon gifte sig men inte haft tiden att skriva eller orken men nu ska det bli gjort här ute på Nordsjön :) 

De gifte sig borgligt i Helsingborgs rådhus en riktigt varm sommardag, vigselförrättaren lyckades säga Christer istället för Christel haha det var lite roligt men lokalen vär jätte mysig och fin. Och så vacker Christel var :) En jätte fin ärmlösklänning utan släp och ingen slöja hade hon valt. Utanför rådhuset delade brudparets dotter ut små behållaremed såpbubblor att blåsa på brudparet. Fick några härliga bilder på dom då :) De hade bara bjudit närmsta familjen och skulle ha festen hemma hos sig så medans de åkte iväg och fotades åkte vi andra hem till dom. Var en mysig tillställning men det jag känner så här i efterhand är att de skulle haft en toastmaster som hållit i festen och ordnat allt medans de var borta. Var nämligen lite seg startat och man visste inte riktigt vad man skulle göra. 

En rolig sak de valde att ha var att alla gäster fick en sten med sitt namn på och man på den stennen skulle skriva ett ord eller hälsning till brudparet. Dessa stenar blir ju fina minnen för dom i framtiden :)

 

Så vad oss gäller har vi inte gjort mycket utom att börjat kolla vilka lokaler som verkar intressanta och vilka vi ska göra besök hos. Sen har vi även valt färgtema för bröllopet. Vitt, Rosa och lila :) är faktiskt Daniel som valde vit och rosa :) Så nu kan man börja köpa saker om man hittar :) 

POSTAT 2015-07-05 17:34:26

Aldrig bloggat innan

Nå som rubriken lyder, har aldrig bloggat innan och får se hur aktiv man blir. Men tanken är väl att jag ska försöka skriva ner lite av det som händer fram till bröllopet så att man kan titta tillbaka sen om några år och bara minnas. Ännu inte bestämt mig om det bara kommer vara bröllop eller livet i övrigt också men det får väl tiden utvisa. 

 

Så nyförlovad är man nu, fick ringarna i fredagas och är så glad över den Laughing Daniel friade naken på knä i en bastu ute i de finska skogarna vid en sjö på midsommaraftonen. Han ville göra det speciellt sa han och det blev det trots att han inte hade någon ring då Laughing  Vi satt där och myste och lyssnade på brasan och pratade om lite av allt möjligt. Och så ställde han sig framför mig och började säga det finaste sakerna man kan tänka sig men det blir en historia att berätta för barn och barnbarn.

Daniel gör mig så lycklig och jag är borkskämd som har fått honom. Eftersom Daniels syster gifte sig igår (får väl skriva om det snart) och min bror ska gifta sig nästa år så bestämde vi oss för 2017, bara att börja planera är ju bara två år kvar nu Laughing