BröllopsGuiden

Fia & Stefan

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-06-30 10:23:13

Nerverna har börjat krypa fram

Jag sitter och räknar veckorna.... oj det är idag bara 6 veckor kvar till den stora dagen. Jag är nervös, egentligen vet jag inte varför jag är nervös, för att vi inte ska hinna klart? Att alla små saker som jag inte riktigt tycker att jag har koll på just nu när ska jag känna att det ska bli klart?? Det är så mycket som måste göras bara dagen innan eller samma vecka och det gör mig såååå nervös. Jag är en kontroll människa av höga kaliber och jag vill ha koll på mitt liv och när jag inte har kontroll och mina listor är ofullständiga så blir jag nervös och vet inte riktigt hur jag ska återfå kontrollen.
Jag har bestämt mig att idag ska jag sätta mig ner och skriva ner exakt alla saker som jag känner mig osäker om och sen när jag träffar min syster som också är heders tärna och värdinna ska vi gå igenom dessa saker så jag inte känner mig osäker. Vem ska hämta blommor och brudbuketten? Förmodligen blir det tajt om tid mellan hårfixning och make-up så någon måste komma med lunch till mig, vem? Jag har skrivit utförlig lista om vem som gör vad här hemma på morgonen.
Det blir ju brudgummen som får ta barnen och se till att dom får i sig mat och duschas för att sen lämnas till mormor och morfar så han får göra sig klar på en timma eller vad det nu tar att duscha och raka sig?
Aha kom precis på ett par nya saker som jag måste skriva upp....

Jag känner mig så svamlig i mitt planerande ibland, annars är jag så struktrerad och har verkligen koll, men under planeringen av mitt eget bröllop känner jag att jag agerar annorlunda. Jag undrar om det är nerverna som spökar? Herregud hur ska jag klara att gifta mig? Hur i hela fridens namn kommer jag att kunna slappna av och gå ner för altargången med hela släkten och alla nära vänner tittandes på mig?? Jag dööööörrrrr!!! Usch jag tror att jag börjar bli riktigt nervös faktiskt. Semestern är snart här och vi har bestämt att allt ska vara klart före den för att vi ska kunna slappna av och inte tänka på bröllop på iallafall två veckor.... hur ska det gå? Aldrig att jag kommer att klara av det. Som en bridezillas kommer jag att springa runt och kolla mig bröllopsbok varje dag....

Har ju faktiskt en vän som redan utsett mig till en bridezillas, jag vägrar i sten tycka att jag är det men hon formulerade sig som så att jag har tänkt på bröllop eller något kring bröllopet varje dag under dom senaste 7 månaderna och det gör mig till en bridezillas.

Nu är jag glad att vi inte satte igång med riktiga planeringarna förrän i januari för hade jag planerat mitt bröllop i över ett år som många gör då hade jag blivit tokig... nä då har jag hellre lite stress nu, fast jag inte beöver ha stress för vi har i princip allt klart och det är sex veckor kvar. Varför spökar mina nerver då?? Varför har jag ont i magen när jag tänker på allt jag KAN missa? Jag SKA inte missa något då har jag en back up för allt.... kontrollmänniska ni vet, har en A B och C plan för alla saker som kan hända.....

Förstå att jag fick panik när dom kidnappade mig för möhippan....................... DÖDSPANIK!!!!!! -JAG VILL INTE!! Var det enda jag skrek!!! Men jag vill så här i efterhand tacka alla goa tjejer som gjorde dagen så underbar i slutändan.... jag fick min spa behandling som jag längtat efter och med den räddade ni hela dagen och jag förlåter er för att jag fick tappa kontrollen för en dag... det behöver jag träna mer på.
KRAM på er alla därute och till alla bröllopsgäster som läser detta, jag kommer att vara en lugn och harmonisk brud när den dagen väl kommer och jag ska inte flippa ur för att det kommer att ösregna när jag vaknar den  9 augusti om sïsådär 6 veckor!!
POSTAT 2008-05-30 23:00:35

Panik! Jag? Nääääääää inte då!! Det är lugna puckar...

    Jag ska väl försöka iallafall att få detta att bli lite rutin. Kan uppdatera vad som hänt sen sist.
Stefan är bortrest med jobbet (igen) så jag blir ensam hela helgen med barnen. Hade tänkt försöka koppla bort bröllopsplaneringarna och städa huset och kratta tomten. Men det är som svårt att sluta när det är roligt och man känner att man MÅSTE bli klar. Sitter och skriver lite om alla som kommer på bröllopet. Det är svårt, måste ju försöka få in nåt roligt om alla och inte bara stapla upp information. Men efter tjugo namn blir det lätt bara en vana att skriva liknande saker så jag tar paus och går tillbaka så är man på ny sida igen. Vill ju inte skriva saker som kan såra eller misstolkas av någon och så blir det sura miner och frågor varför man uttryckte sig så? Jag vet ju vilka som "tål" att skojas med lite så man får väl hålla sig till dom.

Idag fick vi ett tråkigt svar, ett av våra högst rankade på listan till perfekta festlokalen blev ett nej, absolut nej! Tråkigt hade sett fram emot att ha fina långbord på stadshuset, och vilket perfekt kök sedan. Hade varit så skönt, men nu blir det inte det och det verkar som om det lutar åt lokalen som redan är bokad för flera månader sedan... Va utbriser ni nu, har ni inte klart med vilken lokal festen ska vara i än???!! Nja, mmm, ja, hm äh jag vet inte om det är klart än. Såklart har vi en lokal som vi kan vara i, en jätte trevlig lokal med härligt område utanför också om det nu skulle lyckas bli fint väder. Men vi har inget bra kök att laga maten i. Det är ganska många som ska ha mat och ett stort bra restaurang kök är det vi letar efter. Som det ser ut nu så blir det så att maten lagas i ett annat kök och transporteras till festlokalen. Det går väl det också men såklart är det smidigast om vi kan ha allt i ett. Jag skojar inte men jag tror jag ringt varenda lämpligt ställe inom några mils radie och nope, näpp, nada inget napp ännu. Men oroa er inte jag är ingen bridzillas som får panik över detta inte!! Nä det är ju snart två månader kvar och det är gott om tid!! Hinner söka lite till.... appropå det ska jag nog återgå till mitt skrivande nu, samtidigt som jag sitter med psalmboken i högst hugg och nynnar på psalmer som skulle passa..... har hittat en, måste hitta en till. SVÅRT!!! Konstigt nog är det bara en massa sånger om gud, gud o store gud.... konstigt, i en sån bok!!?? ;-)
POSTAT 2008-05-28 12:18:40

Får väl innleda bloggen här också..

 Ja så var inbjudningarna ute och osa börjar trilla in... Det går långsamt framåt och varannan dag trillar det in ett ja tack eller faktiskt någon enstaka tack men nej tack... Det går otroligt sakta fram och det är bara fyra dagar kvar att osa:a.. men jag vet alla är ute i sista minuten och svarar. Kanske har man glömt, kanske man tycker det är så självklart att man kommer så man tänker inte på att svara. Men för oss är det jätteviktigt att ni svarar.... Dels för att vi vill kunna ställa frågor tillbaka till er om allergier då det serveras mat. Och dels för att annars vet vi helt enkelt inte hur många vi blir, ganska självklart kanske.

Det är väl mest jag Sofia som planerar och donderar på bröllopsplaneringarna. Stefan sitter med tittandes på sport i soffan bredvid och mmmar och hmmmar när jag hojtar till om något. - Vad säger du om dom här blommorna? frågar jag... - Mmm blir bra, säger Stefan, som jag VET inte har en aning om vad jag frågat. Då ringer jag syster min.... Åsa vad säger du om det här? Och sen får jag ett svar som jag vill ha.
Ja vad säger man om männen på denna jord? Dom är duktiga på att fria, vilket går fort och lätt och behöver inte vara så himlars inveckalt. Sen lämnar dom det mödosamma, stora jobbet att planera bröllop till oss kvinnor...
Hm han tänker minsann ha en trevlig fest utan att göra grovjobbet.... Nja jag ska inte klaga så mycket han hjälper till med det han tycker han kan... Och han har faktiskt haft en stark åsikt om en sak.... FÄRGTEMAT!!!!! DET BLIR INGET ROSA!!!!!! Så sa han och sen var det bra med den saken... Så vi har respekterat honom och det blir inget rosa, inte en enda liten prick rosa på vårt bröllop, inte mig emot, rosa är inte min färg heller.... sen har vi två pojkar varav den ena vägrar använda rosa då det är en TJEJFÄRG!!! Det blir grönt om Gustav får välja, allt ska vara grönt nu, LJUSGRÖNT! Hans väggar är gröna, jackan är grön, allt som han kan styra över blir helst grönt! Men grönt är skönt och man blir faktiskt behagligt lugn när man är i hans rum, trots alla dinosaurier som finns överallt på fondväggen.

Annars lever vi vårt liv, väntar på sommaren som sakta, väldigt sakta tar sig hit upp... Stefan har fortfarande ont i sin kropp och har fått en remiss till reumatologen och vi hoppas att värmen som kommer ska lindra hans värk. Han har tagit 10 rör med blodprover som är skickade på labbet så vi väntar bara på svar, hoppas att det visar något som dom lätt kan åtgärda, är jobbigt att se honom ha så ont. Gustav går på förskolan tre dagar i veckan för att träffa sina kompisar och för att få komma ifrån mamma och lillebror och jag och Vilgot myser här hemma... Fast mysa är fel ord, det är mycket som händer just nu med våstädning och saker som inte är klara i huset, bröllopsplaneringen som tar mycket tid och såklart ska allt annat hushållsarbete skötas. Fast det är bara roligt.  Att planera bröllop alltså, det är förhoppningsvis once in a lifetime och något som jag försöker njuta av och inte bara stressa... det är länge kvar, vi ska hinna koppla av och ha lite semester också.. inte bara planera bröllop.

Hoppas nu att ni alla där ute som inte svarat gör det före söndag så vi vet om ni kommer eller ej. Vi ser fram emot att träffa er alla... Ha en skön sommar om jag inte kommer mig för att skriva här igen.....
Kram bröllopsparet via Sofia