BröllopsGuiden

tonecarolines blogg

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2015-10-09 11:16:08

Inbjudningar

Jag hade tänkt att göra våra inbjudningskort själv, men har tänkt om lite grann. I och med att jag har så himla mycket i skolan och dessutom jobbar 100% så känns det inte som att jag kommer hinna. Jag har tidigare gjort kort med embossing och scrap booking, men det är inte riktigt vad vi vill ha som stil. Det smidigaste hade ju varit att göra via datorn och skriva ut fina kort, men det var ju lättare sagt än gjort. Så inte nog med att de ska göras, man måste även lära sig hur man ska göra.

Såhär blev mitt försök till save the date kort:

 

savethedate width =

 

Det blev inte alls så bra, och inte var det så lätt heller. Jag hittade istället en hemsida som gör jättefina inbjudningskort i olika koncept som inte var allt för dyrt, kanske blir det beställning istället.

Vill ni se så hittar ni dem här: http://www.bjud-in.se/bjudin@kollektioner.html

POSTAT 2015-09-29 06:13:15

Semester

Förra veckan var jag och min sambo på en välförtjänt semester i Grekland. Jag hade stressat i några veckor innan med inlämningar till skolan, jobb, födelsedagar osv. Sommaren här på västkusten iår var ju inget att hurra för så vi tänkte göra den lite längre med en resa till solen. Bara det att typ århundradets storm bestämde sig för att komma till Grekland just den vecka vi hade semester! Två dagar sol fick vi men ingen solbränna. Utvilade är vi också, och vi funderar en hel del på bröllopet och hur vi vill ha det egentligen.. Vi ska sätta oss ner i veckan och göra en prioritering och en skiss på gästlistan! 

 skiathos

POSTAT 2015-09-03 10:07:10

Vår låt

Vi har egentligen inte någon egen låt (som alla andra verkar ha). Däremot har vi låtar som betyder mycket för oss. Till exempel så betyder Rihannas låt Umbrella rätt så mycket för mig, det var den låten som gick på radion då vi först träffades. Och när Lillasyster (bandet) gjorde om den tyckte min sambo också om låten, det var den första konserten vi gick på tillsammans.

Så när prins Carl Philip och prinsessan (ska man väl skriva nu?!) Sofia hade en svensk version av låten tyckte jag att det skulle passa perfekt till vårt bröllop också... Men min sambo tyckte den var alldeles för töntig, får se om jag kan övertala honom haha

David Pagmar-Paraply

POSTAT 2015-08-30 02:12:38

En klänning, elva stilar.

Hej alla!

Hittade en video när jag letade klänning till bröllopet, den visar hur man kan förvandla en enkel jättefin klänning med hjälp av smycken, smink och accessoarer. Min mamma ska sy min klänning förhoppningsvis och jag tyckte denna video gav mig jätte mycket inspiration.

Länken:

https://vimeo.com/72707082

 

Jag hittade den på weddingbee.com som är en forum sida inför bröllop på engelska!

Detta är ett koncept med Heide Elnore som heter Build a Bride, det har nu kommit till tv också i TLC, Bride by Design. Vill ni veta mer går det att läsa lite här: http://www.tlc.com/tv-shows/bride-by-design/heidi-elnora-bio/

POSTAT 2015-08-26 12:07:39

Kroppen

Som så många andra vill jag gå ner i vikt till min stora dag, till bröllopet. Jag har sedan tonåren försökt med dieter och bantat för att bli nöjd med min kropp. Men när jag tittar tillbaka på bilder från den tiden så tänker jag att jag ju var fin, jag borde varit nöjd. Alla olika förändringar jag gjort och gör med min diet har förstört min egen känsla för vad som är normal kost och inte.

Innan sommaren började jag på en diet som heter Paleo, när jag började vägde jag mer än jag någonsin gjort tidigare, det var verkligen dags. Jag gick ner väldigt fort på bara några veckor, sedan kom semestern och jag började fuska lite grann. Vägde mig idag, efter att ha våndats för vågen. Hade iaf lyckats gå ner 1,5 kg till under semestern, känner mig så duktig! Började nästan gråta av glädje.

Tanken med detta inlägget var inte att räkna upp hur många kilon hit å dit, utan jag tänkte skriva ner min känsla idag! Jag har bestämt att jag ska minska i storlek, kanske inte till idealet utan till så som jag var då i tonåren när jag tyckte att jag inte var god nog, när jag var så där mysigt härlig och lite rund!

balen

Förståeligt nog har jag inte många bilder på mig i helkropp, här är en från balen i gymnasiet i en klänning min mamma sytt.

POSTAT 2015-08-24 14:33:25

Marskalk och tärnor

Det är väldigt skönt att vi har nästan ett helt år på oss att planera bröllopet då vi har diskuterat en del angående marskalk och tärnor. Vi väljer kanske helst en var, men skulle kunna välja fler. Men väljer vi fler så skulle det kännas som vi valde bort några andra, jah haha det är inte helt lätt.

Sedan hade jag gärna velat fråga dom på ett speciellt sätt, med en text eller en gåva. Men min sambo tycker det hela känns lite amerikaniserat. Får se om jag lyckas övertala honom innan det är dags. För frågan är, hur långt innan måste man fråga om de vill vara tärna/marskalk?

POSTAT 2015-08-21 10:28:28

Ringen

Hej, denna vecka har jag jobbat natt och njutit av det fina värdet, så har tyvärr inte haft tid att kika in här.
Jag har även funderat än del över vigselring, jag tror att det kommer vara svårt att hitta en ring som matchar min förlovningsring.

förlovningsring

Det är min sambo som valt ringen, så himla fin och passar mig perfekt. Men jag ser ju här att jag inte ska bli någon handmodell iaf. Enda modell yrket jag skulle kunna haft, haha.

Jag funderar på en solitärring eller en trestensring som vigselring, vad tror ni?

Solitärtrestensring

POSTAT 2015-08-16 18:12:23

Makeup

Jag har sådan tur att en kompis syster är makeup artist, med ett nytt företag. Så hon skall få hjälpa mig med hår och makeup på bröllopsdagen. Just nu är jag inne på att ha blommor i håret, ingen slöja eller tiara.

 

Den här bilden har nog de flesta sett på Pinterest, men det är min inspiration, så fint! Nu e jag brunett men ändå..

 

Håret

POSTAT 2015-08-15 16:41:10

Lokal

Vi har redan bokat lokal för bröllopet, det blir en liten bygdegård i närheten av där vi bor. Jag tror det blir perfekt, stället ligger nedanför kyrkan vi vill vigas i och runt omkring finns vackra ängar samt havet!

 

Tyvärr kunde jag inte boka kyrkan ännu, så det får vänta till senare.

 

Idag fundera jag på att ringa en kontakt till min mamma som har ett band för ev. live musik till bröllopet. Ska bara ta mod till mig!

 

PS. Min blivande man tyckte om moodboardet, men som sagt, vi får fundera lite till så vi inte gör något förhastat.

POSTAT 2015-08-14 21:53:11

Moodboard

Idag har jag varit hos mina föräldrar och tillsammans med mamma har jag satt ihop ett moodboard. Bilder ifrån pinterest och etsy. Nu ska jag bara prata med min blivande man och få detta godkänt, kanske ska vi suga på karamellen lite. Men blev lite kär i bilderna faktiskt, typ precis så jag tänkt mig!

 

moodboard

 

  1 2 > SISTA SIDAN (2)