BröllopsGuiden

champagnevitt blogg

« Februari 2023 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

POSTAT 2015-09-17 19:45:07

Middags- och bröllopslokal

Vi har även fixat middags- och bröllopslokal!! Efter cirka 2 månaders letande så känns det sååå härligt att äntligen hittat en underbar lokal! Vi ville gärna att man skulle få vara i lokalen under hela natten eftersom vi ofta har fester som är just under hela natten, vi är ursprungligen från Chile så vi vill gärna behålla den traditionen om man säger så!

Lokalen finns i Västmanland ungefär 20 minuter ifrån kyrkan där vi ska vigas så det känns verkligen jätte bra! Fördel med denna lokal är att den är i centrum (vilket gör att gäster kan ta sig hem med buss eller taxi som är väldigt tillgängligt), vi har hela lokalen för oss själva (två våningar med super fräsha toaletter, man kan välja mellan runda eller fyrkantiga bord, dem har tallrikar, glas etc för cirka 120 personer och vår gästlista kommer hamna på runt 50-60 personer. Så vi har tänkt att ha ett "litet" bröllop för våra nära och kära vilket känns bra!

Lokalen som vi har hyrt (rekommenderar att kolla tidigare än vad ni tror, eftersom att speciellt sommaren är väldigt populär för giftermål och många par bokar lokaler 1 år i förväg, vilket vi också gjorde, detta är för att välja den lokal man verkligen vill ha till ett bra pris etc!). Lokalen då heter Hahrska Palazet

När vi letade efter lokaler så kom denna lokal upp väldigt väldigt ofta och hade fått bra recensioner vilket gjorde att vi kontaktade dem! Nu är vi lättade att äntligen fixat kyrka, lokal samt inbjudninskorten! Nästa fokus kommer att ligga på maten, om vi ska ha catering (buffe eller två-tre rätters) eller om vi "ska laga själva" (våra anhöriga). Om jag får någon läsare så uppskattar jag jätte gärna tips och råd inför dettta! Hur har ni gjort, budget, hur många personer osv..

POSTAT 2015-09-17 19:35:37

Inbjudnings- och vigselkort

Hej allihoppa!

Dags att bli aktiv på bloggen här! Vad roligt. Tänkte att det kan vara bra att dela med sig av sina tankar och processer under bröllopsplaneringar, för jag antar att det är många som gör som jag som letar och letar efter information på internet, bland annat fått jätte mycket bra tips på denna hemsida! Jätte kul tycker jag.

Iallafall så har jag och fästmannen ordnat med inbjudningskort och "vigselschema" på ett och samma kort! Smart och känns ekonomiskt. Tycker att denna hemsida är jätte bra och har mycket variationer så att man kan testa sig fram med olika färger och textstilar.Detta är kortet vi tänkte använda oss av, dock tänkte vi ändra färgtexten på det rosa till lila, eftersom vårt färgtema är lilaguld! Här är länken:

http://www.tryckstudion.se/carmen-inbjudningskort-brollop-dubbel.html

Vi hade tänkt att vi skulle göra hemmagjorda kort, inbjudningskort, vigselschemakort samt tackkort, men vi insåg att det skulle bli ungefär samma kostnad efter att ha letat efter priser på hemmagjorda kort och så tänkte vi att man måste vara lite kreativ osv om man ska göra egna vilket inte är någon av vår starka sida (haha) men vi hade dock pratat med min brors flickvän att hon kunde ta ansvar för det för hon är väldigt duktig på pyssel men i slutändan så bestämde vi oss för att beställa kort istället då får vi korten precis som vi vill ha dem och vi behöver bara klicka hem dem. Super!