BröllopsGuiden

Medåkersbrud

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2008-04-07 14:32:27

Inbjudningskort

Nu är vi då äntligen klara med utseendet på inbjudningskorten mm. Hela familjen satt i helgen och klippte och klistrade tills allt är klart. Det enda som är kvar nu är bandet som skall knytas i bakkant av kortet. Vi hade några förslag men bestämde oss för ett tunt silversnöre. Så på Onsdag när jag ska till Västerås så ska det handlas band sen ska jag sitta hemma och knyta och knyta..... och knyta.

Ska också skriva ut informationen om hotellen jag rekomenderar i närheten. Denna info ska skickas med i inbjudningarna till de som har lång väg att åka. Blir nog bra. Känns bra att en sak är klar och kan prickas av på listan. Ändå är det långt kvar innan bröllopet stunda. Men det är ju semester innan och det kan ju vara bra om gästerna är hemma och hinner se inbjudan innan svaren skall vara inne.

Känns bra...

POSTAT 2008-04-01 11:05:08

Budget för musik mm

Ja ha då har man kommit fram till nästa problem. Musik under festen. Liveband är att glömma helt, för dyrt för ekonomin. DJ, har kollat några och priset skiljer sig  en hel del mellan de olika. Billigast 3500kr men spelar då till kl 01, efter detta kostar han 1000 kr per timme. Den dyraste kostar 5000kr (som vi kontaktat änn så länge) men han spelar så länge som festen fortfarande är igång.

Sen kom vi på att vi inte vet vad som ingår i belysning mm så då är det bara att ringa runt igen. Man vill även veta om man kan lämna in egna skivor eller om dom endast tar sina egna.

Va svårt det är när man har en viss summa att spela med och det hela tiden kommer nya utgifter. Vi har inte räknat ut vad drycken kostar ännu. Sen kom jag på att vi bestämt att ha betalbar men kom på att det inte står något om det på inbjudan. Man kan visserligen säkert sprida detta vid anmälan mm. Tänk om man kunde vinna lite pengar så att detta inte blir ett problem.

 

POSTAT 2008-03-26 15:53:27

Planering

Man kan då i alla fall se vem i familjen som planerar mest. Min blivande har fått 5 punkter på sin planeringslista, han har lyckats med en. Att fråga brodern om han kunde tänka sig att vara bestman. Ja en punkt borta 4 kvar. Min lista ja den är gedigen och mycket kvar att göra. Ja ni känner kanske igen er. Men eftersom man blir arbetslös igen om en månad så har jag ju all tid i världen att planera och jag tycker det är kul. Men det skulle kännas mindre stressigt om han kunde beta av sina punkter oxå. Det är ju "bara" 5 månader kvar.
POSTAT 2008-03-17 14:00:19

Ringfinger

Som jag skrev häromdagen va vi på skidsemester förra veckan. Nu har vi dock kommit in i verkligheten igen. Arbete... Nå under förra veckan lyckades jag på något underligt sätt göra illa ringfingret. Vet inte hur men det var ömt och lite svullet. Problemet va att jag knappt fick av mig förlovningsringen. Detta är nu en vecka sedan och jag får fortfarande inte på mig ringen. Detta medför att jag nog ska vänta lite med att prova vigselring. Det är tur att det är ett tag kvar till den 30 augusti. Så när bröllopet närmar sig ska jag inte åka slalom (inte för att det skulle gå mitt i sommaren...). Så ta det lugnt så inga skador uppkommer. Lycka till!
POSTAT 2008-03-14 20:00:06

Semester

Ah en veckas semester i fjällen. Vilken skillnad från Medåker utan snö till Lofsdalen med ca 1 meter snö. Slalom 4 dagar och bandvagnsutflykt en dag. Sonen på snart 6 år åkte slalom för fösta gången och stortrivdes. Är helt ledbruten men kul har det varit. Nu är det bara att börja jobba igen och fortsätta planera bröllopet. Men jag måste erkänna att jag drömt bröllop om nätterna.
POSTAT 2008-03-07 09:09:08

Skoproblem vid regn löst...

I morse när jag lämnade sonen på dagis grattulerade personalen mig, dom hade hört om det stundande bröllopet. Jag tackade och passade då på att fråga om skoskydd. För ett tag sen hade dom nämligen vita skoskydd och nu låg där bara de vanliga blåa. Jag förklarade att mina skor som är riktiga dansskor vilket innebär att sulan är en ruggad yta, typ mocka. Det innebär att om det regnar och är blött på marken så kan jag inte gå ute i dom för då blir de förstöda. Skulle därför vilja ha tag på ett par vita skoskydd. Fröken gick då in till skåpet där dom har nya skydd och hon hittade vita. Jag fick ett par så nu kanske vi klarar oss från regn.

Man kanske ska skaffa sig ett vitt paraply oxå. För att vara på den säkra sidan. Om inte annat kanske det blir så varmt att ett paraply kan vara bra att ha.

POSTAT 2008-03-06 14:32:24

Klänning

Jaha då har man hittat klänningen då. Det som är lite otäckt i det hela är att jag hade tänkt sy upp min klänning. Jag hade ritat och även provsytt den i lakansväv för att se hur den skulle se ut på riktigt. När jag sen skulle bestämma mig så började jag kolla vad det skulle kosta och det är ju inte så billigt att sy upp klänningen. Jag gick då in i första bästa brudaffär och sa vad jag ville ha. En klänning med avtagbart släp. Och vips plockade dom fram en klänning som va så otäckt lik den jag själv ritat. Det enda som skiljde va att min bestog av kjol och korsettliv och deras va en hel klänning som såg tvådelad ut, dvs kjol och korsettliv. Snörning i ryggen och allt. Släpet va stort och fin och knäpptes fast under korsettlivets kant med små knappar. Livet är fullt av små pärlor och några även på kjolen.

Jag beslutade då att jag hyr klänning. Varför sy upp en när den fanns färdig där.

Hittade även skor. Och det är inte det lättaste när man har storlek 35 på skor. Gick in på Dans shopen i Örebro och provade en massa men alla va för stora. Tillslut plockade dom fram ett par som jag kunde ha. stl 34 1/3. Lite högre klack än vad jag önskade men det är väl bara att bita ihop och börja träna.

Skon sitter oerhört bra så det är väl bara att träna, träna, träna. När man nu ska hinna det. Kan se mig själv iförd mjukisdress, vita högklackade finskor med damtrasa eller damsugare.... kan bli ett bra kort.

Då är det bara herrarna i familjen kvar då. Den blivande mannen är nog inga problem att hitta kläder som passar åt men den lilla 6 åringen. Få på honom en kostym eller liknande. Ja vi får väl se.

POSTAT 2008-03-04 17:13:40

God tid

Jag tyckte att jag började planera detta bröllop i god tid men jag märker att det redan är många andra som även de planerar i god tid. Problemet här i denna lilla stad är att till exempel så har vi 4 kyrkor men 3 präster och 2 kantorer. Detta gör att även om kyrkan vi valt är ledig så är präst/kantor upptagen. Nu har vi dock hittat ett datum där det finns tillgång till både präst och kantor. Vet inte vilka men det får vi nog reda på så småning om.

Och sen detta med att göra en budget. Låter lätt men när man inte har en aning om vad allt kostar eller om man kommer ihåg allt så är det inte det lättaste. Det är ju bara att hoppas att man inte glömmer något viktigt.

Den som väntar får se.....