BröllopsGuiden

Tomas & Ulla

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2008-09-15 14:40:33

Då så....

Ja, då var bröllop med tillhörande fest över och livet går in i en ny fas. En fas som jag ser fram emot med stor glädje och passion. En fas som gift :-)

Dagen började 07.30 med sminkning av bruden samt tärnor. Jag och min bestman åkte runt och gjorde lite ärenden under tiden.

Kl.11.30 bar det av ut till Torpa för ombyte och fotografering till kl. 15.30 sedan var det en nervös väntan tills alla gäster hade kommit till kapellet inne i Stenhuset.

Kl.17.00 tog vi steget in i kyrkan och sedan är det mesta lite suddigt,känns overkligt....än så länge, filmade som tur var.

Vår pianist sjöng först Roch Voisine - I´ll always be there" och sedan sjöng min hustrus dotter "Sonja Aldéns - Du är allt", och hon gjorde det ngt så enormt vackert. Som utgångsmarch spelade pianisten "Lena Philipssons - Kärleken är evig". Vigeln tog ca 30 min allt som allt.

Vi gick sedan först och alla gäster tog följe på ett led  ner till festlokalen. Under promenadens gång kom en kille med gitarr och mötte upp, sedan gick han framför och spelade för oss resten av promenaden.

Väl framme i festlokalen så var det middag med tal, spex och sång och vi höll igång tills stället stängde vid två-tiden. Sedan fortsatte festen i vår storstuga till kl. 05.00.
Bruden och jag tillsammans med bestman, tärnor, toastmastrar med respektive samt värdpar och brunäbben med föräldrar sov över ute på Torpa.

På söndagen blev det gemensam frukost och presentöppning och efter det även en guidad tur i Torpa Stenhus för de som var kvar.

Tjaa, det var i korta drag vad som hände på vårt bröllop.

Lagt upp lite bilder.....

Tack till alla Er som hjälp till och även ett stort tack till alla gäster som förgyllde vår dag med sin närvaro!

Varma hälsningar Brudparet!

POSTAT 2008-09-08 22:24:36

Rep. hos präst

Hej,
Var hos prästen och repade i lördags. Jag, min bestman, bruden och en av tärnorna satt hos prästen och gick igenom vigselakten.....och.....boooom, shit, jösses vi skall gifta oss. Har inte haft en sekund över för dessa tankar men nu när prästen satt mitt emot oss och informerade oss om vad som skulle sägas och göras så blev det.....tjaa, verkligt och allvar på två röda sekunder.

Vi, jag och min blivande fru har pysslat och fixat en hel del med arrangemanget, många lägger över detta på andra, men vi båda är lite av kontrollfreak när det kommer till vissa saker och detta har faktiskt fått ialla fall mig att koncentrera mig mer på själva "festen" än att det faktiskt är vårt bröllop.

Shiit..maan....jag börjar bli nervös!

Tills nerverna har ordnat sig!
Simma lungt!
POSTAT 2008-08-31 13:49:53

Möhippa och svensexa

Ja, då har vi båda blivit utsatta för kidnappning och diverse pinsamheter.
Bruden tog de förra helgen och hon fick ta sig med buss in till staden iförd något fula kläder. Väl inne i staden mötte de andra upp och förde henne vidare på div. äventyr. De satt i parken och hade picknick,dansade salsa, var på ett kallbadhus, bastade,badade och fick massage .Kvällen avslutades  på en resturang och sedan  ut  på lokal.

Jag blev kidnappad av grabbarna igår. De fick på mig ngt fula kläder och peruk och sedan bar det av till en inspelningsstudio där jag fick spela in en låt som jag hade skrivit texten till (som jag trodde var till brudens möhippa). Nästa station var staden där jag fick ha en form av orientering och leta efter mina uppdrag som satt fast i papperskorgarna runt om  i stadskärnan.  Slutstationen var  en pub därr vi tog  en öl.

Nästa  uppdrag var  att allihop skulle paddla kanot i  ån genom staden och  jag fick dock ingen kanot utan en liten vinglig kajak och under denna aslånga paddling hade vi femkamp med olika tävlingar under sträckans gång. Det var bergsklättning, blåsrörsskytte, dragkamp,boxning med jättetops på en balk och ett moment där man skulla gå på lina över vattnet. När det var min tur så började grabbarna naturligtvis skaka på linorna och jag åkte i vattnet.

Efter mål så åkte vi till en klubbstuga där vi spelade pingis, guitar hero, tennis och käkade pizza. Kvällen avslutades på lokal.

TACK SÅ MKT för en oförglömlig kväll till alla inblandade!
Från brud och brudgum
POSTAT 2008-08-19 22:57:10

Ojdå...det var visst ett tag sedan sist

God dag på er!
Såg attt var ett tag sedan jag skrev ngt i bloggen, men vi har haft en hel del att göra.
Sista tiden har vi pysslat en hel del, festprogram och vigselprogram.....mer tidskrävande än vi trodde må jag säga. Sedan har det varit några saker till. Ringen till bruden är ordnad, blommor är på G, tårtan är på G, detaljer till dukning m.m är ordnad, dukningen är "testad" och har fått klartecken, lokalerna har vi rekat och fotat, fotograf ordnad, alkoholen ordnad, möte med musikerna i veckan för genomgång av sånger m.m.....listan kan göras lång.

Klänningar m.m ett kapitel för sig:
Klänningar hit och dit, till tärnor,brudnäbb och så klart brudens klänning och underklänning.Det är frisyrer, buketter, skor, underkläder, naglar, slöja eller inte. Skönt att vara brudgum i detta läget :-). Man börjar se de små mössen i Askungensagan framför sig: "Ni skall få se, de fixar det nog..med jobb,jobb jobb, hon får nog aldrig sin klänning klar". Men som mössen sa: "hon fixar det nog". Och ja, det mår jag säga hon är duktig som få våran kära designer som sitter och pysslar på kvällar och nätter. Tack...du är bäst!

Jag och min bestman har även vi fått springa till skräddaren ett par vändor, lite lättare för oss dock...men jösses vad stiliga vi blir  :-).

Bröllopsarrangemang är otroligt mycket jobb, men det är enormt kul och spännande att se att alla bitar börjar falla på plats.

Tills nästa gång...
Ha det bäst!
ps. kommer skriva lite oftare nu när det börjar dra ihop sig ds.
POSTAT 2008-06-04 18:43:12

Musik på bröllopet

Var och träffande en från bandet som skall spela på bröllopet. Gick igenom om hur vi  vill ha det men det mesta handlade om att lyssna på vad han hade att säga. Vi har aldrig spelat på ett bröllop, det har han, närmare bestämt på ca 100 st så hans erfarenhet är lite större än vår :-)

Blir nog på ett ungefär så här: 2-3 låtar i kyrkan plus in och utgångsmarscher. På den korta promenaden från kapellet så går en kille med gitarr först och vi samt gäster i ett följe efter honom. Sedan mingelmusik till maten serveras och senare på kvällen kör bandet igång partymusiken.

Blir supernajs!
Ha det gott i värmen
POSTAT 2008-05-29 19:14:17

Cykelfest....ajaj

Var på cykelfest i helgen. Trevligt som tusan.
Senare på kvällen så skulle vi vidare till lokalen där festen hölls.
Vi klev på cyklarna, på med hjälmarna och off we go.
Kom cirka 200 m sedan kom det en högersväng och vad händer....

Cykeln lyder inte, fortsätter rakt fram och kastar brutalt av mig....rätt in i en pinne AV STÅL.

Föraren av cykeln, dvs jag reser sig upp,tittar omkring och ser medföljande gäng ståendes en bit bort och asgarva. Tjaa, vad jag har hört av medverkande i alla fall. För  "Ojdå ojdå nu blev det natta" som rumpnissarna sa i Ronja, så kommer jag inte ihåg ett skvatt av den elaka cykeln och den bittra pinnen.

Men ont har jag så ngt måste ha hänt..........


POSTAT 2008-05-29 19:01:14

God afton vänner!

Sitter på altanen, grillen är igång och solen värmer underbart.
Ölen sipprar lätt mellan läpparna.......hmmm och hickorydoften kommer smygande.

Finns det något underbarare än att spendera en varm sommarkväll på altanen, med en öl i vänstra handen, grillgaffeln i högra och bara vara med vänner och familj?!

Ha en trevlig kväll!
POSTAT 2008-05-28 19:05:55

Inbjudningskorten utskickade

Tjena,

Då var inbjudningskorten utskickade.
Hoppas att alla kommer fram :-)

Vi har fått hjälp med korten av en superduktig tjej på http://www.uniquelyme.se/
Tack för hjälpen G, du är bäst!

Tills nästa inlägg.....Ha det gott!
POSTAT 2008-05-12 00:03:36

En bit på väg

Hej igen,

Glest mellan raderna här, men skall försöka skärpa mig.

Vi har börjat få i ordning på saker och ting.....tror jag :-)

Lokalerna är bokade, bandet bokat, maten är fixad, klänningarna är på G, fotograf klar och ringar utkollade.

Nu är det bara resten kvar.......

Till nästa inlägg...
Ha det bäst!
POSTAT 2008-02-19 15:53:01

Då var det dax

Hej på er!

Har precis registrerat mig och min blivande hustru på sidan.
Friade till henne på alla hjärtans dag 2008-02-14 och bröllopet skall
gå av stapeln 2008-09-13. Så nu är det bäst att ligga i.Är en hel del att stå i har jag förstått.

Ha det bäst!