BröllopsGuiden

victoria

« Augusti 2021 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2009-07-29 12:15:53

Snart ett år efter bröllopet

Nu har snart ett år gått sedan vi gifte oss. När jag tänker tillbaka så gick hela förra sommaren åt för att planera bröllopet och vår fantastiska bröllopsresa. Än idag kan jag tänka på vår bröllopsdag som den bästa dagen i mitt liv, och då har jag ändå varit med om ett o annat, även varit gift tidigare.

Jag minns hela dagen som en strålande solskensdag och jag själv som strålade i kapp med solen och med min make intill mig hela tiden leende. Fotografierna från dagen visar också mig skrattande och leende.

Jag hade hoppats på att kunna firat vår bröllopsdag den 16 augusti med ett trädgårdsparty i vårt nya hus vi köpt. Men det är inflyttningsklart 1 september. Så festen får vänta. Men fira vår dag skall vi göra!POSTAT 2008-10-08 21:29:09

Herr o fru hemma från bröllopsresan

Hemma! Llivet börjar återgå till normala rutiner. En intensiv period med planering av bröllop och bröllopsresa är över. Nu gäller det att sammanställa allt. Ordna tack-kort till alla som uppvaktat oss.

Summering och sammanställning av allt:

Tänk att nåt kan bli så fantastiskt fint och bra. Hela bröllopet avlöpte jättebra, det var en otrolig dag, jag ser tillbaka på korten och ser mig och min man nästan hela tiden skratta och le. Även gästerna verkar haft en trevlig dag och en festlig kväll.

Bröllopsresan blev en otrolig upplevelse och en underbar tid då vi bara kunde ägna oss åt varandra och ha det trevligt. Transsibiriska järnvägen var jätteintressant och en annorlunda upplevelse. Alla dessa platser vi besökte bl a sova i en Ger högt uppe på slätten under stjärnorna i Mongoliet, vandra på Kinesiska muren, Hongkong, återuppleva tiden i Vietnam och sedan avsluta med sol o bad i Thailand. En drömresa bara vi två.

POSTAT 2008-08-18 13:18:33

Bilder!


Jan & Monica


Jan & Monica.


Brudnäbbar, Tim & Nell.


Peter & Victoria, tärna med pojkvän.


Hela gänget..
Jan & Monica i mitten med tärna (Victoria) och bestman (Palle) vid sidorna, och brudnäbbarna (Tim & Nell) framför sig.


Brudens (Monicas) son, Michael och Sandra.


Brudens son, Tommy & Malin med brudnäbbarna Tim och Nell.

Mer bilder kan komma... :)

POSTAT 2008-08-17 09:06:13

Underbart!

En fantastisk dag är till ända. Strålande sol och lagom varmt. Upp tidigt till frissan, fotografering på fästningen i stan. Med näbbar, tärna och marskalk, champange och choklad. Sedan kyrkan, full av folk och kamror. Alltså att något kan bli så fint och så mycket.

Mottagning med champange, mingel. Jättegod mat, tillagad och serverad av tärnan, min dotters vänner. En femvånings tårta bakad av mannens brorson. Ett fantastiskt fint dukat bord av min bästa vän och hennes dotter. Och sedan alla gäster, vänner, släktingar från när och fjärran. Musik och underhållning av Calle Carlsson från "Läjet", han är jättebra på att ha koll på läget och ta hand om musiken. Perfekt val av musik till dansen. Som börjaade med bröllopsvalsen, vilket vi inte hade övat på och med en man som inte kunde dansa vals. Men det gick det också. Det var bara så underbart!

Tack alla som gjorde får dag till ett underbart minne för livet. Nu startar vår bröllopsresa över nästan halva jordklotet i 6 veckor.

Tack Victoria du höll ett jättefint tal.

POSTAT 2008-08-13 18:13:19

Regnar, ändringar i bordsplaceringen

Trodde jag var klar med bordsplaceringen, men ändringar kommer ständigt. OK, bara till att fixa det.

Ändrat från kyrkoruinen till kyrkan - vädrets makter tycker nog så i alla fall. För regnet öser mest ner varje dag, varvat med strålande sol och blåst. Men å andra sidan lär det betyda lycka om det regnar på brudparet, eller om det var i kronan - men det har jag ingen. Får tro att det betyder lycka. och om det inte regnar så är vi lyckliga i alla fall.

Tagit de sista sprutorna innan vår smekmånad genom Asien startar på söndag.

POSTAT 2008-08-11 11:28:25

5 dagar kvar

FEM dagar kvar! Oj, vet inte om läget är under kontroll eller inte. Vardagsrummet ser ut som en lagerlokal i en butik, det finns drickabackar, dukar, klänningar osv överallt känns det som. Sedan har vi packningen till vår smedmånad i ett annat rum. Kläder, toalettsaker, huvudvärkstabletter, snabbmat osv. Tydligen måste vi ha med lite egen mat till Transsibiriska tåget.

Det skall bli en otrolig helg, full av aktivieter och stora händelser. Först skall bröllopslokalen göras iordning, mat o allt oj oj. Det blir frissan i flera timmar. fotografering, kyrka och fest. Sedan åker vi, då skall allt vara klart!

Häftigt!

POSTAT 2008-07-06 15:55:48

Torkade rosenblad

Tänkte kanske dekorera borden med torkade rosenblad. Har flammande röda klängrosor i trädgården. Men hur torkar man bladen på rätt sätt? Vill inte de skall mögla eller så.

Har svårt bestämma mig för vad jag skall ha för bordsdekoration. Rosor vill jag ha, inga höga dekorationer. Tips!

 

POSTAT 2008-06-21 21:55:58

Är det någon som vet - Mendelson bröllopsvals på gitarr

Mendelson bröllopsvals gitarr - Var hittar man och med vem kan man hitta Mendelsons bröllopsvals på elgitarr? Är det någon som vet? Min blivande man vill väldigt gärna finna detta. Han har hört en liten bit inspelad, men vill ha hela bröllopsvalsen på elgitarr. Vi söker med ljus o lykta!

 

POSTAT 2008-06-20 23:15:50

Förbaskat!

Ok, det är en tokig rubrik, men nog har man rätt att bli förbaskad på sig själv. Man kollar, dubbelkollar och kollar en tredje gång att allt i inbudan stämmer, är rätt stavat, rätt formlerat osv. Så av en händelse upptäcker man helt plötsligt när nästan alla inbjudningar gått ut att man glömt ett u i länken till bröllopssidan. Kan man bli annat än tokig, frusterad och vansinnigt arg, irriterad på sig själv. De som försöker titta in på hemsidan har inte en chans, det finns inget där. De är fel adress! Man drar ramsor, nu måste man ju skicka ut ett info om detta fatala misstag.

Men ok, sagt o gjort, skaffa vykort, skicka ut ett litet info om att man sabbat, gjort bort sig - när man absolut inte skulle. Men skit samma, man är inte mer än människa. Så förlåt alla ni som försökt gå in på länken - nu har ni förhoppningsvis fått ett vackert vykort med rättelse.

Fast det hjälper inte, jag gjorde fel! Skit!

POSTAT 2008-06-14 10:25:51

2 månader 2 dagar kvar

Tiden går fort. Första besöket hos prästen är avklarat. Vi har inspekterat Aranäsgården där bröllopsfesten skall hållas. Den var klart godkänd. Stor nog att rymma alla gästerna, en scen och ett mycket bra kök. Det känns väldigt bra.

Inbjudningskorten är utskickade. På dem står det klädsel: kavaj. Valfriheten för män är inte lika stor som för kvinnor. Så jag tycker, att har man ingen kostym, eller inte trivs i kostym går det precis lika bra med kavaj och byxa. Kvinnorna har det lättare att välja, långt eller kort går lika bra.

Jag önskar att bröllopet blir ett minne för livet. Jag hoppas vi kan göra en bröllopsfest där alla kommer att trivas och få roligt. Menyn är på G liksom planeringen av dukningen - ett tema har hittats. Vi har bokat upp en berömd trubadur i Varberg.

Min dotter är stor hjälp i all planering. Hon har kollen på det mesta. Det känns väldigt roligt.

  1 2 > SISTA SIDAN (2)