BröllopsGuiden

victoria

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2008-06-04 23:42:24

Inbjudningskorten

Nu ligger inbjudningskorten i sina kuvert redo att postas. Det känns skönt ha det klart. Namnlistan på alla inbjudna är prydligt utskriven för att även vara som underlag till bordsplaceringen och presentation i "Programmet".

Man kommer lite närmare för var dag. Och katten vet om jag inte tycker man känner av tiden, räcker den till, väntar man för länge med en del saker som man kanske kan fixa innan. Bilen lär vara grejad som skall köra oss från kyrkan. Menyn är planerad, vissa inköp redan gjorda, tårtan smakas fram. Gott är det dessutom!

Slutsummering det känns bra.

POSTAT 2008-05-19 21:16:24

Konstnärliga andan

Givetvis skulle vi göra våra egna spara-datum och inbjudningskort enligt dottern så klart. Spara-datum kortet gjorde vi på vanligt sätt, snygg stämpel och text, band fastsatt med ett hjärta osv. Men inbjudningskorten lade vi ner lite mer arbete på. Vi köpte en embosyfön. Stämplade och strödde silver- och guldpulver över, värmde sedan med fönen, och det blev fint!!! Vi gjorde lika med kuverten stämplade och strödde guldpulver över. Det blev faktiskt bra. Roligt med personliga kort.
POSTAT 2008-05-12 09:49:14

Äntligen

Nu är det gjort, nu har jag köpt en klänning. Jaha, tänker ni det är väl inte så svårt, det finns säkert tusen att välja på. Just det, för många att välja mellan. Men jag skall inte ha vit klänning utan en med färg. Fast så säger blivande mannen att den måste ha släp! Och nu har vi hittat en klänning som satt som gjuten till mig i skimrande grönt och MED släp. Det känns så härligt. Fast hur sjutton skall man kunna dansa i den klänningen? Valsen tror jag vi fixar, men jag vill bugga! 16 augusti är dessutom den dagen då Elvis gick bort, och jag/vi vill gärna spela Elvis och dansa!!!

Blivande mannen vill ha frack, han vill ha ett riktigt fint kyrkbröllop och då får det bli som han önskar det är han värd. Så nu får vi hitta en snygg frack till honom. Sedan skall vi ha en vacker klänning samtbyxa, skjorta o väst till näbbparet. Tärnans klänning är sedan länge klar.

Visst är det roligt med alla dessa härliga problem?

POSTAT 2008-04-28 20:57:54

Bröllopsmässa

Det var inspirerande att gå på Bröllopsmässan i helgen. Modemässan var underbar, fast de hade inte  "min" klänning. Showen var härlig. Alla dessa montrar med musik, frisyrer, smink, mat, catering, kläder, tårtor, smycken, blommor -  ja, där fanns allt. Vi vann en Feng Shui - konsultation av sovrummet inför bröllopsnatten, det skall vi testa. Tänk om vi måste tapetsera om, skaffa nya möbler :-() Men det blir roligt!

Klänningen jag drömmer om är vacker, fast den passar nog inte mig. Får ta en med snörning i ryggen, passar förmodligen bäst för den går ju att anpassa efter figuren !

Dotterns vänner är inom restaurangbranschen och de vill gärna hjälpa till med mat och servering, det tycker jag var jätteroligt! Tack snälla ni för det!

 

 

POSTAT 2008-04-25 13:09:16

Solen skiner

Jag hoppas att solen skiner o vi får en vacker augustidag när vi skall vigas ute i det fria. Visserligen har vi garderat oss med kyrkan. Men jag hoppas det blir ute. Fast sedan sägs det ju att regn betyder lycka. Men det ordspråket kom kanske till av brudpar som gifte sig i ett ösregn!

Ser fram emot att få köpa en liten klänning till brudnäbben och väst, skjorta o byxor till hennes kavaljer. Även om hon älskar rosa o lila och det kanske inte stämmer med övriga färger, så skall hon få den färgen. Hon måste få känna sig så fin som hon vill. Om han inte tar på sig slips så slipper han. Men sen vill min blivande man att jag skall ha slöja eller rättare sagt, klänningen skall ha kjolen sydd så den släpar, även om det bara är lite. HM, vi får se!

POSTAT 2008-04-24 12:45:43

Klänning - HM!

Alltså, det är visserligen tid kvar till bröllopet i augusti, MEN man skall ju vara ute i god tid läser man överallt. Planeringen börjar redan ett år innan  bröllopet blir av.  Så jag är sent ute, eller?

Hur som helst börja jag leta efter en klänning. Inte vit, gärna lite svagt grön eller syren. En lagom klänning. Ja, så hittar jag en creme/guldfärgad skimrande vacker, föll snyggt ner över höft o rumpa. Men lite stor upptill. Men de syr så gärna in den. Visst, men hur då? Jag kunde gjort det bättre. Dessutom kom axelbanden så långt ut på axeln, att jag med mina axlar o flaskhals tappade banden. OK det går att fästa i bh:n. Men sedan satt den som en ...... vet inte vad. Och den som jag tyckte var så underbar, följsam och snygg. Affären tog tillbaka klänningen, så nu får jag leta en ny.

Man vill ju känna sig riktigt snygg och vacker på bröllopsdagen.

POSTAT 2008-03-25 04:03:47

Hjälp!

Inte kunde jag tro att det var så mycket som man skulle tänka på inför en vigsel. Och sen, när all planering är klar, man kommit så långt som dan innan. Ja, då lär man var fullt upptagen. Men det är inte slut, man skall då duka bord och ordna till festlokalen. För på bröllopsdagen har man ju annat att göra, att bli vacker. Sånt tar ju tid. Så släkt o vänner får jobb, eller hyr man folk till det. Sen skall det vara catering. gäller att hitta en bra matmamma till köket med serveringspersonal. Eller en bra restaurang som fixar maten och serverar. Sedan - när är kvällen slut för oss, brudparet. Hur kommer gästerna från lokalen, taxi gemensamt, buss eller vad? Och sedan skall allt städas, men vi sticker på smekmånad, så det blir som innan släkt o vänner. Hjälp vad det känns rörigt!
POSTAT 2008-02-25 12:04:36

Gifta oss

Vi skall gifta oss efter snart 9 lyckliga år. Det känns så rätt och så underbart. Skönt är dessutom att min dotter tar hand om det mesta. Hon är så underbart engagerad. För vilken djungel att gifta sig. Det är ju hundra och åter hundra saker att tänka på, Tack Toria!
FÖRSTA SIDAN   < 1 2