BröllopsGuiden

gunnila

« Juli 2020 »
TI ON TO FR
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2008-07-20 23:40:20

Nån som vill ha min svägerska?

Jag säljer henne till högstbjudande! Eller förresten, den som tar emot henne för lägst ersättning får henne, precis som när man auktionerade ut barn förr i tiden.

Sambon och jag har vänt och vridit och haft riktig brainstorming angående gillestugan. Vi har funderat på alla alternativ, från att ha den som den är till att bygga en inglasad altan på 12 dagar. Inget förslag funkar.

Just nu har jag en liten idé om att vi istället ska använda stora matrummet. Det är ett jätterum som går i vinkel, och där skulle man kanske kunna ställa några bord, även de i vinkel. Då skulle det också vara möjligt att använda matbordet och bara låna ett par bord till. Men då måste vi å andra sidan tömma den del av rummet som för tillfället är tv-rum med tillhörande soffbord och hörnsoffa och bokhylla och TV. Kul.

Det var så här vi INTE ville ha det. Vi ville ha ett litet bröllop där vi hade möjligheten att bli bortskämda, för en gångs skull. Vi ville planera hur allt skulle vara, och sedan skulle vi slippa ta hand om dukning och mat och städning.

Därför vill vi inte vara här hemma.

Efter tårtätandet vill vi ha mys och chips och salta pinnar och öl och vin och gemyt med dem som känner sig hugade, för det är så trevligt. Men då vill vi också kunna gå från festen när vi känner för det. Om vi har det här hemma så har vi två alternativ: 1) Antingen talar vi om för gästerna att nä, hörni, nu hade vi tänkt oss en bröllopsnatt nån annanstans, så nu får ni vara så vänliga att gå så vi kan komma härifrån, eller 2) så åker vi iväg och gästerna är kvar hemma. Första alternativet känns så lagom gästvänligt och andra alternativet är inget alternativ. Jag åker inte hemifrån så länge som mina gäster är kvar i mitt hus.

Därför vill vi inte vara här hemma.

Dessutom vet vi att det kommer krävas någon form av städning. När vi gör det kvittar, för det måste ändå göras. Att göra det på kvällen låter så lagom roligt, och att ha det kvar till dagen efter låter lika lite lockande.

Därför vill vi inte vara här hemma.

Myset kommer förhoppningsvis pågå några timmar, och klockan kan kanske bli lite sen. Att då bege sig hemifrån för att sova på hotell känns onekligen snett. Men jag vägrar tillbringa min bröllopsnatt hemma, för då blir det som efter vilken annan fest som helst.

Därför vill vi inte vara här hemma.

Olle ska ringa sin syster imorgon och fråga vad 17 hon menar. Själv har jag inga planer på att prata med henne. Jag vet nämligen inte vad jag är mest besviken på: att hon inte kan hålla sina löften, eller att hon är så feg så hon inte ens vågar erkänna det. Just nu vill jag bara skita i alltihop och resa bort istället. Jag hatar bröllop.