BröllopsGuiden

Från fröken till fru på ett år

« April 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

POSTAT 2016-08-19 14:56:05

Tårtan är beställd

Så då var vi igång igen. Jag har tagit lite paus från bröllopsplanerandet under sommaren men ändå bockat av en del punkter. Jag har pratat med min kusin om att fota vigseln vilket hon som tur var tackade ja till och så klart samlat ihop mer porslin, vaser och ljusstakar. Alla i brudföljet samt våra toastmasters är informerade och har tackat ja till sina uppdrag vilket vi så klart är otroligt glada över.

 

Sedan var det ju det här med tårtan. Ganska länge var jag inne på att bara strunta i att specialbeställa en tårta och istället hyra en ställning och bara beställa vanliga runda tårtor från Ica Maxi, men så fick jag ett tips från en vän om en tjej som gör fina och goda tårtor till ett bra pris. Jag tog kontakt med henne på facebook där ni hittar henne på Lavendeldrömmar och jag är så nöjd så här långt. Hon förstod direkt vad jag var ute efter och kunde föreslå en tårta som passade både temat och plånboken så jag hoppas att det i slutändan blir precis så bra som det just nu känns. Vad blir det då för tårta? Det lutar åt att det blir en naked cake i tre våningar dekorerad med snittblommor kommer att bli så fint och passa perfekt till vårt tema. Något likt den här från "heart and soul cakes" som jag tycker är så vacker.

 

inspirationstårta

Sedan har jag också hunnit med en heldag i stockholm med mina brudtärnor och provat brudklänningar men det blir ett senare inlägg.

POSTAT 2016-06-12 21:50:13

Tankar om inbjudan

Sista chansen nu grrr... Tekniken vill verkligen inte idag och snart ger jag upp. Men skam den som ger sig nu kör vi tredje gången gillt och hoppas att inlägget tänker stanna kvar denna gång.

Igår var en av mina brudtärnor på besök och förutom ett loppisbesök han vi också med att kolla lite på hur jag tänkt göra med inbjudan till bröllopet. Jag har tänkt att göra egna inbjudningar och vill att de ska vara enkla men enda fånga de tema som jag vill ska genomsyra detaljerna för den stora dagen. Temat vi kör på är lantliglyx. Det är svårt att förklara exakt vad det är för mest är det nog en känsla som jag vill fånga. För att göra det lite tydligare kommer här en variant på inbjudan som jag tycker fångar det temat och som vi kommer försöka efterlikna på vårt eget vis så klart.

Inspiration width =

 

Spetsen ger den romantiska och lite lyxiga känslan samtidigt som natursnöret sätter en lantlig lite mer rustik prägel på inbjudan så där är känslan fångad väldigt bra tycker jag. Jag vet inte riktigt vart jag hittade denna bild men ska efterforska så att jag kan skriva dit källan här.

Ovan är inspirationen till själva utsidan av inbjudan men när dt gäller insidan har jag återigen hittat inspiration på minuter.com och vill ha något i samma stil som vår Save the date magnet. Jag hittade denna och tycker den passar väldans bra.

Inbjudan width =

Jag skulle dock vilja ha texten bröllop istället för wedding och i blått så klar, jag har funderat lite på hur jag ska göra. Jag gillar att det ger intrycket av att vara målat direkt på pappret. Därför funderar jag på att be min mamma, som är duktig med penseln, att skriva de ord som jag vill ha förstorade till samtliga trycksaker. Sedan kanske man bara kan scana in dem och göra något liknande denna. Hoppas jag kan hitta något trevligt typsnitt till resten av texten också som liknar de ovan men det borde gå kan jag tycka.

POSTAT 2016-06-07 08:17:30

Semesterplaner

Nu är det 3 veckor kvar på jobbet och efter det har jag 6 långa härliga veckor av ledighet att se fram emot. I år blir det en och annan loppis och auktion under dessa dagar för att hitta viktiga detaljer till bröllopet. Vi kommer att ha udda porslin vid middagen och till kaffet så det är en del att köpa. När det gälller tallrikar till middagen så har jag siktat in mig på blått och vitt porslin men även blandat upp det lite med ganska neutralt porslin som redan fanns lättilgängligt som jag antingen kan låna eller få från släktingar och familj. Men det mesta köper jag alltså från loppisar och så ska jag se om jag hittar något större parti på auktion. Måste säga att jag trodde att det skulle gå att hitta billigare än vad det gör men efter som jag kan blanda upp med tallrikar som jag inte behöver betala för så känns det ändå helt ok.  Som det ser ut nu har jag betalat mellan 5-20 kr per tallrik och sedan köpt en hel service för 260 kr (känns som ett fynd). På bilden är det en hög med lite blandade tallrikar, en superfin vas och en tårtspade som jag loppisfyndade för ett tag sedan. 

 

Med kaffekopparna har jag inte riktigt kommit igång lika bra och jag har märkt att det är lite svårare. Där kommer jag inte kunna hålla mig till en viss färg men har försökt att satsa på kaffekoppar som har en viss form istället. dessa koppar är ganska små och jag vet att det finns en större modell som nog mer är tekoppar men de är supersvåra att hitta till en rimlig peng. Vi får se hur det blir men det löser sig nog på nått sätt.

POSTAT 2016-06-04 23:23:34

Den perfekta skon

Jag har kollat en hel del efter skor och känner att utbudet i våra vanliga butiker är ganska begränsade. De flesta som jag hittar och tycker om är i svart och de vill jag ju inte ha. först tittade jag på vita skor och då är iallafall utbudet på nätet ganska så stort, men sedan tänkte jag att det så klart är roligare med lite färg. Jag älskar skor och innan jag fick barn gick en stor del av årsbudgetten till deta beroende, så därför känns det helt rätt med lite roligare skor på min bröllopsdag än klassiska vita. Jag hade inte tänkt att ha ett färgtema på bröllopet från börjaN så valet av färg på skorna var inte givet. Ju mer allt formar sig så har dock blått och vitt blivit en färgkodad som genomsyrar flera av detaljerna kring den stora dagen. Det är också de färgerna som pryder matchdrälterna för både mitt och Mattias fotbollslag som vi spelade med i unga år Så det har fått bli ett färgtema lite iallafall. Med den anledningen så har jag alltså bestämt mig för att hitta ett par blåà skor, lite lättare sagt än gjort. På de svenska sidor jag sökt på har jag inte hittat något jag gillat och otålig som jag är fick cyberrymden återigen visa vägen. Jag klickade idag hem dessa finingar från dressfirst.com, kanske inte de mest otippade brudskorna men så fantastiskt fina. Hoppas dom passar och är skönà annars fortsätter jakten på de perfekta skorna.

 

Brudsko i blått beställd

POSTAT 2016-06-04 07:08:48

Save the date

Om 1 år byter jag titel, från fröken till fru. Idag har jag fixat klart våra save the date inbjudningar och jag kommer att lägga dem på lådan imorgon. Jag valde att göra magneter som vi skickar ut till närmsta familj och vänner. Resten av gästerna får vänta på den riktiga inbjudan som vi skickar ut om ett halvår ungefär. Vi kommer bjuda ca 90 personer men är inte helt överens om vilka än så vi börjar så här, med dom närmsta. 

När jag gjorde magneterna använde jag mig av en mall som finns på minted.com. För att få ner priset lite så tog jag, efter att ha lagt in den information jag ville ha med, en skärmdump sedan klippte jag lite i bilden och beställde magneterna från  sticky9. Jag blev väldigt nöjd med resultatet även om texten kanske blev lite i minsta laget.