BröllopsGuiden

Jasmines blogg

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2017-02-02 21:32:19

Ett besök på Hesselby slott

Igår fick jag och min sambo nöjet att äta middag och övernatta på Hesselby Slott.

 

Slottet är även känt som Sveriges musikslott och ägs av bland annat Thomas Ledin.

 Under vår vistelse tog vi promenader i slottsparken, avnjöt en 3-rätters middag, gick rundvandring i slottets magnifika salar och avrundade sedan kvällen i den privata bastun på hotellrummet som var designat av Arja Saijonmaa.

slott

 När det blir dags för mig att planera mitt bröllop kommer absolut Hesselby Slott ligga i bakhuvudet som ett alternativ. Hit kan jag stolt bjuda mina framtida bröllopsgäster. Med fantastiskt god mat, unika lokaler och möjlighet att erbjuda övernattning blir dagen helt klart oförglömlig !

 Vi kom till slottet med bil och fick då parkera på slottets gästparkering som var kostnadsfri. Vill man lämna bilen hemma finns tunnelbanan ca 10min promenadväg härifrån vilket imponerar på mig. Ett slott i gammal bevarad stil, med grönområden och lugn atmosfär bara några minuter ifrån tunnelbanan som tar dig in till city.

 

Vi fick bo i ett av de åtta artistrummen som ligger i den vänstra slottsflygeln. 

Rummen är kända från TV serien - Rum för en stjärna med Simon & Thomas. - som sändes på TV3 år 2011.

I programmet fick folkkära artister som Magnus Carlsson, Pernilla Wahlgren, Roger Pontare, Arja Saijonmaa, E-Type, Thomas Di Leva, Dregen och Marie Serneholt designa varsitt rum.

Vi bodde i rummet som designats av Arja Saijonmaa. En bevarad klassisk kakelugn och en hög lyxig säng möter oss så fort vi öppnar dörren. Det är högt i tak och det märks att de tänkt på det bästa från Arjas hemland Finland , vi hade en egen bastu på rummet !

 Rummetbastu

 

Innan det var dags för middag så passade vi på att ta en rundtur i slottet och runt slottsträdgården. Vi gick runt i alla slottssalar och var helt förtrollade av inredningen.

SLOTTET bord

Bibliotekrum

 

Till middagen serverades en meny som var utsökt.

Som förrätt fick vi bakad purjolök med mandelpotatis och Kalixlöjrom. Till huvudrätt fick vi kalv i dill, helstekt ytterfilé med rostad morotspuré och syrlig dillsky och till efterrätt serverades det chokladglass med terrin på blodapelsin och rostad kokos. 

 

förrätthuvudrättdesert

 

Här är en bild på slottets restaurang Orangeriet. 

orangeriet

Efter middagen så serveras kaffe i loungen. Där finns även en bar, ett biljard bord, musik quiz och lite andra aktiviteter som man kan roa sig med. 

 

Här kommer en bild från en del av frukostbuffén imorse. 

frukost