BröllopsGuiden

Ullen

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2007-09-19 21:13:46

då var jag fru Jonsson

Nu har jag varit fru Jonsson i 4 dagar. Och allt känns bara toppen. Vi hade ett helt underbart bröllop v ädret var bra, lite blåsigt men både under fredagen och söndagn spöregnade det så uppehåll och sol är vi mycket nöjda med.

Festen var hur kul som helst. Min syster, kvällens toastmadame had hittat på en massa bus och lekar. För när vi kom hem på kvällen (morgonen) efter festen hade några möblerat om i vårt hus. Köket och vardagstumms möblemanget hade bytt plats.Och i sängen hade de smulat sönder knäckebröd och hällt ut ris.

Nu har vi börjat planera för vår bröllopsresa som blir i januari då vi åker i 3 veckor till Malaysia och Borneo.

Även om jag länge drömt om denna dagen så kan drömen inte mäta sig med verkligheten. Allt var bara så fantastiskt. T.o.m min pappa grät en skvätt under vigseln. Önskar er alla blivande brudar en lika fantastisk och oförglömlig bröllopsdag som jag haft.

Hälsnigar från fru Jonsson

POSTAT 2007-09-11 10:02:53

4 dagar kvar...

Okej nu är det 4 dagar kvar tills jag blir fru Jonsson. Tror jag har koll på läget - betyder det att jag inte har någon som helst koll??

Min pappa och bror samt bestman och tärna var här igår och övade lite hur vi ska gå, är inte så lätt som man kanske tror om ala ska gå i takt mm.

Nu hoppas vi bara att vädret håller i sig.

Jag kan nog inte fatta att det är 4 dagar kvar till vår vigsel - han ju arbett så länge med att planera och förbereda. Kansne förstår jag typ dagen innan. Kan ju var skönt att jag inteär så jätte nervörs än...

Näpp ny ska jag till gymmet och trimma armarna - ska ju bära ärmlöst på lördag då vill jag ha snygga armar.

 

 

POSTAT 2007-09-02 08:39:41

m2b ingen kostym än

Okej nu har nedräkningen börjat- om 12 dagar gifter vi oss. Och min blivande har idag ännu ingen kostym... andas lungt. jag vill inte att det ska bli ett snabbköp på närmsta öppna butik. Dessutom är han ansvarig för dekorationen av trädgården - vi gifter oss hemma i vår trädgård. och inget är inköpt ännu. Och han vet exakt vad som ska köpas. Killa alltså - gör allt i sista sekunden. Men jag ska försöka att inte stressa över det. Han ordnar säkert allt- Är ju inte mitt problem om han får vara vaken hela natten innan för att hinna fixa med allt.

Själv har jag sista finliret på bordplaceringen - men använder man BGs bordsplacerings verktyg så är det lätt fixat och så ska jag göra små wedding gift med lite kärleks godis, vilket jag inte kan göra allt för långt i förväg.

Nu längtar man lite. Bara det inte blir för kallt då vi gifter oss utomhus

ha det bra alla brudar och blivande

POSTAT 2007-08-19 13:10:59

möhippa och svensexa över

Idag är det dagen efter våran möhippa och svensexa. Då min blivande har svårt att hålla hemligheter för mig berättade dom inte att min möhippa skulle bli samma dag som han. Så jag fick i uppgift att hålla honom hemma och helst kvar i sängen fram till 10 för att hans kompisar skulle komma och hämta honom. vad jag inte visste var att det var bästa sättet att också hålla mig hemma. Vilket det var. Varken jag eller min sambo misstänkte något. Han fattade när han såg alla kompisar (15st) stå utanför vårt sovrum. Och jag fattade inte  ens riktig när jag såg alla mina tjejkompisar klockan 11 en lördag i min trädgård.

Jag fick i alla fall en snäll möhippa. Jäkla kul - är helt öm i hela kroppen idag. Vi var på något som heter upplevelseladan. där dom har olika utmaningar som klättervägg, bågskytte, hinderbana 5flera meter upp i luften mm. Jag utmanade verkligen mig själv, gjorde saker som varken jag eller någon av de andra trodde jag skulle göra. så man är lite stolt idag.

Sambon min  var dom inte lika snäll mot. Lyft honom ur sängen och slängde honom i poolen - ej tempererad. Sen fick han på sig någon bastkjol och åkte in till torget där han sjöng kareoke för att tjäna ihop till pengar att köpa kläder för på second hand. Dom kastade råa ägg på honom också när han låg och flöt i havet på en badring. Fast han tyckte det var gansak skoj. Han har ju en del att ge igen kan man säga då han är först i vårt kompis gäng med att gifta sig.

Efter äventyrsbanan åkte vi till en relax avdelning där vi badade bubbelpool och jag fick helkroppsmassasge. Helt underbart. Åt pastasallad som min syster hade gjort och drack jordgubbsbubbel. Sen träffades vi alla på krogen och dansade hela natten lång. Han var så söt i sin svarta alldeles för liten nät topp och en fin lång kjol i sammet. Tydligen hade pengarna räckt till handväska och hatt också men dom hade han tappat bort, handväskan inhåll resten av pengarna han hade tjänat. Men så kan det gå när man inte är van vid att ha handväska.

Min möhippa är en dag jag kommer att komma ihåg länge. Hade jättekul. Och att jag inte viste något tycker jag var bra. Visste att det skulle bli en möhippa men inte när och inte hur. Tjejerna lurade mig hela tiden dels genom att säga att jag skulle ta med en skur mopp och hink - jag fattade inget men det vissade sig att den inte skulle vara till något. Men syrran sa när vi stannade till på Statoil att där skulle jag tvätta bilar i bikini för att tjäna ihop pengar inför kvällen. Okej jag hade gjort det även om det var lite kallt igår. Men vem skulle vilja ha sin bil tvättat av en skurmopp? Men jag slapp.

Synd bara att jag jobbar idag, hade hellre legat hemma i sängen min min nästan man. För nu känns det som om det är på riktigt. 25 dagar kvar... lite nervös är jag.

Hoppas att ni alla andra för en lika trevlig och minnesvärd möhippa/svensexa som jag om min blivande

 

POSTAT 2007-08-13 19:45:59

prov dukning

Nu har vi prov dukat för att kolla så att vi får den efekt vi vill ha. Blev väldigt snyggt faktiskt, trots att lokalen är sååå tråkig. All dekoration är inhandlad, skönt säger jag. Nu kan jag snart koppla av och bara njuta och längta till den stora dagen. Lite små fix kvar med det tar jag framför tv någon kväll. Eller på lördag då min blivande blir kidnappad.

Fick pratat med hon som ska göra maten också, känns bra att vi är överens. Lite besviken på henne är jag dock då hon utan att fraga mig om det är okej har tagit med sig en partner. Jag har bara "hyrt" in henne och så tre tjejer som ska servera. Budgeten täcker inte en kock till, bara för att det blir enklas för henne. Speciellt inte när jag får reda på det 5 veckor innan bröllopet. Vet i nuläget inte vad det kommer att kosta men jag hoppas att hon förstår att det är henne jag betalar och inte en kompis till henne också. Vad hon sedan väljer att göra med pengarna gör inte mig något.

Nu blev jag lite upprörd så jag ska ta på mig klänningen så lugnar jag nog ner mig tills min blivande kommer hem så vi kan mysa i soffan lite.

Ha det bra alla brudar

 

POSTAT 2007-08-07 12:34:20

tillbaka på jobbet - och då kom solen

Jaha då var jag tillbaka på jobbet och vad tittar fram då om inte solen. Då är jag glad att jag jobbar på ett boende för vi har ganska fritt val hur vi lägger upp dagen. Alltid är det någon som vill hänga med på en promenad eller åka och bada. Så iodag har jag mest suttit i solen och ätit glass.

I kväll ska jag och syrran göra klart alla festprogram. Ska bli kul. Våran skrivare pajade för ett par veckor sedan vilket har varit väldigt frustrerande, men nu har vi köpt en ny. Blev en ny kamera också så att vi får bra blider på bröllopet. Den blev lite dyr men det är okej.

På Lördag ska vi prov duka i festlokalen för att se hur mycket dekorationer vi vill använda. Blir en jobbig dag men säkert kul.

Men mest går jag nog och väntar på att bli kidnappad vilken dag som helst av alla tjejerna. Undra vad dom kan ha hittat på. Jag vet vad min sambos vänner har tänkt sig för honom,  men för egen del har jag ingen anning mer än att något blir det. Min syster som håller i möhippan var tvungen att fråga mig eftersom jag har varit sjuk - står på väntelista för operation efter sommaren för gallsten. Så hon visste inte hur mycket jag skulle orka men en möhippa ska jag allt orka med - även om jag ligger knall fall i en vecka sen.

Jaha då var det dags att jobba lite, ska jag sitta i solen på balkongen eller ska vi gå ut svåra frågor att ställa sig

POSTAT 2007-08-01 11:36:59

Nytt pass

Vi satt i går och pratade om vart vi vill åka på bröllopsresa. Och då kommer jag på att jag måste ju ha nytt pass och körkort och sånt för jag ska ta hans efternamn. Men hur lång tid innan vigseln kan man skicka in sådana papper. För fram till den 15/9 heter jag fortfarande Jacobsson i efternamn. Kanske ska vänta tills jag "lagligt" har ett annat namn. Vi ska inte åka förrän nästa år på bröllopsresa, så det är gott om tid för at skaffa pass.

Vi har tänkt fråga vår tärna och bestman om de vill följa med på bröllopsresan. är det ovanligt?

 

POSTAT 2007-07-31 12:14:18

Ingen stress

Sitter här och läser lite bloggar och upptäcker att många far och flänger över halva Sverige för att hinna med allt. Börjar undra om jag har glömt något viktigt då jag känner att allt är klart, ska bara klistra ihop festprogrammen nästa vecka. Och vi gifter oss inte förrän 15/9. Okej min blivande har inte köpt sina kläder än men det är ju inte mitt problem om han får ränna runt dagen innan som en galning och leta kostym.

Okej vad har jag gjort hittils.

Inbjudan skickad,  Vigselförrättare bokad,  Lokal för festen bokad,  Live band till festen bokad,  Mat och kock fixat, Min klänning är klar, dekorationer beställda, spriten köpes imorgon, fotograf bokad, bil till festen bokad, buketten binder jag själv, frisör bokad, sminar mig själv (ska på smink kurs på makeup - store nästa vecka).

det är ju de stora grejerorna, kanske var jag ute i så god tid att jag har hunnit med nästan allt redan. Började planera redan i januari.

Men tur är väl det att allt är klart då kan jag ta det lungt och bara gå och vänta på att bli kidnappad. min blivande kommer dom och hämtar den 18/8. Först hade hans kmpisar tänkt att dom skulle komma när han sov men han är morgonpigg och det är inte dom. Så min uppgift är att hålla honom hemma den dagen.

Min egen möhippa tror jag blir ganska lugn, står ju på väntelistan för att operera bort gallan så jag får ta det easy ett tag framöver. Men möhippa tänker jag inte avstå för det.

Nu ska jag gå ut och sola lite

POSTAT 2007-07-27 12:59:36

50 dagar kvar..

Nu är det alltså 50 dagar kvar till den stora dagen. Min sambo har ännu inte bestämd om han ska bjuda sina arbetskamrater eller inte. Menjag känner att jag lämnar det till honom. kommer inbjudan dagen innan skiter jag i det nu. Man kan inte vela fram och tillbaka hur mycket som helst. Annars är allt klart utom festprogrammen och de ska bara klippas & klistras lite. Kocken ska komma och kolla på lokalen också men det är inte så ansträngade för mig i alla fall. Så jag kommer att ta det så lungt jag kan. Min mage mår inte bra av att vara stressad. Så sista veckan på semester (nästa vecka)kommer jag bara att ligga på soffan och läsa alla böcker jag köpte på bokrean i år. Hoppas alla kommer så att jag inte behöver göra några större förändringar på bordplaceringen. Jag är så nöjd med kläningen och ringen och allt annat att jag vill gifta mig nu. Kanske ska vaxa benen innan, låg ju på sjukhuset när jag hade tid för vaxning och sedan har det inte blivit av. Har hårigare ben än min sambo just nu. Kanske inte riktigt men det känns så. Jaha då regnar det igen. Då går jag och läser min bok istället. Regna inte bort
POSTAT 2007-07-18 11:21:40

sitter här i min klänning

Hej alla på BG.

Nu är jag lycklig, sitter här i min bröllopsklänning och bara njuter av hur bra den blev. Har tydligen gått ner ett par kilo för den är lite stor i midjan. kan ju bli så när man inte äter ordentligt. Men jag ska inte sy in den ännu, väntar till veckan innan i såfall. Jag är bara så jäkla nöjd med klänningen. Den är både vacker och häftig på samma gång - lägger ut bilder när jag har några bra. Min blivande ska inte få se klänningen innan vigseln. Visserligen var han med när jag köpte tyget men det är inte samma sak. Köpte tyg till min systers tärnklänning igår. Hon kommer att vara mörk lilla, inte så mörk som förpackningen med lövbergs lila men åt det hållet men mera dov lila. Samma sömmerska som sydde min klänning ska sy hennes.Hon tar nästintill inget betalt.Så i slutändan blir det billigare att låte henne sy våra klänningar än att köpa.

Så nu när det mesta är klart tänkte jag roa mig med att fålla dukarna - är bara 40 meter tyg. Tur jag är sjukskriven ett par dagar. Sen är allt jag kan göra klart. Så jag tror jag börjar nedräkningen nu - 58 dagar kvar til dagen B.

Ha det gött alla BG-brudar och alla andra för den delen.

Glad sommar

  1 2 > SISTA SIDAN (3)