BröllopsGuiden

Pernillaenglunds blogg

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2017-08-01 21:29:58

Äntligen är hotellet bestämt!

Som vi har velat fram och tillbaka. Eller det är snarare jag som har velat. haha. Stackars Johan. De blev så mycket snack om bröllop en period att jag faktiskt mådde lite illa av allt planerande. Trodde inte bröllop kunde få en att känna så men tydigen..

Nu har vi äntligen bestämt oss för Grand Kempinski Pudong. Det känns så bra! Vi är så nöjda och tror verkligen att det kommer blir riktigt bra. Läget är HELT fantastiskt! Allt är egentligen fantastiskt med hotellet. Grymt bra personal, superbra mat, fina rum och ett av de absolut finaste ställena att hålla ett bröllop på.

Om 3 veckor ska inbjudan vara ute. Vi vill vara ute i god tid så att alla som vill följa med ska kunna ha en chans att lösa semester och kunna spara undan. Vi kommer bjuda in runt 65 personer och skulle hälften åka med är vi överlyckliga. Vi tar verkligen inget förgivet.
Vi har pratat en hel del om hur folk kommer reagera när de får vår inbjudan och det är jättesvårt att gissa hur det kommer tas emot. Om 3 veckor vet vi :)

POSTAT 2017-07-13 10:47:51

Spännande planering!

God morgon! Kiss

 

Just nu är mina föräldrar i Shanghai i jobb syfte men passar samtidigt på att göra lite research åt oss. Nu när dom är på plats och skickar bilder på hotell, bröllopstårtor, mat, dukningar, lokaler m.m blir man verkligen så sugen på att åka dit!! Jag blir även så otroligt taggad på att ha bröllopet där! Det kommer bli en sån häftig upplevelse! Både jag och Johan vill detta så mycket så det är inte klokt! Just nu är det viktigaste att fastställa vilket hotell vi kommer bo och ha bröllopet på. De står mellan 2-3 hotell. Vilka 3 det står mellan kommer jag hålla hemligt. Alla hotellen är 5-stjärninga och har sin charm. Det är så mycket som spelar in. Naturligtvis pris för boendet, vad det kostar att ha bröllopet på hotellet, läget, standarden, servicen m.m.

Eftersom vi gifter oss 22 september och det är ganska så behaglig temperatur i Shanghai då, hoppas vi kunna ha cermonin utomhus. Alla 3 hotellen har antingen en takterass eller en trädgård där vi kan ha den på. Middagen kommer antingen vara i ett grand ballroom, i ett glashus eller uppe på en takterass. (Beroende på vilket hotell vi väljer)

Vi diskuterar just nu också om vi ska ha brunch eller afternoon tea någon av dagarna. Båda två finns det ett stort utbud av i Shanghai. På de flesta 5 stjärniga hotellen finns det även live musik under brunchen/afternoon tea. Det gör verkligen de där lilla extra. 
Mycket av det man kan få uppleva i Shanghai finns inte ens i Göteborg eller Sverige. Set är verkligen något alldeles extra.. 

 

 

Kram P <3

POSTAT 2017-07-01 09:32:17

Varför just Shanghai?

Wie! Vaknade och riktigt längtade till att få skriva ännu ett inägg! haha. Blir på något sätt ännu mer verkligt att vi ska gifta oss ju mer man pratar och skriver om det. 
Som jag skrev i tidigare inlägg så är det fortfarande hemligt och därför blir det extra roligt att få skriva av sig och dela med sig av det till någon, nämligen här på bloggen :)

Just nu är all planering i gång då inbjudan ska skickas ut om ca 6 veckor och då måste allting vara klart. Några saker vi måste bestämma oss för redan nu är:

1. Boende och plats för vårt Bröllop. Eftersom alla våra gäster kommer resa i från Sverige är vi många som ska bo några nätter på hotell. VI har bestämt att hålla både cermmonin och middagen på de hotellet vi kommer att bo på. Just nu sttår det mellan 4 hotell i Shanghai.

2. Planera bröllopsdagen. Vi behöver ha klart vårt program för bröllopsdagen. 
För att så många gäster ska kunna åka med har vi valt att sy ihop en paketresa i 5 dagar där vi även får in lite shopping, sightseeing, middagar, luncher, möhippa, svensexa m.m. 
shanghai är en väldigt stor stad och det kan vara svårt att hitta och ta sig runt på egen hand. Därför har vi valt att göra ett program för resten av veckan också. 
Vi hoppas och tror att det ska göra att fler väljer att åka med.

3. Vi måste bestämma vilka vi ska bjuda på bröllopet. Detta kan vara det svåraste. Just nu är vi begränsade till ca 50-55 personer som max. JOhan har många vänner och jag har stor släkt så vi kommer behöva dra en gräns någonstans. Den är svår dock.. 

 

Man kanske undrar varför vi just valde Kina & Shanghai av alla ställen i världen. Brudgummen har ju aldrig varit i Kina ens.. haha.
Jo så här ligger det till. 

Jag va i Shanghai för första gången för 10 år sedan med min familj. 
Det var på grund av min pappa och hans jobb som tog oss dit. Jag blev chockad första gången vi var där då jag hade någon bild av att det skulle vara stora risfält över allt, folket skulle bära sånna där kinesiska hattar och att alla människor skulle gå och cykla. Bra koll jag hade ;) Såg inte ett enda risfält, ingen med kinesisk hatt och visst att många människor går och cyklar men inte jämfört med all trafik och bilar som finns i Shanghai.
Jag minns att vi checkade in på hotellet och gick direkt till restaurangen som låg bredvid hotellet ch som var "local". Fy så hemskt det va. Smutsigt, högljutt, ofräscht och maten vi fick smaka på var inte alls som den kinamaten vi är vana vid här hemma. Vi frågade efter sötsursås och det hade dom ingen aning om vad det va :) haha. 
Ja, ungefär så va resan. Inget va som vi hade trott och jag va riktigt anti Kina och Shanghai. Jag tror till och med att jag yttrade orden: "Jag åker aldrig tillbaka hit." Så hade det säkert blivit om inte mina föräldrar hade bestämt att vi skulle åka tillbaka 2 månader senare för att fira både jul och nyår i Kina. I 2,5 vecka var vi i Shanghai och ute på landsbygden och det bättrade definitivt inte på min bild av vad jag redan tyckte om Kina. Jag hade så svårt för maten att jag bara åt vattenmelon i nästan en hel vecka. Vi kom hem efter 2,5 vecka och jag tyckte inte speciellt mycket om Kina efter denna resan heller. Jag tror de tog några månader efter att vi kommit hem från vårt andra besök i Kina som jag faktiskt började reflektera över allt. Jag började inse att vi hade fått uppleva så många saker som inte finns här hemma eller i Europa. Jag började inse att jag längtade tillbaka. PÅ något konstigt sätt gjorde jag faktiskt det. Cirka 10 månader senare åke vi tillbaka igen och på den vägen är det. Jag bestämde mig till och med vid 22 års ålder att åka till Shanghai ensam och plugga lite kinesiska i 7 veckor. Lite läskigt att åka så långt bort första resan jag skulle göra helt själv men jag kände mig så hemma i Shanghai att det kändes så självklart. Precis lika självklart kändes det när jag och Johan skulle bestämma oss för land och stad för vårt bröllop. 

 

Först va vi båda inne på ett bröllop själva på en strand på typ Mauritius. Men sen sa vi att det säkert är någon eller några som hade viljat följa med. När vi kollade priser för gäster att följa med dit hade det kostat cirka 35-40.000:- och det skulle nästan kännas omöjligt. Vi hade Thailand i tankarna men det känndes inte som vi. När jag tillslut sa Shanghai så nappade Johan direkt och med tanke på att jag varit i Shanghai så många gånger och eftersom det är min ABSOLUTA favorit plats kändes det väldigt självklart att vi skulle gifta oss där. Häftigt hur saker och ting kan bli. Hade någon sagt till mig när jag va 19 år och besökte Kina för första gången för 10 år sedan att "Här ska du gifta dig om 10 år" så hade jag dött! haha.

 

Eftersom det skulle vara ganska svårt att planera allting ifrån Sverige, har jag tagit hjälp av mina kotakter och vänner jag har i Shanghai. Lyckosamt nog så ska mina föräkdrar dit om ca 2 veckor, så de får göra lite research och besöka de olika hotellen vi har i åtanke. 
Vad vi än väljer i slutändan är jag säker på att det blir något alldeles speciellt. 

Kram P <3

 

Vackraste staden

Ett av alternativen till vårt bröllop i Shanghai. Cermonin vill vi ha utomhus.

 

Jag & min johan Kiss

POSTAT 2017-07-01 00:33:14

Då va man igång..

Då va jag äntligen igång med bloggandet! Smile Jippi!

Det ska bli väldigt roligt att skriva och uppdatera om vårt kommande bröllop.

Än så länge är det fortfarande hemligt för vänner och bekanta, då vi vill att inbjudan ska komma som en överraskning. Vi hoppas kunna skicka ut vår inbjudan i Augusto i år, då bröllopet äger rum nästa år i september 2018.

Anledningen till att vi är ute inså god tid som 1 år i förväg är pga att bröllopet är utomlands. vi bestämde oss för att göra något annorlunda och efter lite funderande bestämde vi oss för Shanghai! Mer info kommer imorgon. 

Hoppas ni är några där ute som vill följa min blogg och Tiden fram till och under bröllopet.

Kram P❤

 

Kvällsbild på Shanghai. Min favoritstad 💙