BröllopsGuiden

Nettan & Kents blogg

« September 2023 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2018-04-15 11:52:42

Det är ju snart dax!

Todeloo! Nu börjar det närma sig... bara fem veckor kvar tills den stora dagen då vi blir man och fru. Det stora i planeringen är klart. Vi har fixat mat, kläder, tårta och dekorationer. På tisdag ska vi träffa prästen och prata om hur själva vigseln ska gå till. Vi vill ha mycket musik och  glädje. Nu är det mycket som snurrar i huvudet... dricka, blommor, fotografering, bus på festen och mycket mer. Det är kul men ack vad tiden springer på. Vi är glada, lyckliga, nervösa och förväntansfulla på samma gång. 

Smile  Laughing  Surprised

 

POSTAT 2017-12-12 10:24:26

Vardagslyx

Kan man dricka ett glas vin en dag mitt i veckan? Såklart man kan. Att vara lediga båda en vanlig vardag känns extra lyxigt. Vi kan sova så länge vi vill och mysa så länge vi vill. Att sedan sätta en brasa i kaminen och känna värmen sakta värma upp rummet och höra knastret från vedträden är meditativt. Att äta frukost så länge man vill och planera en lite extra god middag med ett glas vin till.. det är lite extra guldkant på vardagen. Det är aldrig fel att ta hand om själen och varandra. Ju mer vi njuter här och nu desto mer uppskattar vi alla stunder och dagar på året. Alla dagar bär på en överraskning och en ny lärdom.. det gäller bara att stanna upp i den stressiga vardagen och känna in livet just nu. Sitter här njuter av att jag och Kent är lediga tillsammans idag och vi skapar den precis så bra som vi vill ha den. Det är vardagslyx för oss. 

POSTAT 2017-12-02 17:48:55

Förlovade i ett år

Den 22 november hade vi varit förlovade i ett år. Det firade vi med att åka till skansen hotell och spa i Båstad. När vi körde strax innan middag hade den första snön fallit och det var lite råkallt i luften. Det var riktigt skönt att få komma in i värmen och njuta av stillheten och en god fika som stod uppdukad. På rummet stod det två gulliga små flaskor med mousserande vin som hotellet bjöd på. Vi hade också beställt vin och frukt till rummet... så det blev riktigt mysigt innan det var dags för spa avdelningen. Där blev det dubbel bubbel lyx med bubbelbad, vin, jordgubbar och praliner. 😊 Efter bad och relax i spa avdelningen så var det dags för en underbar tre rätters middag. Efter en fantastisk frukostbuffé körde vi neråt i Skåne. Vi landade på ale stenar där vi förlovade oss för ett år sedan. Denna magiska stensättning med sina underbara energier. Vi avnjöt varsin go macka i hamnen i Kåseberga. Jag en räkmacka och Kent en stekt sillmacka. Laddade med ny energi och två fantastiska dagar tillsammans återvände vi hemåt glada och nöjda. 

   

POSTAT 2017-11-17 08:54:18

Höstmys

Hösten är mörk, dimmig och regnig men det kan vara så mycket mer. Kan det bli mer romantiskt än när solen går upp på morgonen och solstrålarna letar sig genom dimman och ger en mystik som känns i hela kroppen. Att se dessa underbara färger på träden. Finns inget mer rogivande än att gå i skogen med sin älskade och känna löven prassla under skorna och låta den underbara doften av skog skölja över oss. Vi går där hand i hand och bara njuter av varandras närvaro och att få andas in skogens magi. 

Det är också mysigt en regnig höstdag. Tänk att få krypa upp bredvid sin älskade i soffan och njuta av ljudet när regndropparna slår mot rutan och sprakandet från en brasa i kaminen. Att kunna tända några ljus och avnjuta en kopp nybryggt kaffe tillsammans. Det är meditativt att sitta där tätt ihop och känna varandras värme och bara vara här och nu. Det är livskvalité i höstmörkret. 

POSTAT 2017-11-09 15:36:37

Kärlek

En dikt jag skrev till Kent när vi precis träffats. vår kärlek var så stark så den gick inte att stoppa, även om Kent var lite svårflörtad i början så kunde han inte kämpa emot den enorma dragning vi har till varandra. Det är så härligt att få uppleva den stora kärleken.

POSTAT 2017-11-05 10:42:51

Mat och mingel...

Funderingarna går.... om mat och dryck. Vad är bäst? Ska vi ha buffé eller samma maträtt till alla. Tror det blir bäst med buffé med lite av varje, då finns  det något för alla. Hittade en som hette file frossa. Där finns både oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé med olika tillbehör till. Vi kan även lägga till lax om vi vill. Allt serveras med potatissallad, bröd och sallad till. Låter gott eller vi ska vara lite crazy och köra ärtsoppa med punch? Lite mingelsnittar först kanske med lite välkomstbål eller bara en skumpa skål? Vilket passar bäst till ärtsoppan? 😃 Efterrätt är alltid gott men orkar vi det? Lite kladdkaka med grädde och kaffe kanske?... det slinker alltid ner.   Hm! Mycket att välja och fundera på. 

POSTAT 2017-10-30 15:54:13

Stella undrar...Hur tänkte matte nu???

Om jag nu ska ha en gräddvit klänning... hur dana skor ska jag ha? Ska jag ha med klack eller utan? Ballerina eller prinsess modell? Vad tycker du Stella? Katten ser något yrvaken ut och undrar vad som står på. Hon tittar lite konstigt på matte och gäspar. Fundera vidare du matte men jag tänker fortsätta sova. Du får ha vad du vill på tassarna matte... gummistövlar med möss på kanske? Stella spinner en stund sedan somnar hon om på soffan. Jag får väl prova lite oliks skor och se...men jag tror jag hoppar över gummistövlarna Stella. 😊

POSTAT 2017-10-29 10:48:51

Kärleks gnabb med glimten i ögat..

Hej alla glada bloggbesökare...När jag föreslog för Kent att vi skulle boka limousin så sade han att det var en ko. Nej det är en bil sade jag...en sådan där lång bil som många kan åka i ..du vet? Det är en ko ras också envisades Kent. 😊...Nej! Det kan ju inte heta likadant och definitivt inte stavas likadant sade jag?... hur skulle det se ut om vi red  från kyrkan på en ko? 😂 Jo, det är säkert sade Kent och googlade fram en ko som såg lång och fyrkantig ut. 😃 Jodå! mycket riktigt...det var en ko ras som hette och stavades likadant. 😂 Du är för söt sade jag. ❤️

Nu har vi bokat limousine... så nu återstår det att se om det kommer en bil eller en ko med röd matta och hämtar oss. 😂😂😂

      

     

POSTAT 2017-10-26 10:20:08

Hur många hästar ska ta oss från kyrkan till festen?

Vi har funderat lite fram och tillbaka på vad vi vill åka i från kyrkan till festlokalen. Antingen fick det bli häst och vagn men det blev lite långt när vi bestämde oss för att ha festen på fastlandet och inte på Ivö. 😊 Sedan funderade vi på en cool jänkare med en gosig V8 motor... men då såg vi en bild på en limousin ... Waow! Hur ofta åker man en limo alltså? Min dotter Tilde tyckte helt klart att vi skulle välja limousin där röda mattan rullas ut just för oss...för det var vi värda sade hon... och det bästa av allt var att alla våra barn kan åka med tyckte hon. 😃 Så nu har vi bokat en limousin med chaufför. Det blir en häftig upplevelse att åka vägfärja och glida runt i vårt lilla samhälle Arkelstorp i en limo.. 😂😂😂

POSTAT 2017-10-25 10:13:48

Prinsessa för en dag

Tankarna går hit och dit. Ska vi gifta oss i en kyrka eller ute i naturen? Vilken klänning ska jag ha? Ska jag ha en enkel klänning eller en fin bröllopsklänning med släp. Är jag för gammal för en lång bröllopsklänning? Då kommer en barndomsdröm till mig.. om att jag alltid velat vara prinsessa för en dag och gå in i en mysig kyrka med ett släp som fint följer efter mig. Nu har vi bestämt oss för en mysig liten kyrka på en liten ö i en vacker sjö. Jag har hittat världens vackraste bröllopsklänning med släp. Nu kan jag leva min barndomsdröm...att vara prinsessa för en dag. 

             

  1 2 > SISTA SIDAN (2)