BröllopsGuiden

Alltid Vi

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2018-02-02 13:25:28

Hemligt

Hur hemliga ska man vara inför sitt bröllop? 

Brudgubben ska inte få se klänningen innan vigseln, inte ens se sin brud förrän hon elegant och oskuldsfullt skrider in i kyrkan med slöjan över ansiktet. Alla ska dra djupt efter andan för att hon är så vacker, vackrare än nånsin, i konstlat hår, annorlunda mejk och misstänkt solbrun på de bara armarna. Brudgubben står vid altaret med en tår i ögat och best man har glömt ringen. Det har jag sett på film. Sen får de gifta sig med en döskallering storlek XXL. (Eller vänta, det kanske var "4 bröllop och 1 begravning"...)

I allafall. jo, hemligt.

Nu är det ju bara närmsta familjen, de närmast sörjande som ska vara med den här gången, och de läser nog inte min blogg ändå. Men annars är det nog inte många som läser. Så kanske kunde jag bjuda på lite mer? Skorna, klänningen? Plats? Bukett? Ringarna?

Hmm...

POSTAT 2018-02-02 11:01:41

Tips så sång?

Vi hade en självskriven låt, men plötsligt känns det för långt in i låten som det verkligen känns så himla rätt. Vi har liksom passerat det gamla som hon sjunger om först. Nu är det mer liksom, klart.

Det var ”Av längtan till dig”. Den är väldigt väldigt klockren, men vi kände att de två första verserna var ganska tunga… att vi bara gått och varit olyckliga ända fram tills vi möttes. Och det är ju inte heller riktigt sant. Så vi har bytt spår. Nu håller vi på att leta efter någon annan fin sång. Har ni tips?

Att göra en Perrelli

Vi har hittat en tjej som ska sjunga, hon har i princip tackat ja, hon är ledig vårt datum. Men en sång var för lite sa hon. Så två då? Hon har inte svarat. Och hon är gravid i detta nu och ska föda i april. Kommer hon köra en Charlotte Perrelli och amma i vassen? Och tänk om våra familjer får helt annat att fokusera på än oss?


Överrösta vinden?

Och om vi nu är på stranden, kommer den stackars nyblivna mamman orka sjunga ikapp med vinden?

Älska mig

En låt som jag går och tänker mycket på är Älska mig. Vi låg i sängen och lyssnade på den på Spotify med Josefin Nilsson/Ainbusk Singer och fullkomligt dog. Så fin. Så sann. Tårarna rann och det var helt underbart. Och det är just det som är problemet med den sången. Tårarna. Jag vill ju inte gärna förstöra make-upen? Kanske bättre nåt klämkäckt med Brandsta Citysläckers eller liknanden…

Så... har ni några fler tips?

På svenska sånger, som ska sjungas av en tjej. Menar nybliven mamma.

 

POSTAT 2018-02-01 14:22:27

High Heels

Idag kom skorna. THE skorna. Jag gjorde en beställning för någon månad sen hos JJ House, Kina igen, och idag hämtade jag ut dem på posten. Förpackade i påse, kartong och lite silkespapper, överraskande tjusigt.

Snövita, lite glansiga, high heels, ankelrem, high heels, snygga som fan, ganska så sköna, high heels…. Glömde jag säga HIGH heels? Nämnde jag den lilla obetydlga informationen? Att jag har beställt ett par high heels? Att gå i? På stranden? Jag som inte gärna har högre klack än trygga 4cm? Dessa är typ 9cm!! Men sjukt snygga.

Benen blir förvisso lite extra snygga så det är väl bara att köra på. Träna. Det finns tydligen löplopp för såna som mig… Maraton i högklackat. Jo, jag lovar!

 

Så hur ser mina skor ut?

Det tänkte jag skulle vara lite hemligt... Tills jag inte orkar vara hemlig längre. Eller tills jag får hem ytterligare skor från Kina... Minns inte längre vad jag beställt...

Tills dess får ni hålla till godo med dessa! Varför inte liksom? Dessa tillsammans med klänningen jag visade tidigare... 

 

 

Friskar upp ert minne: 

 

POSTAT 2018-02-01 11:16:28

Riktigt läckra bröllopsfoton

Vi gör det här ordentligt nu. Bokar fotograf. Vi låter inte något av barnen eller någon glad kompis göra jobbet, vi vill ju ha bilder som vi kan spara för evigt! Vackra bilder, romantiskta, charmiga och härliga! Såna man blir glad av, och som man tittar lite extra på en regnig dag när man är arg på varandra... Ja du vet.

Bokat!

Så nu har vi bokat! Det blev min vän Denise Lissert, som jag lärde känna 2013 på en kurs i personlig utveckling. Jag har googlat och tankat inspiration på nätet för att få ut maximalt av den här 3-timmars sessionen. Tänker att det går ju inte att komma dit och känna sig helt vilsen, stå där som ett fån och försöka le och posa på nåt sätt man inte fattar.

Tänker att man kunde skoja till det lite, något sånt här:

Eller kanske inte ändå... Kanske säkrare att hämta inspiration här, på Denises hemsida: www.lissertfoto.se/

Vi får väl se var det slutar... 

POSTAT 2018-01-31 14:57:17

T-Rex goes White Wedding

Ni var några stycken som hade velat se första klänningen, så jag har lyckats lånat tillbaka första Wish-klänningen från min väns dotter! Den jag tacksamt skänkte till Tuva för att hon skulle få göra vad hon ville med den, bara jag slapp se eländet.

Och jag har även skruvat mig i den igen! Ignorerad det faktum att den är lika genomskinlig som myggnät, försökt knyta de långa myggnätsbanden, desperat försökt få bort det elektriska myggtyllet från benen och sedan trä de söta ärmarna på... handlederna.

Jag låter kalla showen för ”T-Rex goes White Wedding”. Aa ni förstår grejen.

 

Som sagt, letar vidare...

 

POSTAT 2018-01-30 15:59:17

Som på film

Tre veckor in i vår relation dök Han upp med tre knippen tulpaner. Jag har alltid sagt, att om han friat där och då hade jag sagt JA direkt. Sedan dess har jag längtar och väntat, hintat, pikat (och nästan hotat, OMG det är sant) för att han ska poppa the question. Och eftersom jag har vetat så länge så har väntat känts sååå lång!! Nästan så länge så att jag gav upp och bestämde mig för att skita i det, bestämde att det skulle vara precis lika fint att bara vara ihop.

Skiathos 1 augusti 2016

För ett och halvt år sedan var vi på en veckas charter till Grekland, bara han och jag. Redan på flygplatsen när vi landade satt jag och begrundade en karta över ön och såg en bild på en romantisk restaurang, Sklithri, dit jag föreslog att vi absolut måste gå. Borden var placerade i sanden i den lilarosa solnedgången. Skaldjur och stämningsfull belysning. Magiskt såg det ut. Han okejade, det kunde vi väl göra. Vi får några fantastiska dagar på ön, och en dag tar vi vespan till restaurangen för att boka ett bord till dagen därpå.

(Restaurang Sklithri, Skiathos)

 

–Sorry, bara för honeymooners, får vi som svar. Jaja, vaffan, vi kan väl låtsas det då? sa jag lite förläget, ville ju inte hålla på att prata om sånt igen, jag hade ju bestämt mig för att det var ok utan frieri. Det löste sig i alla fall, vi bokade för kvällen därpå. Då gick vi all in, klädde upp oss, blommor i håret, fick sitta på stranden, beställde dagens fångst. Allt var perfekt.

Till dess att…

Han var tvungen att gå på toa och jag satt där själv, inget wi-fi (hemska öde) , servitrisen kunde ingen engelska och dessutom var hon extremt snabb att duka undan. Fasen vad tid han tar på sig då!!

Då kom Han. OCH kyparen. Med en bricka med två glas porlande iskall champagne. På brickan även en svart ask. Sen gick allt så fort, jag var inte beredd över huvud taget. Han friade till mig där, på knä i sanden. Mina ögon tårades, trodde knappt det var sant. Så lycklig! Älskade älskling!!

 

Han säger – tänk om vi haft det här på film! Det hade ju varit ännu mer fantastiskt…
Hans busiga uppsyn gör att jag sakta vrider på huvudet upp mot restaurangterassen, och där, på första parkett, sitter hovmästaren med kamera och har filmat allt. Min Hans vänder sig också om mot kameran och ropar ”She said Yes” och håller upp segertecknet ”victory” och alla sällskap på terassen applåderar, skrattar och gratulerar.

Som på film!

 

Han berättar sen att han också velat gifta sig med mig, ända från början, och att han planerat detta i flera månader. Han ville bara få göra det på sitt sätt. Kärlek.

Och om fem små månader gifter vi oss!

POSTAT 2018-01-30 11:17:33

Klänningen - försök nr 2

Har hittat min drömklänning!!

Alltså WOW, den är to die for!!! Den är så jag. Det är viktigt att man känner sig bekväm på sin bröllopsdag och det är jag övertygad om att jag kommer att göra i den här underbara kreationen.

https://www.expressen.se/omtalat/har-ar-brudklanningen-som-nastan-avslojar-allt/

 

Eller okej... kanske inte. Letar vidare...

POSTAT 2018-01-30 11:08:39

Romantiskt bröllop i Karibien?

Första tanken var att vigas på stranden i Karibien. Turkost vatten och vit sand. Varmt, vackert och romantiskt. Bara han och jag. Mina kritvita klänning en perfekt match till det turkosa. Han lyfter mig så här lite enkelt, jag är lött som en fjäder. Underbaart! Friska fruktdrinkar, solnedgång, champagne... Ett fåtal gäster, kanske enbart inhyrda vittnen?

Vad mer kan man önska?

Jo, jag kände att jag såklart vill ha mina barn med. Och då blir det 5 personer till (eller ännu fler om även hans döttrars pojkvänner också vill åka med). Och så våra föräldrar som kan ha ansvar för barnen medan vi är oansvariga. Och hela tjocka släkten med på  honeymoon? Eh nä, det var ju inte tanken.

Kompromiss

Vi gifter oss på stranden. Men i Sverige. Check! Det blir fint det med...

Kram.

 

POSTAT 2018-01-29 15:07:00

Klänningen - försök nr 1

Jag väljer mellan några och har provat några. Väldigt varierande resultat kan jag säga.

Började redan i somras med att beställa hem en ljuvlig dröm, perfekt för ett strandbröllop, från Wish. Den var så fin! På bilden! På tjejen på bilden. Den trådsmala och vackra tjejen på bilden. Nåja tänkte jag, det var inte många hundralappar så jag slog till.

Enkel, ljuv, romantisk och det är ju tydligt, perfekt för det strandbröllop vi planerar! Så fin!!

Veckorna gick och slutligen kom den!

Jag klev förväntansfullt i klänningen, eller egentligen, försökte skruva in mig i den, försökte förstå var alla snören och band skulle vara och hur de skulle knytas. Varför tyllen såg ut och kändes som myggnät och varför de små ärmarna var lagom för mina handleder... Nåja, sådär, klänning var på. Check! Jag såg ut som en vit T-rex med vita handledsvärmare.

Så Klänning nr 1 fick åka direkt till återvinning hos min kompis 14-åriga dotter som älskar att återbruka tyger. Och jag tror vi alla ska vara ganska glada för att jag inte har någon bild på hur det såg ut när jag hade den på mig. Det var dessutom innan jag kom på att jag skulle samla mina tankar och upplevelser här... så därför har jag inget foto.

Letar vidare...

POSTAT 2018-01-29 12:47:17

Avslappnat chill eller All in?

Femte gången gillt

Både han och jag har ju ändå varit gifta förut. Detta blir vårt femte, om man räknar totalen. Femte och sista. För resten av livet. Så vår första tanke var att vi bara skulle ha ett litet enkelt bröllop med familjen, helt avslappnat, inte så haussat, inte så märkvärdigt. Tänkte inte göra så mycket väsen av oss helt enkelt.

Men sen efter ett tag kände jag att, va fan, klart vi ska göra väsen av det, MASSA väsen till och med, det här är ju för resten av livet!

Från post-it note till ordentlig planering

Så från att ha en planering som rymdes på en post-it lapp, så är det nu istället galet mycket att planera! Jag har information och telefonnummer på många olika ställen, lösa lappar, i datorn, telefonen och i mail till mig själv. Det är väldigt rörigt. Tänker att jag istället ska samla allt här, inklusive mina tankar. Kan bli mysigt att läsa om själv sedan, som ett minne. Så jag skriver för min egen skull, men ni är välkomna att läsa om ni vill.

Kram /Amanda Egilson