BröllopsGuiden

Alltid Vi

« Maj 2023 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2018-01-30 15:59:17

Som på film

Tre veckor in i vår relation dök Han upp med tre knippen tulpaner. Jag har alltid sagt, att om han friat där och då hade jag sagt JA direkt. Sedan dess har jag längtar och väntat, hintat, pikat (och nästan hotat, OMG det är sant) för att han ska poppa the question. Och eftersom jag har vetat så länge så har väntat känts sååå lång!! Nästan så länge så att jag gav upp och bestämde mig för att skita i det, bestämde att det skulle vara precis lika fint att bara vara ihop.

Skiathos 1 augusti 2016

För ett och halvt år sedan var vi på en veckas charter till Grekland, bara han och jag. Redan på flygplatsen när vi landade satt jag och begrundade en karta över ön och såg en bild på en romantisk restaurang, Sklithri, dit jag föreslog att vi absolut måste gå. Borden var placerade i sanden i den lilarosa solnedgången. Skaldjur och stämningsfull belysning. Magiskt såg det ut. Han okejade, det kunde vi väl göra. Vi får några fantastiska dagar på ön, och en dag tar vi vespan till restaurangen för att boka ett bord till dagen därpå.

(Restaurang Sklithri, Skiathos)

 

–Sorry, bara för honeymooners, får vi som svar. Jaja, vaffan, vi kan väl låtsas det då? sa jag lite förläget, ville ju inte hålla på att prata om sånt igen, jag hade ju bestämt mig för att det var ok utan frieri. Det löste sig i alla fall, vi bokade för kvällen därpå. Då gick vi all in, klädde upp oss, blommor i håret, fick sitta på stranden, beställde dagens fångst. Allt var perfekt.

Till dess att…

Han var tvungen att gå på toa och jag satt där själv, inget wi-fi (hemska öde) , servitrisen kunde ingen engelska och dessutom var hon extremt snabb att duka undan. Fasen vad tid han tar på sig då!!

Då kom Han. OCH kyparen. Med en bricka med två glas porlande iskall champagne. På brickan även en svart ask. Sen gick allt så fort, jag var inte beredd över huvud taget. Han friade till mig där, på knä i sanden. Mina ögon tårades, trodde knappt det var sant. Så lycklig! Älskade älskling!!

 

Han säger – tänk om vi haft det här på film! Det hade ju varit ännu mer fantastiskt…
Hans busiga uppsyn gör att jag sakta vrider på huvudet upp mot restaurangterassen, och där, på första parkett, sitter hovmästaren med kamera och har filmat allt. Min Hans vänder sig också om mot kameran och ropar ”She said Yes” och håller upp segertecknet ”victory” och alla sällskap på terassen applåderar, skrattar och gratulerar.

Som på film!

 

Han berättar sen att han också velat gifta sig med mig, ända från början, och att han planerat detta i flera månader. Han ville bara få göra det på sitt sätt. Kärlek.

Och om fem små månader gifter vi oss!