BröllopsGuiden

Älskar livet tips

« Oktober 2023 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2018-02-07 08:04:10

7 kreativa sätt att fira din bröllopsdag

Att fira bröllopsdag varje år är ett bra sätt att både visa sin kärlek och skapa sammanhållning mellan er som par. Det kan också vara ett sätt att minnas tillsammans, se tillbaka på hur ni träffades och hur ert liv har blivit. Det finns flera sätt att göra denna dag extra speciell och något att se fram emot för er båda som par:

Fira i hemmet med många minnen
Vill ni ha en stund privat tillsammans kan ni fira dagen hemma och laga en romantisk middag med levande ljus och överraska med blommor. Eller ta er tid att laga frukost och kanske servera på sängen, tappa upp ett bad och ta fram bröllopsalbumet. Har ni en bröllopsvideo kan ni också krypa upp i soffan och titta på den och minnas hur bröllopsdagen var, antingen på tu man hand eller med familj och vänner.

Boka en resa
Upplev er smekmånad igen genom att åka till samma destination några år senare. Kanske finns den där restaurangen kvar eller så kan ni promenera genom samma kvarter som då? Vill ni inte göra exakt samma saker som förr kan ni återupptäcka staden på nytt och hitta nya restauranger och skapa nya minnen. Man behöver inte resa långt bort för att uppleva sin smekmånad igen, ni kan göra en utflykt eller ta in på ett pensionat så att ni helt enkelt bryter av från vardagen och har något att se fram emot tillsammans.

Skäm bort varandra

Se till att ni båda har en ledig dag. Är det soligt väder kan ni åka på en cykeltur eller ha picknick i parken. Upplev dagen tillsammans genom att förbereda mat och packning, kanske en flaska vin kommer väl till pass en sådan här dag. Har ni inte vädret på er sida eller firar bröllopsdag på vintern, boka en massage eller spadag och se till att varva ner om ni har ett hektiskt år bakom er. Ni kan även överraska varandra med små presenter eller take away om ni inte känner för att laga en avancerad middag.

Överraska med foton
Att trycka upp personliga tavlor till varandra kommer att vara mycket uppskattat, till exempel genom att framkalla dina bröllopsfoton på canvastavla som ni kan sätta upp på väggen. Det kan bli lite spännande att framkalla bild i smyg och välja ut det bästa fotot för att sätta upp på canvastavlor. Du kan enkelt beställa online och skicka in dina foton för tryck. Du kan också välja motiv som inte bara har med er bröllopsdag att göra, det kan vara smekmånaden eller andra minnen ni har tillsammans. Har ni ett gemensamt intresse som surfing eller skidåkning kan det bli ett perfekt motiv. Ett foto på canvas är så mycket personligare än en inramning, då du enkelt bestämmer motivet och det blir ett nytt tillskott till ert gemensamma hem.

Gift er en andra gång
Är det länge sedan ni gifte er kan det vara mycket romantiskt att återuppleva bröllopsdagen en gång till. Ni kan anordna en fest för släkt och vänner och faktiskt gifta er en andra gång, eller om ni vill vara själva, utbyta ringar över en middag och tala om varför ni vill fortsätta att vara tillsammans. Att åka iväg på en galen resa till Las Vegas och gifta sig igen kommer också bli roligt att se tillbaka på. Kom ihåg att ta mycket foton och behåll dina minnen för evigt – en andra gång!

Skapa en ny tradition eller gör något nytt
Det finns flera sätt att skapa nya traditioner. Gillar ni att minnas kan en bröllopsdagbok vara en bra idé, där ni varje årsdag skriver och reflekterar över året och nya traditioner. Ni kan också skriva kärleksbrev till varandra som ni öppnar varje årsdag. Något som kan återuppliva romantiken är att göra något ni aldrig upplevt tillsammans. Varför inte ta en cykeltur, hyra mopeder, gå på en ny teaterpjäs, bowla eller ta danslektioner? Ni kan också göra något gemensamt för naturen som att plantera ett träd och alltid minnas detta på er bröllopsdag i takt med att trädet växer. Antingen hjälps ni åt att skapa nya intressen och traditioner, eller så blir det endast roliga minnen att titta tillbaka på.

Samlas kring måltiden
Gillar ni båda att laga mat kan ni exempelvis återskapa bröllopsmenyn just på er årsdag, eller laga en favoriträtt. Ni kan också boka in er på en matlagningskurs och lära er en ny rätt som blir just er. Om matlagning inte står högt i kurs: bjud in till fest och låt en cateringfirma ta hand om er årsdag.

Att skapa en tradition kring er bröllopsdag kommer resultera i att ni fortsätter att trivas ihop och uppskattar varandra ännu mer. Beroende på hur ni är som personer kan ni alltså fira med både minnen och nya äventyr och få ut det mesta av dagen.