BröllopsGuiden

Vårt stora, svenska, grekiska bröllop

« September 2022 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2018-06-07 08:23:31

Om bröllop och äktenskapet efteråt

När vi berättade för ett par vänner om vårt bröllop, så diskuteade vi lite det här med bröllop och äktenskap. De sa att de inte vill gifta sig, för det är så mycket fokus på själva bröllopet och festen när det som är det viktiga, det vill säga livet efter med äktenskap, kom i andra hand.

Jag har funderat på det där. Ja, vi vill ha ett fint bröllop med en jättefest efteråt. Med mat och musik, gärna mycket gäster om vi kan. Jag vill vara fin och vara en prinsessa för en dag. Men anledningen till att vi vill ha ett bröllop är ju för att fira att vi vill leva med varandra.

Vi lever redan med varandra och delar allt. Vi har en underbar dotter tillsammans och fler barn vill vi ha. Vi vet att vi kommer bli gamla tillsammans. Vi lever redan som ett gift par. Vi känner att vi vill ha ett äktenskap just för det juridiska i det hela, speciellt då vi har vår dotter tillsammans. Det är ändå väldigt stort. Vi ser det som en sak som vi vill dela med dem vi tycker bäst om. Vi vill fira det. Det är en gång i livet, det är inte som en födelsedag liksom. Därför vill vi ha ett bröllop. Inte bara för bröllopet i sig, vi vill välja varandra för livet, lova varandra att ta hand om varandra och älska varandra med våra vänner och familjer omkring oss. Vi gör det här en gång i livet och vill fira det med en dunderfest. 

Bara för att man har ett bröllop, förhoppningsvis blir vårt bröllop så stort som vivill ha det, så betyder inte det att vi inte tänker på äktenskapet. Det är precis det vi gör. Jag längtar efter att få bli Jannis fru. Att det är han och jag, även juridiskt. Att vi lever livet ut med den tryggheten. Att vi blir en familj på riktigt liksom. Med samma namn och med samma rättigheter och tryggheter om något skulle hända. Jag vill visa världen att han är min, och jag vill att de som betyder mest ska vara med och fira den dagen det går i hamn. Det är en stor dag för oss. Alla har sin syn, och det här är vad vi känner :)