BröllopsGuiden

Vårt stora, svenska, grekiska bröllop

« September 2022 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2018-06-26 10:58:17

Ok, då...

Vi har ju skrivit på den andra, mer riktiga bloggen, om vilka platser vi ska ha vigsel och fest på. Så då kan vi ju lika gärna göra det här också!

Vi ska vigas i Järnboås kyrka utanför Nora. Mitt ute på landet. Tänk er, pingstafton och allt som växer. Nu på sommaren har ju typ allt redan blommat över, så tråkigt tycker jag. Så på det sättet valde vi ett riktigt bra datum! 

Kyrkan är lagom stor. Vi hade vår dotters dop i en stor kyrka. Vi hade ca 50 gäster och tyckte det var rätt många. Men när vi skulle gå in till ingångssången så upptäckte vi att kyrkan var i största laget. Det första jag sa var "oj, kom inte alla eller?". Eh, jo, men de täckte den fem första raderna, de andra raderna stod då tomma! Lite snopet (och dumt tänkt). Det kvittar ju egentligen, men det känns mer intimt och större när det känns mer fullsatt. Så kyrkan kommer rymma alla de vi vill bjuda utan att det kommer kännas tomt (eller knökat heller). Jättemysig kyrka iaf.

Sen kommer festen och middagen ske på Åkerby Herrgård, även det utanför Nora. Så skönt att vi hittade ett ställe där de sköter allt. Vi ska bara komma med bordsplacering och lite detaljer till dekoration, annars sköter de resten! Vi kommer dit, de serverar, lagar mat och sen städar, de dukar och diskar och allt! De har även hotell med bröllopssviten, så där sover vi. Vi tänkte övernatta hela helgen faktiskt, komma redan på fredag. Så skönt! Vi kommerkomma överens om meny och dryck och vad som ska ingå, och vi ska komma överens om vilka färger vi vill ha till dukningen så det passar vårt tema. Såna här ställen brukar vara så dyra, men de här anpassar varje fest efter budget. Så bra! Det finns möjlighet att även gästerna sover över. Så mysigt och bra. Så vi är jättenöjda över detta.

Nu har vi satt budget och ska börja spara ordentligt. Vi ska kolla efter en fotograf. Vi är ju så pirriga och iviriga, så vi har redan börjat kolla över detaljer med saker och ting. Det kan vi ju ägna vår tid åt nu när vi inte behöver leta catering, ställe, räkna ut dryck, och kolla serveringspersonal, dekoration och blabla. Det är ju klart!

Vi vill ju ändå ha lite personlig dekoration också. De står för grunden liksom. Vi ska ju ha lite grekiskt tema, och snart ska vi nog bege oss till släkten på Rhodos. Då ska vi samla stenar, köpa snäckor och annat man kan ha som dekor. Vi kommer höra med blomsterhandlare om man kan få tag i olivkvistar också. 

Jag tror verkligen att det kommer bli en helt fantastisk dag!