BröllopsGuiden

BrudensBlogg

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2018-12-26 22:03:13

När? Är du seriös eller?! Jag kommer inte hinna...

En dag i somras frågade jag Emil om han hade något önskemål på när vi skulle gifta oss och svaret blev nästa höst.
Jag fick panik: ' Är du seriös eller?! Jag kommer ju inte hinna planera ett s***. Jag har ju amningshjärna och kommer inte ihåg någonting eller kan tänka klart. HUUUUR ska jag kunna planera ett bröllop?! För inte f** kommer du kunna planera det. Nää, det får bli först nästnästa år eller nåt. Jag pallar inte att stressa. Varför har du så j**** bråttom med att gifta dig? Varför på hösten? Va f** jag kommer ju få magsår av all stress. Jag pallar inte. Jag kommer inte hinna...' 
( Juggen i mig, med hett temperament, låter oftast värre än vad jag egentligen menar. ) 
 
 
Mundiarréen fortsatte i någon minut tills jag desperat utbrast: 'Vi MÅSTE gifta oss på våren!! Det MÅSTE bli senast april!' Stackars Emil fattade ingenting: 'Du sa ju precis att du inte kommer hinna till hösten, så varifrån kommer april in i bilden helt plötsligt?'
 
 
Här är det tvära kast ska ni veta. Jag kom nämligen på att jag nästa höst inte skulle vilja stå som brud om nu chansen fanns att jag skulle vara höggravid, med foglossning, andfåddhet och svettningar som inte är av denna värld. 
Bättre att genomföra bröllopet när jag fortfarande är vid god vigör. Jag har sen i februari gått ner 18 kg (av mina ca 28 gravidkilon) utan att vare sig träna eller aktivt banta. Jag är uppriktigt tacksam över allt extra pluffs och former som jag fått. Dock vet jag inte om jag kommer att fortsätta gå ner i vikt och det gör att jag har lite svårt att bestämma mig för bröllopsklänning just pga av det. Förra året var jag en stl 36-38 och nu är jag minst stl 42-44. 
 
 
 
Bröllopsplaneringen går rätt bra och jag är säker på att jag kommer hinna...
 • Lokalen är bokad
 • Ring har jag på fingret. Emils ska köpas.
 • Inbjudningskorten är färdiga och ska postas i nästa vecka
 • Hår och makeup behöver spikas, (alltså person och datum) inte på mig
 • Maten på bröllopet ska bestämmas i januari när vi går på matprovning
 • Bröllopstårtan är nästan bestämd
 • Bröllopsklänning-ar ska jag börja med att prova i januari
 • Bröllopsfotograf är bokad
 • Underhållning till bröllopsfesten har jag smått börjat med
 • Dekoration är halvt bestämt och det är mest Emils ansvarsområde
 • Budget är inte satt, men så billigt som möjligt fast det får ändå kosta om det är något vi verkligen vill ha
Lokalen vi valde blev Gustavianska våningen på Skansen. Den är lagom stor för vårt lilla bröllop på ca 40 personer. Den låga budgeten som vi egentligen inte satt, sprack i o m val av lokalen. När man hamnar i sådana lägen så får man tänka på att man förhoppningsvis bara gifter sig en gång i livet och då kan man faktiskt få sätta sprätt på kapitalet. Fast bara på några få saker. Vi valde ett LYX-paket där trerätters, tårta, alkohol och personal ingår.
 
Vårat första val av lokal var egentligen en beachvolleyhall med sand och tropisk värme. Där skulle vi ha ett beachbröllop. Tanken var att vi skulle lura våra gäster med att vi skulle gifta oss utomlands på en tropisk destination. De skulle bli upplockade av en chartrad buss där en flygplats skulle stå på skylten och efter några minuters körning skulle de vara framme i lokalen. Idén var superkul, men ju mer vi funderade på alla tänkbara scenarion där exemplevis några gäster kanske skulle bli riktigt besvikna på en utebliven gratissemester över en kväll, så lät vi bli. 
 
Skansen blir precis lagom. Det finns inte utrymme för besvikelse. 
 
När jag senast var på Skansen provade jag en eventuell bröllopsklänning. Denna blir The One om jag inte hinner...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
,