BröllopsGuiden

BrudensBlogg

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2019-01-08 18:17:57

Vad är det som egentligen räknas? In- eller utsidan?

Nu i helgen ska jag för första gången prova bröllopsklänningar i butik. Vet jag vad jag vill ha? Nja. Vet jag vad jag inte vill ha? Ja. Tanken är väl att man ska vara som vackrast på sin STORA dag och då gäller det att framhäva det som är värt att framhävas och försöka dölja det som döljas kan. Lite snabbt skissade jag ner hur jag uppfattar mina mindre smickrande attribut. Med en hänförande klänning, bra smink och fotografer som fotar från rätt vinklar blir jag lätt en vacker brud jag med.
Resten av 'så levde de lyckliga i alla sina dagar' förlitar jag mig på att Emil ser till min oemotståndliga insida...
 
 
 
 
Jag köpte en trave med bröllopstidningar i andra hand och hoppades på lite inspiration till bröllopet. Jag hoppades nog lite för mycket för jag antecknade inte ett jota i mitt block. På internet klickar jag upp så många hemsidor att datorn nästan kraschar. Jag har lånat minst 10 böcker på bibliotek, men fortfarande inte en tillstymmelse till inspiration. 
Det blir farligt när jag ska släppa lös fantasin för det kan bli hur galet som helst. Jag tänkte t ex ha en brudklädd badanka på bröllopstårtan som skulle symbolisera mig. Ett av mina första val till bröllopsklänning var en lysande LED klänning som påminner om Askungens balklänning. Om jag fick bestämma helt så skulle det vara ett alkoholfritt bröllop. Jag skulle även bara använda plastblommor för jag tycker synd om de riktiga blommorna som får sätta livet till. Nu är vi dock två som ska vara överens om vad som ska vara och icke vara på bröllopet. Tur är väl kanske det...
 
 
 
Inbjudningskorten är klara och utskickade. Jag gillar verkligen utsidan och Emils idé med QR-kod.
 
 
 
För några dagar sen provade jag att baka den typ av bröllopstårta vi vill ha. Jag vet inte om den är så vanlig på bröllop, men jag gillar verkligen utseendet på den. Vad gäller smaken så har jag bara hört att den smakar smaskens.
Tårtan har alltså både en bra ut-och insida...  Den jag bakade smakade dock blääskens. Kanske beror på att jag använde mig av en kakmix i påse där jag skulle tillföra ägg, vatten och olja. Än så länge har jag inte smakat den riktiga varan, utan bara en julig variant som innehöll pepparkaksdeg. Den smakade inte heller så gott. Jag ska försöka baka tårtan från grunden och sen även leta rätt på konditorin som har den.
Vad det är för tårta avslöjas först på bröllopet...