BröllopsGuiden

BrudensBlogg

« Februari 2024 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

POSTAT 2019-02-02 20:00:09

Jakten på klänningen...

De senaste veckorna har jag varit runt i butiker och provat bröllopsklänningar. Tack vare att min f d superslimmade kropp inte längre är som den en gång var, så har jag insett att den typ av klänning jag egentligen skulle velat ha på mitt bröllop inte passar mig i dagsläget. Jag har kompromissat en hel del vill jag lova. Hejdå supersexy! Hej nunna...
Överallt får man höra att man måste vara ute i god tid för att köpa klänning, men jag har aldrig riktigt förstått varför, fram tills nu. Nästan alla klänningar som hänger i butikerna är provklänningar och den som du sedan vill ha, måttbeställs ifrån Kina. Där har de en ungefärlig leveranstid på minst 12 v. Mitt bröllop är om 7 v. 
Det var ju självaste f*n att det kinesiska nyåret skulle infalla i början på februari vilket innebär att de inte jobbar i minst 14 dagar. Glada kineser som firar nyår är lika med en desperat brud utan klänning.
 
 
Premiäröppning av Bröllopsbruket.
 
Min enda lösning var att hitta en klänning som jag kunde få med mig hem på direkten. Butiken som räddade mig var den nyöppnade bröllopsbutiken, Bröllopsbruket i Sundbyberg. Deras koncept är att de säljer second hand klänningar, vilket gör att priset är mycket lägre än i andra butiker, samtidigt som klänningarna är i superbra skick. Förmodligen bara använda en gång. Jag var på Bröllopsbruket när de hade premiär, men tyvärr hittade jag inget då. Jag chansade med att komma tillbaka 2 veckor senare och hittade två klänningar som föll mig i smaken. Som tur var hade jag 3 dagars öppet köp och kunde prova hemma utan stress en dag. Jag insåg dock att den klänningen som var mest elegant inte riktigt var jag. Elegant är inte ett ord man använder för att beskriva mig eller något av mina plagg i garderoben. Det fick bli klänningen som kändes lite mer ungdomlig och hade potential att kunna göras om till så nära det jag önskar mig. 
 
Detta är ett urval av alla klänninar jag provade i olika butiker. Oavsett klänning, behöver jag göra en hel del justeringar som t ex sy in vid midjan. Jag är en stl 40 uppptill pga mina breda axlar, men en stl 38 nedtill.
 
Nästa steg var att hitta en skräddare/sömmerska som kunde uppfylla mina önskningar. På rekommendationer hittade jag en sömmerska i Sundbyberg som förstod precis vad jag ville ha och kom med flertalet förslag på hur man kunde göra. Det kändes jättebra när jag gick därifrån och bestämde mig för att det är hon som ska få hedersuppdraget.
Jag hade dagen efter sömmerskan, redan bokat in mig på en tid hos en skräddare sen länge och tänkte att jag skulle gå dit och höra om han hade några andra idéer. Denna man nämnde flertalet gånger att han var designer, men några förslag kunde han inte komma med. Han nålade in mig ordentligt i klänningen utan att egentligen veta vad tusan han höll på med kändes det som. Han verkade inte förstå vad jag ville ha och jag förstod verkligen inte vad han menade. Han sa ja, ja hela tiden och nickade samtidigt som han kliade sig i huvudet. Jag var inte sen med att fråga: Förstår du hur jag menar? Kan du förklara hur jag vill ha klänningen? Hans monotona svar var såklart: Ja, ja, jag är designer. 
Efter ett tag försvann han in i ett rum och kom tillbaka med en sax i högsta hugg och skulle väl börja klippa i klänningen eller hugga ihjäl mig. Jag var snabb med att säga att jag nog ska hem och fundera på vad jag vill göra med klänning, fast jag hela tiden visste vad jag ville och försökte förmedla det till honom. Han sista ord var att den var fin som den var och man behövde inte ändra på den. Det kändes som om jag var med i dolda kameran, för de 5 justeringarna jag behöver göra på klänningen är nödvändiga för att den ska sitta som en smäck på mig, inte som en säck... 
 
Klänningen är välpaketerad i ett vitt klänningsskydd och utanpå har jag ett barnvagnsskydd för att förhindra slask och regn. Det ser ut som att klänningen väger ton, men det är nog bara jobbigt att köra i snömodden eller så är det min normala kassa hållning.