BröllopsGuiden

Fru K

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2009-01-07 22:48:46

Tillbakablickar

Det är nu man kan titta tillbaka med minnena färska i minnet och fundera på hur allt blev tillslut. Vi sa det redan samma kväll, innan vi kröp ner på hotellrummet, att dagen blev precis som vi önskade.

Vi åkte tillsammans bort till stranden där vigseln skulle äga rum, allra längst upp i hörnet på Kamala beach, så att vi fick vara i fred. Solen sken under cermonin men gick lägligt ner i slutet på fotograferingen. Platsen dekorerades av Maria, vår koordinator, efter önskemål från oss. Efteråt hade hon förberett med blomblad som kastades över oss. Alla våra gäster fick även söta såpbubbleflaskor så de kunde blåsa över oss. Två fotografer fanns på plats och de fotade hela cermonin, både gästerna och oss. Sen fick vi tid för fotografering själva medan gästerna underhöll sig under tiden.

Resan hotellet där middagen skulle hållas gick fort och vi fick hjälp med att checka in på vårt rum. Bröllopsnatten var bokad på det 5-stjärniga hotellet Katathani. Maria hade ordnat så vi kunde stanna till fyra dagen efter i stället för att checka ut klockan tolv, något vi var väldigt nöjda med! Hotellrummet var dekorerat med blommor i badvattnet, svanar på sängen tillsammans med blomblad som bildade ett hjärta. På rummet fanns honeymoon cake och färsk frukt. Utsikten från balkongen var helt fantastisk och vi hörde hur vågorna slog mot strandkanten där vi satt.

För er som känner att ett bröllop hemma inte är ett alternativ och som går i tankarna om en vigsel utomlands. Ni kommer (troligtvis) inte att ångra er. Vi är så nöjda med vårt val och jag skulle absolut inte ha gjort det annorlunda om jag fick möjlighet att göra om allt. Om ni har funderat på Thailand så kan jag verkligen rekommendera Maria på Paradisewedding (www.paradisewedding.se). Hon var urgullig och tillmötesgående från allra första stund. 

Med det här kommer jag att minska mitt besökande här inne. Ni som planerar för era bröllop önskar jag lycka till! Hoppas ni får en fantastisk dag, och framförallt, lycka till i fortsättningen.

För er som vill får ni gärna läsa min "vanliga" blogg som handlar om inredning, resor och annat smått och gott på modern2a.blogspot.com.

Kram Malin

POSTAT 2009-01-07 22:31:17

Bröllopsbilder

Nu är äntligen bilderna uppladdade i mitt bildgalleri. Dagarna bara försvann trots att jag varit ledig och jag har haft massor av andra saker inplanerat. Besök på IKEA, rensat ur garderoben och en massa annat nyttigt som passar alldeles utmärkt att tag i när man hunnit vara lite ledig.

Gott nytt år till er alla!

POSTAT 2008-12-30 12:11:15

Hemlig identitet?

Eftersom det inte lägre är någon hemlighet att vi ska gifta oss (det är ju redan klart!) så behöver jag inte längre hyscha med vem jag är. Nu är våra riktiga namn uppdaterade på bröllopssidan om det är någon som undrar/ har undrat.

Jag velade ju ganska länge på hur jag skulle göra med namnbyte eftersom jag har ett jobb där mitt mer ovanliga efternamn kommer bättre till pass. Samtidigt som jag vill att vår framtida familj ska heta samma sak. Lösningen blev att jag kommer ta dubbelnamn. Mitt blir inskrivet som mellannamn och min mans efternamn blir det som jag kommer ta som efternamn.

Min man... Låter helt fantastisk att säga =)

POSTAT 2008-12-30 12:06:19

Nygift och hemkommen

Oj, tiden innan resan bara försvann iväg och jag insåg precis att det var en månad sen jag uppdaterade bloggen. Intensivt på jobbet och sista förberedelserna stal all ledig tid. Men vigseln blev väldigt lyckad. Dagen innan vi åkte iväg till Thailand hade vi en tid på Tingsrätten för borglig vigsel. Jag blev positivt överraskad över hur mysigt och stämningsfullt dom hade fått till det i rummet. Min syster som inte följde med på resan var den enda gästen vid denna korta cermoni.

På Arlanda fick vi ett litet problemet. Vi hade 10 kg övervikt redan på utresan! Min syster undrade självklart vad vi hade packat med oss som vägde så mycket. Svårt att förklara utan att avslöja oss, men vi lyckades slingra oss ur frågan och betalade för några kilos övervikt. På plats i Thailand delade vi ut inbjudningskorten. Mamma började gråta och hennes man bjöd på middag för att fira.

På själva dagen fick jag hjälp av min syster att göra iordning håret och naglarna fixades med fransk manikyr. Utanför hotellet väntade skjutsen till Kamala beach där bröllopskoordinatorn tog emot. Stranden var dekorerad med blommor, ett litet altare och en liten gång som ledde fram till altaret. Vi var inte så många i sällskapet men det kändes alldeles tillräckligt. Cermonin var romantisk och till och med bättre än vad jag hade hoppats på. När vi hade sagt ja till varandra och gick tillbaka längs gången kastades rosblad och blåstes såpbubblor framför oss.

För oss var det här perfekt och jag rekommenderar verkligen er alla som funderar på att gifta er på stranden att göra det! För den nyfikne kommer bilder att läggas ut i bildgalleriet inom kort.  

POSTAT 2008-11-27 22:50:43

Avstämning inför

Tänk, snart är det bara två veckor kvar tills vi beger oss iväg och det börjar kännas lite smått jobigt. Tänk om man glömmer att ta med sig något väsentligt, om jag har glömt att fixa något... Jag kan bli galen på känslan att inte ha kontroll. Det är ju första gången jag gör något sånt här så har ju ingen aning om saker som jag troligtvis kommer komma på efteråt.

I helgen blir det inköp av kort som ska delas ut på plats, ska kolla upp vilken champagne som vi ska köpa och jag måste hitta en ögonskugga att komplettera sminket med. Något annat? *Gnuggar hjärncellerna*

POSTAT 2008-11-23 15:15:12

Lugn söndag

Det blev ingen överraskning igår på festen som jag misstänkte. Pratade med en annan av festdeltagarna som faktiskt trodde samma sak som jag. Hon är redan gift så det kan inte vara mina egna bröllopsplaner som förblindar mig =)

I veckan blir det till att åka ivg och köpa lite material till inbjudningskorten. Vi hade först tänkt att beställa kort men efter att ha kollat lite närmre på deras hemsida insåg vi att det skulle bli rätt dyrt för de 4 kort vi ville ha. Så istället blir det till att vi gör egna. Som tur är så ska dessa delas ut först när vi kommer ner så det är ingen brådska, ännu...

Hoppas ni har haft en bra helg allihopa. Här vräker snön ner och nu börjar julkänslan infinna sig i kroppen på mig. Det är så här som vintern ska vara tycker jag! 

POSTAT 2008-11-22 11:23:13

30-års fest

Vi är bjudna på 30-års fest idag och ju mer jag tänker på det så börjar jag fundera på om festen kombineras med att paret gifter sig. Förlovningen skedde i hemlighet för snart 2 år sedan. Vi blev uppmanade att boka in dagens datum redan i augusti, en officiell inbjudan skickades ut för någon månad sedan, de har hyrt en lokal, ca 50 gäster är inbjudna, middagen börjar kl 16, de bjuder på middag och dryck, barn stannar endast under middagen, städningen imorgon tar någon annan hand om och tjejen (inte den som fyller jämnt) har bokat in sig hos frisören idag.

Antingen så är jag själv inne i bröllopsyran att jag tolkar alla dessa saker som signaler på bröllopsplanering eller så kommer jag att få ta del av en kombinerad 30-års- och bröllopsfest ikväll. Spännande!

POSTAT 2008-11-17 15:01:10

Vigsel på hemmaplan ordnad!

Jag kanske har varit lite väl optimist men inte trodde jag att det skulle vara något problem att få en tid för borglig vigsel i december. Vi är båda rätt flexibla gällande tider och kunde i stort sett tänka oss vad som helst. När sambon ringer upp möts han av kommentaren: Tidigast nästa år kan ni vigas.

Som tur var löste det sig eftersom vi har alla papper på plats hemma och därmed kan skicka hem iväg dem omedelbums. Vi hinner till och med bli man och fru på riktigt innan cermonin i Thailand.

Man och fru... Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det, på ett positivt sätt alltså. Nu känns det verkligen som att det är på riktigt. 4 veckor kvar imorgon. Tänk att det redan har gått nästan åtta månader sen vi började planeringen. I den här takten kommer de sista veckorna att svischa iväg.

POSTAT 2008-11-15 11:19:17

Fotograf och bröllopsbilder

Efter att ha läst om er andra som har fixat och donat med fotografen så kom jag på att den biten har jag inte haft någon direkt koll på mer än att en fotograf är inbokad. Så jag slängde iväg ett mail för att kolla hur många bilder fotografen tar och hur dessa kommer att tas. Fick svar häromdagen med besked om att bilderna tas enligt våra önskemål, vi får en cd-rom med samtliga bilder samt ett album med ca 70 av de bästa bilderna. Nu måste vi fundera på hur vi vill ha våra bilder. Någon som har några tips på vad man skulle kunna göra? Självklart vill vi ha en del bilder på bara oss på stranden. Men annars då?

  1 2 > SISTA SIDAN (2)