BröllopsGuiden

Helana_Back82s blogg

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Våra älskade bröllopsfavoriter
« Mars 2024 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2020-01-17 11:02:25

Våra älskade bröllopsfavoriter

 

Jag antar att även ni andra på Bröllopsguiden är lite extra svaga för romantik på film och att ni också spanar in lite bröllopsfilmer när det börjar närmar sig giftermål? Jag är givetvis skyldig själv.

 

I denna artikeln tänkte jag dela med mig av några av mina favoritfilmer med bröllop i fokus. Detta innebär tyvärr att min absoluta favorit, den underbara filmserien Sällskapsresan om Stig Helmer och hans underbara vänner, inte får vara med… men nu lyckades jag hitta ett sätt att nämna den ändå.

 

Oh, vilket bröllop! 

Denna filmen från slutet av 70-talet är lite äldre än de andra men den är fortfarande superhärlig. Här bjuds det på ett galet bröllopsfirande olikt allt annat med hela 42 karaktärer i fokus! Att det går vilt till är bara förnamnet.

 

Mitt stora grekiska bröllop

Denna moderna klassiker har vi nog alla sett (många gånger om). Handlingen behöver knappast någon närmare presentation och visst det är lite fånigt och barnsligt ibland men samtidigt är detta en riktigt vass komedi. Kan inte annat än älska den!

 

Bridesmaids

Okej, denna minns vi väl alla? En helflippad, vulgär men samtidigt smart komedi som blev en jättesuccé för några år sedan. Melissa McCarthy, som Oscarsnominerades för sin insats, är helt fenomenal. Ja, det kanske är dags att se den igen?

 

Wedding Crashers

Denna komedi handlar om två män som kommer på att de kan smyga in på olika bröllop och snylta på maten, vara med på festen och förföra kvinnliga gäster. Det är fånigt och grabbigt, men samtidigt så finns här mycket hjärta. Rachel McAdams, Owen Wilson och Vince Vaughn är alla superbra i sina roller. Ett måste!

 

Mamma Mia!

Okej, jag vet att detta är en vattendelare men erkänn att det är svårt att inte dansa med när man hör ABBAs fantastiska låtar spelas? Jag menar, Dancing Queen, Mamma Mia och Gimme Gimme är ju helt magiska. Här bjuds det på sång och dans och stjärnglans på den grekiska kusten. Love it. Need it. Won’t apologize. 

 

The Wedding Singer

Sista filmen på listan blir min favoritfilm med Adam Sandler. Det är i och för sig inte så svårt att ta sig upp till toppen av den listan då jag tycker att typ alla hans andra filmer är usla, sexistiska och korkade. Men The Wedding Singer är faktiskt något helt annat. Här spelar han en kille som sjunger på bröllop och på en fest får han upp ögonen för en servitris spelad Drew Barrymore. 

 

Här var några av mina favoriter <3