BröllopsGuiden

Valentinebride09

« Maj 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2009-02-25 11:21:55

Bröllopsfesten!

När alla gästerna tågat ut ur kyrkan går vi ut och möts av lyckorop och en massa ris! Fick plocka bort en del sen men det var inte så farligt som jag trodde. Sen börjar gästerna bege sig till lokalen och vi går med närmsta familjen och brudföljet tillbaka in i kyrkan för att fotograferas. Sedan försvinner våra familjer bort till festen och jag och A börjar att fotas själva medan tärnorna och bestmans väntar på oss. Fotograferingen går väldigt fort och det är så skön och avslappnad stämning. Kyrkan är ju stor så vi kan ha gott om plats för oss själva i sidogångarna. Och ljuset är fantastiskt eftersom det var strålande solsken den dagen. Vi bestämmer oss för att gå de 300 meterna till festlokalen. Enkelt kan tyckas men jag är glad att mina underbara tärnor var med och kunde hålla i slöja och klänning!

Vi kommer till festen mycket tidigare än planerat men det gör ju inget. Allting var klart ändå. Vi får champagne och går in till gästerna där min pappa utbringar en skål för oss. Sen hälsar vi på alla och sedan är det dags att gå till bords. Åhh så fint det var inne i lokalen med dämpad belysning och alla flytljusen! Vår exemplariske toastmaster förklarar praktikaliteterna och går igenom lite vad som kommer att ske under kvällen. Sedan är det dags för min pappa att hålla tal. Åh så fint det var. Ett roligt och glatt tal om min uppväxt och tokigheter som jag gjort. Många skratt och några tårar. Sedan är det A:s pappas tur och han har aldrig hållt ett tal på svenska men han gjorde det jättebra. Men han är väldigt känslosam av sig så han stockar sig  hela tiden och inte ett öga är torrt.

Varken jag eller A äter speciellt mkt av maten...minns inte hur den smakade riktigt. Till varmrätten är det dags för A att hålla tal till mig. Åhh....vilket tal. Kan inte återge allt men det är så coolt...och fint. Han berättar om när han blev kär i mig och som avslutning säger han "Varför älskar jag dig Caroline? För att du är du och jag är jag". Inte ett öga torrt här heller. Jag kan knappt fatta hur modig han är som ändå vågar stå upp och hålla ett sådant tal. Sen flyter allt på och det är dags för vår första dans. Vi väntar på att DJ:n ska komma och till slut kommer han. Vår låt "At Last" spelas upp och vi intar dansgolvet och alla står upp och tittar på...Känns väldigt väldigt ovant men så kul! Sedan vinkar vi upp alla på dansgolvet och så är det igång! Men efter några låtar märker jag att DJ:n spelar låtar som inte var med på min lista som jag gjort till första timmen. Tex börjar han spela "New York, New York" som låt nr 3 istället för "Fly me to the Moon". Va f-n.....Jag ber A:s syrra att säga till honom att han ska följa låtlistan och då säger han tydligen "jaha" fastän jag förklarat detta 2 ggr. Ja DJ:n var väl kvällens största besvikelse men mer om detta senare.

Nåväl, sen är det dags för tårtan. När den rullas in ser jag att de två hjärtan som skulle stå upp på toppen inte är där. De ligger ner istället. Jaha.....ja ja.....Min pappas kompis rusar fram med ett gigantiskt tomtebloss som han sätter mitt i tårtan! Ha ha, snacka om en lyckad impuls! Vi skär tårtan och skålar i champagne. Tyvärr hann jag inte smaka så mycket av tårtan men allting försvann i ett nafs! Sen är det dags för fler tal...tärnorna, bestmans och några till. Vilka fina tal!! Kunde aldrig drömma om det!

Sen är det dags för mig att avlägsna mig en stund för att ta av slöjan och fixa till håret. Smyger in i rökrummet och tar några snabba bloss men jag har ont i luftrören så det var inte så gott. Känns lite dumt att röka i brudklänningen också kan jag säga :-) Men det var skönt att få vara för sig själv i 1 minut.

Märker att gästerna börjar sprida sig mer och mer eftersom baren har öppnat. Toastmastern får svårt att få alla till bords igen för det sista talet och den sista skålen innan den Makedonska dansen ska börja. A hade under en vecka kämpat med att hitta låtar då vi inte skulle ha Makedonskt liveband som annars är det mest vanliga på bröllop. Så vi hade bränt en skiva till DJ:n som han skulle spela. MEN helt plötsligt hör vi ljudet av en trumma och klarinett och dragspel och 4 musikanter tågar in i lokalen! De har ordnat en överraskning åt oss! Oj oj..alla far upp och dansar ringdans. Det var helt fantastiskt kul! Detta gjorde vi i ca 1 timme och efteråt var jag helt helt slut....Fick dessutom dansa utan skor då jag bara halkade omkring på klackarna. Sen drog discot igång på riktigt och jag och A börjar mingla runt lite men vi dansar väldigt mkt också! Tyvärr höll sig inte gästerna inne i salen utan spred sig till baren och till mingellokalen brevid så vi fick gå och säga till. Sen så dansade inte folk lika mycket som vi önskat men jag skyller det på DJ:n. Helt plötsligt hör jag låtar som "I will survive" och "Rock around the clock" HALLÅ!! Han vet att det är mest 30-åringar där och jag verkligen avskyr de låtarna!

Nåja...folk börjar att droppa av vid midnatt och när klockan är 01 slutar DJ:n spela helt tvärt. Va f-n? Ok vi var inte jättemånga som dansade men ändå....Jag hade sagt att han skulle räkna med att spela till 02 ca...Jag går fram till honom och tittar stint på honom. "Så du spänner ögonen i mig", säger han. "Varför slutar du spela?", säger jag. "Man ska sluta när det är på topp", säger han. "Men det bestämmer inte du, det bestämmer vi", säger jag. Jag är skitförbannad och A är diplomatisk och säger att han ska spela 5 låtar till vilket han gör. När han går så tackar jag inte honom. Tycker han var kass och ohyfsad. Men vad jag har förstått så har folk inte märkt något. Men jag tror ändå att folk hade dansat mer om musiken varit bättre.

Hur som helst, jag och A är supertrötta och det är inte många gäster kvar. Vi beställer en taxi till hotellet och vi är båda supernöjda med kvällen!!
POSTAT 2009-02-25 10:33:13

Lördagen den 14 februari - Bröllopsdagen!!

Vaknar som sagt vid 9-tiden och är inte alls på gott humör. Jag har en klump i magen och känner mig jättenervös! Har rampfeber och vill bara fly! Min pappa är stressad och min mamma är orolig för att jag inte mår bra. Vi äter frukost tillsammans och jag proppar mig med alvedon, penicillin och vitaminer. Magen gör genast uppror. Springer på toa 3 ggr på 1 timme. Haaaa---livet är underbart! Tar fler tabletter. Denna gång för magen...som tillslut börjar lugna sig. Tappar upp ett bad och försöker att varva ner och slappna av. Dricker cola och äter en banan....

10.30 börjar vi samla ihop min utstyrsel och min pappa kör mig till frisören där jag ska fixas och byta om. Jag är fortfarande jättenervös. Ska man inte vakna som en prinsessa på sin egen bröllopsdag? Ha ha....nä det är nog bara på film konstaterar jag för mig själv.

Kommer in till frisören som välkomnar mig med ett lugn och säger "Nu ska vi bara ha mysigt här"....Sätter mig ner i stolen och får grönt te....Och då....som ett mirakel känner jag hur lugnet infinner sig och helt plötsligt börjar jag le och känna mig jättelycklig och tycker det är väldigt skönt att vara ifrån min stressade pappa ett tag.

Vi 12-tiden kommer tärnorna och vi skojar och pratar och har kul. Sen kommer även lill-tärnan som ska bli fin i håret och hon är lite blyg och nervös. Men de stora tärnorna tar bra hand om henne och de byter sen om tillsammans. Så fina i sina klänningar! Nu har också min mamma kommit som är cool och lugn, det är jätteskönt. 13.45 är jag klar med hår och smink och börjar byta om. Sen ska slöjan på, som kronan på verket. Jag ger tärnorna deras ringar och de blir jätteglada och jag säger att idag är vi prinsessor! 

Sen kommer min pappa med min och tärnornas buketter som A har varit och hämtat och lämnat till honom. Hinner knappt titta på min bukett men ser att den är ungefär som jag tänkt mig. Kanske lite för mycket grönt men äh, den ser vinterfräsch och vårlik ut på samma gång tänker jag.

Sen ska vi in i taxin. Oj oj oj...vilket projekt med min utstyrsel. Jag sitter själv i baksätet och min pappa fram. När vi åker till kyrkan tittar folk in i bilen, förmodligen såg de bara ett vitt moln ha ha. Tärnorna och min mamma åker i en taxi i förväg. Nåväl, vi är framme vid kyrkan 14.45 och jag ser gäster gå in i kyrkan...så jag får sitta en stund i taxin och vänta...Vid det här laget börjar hjärtat slå snabbare igen!! Till slut kan jag gå in och ställa mig i förmaket och genom de frostade glasdörrarna skymtar jag A och hans bestmans...Ihhhh så pirrigt.....Sen står vi där. Jag med min pappa brevid mig och tärnorna som lägger släp och slöja rätt. När klockorna börjar ringa så vet jag att nu går A längs med altargången och ska ställa sig på plats... Känns så sjukt overkligt. Och plötsligt öppnas portarna och ingångsmusiken spelas upp...

Jag ser en massa gäster som står upp och det går ett litet sus genom kyrkan. Sen ser jag A långt där borta som torkar en tår. Jag och min pappa försöker att inte gå för fort men tydligen gjorde vi det fick jag höra efteråt :-). Jag kommer fram till A som har tårar i ögonen och då får jag också det. Säger hejdå till pappsen och fortsätter fram till prästen med min blivande make som viskar att jag är jättvacker....flera gånger. Vigseln går väldigt snabbt och tårarna rinner ganska ofta, särskilt när min äldsta vän sjunger låten You av Ten Sharp som hon har gjort en egen version av. Så stämningsfullt!

Till slut är det över och vi kan gå genom altargången och skratta och le åt våra gäster. Vi trycker våra händer hårt ihop och kan andas ut. Vi klarade det och det var fantastiskt, viskar vi till varandra!
POSTAT 2009-02-25 10:08:12

Här kommer det...Fredagen den 13:e februari

Vaknar på fredagen ganska tidigt med hosta och ont i luftrören. Panik! Börjar gråta....varför kan inte jag vara på topp på min egen bröllopsdag som bara är ett dygn bort! A proppar mig med C-vitaminer och te men tillslut bestämmer jag mig för att ringa min pappas vän som är läkare och han lovar att ta en titt på mig. A ger sig av och uträttar ärenden, handlar de sista dekorationerna, lämnar övernattningsväskan på hotellet, hämtar sina kläder och hämtar blomsterdekorationer hos floristen. Min pappa kommer och hämtar mig och vi kör till läkaren som konstaterar en liten luftvägsinfektion, jag får penicillin som jag genast proppar i mig.

Kl 14 åker vi till festlokalen och börjar dekorera borden, mina föräldrar, A:s föräldrar och våra syskon m familjer hjälper till och allt flyter väldigt smidigt även om det tar sin lilla tid :-).

Säger hejdå till A som ska tillbringa kvällen hemma hos oss med sina föräldrar, jag åker hem med mina föräldrar där min bror m familj också är. Vid det här laget är klockan 18.30 och jag är helt slut och hostar som en idiot... Vi äter hos mina föräldrar, kollar på Let's Dance och jag försöker få i mig en stor whisky för att dämpa förkylningen som jag känner är på väg ännu mer. Tar dubbel dos av penicillinet på kvällen. Vid 23-tiden lägger vi oss, jag sover i min pappas säng (han blev förvisad till gästrummet) och ligger och småpratar med min mamma och tänker att nu måste jag ändå kunna sova...(Har inte sovit ordentligt på 1 vecka ca) och jag behöver inte gå upp förrän vid 9-tiden...Men nej. Jag ligger vaken till 2 och sen sover jag väl någon timme tills katten börjar stimma vid 6-tiden Ahhhh! Min mamma vaknar och jag känner mig helt förstörd för att jag är så rädd för att inte vara på topp om några timmar då jag ska upp och uppleva min största dag hittills. Mamma försöker trösta mig lite och tillslut så somnar jag och sover faktiskt gott i 3 timmar till.

POSTAT 2009-02-23 17:45:19

I am back!

Hey ladies!

Nu är jag tillbaka! Rom var underbart, lite kallare än vi trodde men solsken varje dag och så mycket att se! Idag fick vi bilder från vår festfotograf, jag har lagt upp en tills vidare! Är fortfarande i någon slags rus och försöker allt vad jag kan hålla fast vid den underbara bröllopsdagen!

En mer detaljerad blogg kommer..lovar!

Mia Lisa - din dag...vet inte vad jag ska säga. Håll hårt i de positiva minnena och att ni nu har varandra!

Kram på er alla så länge

POSTAT 2009-02-15 21:50:54

Nu är jag fru!

Hej mina vänner!

Nu är jag gift, allt gick strålande bra!! Måste säga att jag var grymt nervös dagen innan och på morgonen... tills jag kom till salongen. Sen kom lugnet.

Min älskade A var så stilig när han stod och väntade på mig och han fällde några tårar också.....awww...:-)Vigseln gick alldeles för snabbt men det var sååååå vackert och känslosamt.

Middagen och underhållningen blev kanon, många skratt och tårar tack vare otroliga tal! Idag är vi så glada men trötta....Har öppnat presenter & kuvert hela dagen och fikat med närmsta släkten. Nu packar vi inför Rom. Planet lyfter 06.45!

Hoppas allt gick bra för er, Mia Lisa. Tänkte en stund på dig igår morse på vår stora dag :-) och undrade om du sovit lika illa som jag.

Skriver mer nästa vecka!

Kram

POSTAT 2009-02-12 00:25:14

Pirrig & nervös...

Hallå där....tänkte skriva några rader...

Från och med idag är A ledig, han har haft många bröllopsärenden idag he he...
Idag har jag mest städat och pysslat med bordsplaceringstavlan som är klar nu. Skönt! Börjar bli grymt nervös igen! Nu är jag nervös för talen som ska hållas....Enligt toastmasterns fru är det en hel del och folk har frågat efter bilder mm....Hoppas hoppas att de inte drar upp något olämpligt....Ja ni vet, gamla ex och så ska man ju inte skämta om. Men jag tror det blir bra. Men jag märker ju att jag inte tycker om att INTE ha kontroll! Vilken prövning!

Imorn ska jag...
- Handla morgongåvan till A (ett litet guldkors)
- Sola
- Få fransk manikyr
- Plocka ögonbrynen
- Lägga ansiktsmask och göra hårinpackning
- Göra en drinklista
- Inhandla lite bar-snacks
- Fundera på packning till Rom (vädret där e upp & ner!!!)
- Stämma av med mina tärnor
- Ringa fotografen + DJ:n
- Ta en låååååång stärkande promenad!!

Kram..bara 2 dagar kvar snart

POSTAT 2009-02-10 14:08:54

Nu ska vi ända in i kaklet!

Det är så nära nu! Men ändå känns det som evigheter bort...I helgen gjorde vi faktiskt inget bröllopsrelaterat, hör & häpna! Köpte en gästbok, det var allt! Faktiskt ganska skönt. Jag känner att jag vill spy på allt vad bröllop heter. Det är normalt sa min mamma., det ska kännas så för då vet man att man gjort allt. Hmm kanske ligger något i det. Men huuu nu börjar jag bli nervös igen. Känns SÅ overkligt att jag ska gå in i en kyrka i vit klänning och folk ska hålla tal till oss och vi ska dansa och jaa.....fy jag börjar gråta....

Hur som helst, nu har jag korn på en morgongåva. 4 dagar innan ha ha ha...Blir så mkt mer spännande att göra såhär :-)
Det blir ett hängsmycke i guld då A har en tunn guldkedja, det enda smycke som han alltid bär. Antingen blir det ett kors (då han faktiskt är lite religiös och alltid ska göra korstecknet utanför kyrkan....ja ni vet ortodoxa dom gör så fast han vill inte erkänna att han är lite religiös ha ha) eller så blir det en liten sol för solen är grunden i den Makedonska flaggan och det tyckte jag var cool. Kruxet är bara att den solen jag sett, den har ett litet leende ansikte vilket jag kan tycka blir lite barnsligt....Vad tror ni?

Nu ska jag på fotvård - ska bli super!

Kram

POSTAT 2009-02-06 00:05:51

Lite lugnare...tror jag :-)

Idag handlade jag örhängen, äntligen. Ska lägga upp en bild på dem sen. Har bokat tid med festarrangören så på måndag ska vi gå igenom allt i detalj. Bordsplaceringen är i princip klar nu, vigselprogrammen och placeringskorten är iväg på tryck. Jag känner mig lugn över smink och hår.

Vad finns kvar då? En liten träff med bestmans för att gå igenom förfarandet i kyrkan. Ska också göra en cardbox i helgen och så måste vi rota fram vårkläderna och börja packa. Just det. VÅRkläderna!! Det är 15 grader i Rom just nu dit vi åker 06.45 på måndagen den 16/2. Så idag gick jag på stan och tittade på allt ljuvligt som kommit in. Ska försöka tänka i färger denna gång. Så att jag kan kombinera olika saker. Men som vanligt har jag sko-ångest. Tar alltid med mig för många par skor! Men gympadojjor, svarta pumps, stövlar och ett par ballerina kanske....och så några till i reserv :-).

Så efter att ha varit en bridezilla i 3 dagar härhemma så börjar faktiskt lugnet att infinna sig....

POSTAT 2009-02-04 00:19:49

Frisörfix & ärenden

Idag var det dags för provsmink och provuppsättning!

Kom osminkad till salongen och trodde att jag skulle få prova mer smink än vad jag fick. Tjejen lade på lite ögonskugga och sa "jag ser det redan framför mig, en strålande vacker snöflinga ska du vara!" Så hon tog fram lite silvergrå och mörkgrå toner med lite lite inslag av ljusblått som blev fint när man blandade det! Sen fick jag prova olika lipgloss, bla ett rosa med botoxeffekt i, gud vad mina läppar isade sen, ahhh. Sen gick jag några ärenden och jag måste sett rolig ut ha ha...ögonskugga och gloss utan vare sig puder eller mascara!!

Sen var det tillbaka till salongen igen, gjorde ljusa slingor och sedan sattes håret upp på spolar och min frisör började att sätta i nålar. Jag hade med mig slöjan och de var två stycken som fick hjälpas åt att ta upp den ur väskan. "Den tar ju aldrig slut", sa tjejerna skrattande. "Nope, den är 2,5 m lång och jag ska ha den högt upp, mitt på hjässan". Hon ville först sätta den i nacken, under uppsättningen, på mig men NO NO NO...."Har man en sån slöja ska den synas" sa jag. "Ok då", pep hon...De såg lite frågande ut men det är bara för att de aldrig sett en Powerbrud någongång tänkte jag. Ha ha...skrattar åt mig själv. Nåväl, frisyren blir nog bra till slut!

Hittade så söta ringar till mina tärnor och mig själv idag. Mina stora tärnor får med gråa pärlor, lill-tärnan en rosa och jag själv en vit! Perfekt present och lagom pris! Bokade också in fransk manikyr...verkligen ute i sista minuten nu. Bara kvar örhängen och en väska!

Känner mig superstressad....men nu är det snart godnatt

POSTAT 2009-02-02 12:17:58

Hippad

I lördags var det dags för A:s svensexa. Han hittade en lapp i brevlådan där det stod ett mobilnr och en massa saker som han skulle ta med och sen skulle han ta sig själv till en specifik plats. Sen fick han i 3 timmar olijka sms på uppdrag han skulle göra på stan och han fick också rapportera via mobilen. Jag vet inte om någon (eller säkert någon av era m2b:s) känner till dataspelet World of Warcraft, för de ahde hämtat inspirationen därifrån. Hans kompisar var ju gömda på nära avstånd med kameror mm så de kunde följa honom. Till slut mötte de upp och hade lite fler tävlingar och badade bastu mm. Den svensexan var verkligen helt sjukt välplanerad. Och väldigt ovanlig tror jag.

Nåja, jag skulle ju möta upp mina tärnor på stan för att de skulle prova sina klänningar. Den ena bor ju i Gränna och hon skulle åka hem igen på dan och den andra skulle åka till Halmstad. Så jag var helt inställd på att det inte skulle bli ngt. Plus att jag hade bestämt med en annan kompis att vi skulle gå ut på kvällen.

Sen gick vi och fikade och min ena tärna somn skulle till Halmstad skulle bli hämtad av sin kille så hon ringde upp honom och sa puss puss i telefonen. Jaha tänkte jag. Så definitivt det blev nu. Det blir verkligen ingen möhippa. Fast gud vad skönt det ska bli att komma hem och slappa i soffan med katten tänkte jag.

DÅ ser jag en av mina närmaste vänner och efter henne så kommer ett helt följe tjejer. Ha ha ha, jag blev lite tårögd och tänkte shit.....Vad jobbigt det blev att vara i fokus helt plötsligt :-). Jag fick ett fint diadem på mig med glitter & fjädrar och senfick jag gå runt på caféet och samla äktenskapsråd. Sen fick jag en ganska ful väst på mig som det stod ML på (Malmö Länstrafik) vilket grundar sig i en historia om ett gammalt ex morbror som brukade gå på kalas i sin busschaufförsväst och jag brukar dra den historien ofta. Fick ögonbindel på och de drog iväg mig till ett litet spa där jag fick behandling och så åt vi lunch och drack skumpa. Efter det åkte vi hem till mig så fick jag plocka ihop lite partykläder. Sen hem till en av tjejerna för fika och så hade de en massa frågor som jag skulle svara på.

Sen fick jag ett uppdrag där jag skulle framföra en schlager iförd en röd, kort paljettklänning och så fick jag gamla foton på mig som jag skulle sortera i kronologisk ordning. Sen åt vi middag och jag fick ännu fler frågor (och ännu mer vin...puh) och tillslut tog de mig till en klubb. Och där var A och alla hans kompisar. Jag är lite emot att man ska träffas ute sen men faktum är att A var så dragen som jag aldrig sett honom innan så vi umgicks inte så mkt under kvällen. Däremot var det jättekul att träffa hans kompisar också!

Vi satte oss vid ett drinkbord och drack Cosmopolitans och jag fick en lista med saker jag skulle göra som typ: Dansa med en skallig man, blinka tre ggr åt en kille och slicka dig om läpparna, dansa på bordet etc...Jag lyckades med det mesta tror jag :-)

Sen kom en servitör och hällde upp ett glas champagne åt mig ochsa att det var från A för att han älskade mig så mycket. Aaawww så sött det var! Han minns dock inte själv att han gjort det, ha ha ha....

Sen dansade vi som galningar och ja jag kom väl i säng vid 05-tiden. Då låg A utslagen i sängen...

Nu är det dags att ta sig tillbaka till verkligheten igen!

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (6)