BröllopsGuiden

Valentinebride09

« Augusti 2021 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2008-10-23 09:58:43

Bokat & avbokat!!

Igårkväll bokade vi bröllopsresan till Thailand...och hann avboka den också! Vi insåg att vi inte kunde ta semester i 14 dagar från jobb. Lägg till det då några dagars ledighet innan bröllopet också så blir det ganska många dagar.

Eftersom min blivande har en bakgrund från ett annat land ska vi ha en vigselceremoni i det landet också - med tillhörande jättefest med typ 200 personer den 2 augusti. Så det är bara för mig att dra på klänningen igen. Kan kännas lite konstigt men det ska ändå bli kul. Även om hans föräldrar har bott i Sverige i 40 år så har de släkt och vänner kvar där nere (plus ett hus också som de åker till varje sommar). Så alla väntar typ på att jag ska komma ner och att min blivande äntligen ska gifta sig. Puh! I vilket fall som helst så behöver vi ju minst två veckors semester i sommar också så därför får det bli en kortare bröllopsresa.

Funderar på att skippa Thailand och ta något fett, lyxigt spa-hotell på Kanarieöarna istället. Det går ju lite snabbare att flyga ner dit. Men å andra sidan är vädret mer osäkert.

Fortsättning följer

POSTAT 2008-10-22 08:41:55

Från frigolithjärtan till Thailand

Igår var jag med min mamma i en tyg/pysselaffär...hon lurade dit mig och det slutade med att jag hamnade i Wedding decoration hell! Köpte silvrigt genomskinligt tyg att lägga där vi ska sitta. Sen köpte vi frigolithjärtan i olika storlekar som min mamma ska klä med två olika sorters tyg, ett vitt och ett i silver. Dessa ska vi lägga ut vid gästernas bord tillsammans med mörkröda rosenblad. Tror det kan bli snyggt! Ja sen var det sidenband och en massa annat....Tur att mamma gör allt sånt pyssel...

På kvällen hade jag och sambon bröllopsmöte, vårt första riktiga möte där vi satt ned med en lista som jag hade gjort. Över hemlagad kyckling gick vi igenom listan (dock i rask takt) och det kändes mycket bättre att göra så än att jag springer och frågar sambon hela tiden. Han har sjukt mycket på jobb och i ärlighetens namn har han inte varit så engagerad i bröllopet men nu tog det fart. Märkte dock att när han började fråga och komma med idéer på saker som jag har skött så blev jag lite ängslig. Jag vill ju egentligen sköta det mesta så att jag har koll ha ha, herregud ibland ger vi tjejer verkligen blandade signaler! 

Sen så satte sig sambon och letade resor och jag tittade på Desperate Houswifes. Vi kommer nog att åka till Thailand i 14 dagar. Ingen av oss har varit där och sol & bad samt billigt att vistas där gör att det blir vårt första val. Vi har redan varit i Karibien och Europas city-semester är vi lite trötta på. Mauritius hade varit nice men det får kanske bli en annan gång...

DJ:n är också bokad nu! Robban heter han och verkar vara en skön snubbe! Idag blir det tårt-jakt!

Just nu känns det som att jag är mer inspirerad att blogga här än på min "riktiga blogg". Ni kan gå in på http://carolineofmalmo.blogspot.com om ni vill läsa om mina vardagliga bekännelser.

Kramar

POSTAT 2008-10-14 20:52:07

Hjärtans roligt

Idag har vi beställt inbjudningskorten (se bild i mitt galleri)! Och efter en hel eftermiddag med mamma, Martha Stewart och en massa webbsidor så har vi nu kommit fram till en röd tråd genom hela festen. Från min bukett till tårtan!

Temat är vitt & silver (tänk vinter) med inslag av rött. Röda hjärtan kommer att vara "tråden". Det är ju Valentines' Day! Min bukett kommer att bestå av vita rosor, ranunkel och frostiga, silvriga inslag med en touch av rött. Oj oj, ja jag har en hel massa som snurrar i huvudet. Känner mig så kreativ!

 

POSTAT 2008-10-09 00:10:18

Klänning klar!

Har hittat min klänning nu! Och faktiskt så behövde jag inte leta så mycket. Endast i 4 butiker. Klänningen är från Pronovias och jag tittade inte på prislappen innan jag provade den och ja...sen var det försent. Klänningen är ivory med ett ganska långt släp. Slöjan kommer att vara lika lång som släpet och har lite diskreta strasstenar i - det passar på vintern. Skor och en liten tiara är också klart! Kommer att ha en liten bolero över i kyrkan. Håret ska jag ha rakt bakåt, absolut ingen sidbena, med en enkel knut.
Jag gillar pampigt men klassiskt!  De snyggaste brudarna genom tiderna tycker jag personligen är Grace Kelly, Kronprinsessan Mary av Danmark och likaså Prinsessan Marie av Danmark.

Nu är det hög tid att bestämma oss för inbjudningskort, gulp! Bara 4 mån kvar!

FÖRSTA SIDAN   < 5 6